Ana səhifə

Inhoudsopgave nieuwsbrief 156 – 25. 06. 2012


Yüklə 8.96 Mb.
səhifə6/17
tarix26.06.2016
ölçüsü8.96 Mb.
1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   17

Deze 10 feiten over plastic van de Plastic Soup Foundation spreken voor zich:

  1. Bijna alle plastic die ooit gemaakt is, bestaat nog steeds in een of andere vorm. Experts voorspellen dat plastic zo’n duizend jaar kan blijven bestaan.

  2. Zelfs in de meest afgelegen regio’s (zoals Midway Island) vind je plastic deeltjes.

  3. Plastic deeltjes trekken giftige deeltjes aan. Als vogels en vissen microplastic eten, komt het de voedselketen binnen.

  4. Elk jaar komt er 4.700.000.000 kilogram plastic in de oceaan, meer dan 12 miljoen kilo per dag!

  5. Volgens de VN gaan er elk jaar 100.000 zeezoogdieren en 1 miljoen zeevogels dood door afval op zee.

  6. De afgelopen 10 jaar is er meer plastic gemaakt dan in de hele 20ste eeuw.

  7. We maken elk jaar 250.000.000.000 kilo plastic. Ongeveer de helft gebruiken we één keer en wordt meteen weggegooid.

  8. Een plastic tasje heeft een gemiddelde gebruikstijd van 15 minuten.

  9. Elk jaar worden er wereldwijd 500 miljard plastic tasjes gebruikt, meer dan 1 miljoen tasjes per minuut. Nederlandse winkels delen elk 1 miljard plastic tasjes uit.

  10. De productie van plastic verbruikt 8% van de olie in de wereld. 4% hiervan wordt gebruikt om energie op te wekken om het plastic te fabriceren.

Bron en meer lezen: Hetkanwel.net en Plasticsoupfoundation.org

Posted: Eindtijdnieuws.blogspot.com en Eindtijd.goedbegin.nl






De Eufraat levert alleen nog zout
JUBAISH - Als gevolg van droogte, mismanagement en dammen in de buurlanden Syrië en Turkije is de Eufraat in Irak de laatste jaren grotendeels opgedroogd.

‘Maaku mai!’, roepen de rietverzamelaars, staand op land waarover ze ooit dobberden, naar voorbij varende bezoekers in het moerasgebied. Ze houden hun roestige sikkels in de lucht: ‘Er is geen water!’



De Eufraat droogt op.

Gewurgd door de waterpolitiek van Iraks buurlanden Turkije en Syrië, een twee jaar durende droogte en jaren van misbruik door de Iraakse overheid en de boeren, is de rivier aanzienlijk smaller geworden dan zij een paar jaar geleden was. Sommige bestuurders vrezen zelfs dat de Eufraat binnenkort met nog eens de helft in omvang afneemt.

De Eufraat is een rivier die zo cruciaal is voor het begin van de beschaving dat de opdroging ervan in het bijbelboek Openbaring 16:12 werd uitgelegd als een teken van het einde der tijden. Die tijd lijkt aangebroken: de opdroging van de Eufraat heeft boerderijen langs haar oevers verwoest, vissers tot armoede gedreven en rivierdorpen laten leeglopen vanwege de vlucht van landbouwers naar de steden, zoekend naar werk.

Hoewel de armen meer hebben te lijden, voelen alle lagen van de samenleving de gevolgen: sjeiks, diplomaten en zelfs parlementsleden die zich tijdens rustperiodes op hun boerderijen terugtrekken. Rijst- en tarwevelden langs de rivier zijn veranderd in gebakken modder. Kanalen zijn teruggebracht tot smalle stroompjes en vissersboten liggen op droog land. De droogte heerst overal in Irak. Het gebied in het regenrijke noorden dat is ingezaaid met tarwe en gerst, is met 95 procent teruggebracht. De dadel- en citroenboomgaarden in het oosten zijn verschroeid. De regenval is al twee jaar minder dan normaal, met als gevolg dat waterreservoirs zijn opgedroogd. De Amerikaanse autoriteiten voorspellen dat de tarwe- en gerstproductie de helft zal zijn van wat twee jaar geleden werd geoogst.

Bron: Volkskrant.nl

Miljoenen sprinkhanen van bijbelse proporties dalen neer op Californisch stadje!
Sacramento County, in de Centrale Vallei van Californië, is een probleem gerezen, dat zowel onplezierig als vernietigend is. Sprinkhanen zijn gekomen met miljoenen en streken neer op het kleine stadje Herald, ongeveer een half uur buiten Sacramento. Herald heeft onder de 1.000 inwoners en nu lijkt het erop dat de sprinkhanen hen overtreffen. “Ik ben insecten gewend, maar ik ben niet gewend aan zóveel insecten”, zegt Debbie Campbell. Ze kwamen met zwermen, twee weken geleden, en ze lijken niet te willen weggaan.

Hoeveel?

Sommigen zouden zeggen dat het van bijbelse omvang is. “Ten minste 5 miljoen zijn er van”, zegt Campbell. “Er stond op het internet, toen we op zoek gingen, dat tussen de 50-65 per vierkante meter een ernstige uitbraak betekent. Als je in mijn achtertuin staat, heb ik er ongeveer 5.000 per vierkante meter”, zegt Campbell.



En ze hebben honger…

We zagen ze kauwen op de perziken, tot er niets meer van over was, en van de hete paprika’s op de boerderij van de Campbell’s. “Ze heten ‘The Destroyer’ (de Vernietiger). Oh, een zeer toepasselijke naam”, zei Campbell. “Het is niet grappig meer. Het is niet fijn. Ze eten alles wat ik bezit en ik ben er niet blij mee”, zei Campbell.

Zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=e0Z-_fxKWvc

Nieuwe plaag in Zuid Dakota: Oorwormen:



New Pest In South Dakota : Earwigs! Yuck : Now I am feeling all itchy.

(Scotland) Scientists significantly radioactive particles on beach at Dalgety Bay

Bizarre-ice-storm-lashes-donegal-ireland-in-june-winter-like-scene-ending-heatwave

Tornado-hoos-bij-venetië-maakt-veel-schade

Chunk of Ice the size of a basketball falls from sky & crashes into California home!

Dallas Texas “Baseball Hail” Crashes Cars Windows!

http://www.youtube.com/watch?v=IEXsKdWimdI

Frankrijk, Italië en Spanje willen Duitsland en Nederland tot bailout dwingen

Bondskanselier Merkel : Eurobonds zullen welvaart in Europa verlagen



Inmiddels heeft ook Frankrijk zich bij de euro-vreetvarkens gevoegd die vinden dat ze recht hebben op de miljarden uit Duitsland en Nederland, omdat we in Europa naar goed socialistisch gebruik allemaal gelijk (=allemaal even arm en blut) behoren te zijn.

Naarmate de financiële crisis in de eurozone steeds ernstiger wordt verhogen de steeds wanhopiger wordende Zuid Europese landen hun druk op Duitsland en Nederland om over de brug te komen met nieuwe, honderden miljarden euro's grote garanties. De Franse president Francois Hollande, die doodsbang is dat zijn land na Spanje en Italië aan de beurt is, wil samen met zijn Italiaanse en Spaanse collega's de Duitsers en Nederlanders dwingen alsnog akkoord te gaan met zijn eis de banken te redden via het permanente ESM noodfonds. Dat betekent dat als er meer bailouts nodig zijn -en die zullen er absoluut zeker komen- Duitsland en Nederland hiervoor de rekening krijgen gepresenteerd.



Ook Frans bankensysteem richting bailout

EU president Herman Van Rompuy, wiens thuisland België hard op weg is zich in financieel opzicht bij de niet meer te redden PIIGS landen te voegen, is het met Hollande eens en wil samen met hem proberen het plan op de EU top eind deze maand door te zetten. Haast is in hun ogen geboden nu de Italiaanse 'super'premier Monti niet één van zijn beloften heeft kunnen waarmaken. Monti, wiens populariteit onder de Italianen sinds zijn aantreden in november 2011 is ingestort van 73% naar 34%, heeft nog geen enkele structurele hervormingen doorgevoerd. Hollande, die zoals het rassocialisten betaamt zijn kiezers allerlei kostbare 'leuke dingen' beloofde zoals het (gedeeltelijk) terugdraaien van de pensioenleeftijd van 62 naar 60 jaar, vreest nu eenzelfde lot als Monti te moeten ondergaan zodra duidelijk wordt dat ook het Franse bankensysteem een bailout nodig heeft. Volgens analisten hebben de Franse banken namelijk nauwelijks minder slechte financiële bezittingen als hun collega's in Spanje en Italië.



Kille financiële staatsgreep

Om die reden plannen Hollande en Van Rompuy mede namens Italië en Spanje een kille financiële 'staatsgreep': het ESM verdrag moet nog vóór het in juli werking treedt -op zichzelf al een gotspe- veranderd worden zodat het de belangrijkste bankenredder van de eurozone wordt. Op deze wijze kunnen de schuldenstaten van de eurozone zonder enige democratische tussenkomst van de geverlanden de Duitse en Nederlandse spaartegoeden als garanties voor hun falende banken opeisen. (1)

De huidige paniek in de eurozone, veroorzaakt door de steeds hoger oplopende rente die Spanje en Italië (3) over hun staatsleningen moeten betalen, zou er heel goed toe kunnen bijdragen dat dit plan er op zeer korte termijn doorheen wordt gedrukt. Van Nederland valt -behalve wat plichtmatige ontkenningen van Mark Rutte, misschien wel de zwakste premier die ons land ooit gehad heeft- geen enkele serieuze tegenstand meer te verwachten, aangezien de NSB coalitie (Nationaal Socialisten Brussel), bestaande uit VVD, CDA, PvdA, D66 en GroenLinks, onlangs willens en wetens akkoord ging met het ESM en het opgeven van ons vetorecht. De Duitsers laten zich echter nog niet zo snel in een hoek drukken. Minister van Financiën Wolfgang Schäuble bekritiseerde de verlaging van de Franse pensioenleeftijd naar 60 jaar, terwijl deze in Duitsland -en ook Nederland- wordt verhoogd naar 67 (en in Duitsland op termijn mogelijk zelfs naar 80 jaar) omdat wij voor miljarden garant moeten staan voor het ESM. 'Solidariteit begint met je aan je eigen beloften te houden,' aldus Schäuble (2).

Merkel: (Nog) geen eurobonds, wel politieke Unie

Bondskanselier Angela Merkel waarschuwt dat Duitsland weliswaar sterk is maar dat de eisen aan het land niet te hoog mogen zijn. 'Alle crisisoplossingen zijn nul en niets waard als ze uiteindelijk de krachten van Duitsland te boven gaan.' De door Brussel en de rest van Europa geëiste eurobonds noemde ze juridisch niet mogelijk en 'volledig contraproductief, want zij zullen in Europa de middelmaat tot standaard verklaren. Met eurobonds zullen wij onze aanspraak om in de wereldwijde concurrentie onze welvaart te behouden opgeven.' Daarmee is ze de eerste Europese regeringsleider die openlijk toegeeft dat eurobonds de welvaart in heel Europa fors zullen verlagen. (4)

Niettemin kiest uitgerekend Merkel voor de meest contraproductieve oplossing om uit de crisis te komen: nóg meer Europa. Ze wil op termijn zelfs komen tot een politieke unie, wat ze 'pijnlijk, maar onvermijdelijk' noemde (5). De kans dat de eurozone tijdig opgebroken wordt om de anders onvermijdelijke gemeenschappelijke totale ondergang te voorkomen is daarmee zo goed als nihil.

Fascisme of vrijheid

Europeanen die nog enigszins waarde hechten aan begrippen zoals vrijheid, democratie, welvaart en zelfbeschikkingsrecht kunnen daarom alleen nog maar hopen dat de financiële markten de eurozone zó snel laten vallen, dat er een ongecontroleerde instorting volgt. Dat zal enkele jaren voor iedereen zeer pijnlijk zijn, maar zal ons verlossen van de utopische nachtmerrie van een geforceerd samengeperste, totaal gecontroleerde fascistische Verenigde Staten van Europa die de globalisten in Brussel, Den Haag en andere Europese hoofdsteden ons door de strot willen duwen.

Xander

(1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten, (2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten, (3) Deutsche Wirtschafts Nachrichten, (4) Deutsche Wirtschafts Nachrichten, (5) NU




Verkiezingen Griekenland: kleine bankrun en hamsteren
In Griekenland nemen veel burgers spaargeld op bij de bank uit vrees voor chaos en een vertrek uit de euro, na de verkiezingen van 17 juni. foto: epa

Griekse burgers en bedrijven bereiden zich voor op de verkiezingen van 17 juni. Bankrekeningen worden leeggehaald, voedsel wordt ingeslagen. Ook bedrijven houden rekening met chaos en een vertrek uit de euro. Grieken haalden de afgelopen dagen tussen de 600 miljoen en 900 miljoen euro van hun bankrekeningen, zo meldden Griekse bankiers tegenover internationale media.

Tegenover zakenkrant The Wall Street Journal zegt een Griekse bankier te verwachten dat dit bedrag de komende dagen nog iets kan oplopen, maar hij voegt daaraan toe dat bedragen tot één miljard euro per dag hanteerbaar blijven, omdat Griekse banken grote buffers aan contanten hebben opgebouwd om de geldopnames aan te kunnen. Het spaargeld wordt volgens bankiers deels contant opgenomen, overgeboekt of doorgesluisd naar valutabeleggingen. Ook is geld gestoken in Duitse en Amerikaanse staatsobligaties en obligaties van de Europese Investeringsbank. Winkeliers signaleerden de afgelopen dagen hamstergedrag bij de Griekse bevolking. Vooral pasta en ingeblikte etenswaar vonden gretig aftrek.

Verkiezingen Griekenland

Volgens de laatste officiële cijfers van centrale bank van Griekenland stond er eind april nog voor 166 miljard euro aan spaargeld uit bij Griekse banken. In de afgelopen twee jaar is er zo’n twee tot drie miljard euro per maand aan spaargeld weggevloeid bij Griekse banken. Sinds mei dit jaar is het tempo van de kapitaalvlucht opgelopen. De grote vrees is dat Griekenland na de verkiezingen van 17 juni aanstaande opnieuw in een politieke impasse belandt en beloofde hervormingen en bezuinigingen niet doorvoert. Op dat moment komt de noodsteun van de eurolanden, het IMF en de Europese Centrale Bank in gevaar en dreigen acute problemen met rentebetalingen op de staatsschuld en de uitkering van overheidssalarissen. (zie ook deze bijdrage van Z24′s Mathijs Bouman).



Chaos, vertrek euro

De vrees voor een zogenoemde ‘Grexit’, een min of meer chaotisch vertrek uit de eurozone, houdt niet alleen Griekse burgers bezig, maar ook Griekse en buitenlandse bedrijven.

De WSJ meldde donderdag dat de Franse Bank Crédit Agricole, eigenaar van de Griekse Emporiki bank, plannen klaar heeft om zijn Griekse dochter op te doeken, op het moment dat Griekenland geen volwaardig lid meer is van de eurozone. Crédit Agricole zou twee opties overwegen: Emporiki onderbrengen bij een groter conglomeraat van Griekse banken, of het dochterbedrijf failliet laten gaan. Analisten schatten dat dit de Franse bank minimaal 5 miljard euro zou kosten. - Lees ook:

Griekenland kan spookeuro’s drukken

Griekse verkiezingen: Europa kijkt met angst en beven naar Tsipras


VS onderzoekt lekken staatsgeheimen naar media
In de Verenigde Staten wordt een onderzoek ingesteld naar het mogelijk lekken van staatsgeheimen naar de media. Dat heeft minister van Justitie Holder aangekondigd. "Zonder toestemming geheime informatie onthullen, brengt de veiligheid van de VS en alle Amerikanen in gevaar. Dit zullen we niet tolereren", staat in een verklaring van Holder. Hij heeft twee openbaar aanklagers aangewezen om het onderzoek uit te voeren. Doelbewust gelekt Sommige Republikeinen, onder wie senator John McCain, zeggen dat het Witte Huis de geheime informatie lekt, gezien de inhoud ervan. Obama ontkend President Obama nam gisteren sterk afstand van die beschuldiging. Hij noemde de aantijgingen beledigend en zei dat hij niet "speelt" met staatsgeheimen… Obama zei verder dat hij het lekken van geheimen niet tolereert en dat de verantwoordelijken zullen worden gestraft. Vooral The New York Times lijkt staatsgeheimen in handen te krijgen. Zo publiceerde de krant afgelopen week geheime informatie over een Amerikaanse cyberaanval op Iraanse nucleaire installaties.

Zie ook: The White House Secret Kill List leaked

Bron: Nos.nl

Spiegel: Europa wacht absolutistische heerschappij vanuit Brussel


Bij de Wereldbank hangt open en bloot dit ontwerp voor een toekomstige nieuwe wereldmunt, de 'globo'. Slechts kunst, zoals wordt beweerd, of... ?

Het toonaangevende Duitse Spiegel bereidt in een nieuw artikel de Duitse bevolking steeds openlijker voor op de geplande uitkomst van de financiële crisis in Europa: 'Het gaat om niets minder dan een nieuw ontwerp voor Europa's instituten, ja, om een eerste stap naar de Verenigde Staten van Europa.' Binnenkort zullen alle lidstaten hiervoor de zeggenschap over hun financiën moeten overdragen aan Brussel. 'Wat dan dreigt is voor veel parlementariërs een verschrikking: de terugkeer naar de quasi-absolutistische (= niet aan wetten gebonden alleen-)heerschappij.' De reguliere massamedia, die inmiddels vrijwel volledig dienst doen als propaganda orgaan voor de EU globalisten in binnen- en buitenland, beginnen steeds onbeschaamder te pleiten voor de totstandkoming van een nieuw fascistisch rijk: de Verenigde Staten van Europa, waarin de nationale parlementen vrijwel geen enkele zeggenschap meer zullen hebben. Dat de meerderheid van de bevolking in Europa hun neus vol heeft van het faliekant mislukte euro experiment maakt de Brusselse strategen overduidelijk niets uit. Men gaat er immers vanuit dat zij de burgers met behulp van de zogenaamde 'kwaliteitsmedia' kunnen blijven misleiden met de leugen dat 'meer Europa' de enige oplossing is om uit de huidige crisis te komen.

Staatsgreep door elite tegen burgers

Hoewel haar land zich officieel nog verzet tegen eurobonds verklaarde de Duitse bondskanselier Merkel onlangs openlijk dat Europa een fiscale, financiële én politieke Unie moet worden. De huidige -reeds lang geleden geplande- crisis wordt gebruikt om de bevolking eerst angst aan te jagen, waarna vervolgens 'de enige' oplossing' wordt gepresenteerd: het overdragen van vrijwel alle soevereiniteit en macht aan Brussel, waardoor er een heuse Europese superstaat ontstaat die in structuur nu al als twee druppels water lijkt op de voormalige Unie van Socialistische Sovjet Republieken. Volgens Spiegel staat Europa op de rand van een ware 'revolutie'. Hiermee wordt niet de groeiende onvrede onder de burgers over het falende euro experiment bedoeld, maar juist de vernietiging van de laatste restjes democratie door de aanstaande oprichting van de door de elite zo vurig gewenste centraal geleide Europese superstaat - kortom, een staatsgreep van bovenaf, gepleegd door de politieke en financiële top, rechtstreeks tegen de wil en belangen van de Europese bevolking in.



Brusselse alleenheerschappij

'Van de parlementen valt massale tegenstand te verwachten,' erkent Spiegel. 'Tenslotte gaat het om een diepe ingreep in hun hoogste goed: de zeggenschap over hun eigen begroting. Door de machtige Financiële groep dreigt dan wat voor veel parlementariërs een verschrikking is: de terugkeer naar de quasi-absolutistische (= niet aan wetten gebonden alleen-)heerschappij, deze keer in de vorm van de euro minister van Financiën in Brussel.' Onder het mom van het 'redden' van de eurozone zullen de politici in Europa in werkelijkheid hoogverraad plegen en hun burgers uitleveren aan een nieuwe fascistische, in Brussel gevestigde dictatuur. Het argument dat ook Spiegel zijn lezers voorhoudt: 'De Europese muntunie kan alleen functioneren als de handelingsvrijheid van de nationale regeringen en parlementen wordt beperkt.' (1)



Nieuwe Wereld Orde nu in oprichting

Bilderberg-baas Henry Kissinger schreef in januari 2009 in de New York Times dat de toen nog maar enkele maanden oude crisis 'een kans was voor een Nieuwe Wereld Orde'. In april van dat jaar bejubelde hij in de Washington Post de economische crisis, omdat er 'nog nooit eerder zo'n gelegenheid is geweest voor omvangrijke oplossingen' voor het internationale systeem. Kissinger impliceerde dat deze oplossing behalve een economische ook een nauwere politieke integratie van de hele wereld zou moeten zijn - een doelstelling die we nu terugzien in de voorbereidingen om de VS van Europa op te richten.

In het verleden zien we waar een dergelijk megalomaan streven toe kan leiden. Het meest vreselijke voorbeeld is de instorting van de beurzen in de periode 1929-1932 en de daarop volgende Grote Depressie, die uitmondde in de Tweede Wereldoorlog. Volgens professor Wilhelm Hankel zou Hitler zonder deze totale crisis nooit aan de macht gekomen zijn. (2)

'Alles wat we nodig hebben is een grote crisis'

Kissinger voorspelde het al op een economische VN top op 14 september 1994: 'Alles wat we nodig hebben is een echt grote crisis. Dan zullen de landen de Nieuwe Wereld Orde accepteren.' Voor de duidelijkheid: hij had het niet alleen over Europa, maar over de hele wereld. Anno 2012 bevinden we ons midden in deze geplande crisis en zijn we getuige van de totstandkoming van deze 'Nieuwe Wereld Orde', waarin de rechten van de nationale staten volkomen ondergeschikt zullen worden gemaakt aan een centralistisch, dominant en geen oppositie duldend gezag. Het Nederlandse parlement stemde triest genoeg recent doelbewust in met het opgeven van onze democratie, vrijheid en toekomstige welvaart ten bate van deze alomvattende en alles controlerende dictatuur. Xander - (1) KOPP, (2) KOPP



Boodschap Bundesbank aan Zuid Europa: Wij laten ons niet afpersen



Hopelijk gaat de gehate Europese eenheidsmunt eerder in vlammen op dan onze complete welvaart en samenleving als gevolg van de verwoestende besluiten die in Brussel, Den Haag en andere eurohoofdsteden (zullen) worden gemaakt.

In eigen land verkeren de politici in Den Haag -met uitzondering van die van de SP en PVV- nog altijd in tralala stemming wat betreft het 'solidair' zijn met de eurozone, maar in Duitsland beginnen steeds meer hoge officials de schellen van de ogen te vallen. Het hoofd van de Duitse (centrale) Bundesbank, Jens Weidmann, heeft zich in een interview aan verschillende Zuid Europese kranten rechtstreeks tot de schuldenlanden gewend en duidelijk gemaakt dat Duitsland zich niet door hen laat afpersen. Mocht de nieuwe Griekse regering zich niet aan de gemaakte afspraken houden, dan stoppen de Duitsers hun financiële hulp aan het land, ongeacht de gevolgen voor de rest van de eurozone.



Besmetting breidt zich ondanks garanties uit

De uitspraken van Weidmann zijn het zoveelste bewijs dat de gemeenschappelijke Europese munt voor steeds meer verdeeldheid en spanningen zorgt en de interne verhoudingen op scherp stelt. In tegenstelling tot de eurofiele kliek in Den Haag en hun grotendeels naïeve kiezerspubliek noemen steeds meer Duitsers het beestje bij de naam: Zuid Europa perst de Noord Europese geverlanden, hoofdzakelijk Duitsland en Nederland, af met het dreigement dat als wij niet keer op keer met nieuwe miljarden over de brug komen, andere landen zullen worden aangestoken waardoor de hele eurozone ten onder dreigt te gaan.

Zoals we al langer schrijven worden wij daar achter de schermen al ruim 3 jaar lang mee gechanteerd. Inmiddels is klip en klaar dat die 'besmetting' er ondanks de Nederlandse en Duitse miljardengaranties toch gekomen is, vooral omdat de Zuid Europese landen blijven weigeren om echte structurele hervormingen door te voeren. Na Griekenland volgden Portugal en Ierland en nu zijn Spanje en Italië aan de beurt, waarna vervolgens Frankrijk en ook België zich bij de Duitse en Nederlandse kas zullen melden.

Duitsers laten zich niet afpersen door Zuid Europa

De Duitse Bundesbank is het duidelijk niet eens met de EU, dat Griekenland heeft laten weten bereid te zijn de afspraken met het land te verzachten, iets wat alle Griekse politieke partijen eisen. Weidmann acht nieuwe onderhandelingen een 'gevaarlijke strategie' voor alle betrokken partijen. Mocht er na de verkiezingen aanstaande zondag toch een regering komen die zich eenzijdig uit het hulpprogramma terugtrekt, dan 'is er wat mij betreft geen basis meer voor verdere financiële hulp,' aldus Weidmann. 'Dan zullen wij allen geraakt worden, maar mijn inschatting is dat Griekenland slechter zal afzijn als de anderen.'

Over noodplannen voor het geval de Grieken de eurozone verlaten wilde Weidmann niets zeggen, maar hij maakte wel duidelijk dat Duitsland zich niet laat afpersen met het risico op besmetting. 'Accepteren wat een regering éénzijdig besloten heeft mag niet het resultaat van een mogelijk overslaan van de crisis zijn.' Zonder financiële hulp zal het voor de Grieken echter 'zeer moeilijk' worden in de eurozone te blijven. Zelfs een uitstel van het hulpprogramma met slechts één jaar zal volgens Weidmann 'negatieve gevolgen voor de hele Unie hebben'.

1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   17


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət