Ana səhifə

Inhoudsopgave nieuwsbrief 156 – 25. 06. 2012


Yüklə 8.96 Mb.
səhifə11/17
tarix26.06.2016
ölçüsü8.96 Mb.
1   ...   7   8   9   10   11   12   13   14   ...   17

David Rockefeller

John Perkins, die de wereld van de multinationals als insider kent, gebruikt in zijn boek Bekentenissen van een economische huurmoordenaar niet het woord ‘samenzwering’, maar duidt de samenwerkende machtselite van banken, bedrijfsleven en militaire sector aan als de ‘corporatocratie’. Hij ziet de Rockefellers als de centrale macht in de wereld. Tot de enorme macht van de Rothschilddynastie was Perkins toen nog niet doorgedrongen. In zijn boek Hoodwinked (2009) trekt hij het gordijn van de werkelijke oorzaken van de huidige ineenstorting van de wereldeconomie nog verder open en wijst erop dat we bedrogen (hoodwinked) zijn door de ceo’s die de corporatocratie runnen.
Hij concludeert dat de lijst van roofzuchtige kapitalisten zeer uitgebreid is. Alleen al Amerika telde in 2008 355 miljardairs (45% van het totaal in de wereld). Hun gezamenlijke kapitaal bedroeg toen meer dan 1 biljoen dollar (blz. 83). Genoeg om een eind aan alle armoede in Amerika en een flink aantal ‘ontwikkelingslanden’ te maken. Dat Rockefeller overigens niet bepaald ethisch met geld, goederen, grondstoffen en vooral met mensen omgaat, wordt uitvoerig beschreven in The The Rockefeller File van Gary Allen [na 1975]. In dit dossier wordt de Rockefellerfamilie uitvoerig doorgelicht, speciaal haar enorme financiële bijdrage tot realisering van de nieuwe wereldorde.

Een ander prominent lid van de Bilderbergclub en medeoprichter van de Club van Rome (o.a. gesponsord door de Rockefellers) is de inmiddels overleden eigenaar en president-directeur van Fiat, Giovanni Agnelli (32ste graad vrijmetselaar). Agnelli en de Franse bankier Edmond de Rothschild (ook een Bilderberger) keken totaal anders naar de Lockheedaffaire en zagen geen enkele reden waarom prins Bernhard vanwege het aannemen van smeergeld de Bilderbergclub zou moeten verlaten. Door zijn beslissing bleef Rockefeller uit de opgestoken Lockheedstorm en wist verder van de Prins geen kwaad.



Het Comité van 300

Agnelli was ook lid van het machtige Comité van 300, een soort voorlopige wereldregering. In het boek The Committee of 300 legt econoom en politiek wetenschapper John Coleman (©1997-2006) met grote moed ‘de hiërarchie der samenzweerders’ bloot. (Zie vooral blz. 405-431 van de door mij geraadpleegde Duitse editie Die Hierarchie der Verschwörer. Das Komitee der 300, 20114.) In het uitstekend gedocumenteerde boek The Tavistock Institute of Human Relations: Shaping the Moral, Spiritual, Cultural, Political and Economic Decline of the United States of America (2006) onthult Coleman de immense macht van Tavistock als mind control-instituut, dat wereldwijd van zeer grote invloed is op alle gebieden van de maatschappij. Een van de sponsors van het Tavistock-Institute is Rockefeller. Als men onderzoek doet naar de sponsors van leerstoelen en wetenschappelijke fondsen, is het niet vreemd dat boeken als die van Coleman op universiteiten niet geraadpleegd worden.



Leden van het Comité van 300

Onder de bekende vroegere en huidige leden van het Comité van 300 vermeldt Coleman onder andere Dean Acheson, Giovanni Agnelli, Arthur Balfour (van de Balfour Declaration), Warren Buffet, Edward Bulwer-Lytton, Mc George en William Bundy, G.W. Bush, Houston Stewart Chamberlain, Sir Winston Churchill, Constantijn van Oranje-Nassau, Etienne Davignon, de Delanofamilie, DuPont, John M. Forbes, Dennis Gabor, Averell A. Harriman, kolonel Mandel House, Samuel Huntington, Aldous Huxley, John Maynard Keynes, Henry Kissinger, Max Kohnstamm, koningin Beatrix, koningin Elisabeth II (Groot-Brittanië), koningin Juliana, koningin Margreta (Denemarken), koningin Sofia (Spanje), Kurt Lewin, Giuseppe Mazzini (die samen met de 33ste graad grootmeestervrijmetselaar Albert Pike betrokken was bij de totstandkoming van ‘Het Testament van Satan’, dat in drie wereldoorlogen de onderwerping van onze planeet voorstaat), Lord Alfred Milner, François Mitterand, Jean Monnet, John Pierpont Morgan, Olaf Palme, Aurelio Peccei, Cecil John Rhodes, David Rockefeller, Theodore Roosevelt, Edmond de Rothschild, Maurice Strong, H. van den Broek, Cyrus Vance, S.C. Warburg, Price Waterhouse, Chaim Weitzman en Herbert George Wells, om maar enkele machtige mannen te noemen. (20114, blz. 410-419) Ongetwijfeld bevonden/bevinden zich onder hen personen die zich waarschijnlijk niet echt bewust waren/zijn wat de kleine kern van dit Comité, de ‘Olympiërs’, eigenlijk nastreeft.

Opmerkelijk is dat belangrijke grondleggers van de EU, zoals Dean Acheson, Max Kohnstamm en Jean Monnet (zie deel 4 van deze Nieuwsbrief) ook voorkomen op de lijst van het Comité van 300, terwijl de invloedrijkste architect van de EU, de voormalige nazi Walter Hallstein (verbonden met het monsterbedrijf IG Farben van de Rockefellers), níet genoemd wordt. In het volgende deel van deze Nieuwsbrief zal ik dit toelichten.


Instituties onder controle van het Comité van 300

Het Comité van 300 controleert wereldwijd talloze instituties, bedrijven en genootschappen zoals de ADL (Anti Defamation League), die gelieerd is aan de zionistische loge B’NAI B’RITH (‘zonen van het verbond’). B’NAI B’RITH is ontstaan tijdens de vervolgingen van Joodse mensen ten tijde van Hitler-Duitsland. Volgens rabbi Meir Kahane werd B’NAI B’RITH opgericht door de bankiersfamilie Warburg [gelieerd aan Rothschild]. De ADL wordt gesubsidieerd door Rothschild en heeft als taak om onmiddellijk in het geweer te komen als iemand kritiek heeft op Israël, met name op de regering of op de zionistische plannen. Niet Joodse mensen die kritisch staan ten opzichte van Israël of de Israëllobby worden door de ADL of door de door hen gehersenspoelde burgers, die via nogal wat gemanipuleerde media niet beter weten, beschuldigd van ‘antisemitisme’, een uiterst emotioneel beladen woord dat meteen connotaties oproept met de Holocaust. Joodse mensen die kritisch zijn naar Israël of de Israëllobby, zoals Norman G. Finkelstein, Ilan Pappé, Gilad Atzmon of de inmiddels overleden Israël Shahak, worden beschuldigd van ‘zelfhaat’. Sommige van hen wordt zelfs de toegang tot Israël ontzegd, zoals Norman Finkelstein, wiens familie slachtoffer werd van de Holocaust. Hij schreef onder meer de boeken The Holocaust Industry. Reflections on the Exploitation of Jewish Suffering (20033) en De drogreden van het antisemitisme. Israël, de VS en het misbruik van de geschiedenis (2006).

Onder controle van het Comité van 300 staan bijvoorbeeld ook het Anderson Aspen Institute te Colorado (thuisbasis van het Comité van 300), British Petroleum, de koninklijke families van Koeweit, Jordanië en Saoedi-Arabië, Rupert Murdoch Enterprises, The London Times, TIME, het Stanford Research Institute, het Royal Institute for International Affairs (RIIA), geheime diensten als de CIA en de Mossad, de CFR (Council on Foreign Relations), de Trilaterale Commissie, de Club van Rome, het Committee for the Next Thirty Years, het Committee to Frame a World Constitution, het Canadian Jewish Congress, de Federation of American Zionists, de Fabian Society, de Ford Foundation, de Harvard University, de World Council of Churches, de NAVO, een reeks van geheime genootschappen en banken en ook de Association for Humanistic Psychology, het Center for Advanced Studies in the Behavioral Sciences en het beruchte Britse Tavistock Institute of Human Relations (20114, blz. 430-431), dat wereldwijd controle uitoefent op het gebied van wetenschap, ‘ethiek’, de totstandkoming van ideologieën, de politiek, meningsvorming, new age, hiphop en popmuziek.

Tavistock Institute of Human Relations

Tot 1969 was het Tavistock Institute bij de Amerikanen niet bekend. In dat jaar schreef John Coleman zijn monografie The Tavistock Institute of Human Relations: Britain’s Control of the United States. Het instituut, aanvankelijk gevestigd in Wellington House in Londen (1913), begon als propagandacentrum dat de onbuigzame publieke weerstand moest breken in verband met de oorlogsdreiging tussen Groot-Brittanië en Duitsland. Het project was in handen van de Harmsworth brothers (Lord Rothermere en Lord Northcliffe). Zij kregen het mandaat om een organisatie op te richten die in staat zou zijn de publieke opinie te manipuleren in de richting van de ondersteuning van de Britse oorlogsverklaring aan Duitsland. Sponsors: de Britse koninklijke familie, de Rothschilds (waaraan Lord Northcliffe verwant was door zijn huwelijk), de Milner Group (Lord Alfred Milner was lid van het Comité 300) en de Rockefeller Family Trusts.



Lees op wij worden wakker over het Tavistock Institute ….

Pschychologische oorlogsvoering

Gedragspsycholoog Kurt Lewin was een van de kernfiguren van het Tavistock Institute. Geboren in Duitsland, waar hij betrokken was bij programma’s ter controle van de bevolking, vluchtte hij vanwege zijn uitgelekte zionistische activiteiten naar Engeland toen in Duitsland de NSDAP aan de macht kwam.

Kurt Lewin en zijn 'learning circle'

Lewin werd de topwetenschapper en de belangrijkste theoreticus van Tavistock. Hij was gespecialiseerd in gedragspsychologie (behaviorisme), met name in gedragsmodificatie, brainwashing-technieken en identity change. Samen met de oprichter van de ‘Brainwashing’ Faculteit van het Tavistock Institute, generaal-majoor John Rawlings Reese, psychiater bij het Britse leger, en met steun van onder andere Eric Trist, Margaret Mead en haar man Gregory Bateson (een van de belangrijkste initiators van de LSD-experimenten van het MK-Ultra-programma van de CIA) ontwikkelde Lewin in de Tweede Wereldoorlog de grootste propagandamachine aller tijden tegen Duitsland in zowel Europa als de Verenigde Staten. Lewin en zijn team waren de oprichters van vele denktanks die onder het Tavistock Institute vielen en waren vooral betrokken bij programma’s voor psychologische oorlogsvoering, waar heden ten dage nog steeds gebruik van wordt gemaakt.



Wereldwijde hersenspoeling

Arnold Toynbee werd directeur van Future Studies aan het RIIA (Royal Institute of International Affairs). Walter Lippmann en Edward Bernays kregen de opdracht om de Britse en Amerikaanse publieke opinie te manipuleren als voorbereiding van deelname van de Verenigde Staten aan de Eerste Wereldoorlog en om president Woodrow Wilson te informeren en te ‘dirigeren’, terwijl Toynbee zich enkel concentreerde op het veranderen (change) van de Britse publieke opinie. In overleg met de Britse koninklijke familie en met goedkeuring van de ‘Olympiërs’ (de innerlijke kern van het Comité van 300) werd de strategie bepaald. Tavistock groeide geleidelijk uit tot een organisatie die het lot van Duitsland, Groot-Brittanië en vooral de Verenigde Staten moest bepalen door hersenspoeling van de massas, mind control dus.

Twee boeken werden als model gebruikt om een nieuwe wereldorde binnen een wereldregering in te luiden: The Climax of Civilisation (1917) van Correa Moylan Walsh en het monumentale werk van de Duitse geschiedfilosoof Oswald Spengler, Der Untergang des Abendlandes (1937). Woodrow Wilson was de eerste Amerikaanse president die openlijk verklaarde voorstander te zijn van een socialistische nieuwe wereldorde binnen een wereldregering. Termen als regime change, change en collateral damage zijn Tavistocktermen. Colemans boek over Tavistock is een ‘must’ voor iedereen die wil weten hoe mind control en hersenspoeling op wereldwijde schaal plaatsvinden en hoe door middel van misleiding en leugen de publieke opinie gemanipuleerd wordt om overal ter wereld geweld te legitimeren. Ronduit een schokkend boek. Wie het leest kan beter begrijpen hoe ook nu de publieke opinie door de machtselite wordt gemanipuleerd. Denk aan de oorlog van Amerika tegen Irak, de huidige oorlog in Afghanistan en de zogenaamde ‘Arabische lente’.


De Weense psycholoog Edward Bernays, een neef van Sigmund Freud, verklaarde al in de vorige eeuw: ‘Als we de mechanismen en motieven van de groepsgeest begrijpen, is het mogelijk om de massa’s te controleren en te onderwerpen aan onze wil zonder dat ze het weten.’ (Coleman, 2006, blz. 1) Met behulp van de massamedia, denktanks en miljarden van de staat en het bedrijfsleven kon de publieke opinie zo gemanipuleerd worden, dat een oorlog met Irak onvermijdelijk leek.


De dreiging van de aanwezigheid van massavernietigingswapens bleek een grove leugen te zijn van Bush, Blair, Powell en vele anderen. Zo wordt de publieke opinie op dit moment in de richting van een ‘noodzakelijke’ oorlog met Iran gestuwd, omdat dit land over een kernbom zou beschikken of er binnenkort over beschikt, waardoor Israël (dat zelf ongeveer 300 atoombommen heeft) groot gevaar loopt. En ten aanzien van Syrië krijgen we via de mainstreammedia te horen dat de vreselijke afslachtingen in Houla en elders in Syrië werden veroorzaakt door de regeringstroepen van Assad. Ook al gaat het in Syrië om een vreselijke dictatuur, bijna niemand durft in overweging te nemen dat er misschien wel andere dingen aan de gang zijn. Lees bijvoorbeeld het artikel van de Russische journalist Marat Musin om een ander beeld te krijgen van de vreselijke slachtpartij in Houla. (Lees op wijwordenwakker... vertaald naar Global Research artikel, 1 juni 2012)

Na een nieuw bloedbad in het dorp Mazraat al-Qubeir, beschieting van VN-waarnemers en allerlei religieuze conflicten, wordt inmiddels officieel gesproken van een burgeroorlog in Syrië. Bij monde van vooral Hillary Clinton beschuldigt Amerika Rusland ervan dat het gevechtshelikopters levert aan de Syrische regering. Rusland op zijn beurt beschuldigt Amerika ervan wapens te leveren aan het Syrische oppositieleger. Frankrijk wil hardere maatregelen (net als toentertijd in Lybië). Intussen circuleren er zowel in Rusland als in Syrië berichten dat de oorlog in Syrië in feite over de [New] World Order gaat, waarbij Syrië een belangrijke brug vormt om die wereldorde te realiseren.



Lees over bewapening Israël op wijwordenwakker .... en op wijwordenwakker.....

Aanpak van ‘samenzweringstheoretici’

Het Tavistock Institute is niet alleen nauw betrokken is bij psychologische oorlogsvoering, maar ook bij talloze andere psychologische operaties, valse-vlagincidenten, het omvormen van een dictatuur tot een ‘democratie’, enzovoort. Maar bovenal heeft het talloze technieken bedacht hoe mensen moeten worden aangepakt die dicht bij de waarheid komen en betiteld worden als samenzweringstheoretici, doemdenkers of fantasten. Een scala van mogelijkheden is uitgewerkt om hen verdacht te maken, hun goede naam aan te tasten, hun carrière te breken, hen te bedreigen of met behulp van psychiaters tot ‘gestoord’ te verklaren omdat ze zouden lijden aan ‘mental disease’. Steeds meer mensen die wakker worden beginnen dit soort leugentechnieken volledig te doorzien. Net als de Bilderbergclub en vele andere machtige organisaties die de nieuwe wereldorde nastreven, worden de vergaderingen van het Comité van 300 in ‘besloten sfeer’ gehouden en zijn er voor de ‘geïnteresseerde leek’ geen notulen te vinden.

Weten en niet-weten, besef hebben van volstrekte oprechtheid terwijl je tegelijkertijd zorgvuldig geconstrueerde leugens vertelde, terzelfder tijd twee meningen verdedigen die elkaar tenietdeden in de wetenschap dat ze elkaar tegenspraken en toch in beide geloven, logica tegen logica in het veld brengen, de moraal afwijzen en je erop beroepen, geloven dat democratie onmogelijk was en dat de Partij de hoedster was van de democratie, alles vergeten wat vergeten moest worden en het dan weer in je geheugen terugroepen op het moment dat het nodig was en het dan prompt weer vergeten, en bovenal datzelfde proces toepassen op het proces zelf – dat was het summum van spitsvondigheid: bewust een toestand van onbewustheid opwekken en je dan opnieuw onbewust worden van de hypnose die je zojuist had toegepast. Zelfs om het woord “dubbeldenk” te kunnen begrijpen was de toepassing van dubbeldenk nodig.’ George Orwell, 1984 (20052,blz. 43)
Conclusie

Het Comité van 300 en het Tavistock Institute vormen tezamen een onzichtbare macht achter het wereldtoneel. De vangarmen van deze octopus reiken tot in bijna alle regeringen ter wereld en bepalen het hele wereldgebeuren buiten de democratie om. Dit doen ze in nauwe samenwerking met de Bilderbergclub en andere geheime genootschappen. De burger fungeert al jaren als hofnar van de machtselite, maar er wordt volstrekt niet naar hem geluisterd, zoals dat nog het geval was bij de hofnar van de oude monarchen. Hier is sprake van misleiding op het allerhoogste niveau. Misleiding die niet alleen een volstrekte negatie van de menselijke waardigheid van de burger is, maar ook een brute vertrapping van het internationaal recht en de statuten van de rechten van de mens, die door allerlei machinaties en wetten op het ‘terrorisme’ hun geldigheid allang verloren hebben, mede omdat ze – onbewust – door pionnen van dezelfde machtselite werden samengesteld.



Club van Boedapest

Coleman vermeldt in Het Comité van 300 ook het Stanford Research Center (SRC), dat in 1946 door het Tavistock Institute (o.a. door Kurt Lewin) is opgericht. Het is de grootste militaire denktank ter wereld. Stanfords schrikwekkendste operaties zijn gericht tegen opstanden van de burgerbevolking en vinden in Amerika reeds plaats. Onder de codenaam SHAKY ontwikkelde het SRC, samen met het bedrijfsleven, ELF-stralingswapens en ELF-weermodificatiewapens om vulkaanuitbarstingen en aardbevingen tot stand te brengen bij potentiële vijanden. (ELF = Extrem Low Frequency.)

Andere SRC-programma’s zijn het wereldwijde Business Intelligence Program en de Stanford’s Charles F. Kettering Foundation ‘Changing Images of Man’, die een verandering van zienswijze en gedragsverandering bij de mensen tot stand willen brengen over de richting die Amerika volgens de machthebbers dient in te slaan. Dit programma werd voorbereid door het SRC Center for the Study of Social Policy onder directeur Willis Harmon. Dit alles is terug te vinden in een verslag van 319 bladzijden, dat onder toezicht van het Tavistock Institute en 23 topcontroleurs werd opgesteld door 14 ‘nieuwewetenschap-wetenschappers’, waaronder B.F. Skinner (gedragspsycholoog), Margaret Mead (cultureel-antropologe), Sir Geoffrey Vickers (hoge officier van de Britse Geheime Dienst MI6) en Ervin Laszlo. (20114, blz. 189-195).


Gaat het hier om de musicus-filosoof Ervin Laszlo, oprichter van de Club van Boedapest (1993) en auteur van een reeks nieuwe wetenschapsboeken, waaronder Je kunt de wereld veranderen (2004), waarvoor de voormalige partijsecretaris en president van de Sovjet-Unie, Mikhail Gorbatsjov (erelid van de Club van Boedapest), het voorwoord schreef?



Gorbatsjov brak de macht van de Sovjet-Unie door zijn perestrojka (Russisch voor reorganisatie, verbouwing, verandering), waardoor de meeste voormalige Russische ‘kolonies’ nu lid van de EU en de NAVO zijn geworden. Gorbatsjov onderhield al ten tijde van zijn presidentschap goede relaties met Henry Kissinger en David Rockefeller. Woorden als perestrojka of change (Obama) staan voor uitgewerkte sluwe ‘programma’s’ om mensen via mind control in een bepaalde richting te duwen. Change! Yes, théy can! Ervin Lazlo

Ervin Laszlo en Aurelio Peccei

De in Hongarije geboren Ervin Laszlo (1932) studeerde op latere leeftijd onder andere aan de Yale University. Hij was bevriend met Agnelli en Peccei (net als Agnelli 32ste graad vrijmetselaar) en een tijdje secretaris van de Club van Rome. In zijn autobiografie Gewoonweg geniaal! beschrijft hij onder andere zijn ontmoeting met Aurelio Peccei (oprichter en voorzitter van de denktank de Club van Rome), zijn contacten met het Aspen Institute en hoe de Club van Boedapest [die met vele ereleden pronkt die men in andere clubs ook weer aantreft] in nauw overleg met Peccei tot stand kwam (2011, resp. blz. 128-129 en 149-157). Tussen bladzijde 128 en 129 treffen we een foto (nr. 4) van Laszlo aan als jongeman, voorzien van zijn commentaar: ‘Hier poseer ik voor een fotoportret, gemaakt door barones Alix de Rothschild in haar atelier aan de Avenue Victor Hugo.’

Leiden dan toch alle wegen naar de Rothschilds?

Snelle bewustwording absolute noodzaak

Wanneer de mens niet meer in harmonie met de ruimte leeft, ja, er zich zelfs vijandig tegenover opstelt, zal die ruimte hem uiteindelijk iedere ruimte ontnemen. Wat zich momenteel mondiaal afspeelt aan crises, conflicten, oorlogen, aanslagen en zogenaamde ‘revoluties’, kan mijns inziens pas begrepen worden tegen de achtergrond van zorgvuldig geheimgehouden informatie over de zogeheten ‘gevallen wachters’, beter bekend als ‘gevallen engelen’, ook wel ‘anunnaki’, ‘nefilim’ of ‘archonten’ genoemd, zoals ik beschreven heb in Het huis op de rots gebouwd. (2010, blz. 72-75)

Doordat de gevallen wachters gemeenschap hadden met de dochters der aarde, brachten ze het nageslacht der reuzen voort en zijn ze verantwoordelijk voor het aantrekken van talloze demonen, die sindsdien op aarde infiltreerden en ook wel de ‘nazaten van de slang’ worden genoemd. Het slangenvolk, door auteurs als Icke, Farrell, Bramley en Collins reptilians, chitauri of ‘slangengoden’ genoemd, is bepaald geen mythe of projectie van de geest, maar bittere realiteit, waarvan de meeste antropologen en mythologen nauwelijks op de hoogte zijn. In de Bijbel is te lezen dat de demonen onder leiding staan van Bäal-Zebub, beter bekend als Beëlzebub, ‘de heer der vliegende wezens’ [demonen], ‘abusievelijk’ vertaald als ‘de heer der vliegen’. Hij is de leider van de gevallen wachters en heeft vele namen, waarvan Satan, Samuel, Sammaël, Ioaldabaoth, Belial, Satanel, Sathanas en Lucifer de bekendste zijn.

De verborgen macht achter de machtselite wordt gevormd door de gevallen wachters en hun demonen, die onze planeet als een tussenschakel zien in hun meesterplan. In sommige geheime genootschappen en loges worden de demonen via bloedoffers, rituelen en magische symbolen opgeroepe n om de eigen kracht en macht te versterken. In de Faust van Goethe is hier meer over te lezen. In vele oude overleveringen wordt op het bestaan van demonen en bloedoffers gewezen en verkrijgt de persoon die de demonen aanroept macht, die hem echter na zijn dood duur komt te staan: dienstbaarheid aan de demon.


1   ...   7   8   9   10   11   12   13   14   ...   17


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət