Ana səhifə

Inhoudsopgave nieuwsbrief 147 – 06. 03. 2012


Yüklə 8.48 Mb.
səhifə7/17
tarix24.06.2016
ölçüsü8.48 Mb.
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   ...   17

De teloorgang van het ouderlijk gezag


maandag 27 februari 2012

Door: Gerard Driehuis

Categorie: Samenleving

Op Alternet maakt een psycholoog een rondgang onder Amerikaanse opvoedingsdeskundigen en komt tot de vaststelling dat er iets grondig mis is met de relatie tussen kinderen en hun ouders in de VS (alleen daar?)

Veel pedagogen en onderwijsgevenden stellen vast dat ouders geen gezag meer uitoefenen over hun kinderen. Allereerst omdat ze daarvoor veel te weinig contact hebben met de kids, maar daarnaast ook omdat ze zich geen raad weten. De ouders zijn eerder bang voor de kinderen dan andersom. En dan is er het onbegrijpelijke van de wereld van de kinderen. Er was altijd een kloof tussen de leefwereld van kinderen en die van volwassenen, maar die kloof wordt door ouders nu als veel groter ervaren. Ze hebben, schrijft Alternet, veelal geen flauw idee meer wat er speelt in de hoofden en levens van hun kinderen.

In het stuk wordt de vraag gesteld hoe de wereld er uit zal zien als die slecht opgevoede kinderen volwassen zijn geworden.

Bron: Alternet

http://www.welingelichtekringen.nl/18586-de-teloorgang-van-het-ouderlijk-gezag.html

[ouderlijk gezag; teloorgang] [opvoeding kinderen]



Goedkope en schone superbrandstof


Sinds 2007 onderzoekt de Engelse firma Cella Energy een soort superbrandstof die weinig tot geen koolwaterstoffen uitstoot, milieuvriendelijk geproduceerd kan worden en getankt kan worden in conventionele verbrandingsmotoren, zonder veel aanpassingen.

Na drie jaar onderzoek is de firma klaar met de brandstof. Het is waterstof maar in een andere vorm. Zoals je wellicht weet, is waterstof alleen op te slaan en te tanken onder hoge druk en onder extreme koeling. Cella Energy heeft dat probleem opgelost, het kan nu gewoon net als benzine getankt en opgeslagen worden.

En nu komt het: De kostprijs aan de pomp zou tussen 0.25 en 0.30 euro per liter bedragen.

Dat, samen met de te verwaarlozen uitstoot, is te mooi om waar te zijn, maar toch is het reeds bevestigd met een patent name door Cella.



Wat is nu het probleem?

De grote oliemaatschappijen voelen de bui hangen en werken Cella tegen om de brandstof via hun netwerken aan te bieden aan klanten zoals jij en ik.

Ik vind het de moeite om hier ruchtbaarheid aan te geven, en zodoende de wereld te laten weten dat deze brandstof bestaat. Een beetje druk op alle grote oliemaatschappijen kan geen kwaad. Daarom vraag ik je om deze mail door te sturen naar al je contactpersonen. Misschien helpt het wel.

Meer info over deze brandstof vind je op: http://www.cellaenergy.com

PS Het spreekt vanzelf dat deze vinding meteen alle problemen met komende waterstofauto’s oplost, want uiteindelijk is dat de definitieve oplossing. Hybride auto’s en oplaadbare elektrische wagens zijn ok… maar wel een tussenoplossing.


Actuele brandstofprijzen

Onderstaand schema geeft de adviesprijzen van de vijf grootste oliemaatschappijen weer. De Gemiddelde Landelijke Adviesprijs (GLA) is het gemiddelde van deze adviesprijzen. Wekelijks wijzigen de prijzen van de oliemaatschappijen ongeveer drie keer.




Brandstof

GLA*

Verschil**

BP

Esso

Shell

Texaco

Total




Euro95

1.803




0.0

1.799

1.799

1.799

1.809

1.809

Super plus

1.874




0.0

nvt

nvt

nvt

1.869

1.879

Diesel

1.499




0.0

1.499

1.499

1.499

1.499

1.499

LPG

0.900




0.2

0.915

0.899

0.889

0.909

0.889


Laatste update: 25-2-2012

* GLA = Gemiddelde Landelijke Adviesprijs in euro's per liter.

** Verschil t.o.v. 24-2-2012 in centen.

Nederland heeft de hoogste belastingdruk op brandstof in de wereld. Maar liefst tweederde van de Euro95 literprijs bestaat uit accijns, wettelijke heffing en BTW. De rest van de literprijs wordt hoofdzakelijk bepaald door de ruwe olieprijs. De ruwe olieprijs is onder andere afhankelijk van de productieomvang, de dollarkoers, wereldgebeurtenissen en weersomstandigheden.

[brandstofprijzen]
Het nieuwe 2 euro muntstuk van 2012 komt er aan!!!!!!!!!!!
10 jarig bestaan van de euro: EXCLUSIEF !!!

Bron: Nulpuntenergie.net

[euro; nieuw muntstuk] [Cella; brandstof] [brandstof; revolutie] [goedkope brandstof]

Russen werken aan raketten met kernkop tegen asteroïden


Het scenario zat al min of meer in de film ‘Armageddon’. Maar Russische deskundigen werken effectief aan plannen voor raketten met kernkoppen voor het afweren of uitschakelen van asteroïden, die met de Aarde dreigen te botsen en zo een catastrofe zouden veroorzaken. Dat heeft directeur Vladimir Degtjar van het Makejev Staats Raketcentrum (MSRC) gezegd.

Zo zou een klassieke Sojoez-2 raket of z’n nog grotere opvolger Rus-M kunnen dienen om een aankomende planetoïde tot een diameter van 700 meter af te leiden of te vernietigen.

Nucleaire explosies

Kleinere asteroïden kunnen met ontploffingen op het oppervlak worden verbrokkeld. Nabije nucleaire explosies kunnen het traject ombuigen van grotere exemplaren. Russische wetenschappers hebben de benodigde technologie reeds onderzocht en denken dat het project haalbaar is. Maar de regering moet met meer geld over de brug komen om een functioneel wapen tegen asteroïden te ontwikkelen, volgens Degtjar, geciteerd door het persbureau Interfax.



Verkenningsraket

Technici van het MRSC hebben ook al plannen ontwikkeld voor een verkenningsraket, die naar een potentieel bedreigende asteroïde kan vliegen om zijn massa en eigenschappen vast te stellen, alvorens raketten met een kernkop op het ding los te laten.

Bron: Hln.be

[asteroïden; bestrijding] [ruimte; gevaar]



Overheid spioneerprogramma heeft tot doel elk telefoontje, sms’je en online activiteit te controleren


Details over SMS berichten, telefoontjes, e-mails en elke website, bezocht door het publiek, worden gearchiveerd in een poging om het ‘terrorisme’ te bestrijden. De regering zal breedband providers, vaste en mobiele telefoonbedrijven opdragen om informatie over u minstens een jaar te bewaren onder een nieuw veiligheidsstelsel.

Wat wordt gezegd in de sms’jes, e-mails of telefoontjes wordt niet bewaard, maar informatie over de afzenders, ontvangers en hun geografische verblijfplaatsen zullen wel worden opgeslagen. Directe berichten aan gebruikers van sociale netwerksites, zoals Facebook en Twitter, zo ook informatie die wordt uitgewisseld tussen de spelers in online videogames, wordt bewaard.

De informatie wordt opgeslagen door individuele bedrijven in plaats van de overheid.



RT meldde:

Volgens het spioneer initiatief, genaamd het ‘Communications Capabilities Development Programme’, zullen de gegevens beschikbaar zijn voor de geheime diensten.

Rechtse activisten vrezen potentieel misbruik van het toezicht, evenals voor hacker bedreigingen van de database, die de verzamelde persoonlijke gegevens opslaat.

Volgens de Sunday Times zijn ministers van plan om dit spioneer initiatief in de toespraak van de Britse Koningin a.s. mei op te nemen.

Jim Killock, directeur van de Open Rights Group, zei: "Dit zou een systematische poging zijn om te spioneren in al onze digitale communicatie. Geen enkele staat in de geschiedenis is in staat geweest om dit niveau van informatie te verzamelen”, zei hij tegen de Sunday Times.

De Smartphone Apps die uw kinderen bespioneren

Smartphone applicaties worden gebruikt door de bedrijven die ze verkopen om informatie over uw kinderen op te slaan. De applicaties kunnen informatie verzamelen van hun verblijfplaats, met wie ze praten en zelfs hun foto's opslaan.

Kleine lettertjes in de verstrekte informatie, voordat het wordt gedownload, geeft namelijk toestemming voor het opslaan van deze informatie. De Sunday Times onderzocht 200 apps, waarvan maar liefst 170 het recht hebben op toegang tot bepaalde informatie opgeslagen op de smartphone.

Vorige week werd ontdekt dat de apps voor Twitter stiekem toegang kunnen krijgen tot mobiele telefoon adresboeken.



Government Spy Programme To Monitor Every Phone Call, Text and Online Activity (february 22, 2012)

Video geüpload door Marygreeley1954 op 22 feb 2012

Bron: Pakalertpress.com - Posted: Eindtijdnieuws.blogspot.com en Eindtijd.goedbegin.nl

[spioneerprogramma overheid] [online activiteiten; controle]



Breaking: Friso-gate is cover-up

Door: Micha Kat op 27 februari, 2012 in Algemeen, 22 Comments


WIE ‘HAALDE FRISO UIT DE SNEEUW’? ZIJN HOMO-VRIEND FLORIAN MOOSBRUGGER OF ‘DRIE NOORSE VRIENDEN?‘ * TELEGRAAF IN TOTALE PANIEK SPREEKT EIGEN FRISO-BERICHTGEVING TEGEN * DIT KOMT DAN NOG BOVEN OP DE HYSTERIE ROND KOELEWIJN, TULLEKEN EN NRC * COVER-UP HIERMEE AANGETOOND MAAR VELE VRAGEN BLIJVEN ZOALS: WAAROM?

NA DE ‘HELIKOPTER VAN SIRTE’ HEBBEN WE NU DE ‘LAWINE VAN LECH’ * BINNENKORT LAWINE-DEBAT IN DE KAMER MET DE MOTIE-ALBAYRAK?

De belangrijkste vraag is nu: is Friso daadwerkelijk bedolven geraakt onder de lawine of is het hele verhaal tot in de kern een set-up en vertoeft de homo-prins thans in Bariloche, Argentinie? In dat laatste geval zou het hele Koelewijn-incident een ‘contra-spin’ kunnen zijn met als doel het voor de buitenwereld ‘zeker te stellen’ dat Friso in Innsbruck in coma ligt. Maar dat weten we allemaal (nog) niet. Intussen is er echter genoeg dat we wel weten en op grond waarvan we met zekerheid kunnen stellen dat er sprake is van een complot. Alweer.

De volgende punten komen naar voren. Is er onafhankelijk bewijs dat Friso daadwerkelijk onder de sneeuw is gekomen en in Innsbruck in coma ligt? Een nogal sterke aanwijzing dat zulks niet het geval is vormen de overduidelijk geënsceneerde foto’s van de koninklijke familie die rouwend en in het zwart gekleed ‘op bezoek gaat’ bij Friso die dan weer hevig contrasteren met de roep om ‘privacy’ en ‘met rust gelaten te worden’.
Vergelijk deze foto met de beruchte foto van de situation room in het Witte Huis die zou zijn gemaakt ‘op het moment dat de commando’s de verbijfplaats van Osama Bin Laden binnenstormden en het vermoorden’ waarvan thans vast staat dat het een fake is:


Het op theatrale wijze tonen van de ‘gewenste emoties’ op foto’s zijn een sterke aanwijzing voor fake, a fortiori als het gaat om zeer belangrijke mensen zoals Beatrix en Hillary Clinton die er van nature op zijn geconditioneerd hun emoties verborgen te houden. Ten tweede: mocht het lawine-verhaal juist zijn, wat is er dan precies gebeurd tussen het bedolven raken van Friso en de aankomst in Innsbruck? Waarom worden er verhalen gespind die flagrant met elkaar in strijd zijn over wie Friso heeft ‘uitgegraven’? Dadelijk heeft Joris Demmink Friso nog ‘met zijn blote handen’ uit de sneeuw opgegraven! Onze indruk is dat er van alles mis is met die Florian Moosbrugger -zoals ook blijkt uit het feit dat hij nog niet is geinterviewd en nog geen verklaring heeft afgelegd. Om een of andere reden moest het verhaal van Florian als ‘redder’ van Friso worden ‘gecorrigeerd’ en kwamen de ‘Noorse vrienden’ opdraven. Heeft dit te maken met een homo-erotische relatie tussen Florian en Friso? Heeft Florian Friso vermoord, bijvoorbeeld uit jaloezie? Het zijn mogelijkheden.

Punt drie is: hoe precies moeten we de hele soap interpreteren met Koelewijn, Tulleken en NRC? Het is niet onaannemelijk dat de spin-kunde inmiddels zo ver is gevorderd dat er ook ‘contra-spins’ worden bedacht om de ‘basis-spin’ extra geloofwaardigheid te verlenen. De set-up zou dan zijn dat we in elk geval niet hoeven te twijfelen aan het feit dat Friso in coma ligt in Innsbruck. Immers: Tulleken heeft gesproken met zijn artsen en die hebben van alles gezegd dus moet hij wel in Innsbruck liggen. Deze hypothese wordt geloofwaardiger bij het uitblijven van foto’s die kunnen bewijzen dat Friso inderdaad in Innsbruck ligt en niet inmiddels met een verbouwd gezicht in de beroemde skilift zit in Bariloche die ook al geheim moest bijven: PWA en Maxima gingen procederen tegen de fotograaf die vier foto’s van ze nam. De foto’s zijn thans niet meer te vinden op het www. Ja mensen, als de Oranjes de ski’s onderbinden is het vuurwerk en spektakel!

De achterliggende vraag is natuurlijk naar het waarom van deze lawine-operatie. Friso moest worden kalltgestellt, in zijn geval gebeurde dat ook letterlijk. He has been made cold, om het te beschrijven in Baybasin-termen. Het antwoord hierop weten we niet. Maar aanwijzingen zijn er wel. Sterke aanwijzingen die doen denken aan zijn vader Claus die werd gechanteerd -net als Demmink- met zijn homofiele en pedofiele contacten en activiteiten. Kreeg ook Friso kinderen aangeleverd uit het Hofnarretje?



http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/11283/breaking-friso-gate-is-cover-up

[Friso; ongeluk; cover-up]



Friso-gate gaat richting moord

Door: Micha Kat op 27 februari, 2012


Alarmerende berichten uit duitsland: reanimatie-apparatuur in reddingshelikopter gesaboteerd? * alle Nederlandse msm zwijgen, lees geennieuws * werd Oranje gechanteerd net als Joris Demmink met de perversiteiten van Friso? * Er is maar een oplossing: schop ze eruit die oranje-mafiosi * waarom komt er geen uitgebreid recherche-onderzoek? * wie spoort Moosbrugger op, wie de helikopterpiloot, wie de ‘Noorse vrienden’? Of worden de journalisten die dat doen net als Micha geroyeerd door de nvj?

Voor alle moralisten.

Wat mij voor het weekend reeds was opgevallen is dat de wikipedia site van Johan Friso reeds volledig was aangepast met verwoording van zijn “ongeluk”en zijn slechte toestand.

Blijkbaar vond de familie dat belangrijk?



http://nl.wikipedia.org/wiki/Johan_Friso_van_Oranje-Nassau_van_Amsberg

Tja, Johan Friso is lid van de ‘Skull and Bones’. Schavuit van Oranje was lid van de ‘SS’. ‘Thule Society’ is daar een onderdeel van.

Skull and Bones, http://www.bibliotecapleyades.net/esp_sociopol_skullbones.htm

Huis van Oranje, de Merovingers, Maria Magdalena en Rennes le Chateau,

http://www.belfort-group.eu/forum/topic/319

[Friso (prins); onduidelijkheden ongeluk]



Overheid Wyoming bereidt zich voor op totale instorting Verenigde Staten



Slechts weinigen in de VS denken dat het ooit zover komt, maar de staat Wyoming wil er met de oog op de zorgwekkende ontwikkelingen in het land toch op voorbereid zijn.

Het parlement van de Amerikaanse staat Wyoming heeft tijdens een eerste stemming een wetsvoorstel aangenomen waarin de staatsoverheid de opdracht krijgt om zich voor te bereiden op de totale instorting van de Verenigde Staten. Zodra dat gebeurt wil Wyoming plannen hebben klaarliggen voor een eigen munteenheid, een eigen leger en zelfs een eigen vliegdekschip.

De wet heet officieel de 'House Bill 85' maar wordt in de volksmond inmiddels de 'Miller Doomsday' wet genoemd. Deze voorziet in de oprichting van een overheidstaakgroep die plannen gaat opstellen voor het geval voedselleveranties en het energienet worden onderbroken en de federale overheid in Washington totaal instort.

Schulden en protesten

In dat laatste geval wil Wyoming in staat zijn een eigen munteenheid in te voeren en een eigen leger te rekruteren, compleet met luchtmacht en een vliegdekschip. Hoe de staatsparlementariërs dat voor ogen hebben is vooralsnog onduidelijk, aangezien Wyoming aan geen enkele oceaan grenst.

De initiatiefnemer van het wetsvoorstel, afgevaardigde David Miller, ziet weliswaar geen onmiddellijk gevaar voor de instorting van de VS, maar wijst wel naar de enorme nationale schuldenlast (officieel $ 15 biljoen, inclusief medische- en pensioenverplichtingen zelfs $ 114,5 biljoen) en ook op het in het hele land toenemende aantal protestbewegingen die zich verzetten tegen het beleid van de regering Obama.

'Kop in het zand steken niet gezond'

'Ik denk niet dat er vandaag iemand aanwezig is die zal zeggen dat het goed gaat met dit land en met de wereld, want dat is duidelijk niet het geval,' verklaarde afgevaardigde Lorraine Quarberg. 'Daarom is het niet gezond je kop in het zand te steken en te denken dat er niets ergs zal gebeuren, en dat we daarom niet verplicht zouden zijn hier met de burgers van de staat Wyoming over te discussiëren.'

Het ministerie van Homeland Security van Wyoming zegt weliswaar een crisisbeheersingsplan te hebben, maar dat een extreme landelijke politieke of economische instorting daar niet bij inbegrepen is. In de afgelopen jaren hebben parlementariërs in zes Amerikaanse staten geprobeerd om een eigen munteenheid in te voeren, tot nu toe zonder succes.

Het parlement van Wyoming moet nog twee keer over de wet stemmen voordat deze aan de Senaat van de staat kan worden voorgelegd. Professor Jim King van de Universiteit van Wyoming acht de kans dat de Verenigde Staten in de nabije toekomst compleet instorten overigens 'astronomisch klein'.

Xander - (1) Billings Gazette / Gaertner's Blog

[VS; totale ineenstorting; voorbereiding] [Wyoming; voorbereiding ineenstorting] [VS; 'Miller Doomsday' wet]



Griepprik veroorzaakt slaapziekte bij 50.000 Duitsers

Door GuidoJ.


Is het nou de bedoéling dat we op sites, zoals WantToKnow, continue dóór moeten gaan met het aantonen van het FEIT dat vaccinaties niet veilig zijn..!! Dat de politiek, overheidsinstanties als het ware hun kop in het zand steken om de negatieve gevolgen van vaccinaties niet te zien. Niet te willen zien.. Nou wij gaan daar rustig mee door, met die berichtgeving. Zolang huisartsen nog de mond wordt gesnoerd, omdat ze het wagen te twijfelen aan het nut van de batterij vaccinaties, die mensen (in steeds grotere mate!) krijgen toegediend. Zolang gaan wij door.

Wij hopen dat jij die o.a. dit artikel weer leest, je best doet, om je mond NIET te houden. Tijdens samenkomsten, zoals feestjes en etentjes, het onderwerp NIET uit de weg gaat, en probeert mensen duidelijk te maken, dat vaccinaties NIET veilig zijn. Want dat is een FEIT!! Er zijn genoeg wetenschappers die in hevige mate twijfelen aan het nut van vaccinaties. Het is de erudiete huisarts-in-ruste, Dr. Hans Moolenburgh, die het voorbeeld is van goed onderbouwd protest tegen deze batterij van vaccinaties.

Paul Flynn, rapporteur voor de Raad van Europa: “De WHO heeft volledig bizar de pandemie-kwalificatie verlaagd en volledig onnodig paniek gezaaid.”

In het onderstaande artikel opnieuw een bewijs van het FEIT dat vaccinaties niet deugen. Dat vaccinaties niet goed onderzocht zijn, voordat ze MASSAAL worden toegediend. Dat het dus duidelijk is, DAT overheden van de negatieve bijwerkingen NIETS lijken willen te weten.. Waarom niet, vraag je je af..? Spreken we hier van een massa-doofpot in de grootte van DDT, Softenon en/of asbest..?? Wij geloven van wel, zo simpel is het. De manipulatieve druk van Big Pharma, áchter het goedkeuren van vaccinatie-campagnes, speelt hierbij ook nog eens een grote rol. De schandalige miljardenwinsten die Big Pharma heeft gemaakt, na de manipulatieve afkondiging van de WHO van een griep-pandemie.

We raden je aan te kijken en luisteren naar de rapporteur van de Europese Raad voor Gezondheidszorg, Dr. Paul Flynn, die van deze griep-pandemie-afkondiging en vaccinatie-campagne niets heel liet. Paul Flynn: “De wereld werd voor de gek gehouden door de dreiging van een pandemie die nooit kwam!” (hier)

Eindelijk! Eindelijk kwam er een stem uit de hogere kringen van de Europese Unie, die zich laat horen over de ongelooflijke manipulaties van de farmaceutische industrie.Maar weet je wanneer dat was..? In september 2010… En denk je dat er wat verandert is..? NEE. Heb je Coutinho of Osterhaus gehoord over deze uitspraken, die toch elke wetenschapper ernstige zorgen zouden moeten baren..? NEE.

Aanleiding was dus de krankzinnige bangmakerij voor de Mexicaanse Griep, die ‘mogelijk miljoenen doden’ ging eisen.. Het was in Nederland het schandalige optreden van Dr. Ab Osterhaus, die met vette sponsorcontracten van Big Pharma in de achterzak, in elk TV-programma die hem maar wilde hebben, kwam vertellen dat er weleens honderden miljoenen doden zouden kunnen vallen.. En was het resultaat? Het kostte inderdaad honderden miljoenen… EURO’s!

Auteur van het onderstaande artikel, Door Frankema, werkte eerst als fysiotherapeute in de reguliere gezondheidszorg en combineerde later natuurgeneeskunde en de verschillende vormen van alternatieve psychotherapie in haar privé-praktijk in Amsterdam. Ze heeft een passie voor healing en communicatie. In 1997 besloot ze haar kinderen niet te laten vaccineren, wat leidde tot een bobbelig pad waar veel angst / kritiek en vraagtekens werden ontmoet. Maar bovenal was het resultaat van haar beslissing, dat ze nu twee heel gezonde kinderen heeft! Door Frankema onderzocht eerst vaccins en later de verschillen tussen gevaccineerde en ongevaccineerde kinderen, waarna ze in 2010 besloot haar opmerkelijke inzichten naar buiten te brengen. Die zijn te vinden op haar website VaccinVrij.nl

* * *

Mysterieuze slaapziekte treft 50.000 Duitsers!



Link met griepprik aangetoond in Finland

x

2012 © Door Frankema / vaccinvrij.nl



x

Auteur van dit artikel: Door Frankema, initiatiefneemster van ‘Vaccin Vrij!’ (klik voor artikel)

Afgelopen maand deed de Duitse krant ‘Die Welt’ melding van een bizarre nieuwe ziekte met gevaarlijke gevolgen; mensen met narcolepsie vallen onvrijwillig in slaap, in welke situatie ze zich ook bevinden. (1) Hoewel monotone situaties een slaapaanval kunnen uitlokken gaat het in dit geval niet om de vermoeidheid die op kan treden na een avondje uit of lagere tijd hard werken. Onbedwingbare slaperigheid (Narcolepsie) kan 2 tot 6 keer per dag optreden en zich zelfs voordoen tijdens fysieke activiteiten die eenzelfde beweging herhaald uitvoeren, zoals wandelen of fietsen. Op dit moment lijden een onthutsende 50.000 Duitsers aan deze ziekte, en er bestaat nog geen doeltreffende behandeling tegen ‘slaapaanvallen’.

Wat weten we over de oorzaak?

In een Fins onderzoek, gepubliceerd op 31 januari 2011 is het verband tussen Pandemrix en narcolepsie vastgelegd. In de winter van 2009-2010 is Pandemrix gebruikt ter voorkoming van de Mexicaanse griep. In 2010 is er in Finland een plotselinge toename waargenomen van narcolepsie onder kinderen en pubers die dit vaccin toegediend gekregen hebben. (2)

Hoewel de gebruikelijke voorzichtigheid in acht genomen wordt en er ‘nog meer onderzoek nodig is om tot een volledig begrip te komen van het verband tussen narcolepsie en Pandemrix, teneinde soortgelijke bijwerkingen in de toekomst te voorkomen’ heeft het CHMP (European Medicines Agency’s Committee for Medicinal Products for Human Use) een aanbeveling gedaan om het gebruik ervan aan banden te leggen (3).

In een publicatie van de Wereldgezondheidsorganisatie wordt melding gemaakt van een toegenomen rapportage van gevallen van narcolepsie vanaf augustus 2010, volgend op het wijdverspreide gebruik van vaccins tegen griep (H1N1); niet alleen in Finland maar ook in Zweden, en IJsland. In deze publicatie wordt nog geen melding gemaakt van bv. het toegenomen aantal ziektegevallen in Duitsland, en waarschijnlijk ook in andere delen van wereld. Inmiddels zijn verschillende onderzoekscomités bezig met het verzamelen van data en interpreteren van gegevens.

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   ...   17


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət