Ana səhifə

Inhoudsopgave nieuwsbrief 147 – 06. 03. 2012


Yüklə 8.48 Mb.
səhifə3/17
tarix24.06.2016
ölçüsü8.48 Mb.
1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   17

GMO’s in Duitsland verboden. Maar u eet dit voedsel waarschijnlijk nog steeds …


Ingevoerd: 15-02-2012Geplaatst door: Hansjelle Dijkstra

Bron: Mercola





(Mercola| Vertaling Hansjelle Dijkstra) Monsanto, wereldleider in genetisch gemanipuleerde gewassen en zaden (GMO’s ), is door de Natural Society uitgeroepen tot Het Slechtste Bedrijf van 2011, vanwege “zowel het bedreigen van de menselijke gezondheid, als van het milieu”.

Daar ben ik het volkomen mee eens. Ik heb Monsanto al tijden aangewezen als de meest gevaarlijke firma op aarde, en dit gevoel wordt steeds sterker …

Volgens Forbes:

“Monsanto uit St. Louis, in de VS, wordt dermate verguisd door milieuactivisten dat de Amerikaanse Google het zoekwoord Monsanto in direct verband brengt met “het kwaad”.

“Lezers kozen Monsanto, tijdens een verkiezing in januari 2012, tot ’s werelds slechtste firma, waarbij deze firma maar liefst 51% van de stemmen kreeg”.

Wat is er mis met Monsanto?

U vraagt zich misschien af wat Monsanto, de grootste zaadleverancier ter wereld, met een netto-kwartaalwinst van 126 miljoen dollar in het “fiscale jaar” 2012, heeft gedaan om een dergelijke woede over zich af te roepen.

Die lijst is lang, en ruimschoots genoeg voor een roman. Maar als je de dingen optelt heeft biotech-reus Monsanto de aller-gevaarlijkste producten op de planeet geïntroduceerd die er bestaan. Zoals het gif Agent Orange, dioxine, het groeihormoon Provilac/Bovine, … en genetisch gemodificeerde zaden.

Dit laatste betreft een van de meest dringende problemen, omdat GMO-gewassen momenteel de Amerikaanse landbouw domineren.

Negentig procent -of meer- van alle in Amerika geteelde maïs, sojabonen, koolzaad en suikerbieten zijn genetisch gemanipuleerde varianten. Dit betekent dat vrijwel alle verwerkte voedingsmiddelen tenminste een of meer genetisch gemodificeerde ingrediënten bevatten.

GMO voeding behoort, zoals ik het zie, tot de belangrijkste bedreigingen waarmee we als menselijke soort momenteel te maken hebben. Waarom? Kort geformuleerd, deze giftige stoffen kunnen in verband worden gebracht met een groeiend repertoire van aanvallen tegen de gezondheid van mensen, en van het milieu. Deze stoffen zijn nu al doorgedrongen tot in het bloed van embryo’s. Dit betekent dat toekomstige generaties nu al in de gevarenzone zitten.

Monsanto vernietigt het voedselsysteem via hun GMO, (genetisch gemodificeerde) gewassen. Vrijwel alle claims over de voordelen van genetische modificatie, zoals grotere oogsten, meer voedselproductie, minder ongedierte en onkruid, vermindering van het gebruik van chemicaliën in de landbouw, droogte-tolerantie van zaden, worden allemaal niet waargemaakt.

Lees ook DIT, over Monsanto in Nederland: (Of download het gehele PDF bestand onder dit artikel)

Uit het verslag door de Global Citizen over de toestand rond GMO’s, (een Engelstalig rapport van 52 pagina's:)

In tegenstelling tot de claim dat de wereld er door zou worden gevoed, heeft genetische manipulatie de opbrengst van geen enkel gewas verhoogd.

Van herbicide-tolerante (Roundup Ready) gewassen werd verondersteld dat die onkruiden zouden bestrijden. BT-gewassen waren bedoeld om schadelijke organismen te bestrijden. In plaats van onkruiden en ziektes te bestrijden hebben GE gewassen geleid tot het ontstaan van super-onkruidsoorten en van super-ziektes . . . Herbicide-bestendige gewassen zoals Roundup Ready katoen kan het risico doen ontstaan van herbicide-ongevoelig “super-onkruid”, door de herbicide-resistentie over te dragen op onkruiden. Ondanks beweringen dat genetisch gemodificeerde gewassen minder behandeling met chemicaliën nodig zouden hebben, (pesticiden en herbiciden), heeft zich juist het tegenovergestelde voorgedaan. In 2007 werd de Amerikaanse bodem alleen al belast met 1,6 miljard pond Glyfosaat, (het actieve bestanddeel in Roundup). Dit is zeer zorgwekkend. Zowel vanwege de negatieve gevolgen voor het ecosysteem, als voor mensen. En ook omdat het gevaar bestaat dat een toenemend gebruik van chemische producten er toe zal leiden dat ongedierte en onkruid resistentie ontwikkelen, waardoor er nog meer chemicaliën nodig zullen zijn om die te bestrijden.

Monsanto heeft beweerd dat het door middel van genetische manipulatie gewassen kan kweken die droogte en andere klimaatgerelateerde problemen zouden kunnen verdragen. Dit is een valse belofte. Tot de onware claims die Monsanto en de Biotechnologie industrie hebben gedaan behoort ook de bewering dat gemodificeerd voedsel veilig is. Er bestaat echter ruimschoots onafhankelijk onderzoek dat aantoont dat genetisch gemodificeerd voedsel de gezondheid ernstige schade toe kan brengen.

Dankzij glyfosfaat, het actieve bestanddeel in Monsanto’s niet-selectieve breed-spectrum herbicide Roundup, dat massaal wordt gespoten over enorme arealen GMO Roundup Ready sojabonen, katoen, en maïs, die elk jaar in de VS worden geteeld, groeien daar in een alarmerend tempo superonkruiden. Schattingen signaleren dat er meer dan 130 onkruidsoorten groeien, verspreid over 40 staten in de VS, die nu ongevoelig zijn voor onkruidbestrijdingsmiddelen. En die onkruiden vertonen er geen tekenen van dat ze hun activiteiten opgeven. In feite wordt deze situatie steeds erger.

Extreem sterk onkruid dat resistent is tegen Roundup drijft de kosten op, en verlaagt de oogstopbrengsten van Amerikaanse boeren. Met de spanningen die er wereldwijd in supermarkten al bestaan, zou verminderde voedselproductie een extra probleem kunnen worden. Daar komt nog bij dat door de verschijning van deze super-onkruiden boeren worden gedwongen om hun akkers te besproeien met een steeds maar stijgende hoeveelheid onkruidbestrijders, in een wanhopige poging om de verspreiding van dat onkruid te stoppen.

Onderzoek dat in 2011 werd gepubliceerd, toonde aan dat glyfosfaat behalve vernietiging van het milieu, ook geboortedefecten kan veroorzaken bij kikkers en kuikenembryo’s. En dat in een dosering die heel veel lager is dan bij toepassingen op akkers en in tuinen. En een groot aantal dierstudies suggereert dat voortplantingsproblemen optreden, die een neveneffect zijn van de blootstelling aan glyfosfaat, en van de consumptie van genetisch gemanipuleerde Roundup Ready gewassen. Tamelijk schokkend: de hoeveelheid reststof van glyfosfaat waar u door voedsel aan kunt worden blootgesteld is opmerkelijk hoog, en ligt dicht aan tegen wat in Amerika wettelijk is toegestaan. Volgens GMO deskundige Jeffrey Smith zit er zoveel glyfosfaat in GMO sojabonen, toen die werden geïntroduceerd, dat Europa de toegestane hoeveelheid reststoffen TWEEHONDERDVOUDIG heeft moeten verhogen! Luister alstublieft naar dit leerzame interview met Dr. Don Huber, een expert op het gebied van de wetenschappen die betrekking hebben op de toxiciteit van genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen.




Hieronder kunt u een gedrukte versie van dit interview downloaden.

Waarom GMO voeding zou moeten worden voorzien van deze waarschuwing:

Monsanto wil dat je hen domweg vertrouwt omdat de door hen gefinancierde onderzoeken zogenaamd bewijzen dat hun GMO voedingsmiddelen veilig zouden zijn. Maar deze zelfde deskundigen hebben je ook ooit verteld dat PCB’s, Agent Orange en DDT veilig waren. We weten nu dat deze beweringen verre van nauwkeurig waren.

Natuurlijk, in termen van betrouwbaarheid bestaat er een groot verschil tussen commerciële wetenschap die in de eerste plaats de belangen dient van het bedrijfsleven, en de wetenschap die dat zonder deze vooringenomenheid doet. Objectieve wetenschappers hebben een aantal gezondheidsproblemen ontdekt die verband houden met genetisch gemanipuleerde levensmidden. Zoals:

Uit een analyse van 19 dierstudies blijkt dat bijna 10% van het bloed, de urine, organen en andere geteste parameters sterk onder invloed stonden van GMO’s, waarbij dat het ergst was bij de lever en de nieren.

Een Braziliaans onderzoek uit 2009 ontdekte dat vrouwelijke ratten die gedurende 15 maanden werden gevoed met GMO soja belangrijke veranderingen ondergingen in hun baarmoeder en reproductieve cyclus, in vergelijking met ratten die werden gevoed met biologische soja, of met ratten die zonder soja werden grootgebracht. Een onderzoek dat werd uitgevoerd door Irina Ermakova van de Russische Nationale Academie van Wetenschappen rapporteerde dat meer dan de helft van de nakomelingen van ratten die werden gevoed met GMO soja binnen drie weken stierven, terwijl het sterftecijfer in de groep die geen GMO soja at slechts 10% was. Bovendien waren de jongen in de GMO groep kleiner; en het ergste van alles: ze waren onvruchtbaar. Bij toeval begon het laboratorium, na het onderzoek van Ermakova, alle ratten te voeren met commercieel rattenvoer waarin GMO’s zaten. Binnen twee maanden liep het sterftecijfers van de ratten die daarna werden geboren op tot 55 procent.

Melk die was behandeld met het door Monsanto ontwikkelde genetisch gemanipuleerde boviene groeihormoon rBGH bevat hogere spiegels van een op insuline lijkende (IGF-1) groeifactor, een hormoon dat in verband wordt gebracht met borst-, prostaat- en darmkanker bij mensen.



Malafide Monsanto blijft z’n giftige tentakels uitspreiden

Genetisch gemanipuleerde zaden zijn in Hongarije verboden, net als in tal van andere Europese landen, zoals in Duitsland en Ierland. Peru volgt ook een voorzorg beginsel, en heeft zelfs een wet aangenomen die genetisch gemodificeerde ingrediënten op eigen grondgebied voor een periode van tien jaar verbiedt.

In de Verenigde Staten zijn sommige staten bezig wetten aan te nemen die het gebruik van GMO zaden goedkeuren en die ongebreidelde expansie ervan mogelijk maakt. Op dit moment hebben 14 staten dergelijke wetten aangenomen en Michigan wordt waarschijnlijk de 15e staat. Het wetsvoorstel in Michigan voorziet in het voorkómen van anti-GMO wetgeving en zou “elk mogelijk gezag toekennen dat plaatselijke autoriteiten nodig zouden kunnen hebben over het aannemen en afdwingen van verordeningen die betrekking hebben op het etiketteren, de verkoop, opslag, het transport, de distributie, het gebruik, of de aanplant van landbouwgewassen, groente, bloemen of (bos)boomzaden”.

Zulke wetten klinken Monsanto duidelijk als muziek in de oren. De organisatie geeft miljoenen dollars per jaar uit om op federaal niveau te lobbyen in Amerikaanse regeringskringen, om voor Monsanto gunstige wetgeving tot stand te brengen die de verspreiding van hun giftige producten ondersteunt.

Alleen al in het eerste kwartaal van 2011 gaf Monsanto $ 1,4 miljoen uit om te lobbyen bij de federale regering – een daling in vergelijking met het jaar ervoor toen in hetzelfde kwartaal $ 2.5 miljoen werd uitgegeven. Als we allemaal zouden beschikken over ettelijke miljoenen om uit te geven aan lobby-inspanningen tégen GMO’s, zou de wereld er misschien heel anders uit kunnen gaan zien. Als u niet bekend bent met de macht van lobbyen, kijk dan alstublieft naar de kort geleden door CBS uitgezonden uitzending van “60 Minutes”, een van de beste uitzendingen die ik in 40 jaar heb gezien.

Bovendien, als je je eenmaal bewust wordt van hoeveel Monsanto medewerkers op sleutelposities in de federale regering werkzaam zijn, wordt het plotseling ‘n stuk gemakkelijker om te begrijpen hoe het deze biotech-reus is gelukt om met succes het gezond verstand te ondermijnen.

Helaas zijn het vooral de multinationals zoals Monsanto die over een dergelijke invloed beschikken, en ze gebruiken die om hun macht, rijkdom en controle nog verder te vergroten – niet alleen in de Verenigde Staten, maar over de hele wereld.

Zo heeft Netline er bijvoorbeeld verslag van gedaan dat Monsanto en andere biotech-ondernemingen hebben samengewerkt met de Gates Foundation via de Alliantie voor een Groene Revolutie in Afrika (AGRA), met het doel genetisch gemanipuleerde gewassen aan te planten in Afrika. En de "Gouden Rijst" van Monsanto wordt in Azië gepropageerd als oplossing voor het vitamine A tekort, dat algemeen is in ontwikkelingslanden, waar mensen geen toegang hebben tot voedsel dat rijk is aan beta-caroteen, zoals groente en fruit.

Maar je hoeft niet diep te graven om de ware motieven bloot te leggen van het Gouden Rijst project in de ontwikkelingslanden. Die hebben namelijk meer te maken met dollars en centen dan met het verlichten van voedseltekorten. Er zijn redenen om aan te nemen dat GMO Gouden Rijst weinig zal bijdragen aan het verbeteren van vitamine A niveaus van de armen – in feite kan het Vitamine A tekort er zelfs door worden verergerd.

Het zou in dit verband naïef zijn om te denken dat deze samenwerkingsverbanden zijn ontworpen om andere problemen op te lossen dan om Monsanto te helpen om wereldvoedselvoorziening te monopoliseren, met behulp van kostbare GMO zaden. Die moeten elk jaar worden gekocht, en die vergen een kostbare en giftige chemische behandeling. Immers, als je de eigenaar bent van alle rechten van het voedsel dat overal groeit, regeer je letterlijk de wereld.

Je kunt de steun aan Monsanto stoppen door GMO voedsel te boycotten

Het is duidelijk dat genetisch gemanipuleerd voedsel niet alleen de biodiversiteit en het milieu bedreigt. Dit voedsel kan ook een potentieel ernstige bedreiging vormen voor dieren en mensen die dat voedsel eten. Helaas, de draaideur tussen Monsanto en de biotech-industrie als geheel, en de agentschappen die belast zijn met wetgeving die de industrie betreft, maakt het heel moeilijk om deze waanzin een halt toe te roepen.

Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is. Maar u zult zich er wel actief voor in moeten zetten.

Het allerbelangrijkste is: koop geen GMO voedsel! Omdat de industrie er tot nu toe in is geslaagd om elke poging om genetisch voedsel van aanduidingen te voorzien de nek om te draaien, moet u een uitgekiende consument worden om GMO te vermijden. Helaas kunnen we u hier uitsluitend informeren over de Amerikaanse situatie. In Nederland is de Natuurwinkel een verantwoord oriëntatiepunt.

Misschien heeft u hier HIER iets aan.

Als u verwerkte levensmiddelen koopt, vermijd dan alle producten die soja of maïs bevatten, als die ingrediënten niet 100% biologisch zijn.

Het EU-logo dat biologische productie garandeert:


We kunnen het evenwicht herstellen met behulp van onze portemonnees en met onze vorken. Maar om dit te bereiken zal het publiek zorgvuldig moeten worden voorgelicht over wat genetisch gemodificeerd voedsel in feite is.

En welke voedselsoorten vooral vermeden moeten worden.

De beloftes van Obama waren niets waard

Obama beloofde, toen hij in 2007 presidentskandidaat was dat, als hij gekozen zou worden, voedsel waarbij dat van toepassing was “onmiddellijk” van informatie zou worden voorzien als het genetisch gemodificeerd was. Tot nu toe heeft hij op dat gebied niets ondernomen.

Lees over de situatie in Europa: Bron: www.mercola.com

http://www.earth-matters.nl/63/4416/economie/in-duitsland-verboden-maar-u-eet-dit-voedsel-waarschijnlijk-nog-steeds-enhellip.html

[voeding; genetische manipulatie] [Codex Alimentarius] [Monsanto] [GMO-gewassen]



Komende false-flag mediacampagne tegen Syrië omvat moord op kinderen

Gewond geraakt meisje in de stad Homs. De Westerse media geven steevast het Syrische leger de schuld, maar volgens Rusland zijn het juist de islamistische opstandelingen die grof geweld plegen tegen burgers. Volgens onafhankelijke journalisten uit Rusland en de VS wordt er in het Westen een false-flag mediacampagne voorbereidt waarin de Syrische president Assad beschuldigd zal worden van de moord op zo'n 12 tot 17 kinderen. De VS, de NAVO en de Arabische landen zullen dit valse nieuws aangrijpen om uiteindelijk een militaire interventie in Syrië te rechtvaardigen. De Amerikaanse onderzoeks-journalist Webster Tarpley, bekend geworden door zijn forse kritiek op president Bush en zijn nog grotere weerzin tegen president Obama, schrijft dat het bericht over de kindermoord via de Arabische tv-zender Al Jazeera juist nu zal worden verspreid omdat morgen in Tunesië de 'Vrienden van Syrië' conferentie plaatsvindt. Het doel van deze conferentie is om de 80 deelnemende landen en organisaties door middel van foto's van dode en gewonde kinderen over de streep te trekken om actie te ondernemen tegen de Syrische president Assad. Volgens Tarpley zijn de foto's van de omgekomen kinderen echt. Zij zouden echter niet vermoord zijn door het Syrische leger maar door een speciale NAVO eenheid. Deze informatie zou afkomstig zijn uit betrouwbare Russische bronnen in Damascus.

Rusland en China uitgesloten

Omdat Rusland en China in de VN verregaande maatregelen tegen Syrië blijven blokkeren zijn zij uitgesloten van deelname aan de conferentie. De VN en de Arabische Liga hebben inmiddels vredesnobelprijswinnaar Kofi Annan tot speciale afgezant van de Syrië conferentie benoemd. Officieel is het zijn taak om een 'vreedzame oplossing' voor het conflict in Syrië te vinden. Ondertussen bereidt de EU nieuwe sancties tegen het regime Assad voor, zoals het bevriezen van de buitenlandse tegoeden van leden van de Syrische regering en het leger.

'Radicale omwenteling' gewenst

De gastheer van de Syrië Conferentie, de Tunesische minister van Buitenlandse Zaken Rafik Abdessalem van de islamistische Ennahda partij, maakte afgelopen maandag heel duidelijk wat het doel van de bijeenkomst is: 'Er moet een radicale politieke omwenteling in Syrië plaatsvinden. Ik geloof dat we op de 24e een krachtige boodschap aan de Syrische regering zullen overbrengen.'

Door middel van een uitgekiende mediacampagne rond het 'gewelddadige optreden van het wrede regime Assad tegen onschuldige burgers' moeten de Westerse politici en burgers rijpt worden gemaakt militair ingrijpen te gaan steunen. Deze campagne zal voor het grootste deel zijn gebaseerd op leugens en propaganda, net zoals dat vorig jaar bij Libië het geval was.

Dubieus persbureau

Zo baseren alle toonaangevende Westerse media -zowel de persbureaus Reuters, AP en AFP, als bijvoorbeeld de grote nieuwszenders CNN, CBS en de BBC- zich bij hun berichtgeving over Syrië op slechts één centrale bron: het Syrian Observatory for Human Rights in Londen. Dit is een dubieuze persbureau dat wordt geleid door Rami Abdul-Rahman, een man die zichzelf als 'president' betitelt.

Van dit bureau is bijvoorbeeld het aantal van 7000 burgerslachtoffers afkomstig. Er komen echter ook regelmatig berichten uit andere bronnen in Syrië die zeggen dat het werkelijke aantal slachtoffers veel lager is, de opstandelingen bestaan uit slechts kleine groepen islamisten en het grootste deel van de bevolking achter president Assad blijft staan. Deze berichten worden echter doelbewust uit onze 'professionele kwaliteitsmedia' gehouden.

Opstandelingen schuldig aan geweld

Rusland en China vrezen dan ook een herhaling van het Libië debacle, waar -zoals we destijds al schreven- de NAVO eveneens onder valse voorwendselen het regime Gadaffi heeft afgezet en zo de weg heeft vrijgemaakt voor de opkomst van radicale islamisten. Naar de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov, die al meerdere malen heeft gewaarschuwd dat de situatie in Syrië precies omgekeerd is -namelijk dat niet het leger, maar juist de opstandelingen verantwoordelijk zijn voor de provocaties en het geweld tegen burgers- wordt in het Westen echter niet geluisterd.

Westerse commando's

Volgens Tarpley is het zelfs nog erger en worden de grove schendingen van de mensenrechten in Syrië in werkelijkheid gepleegd door Westerse commando eenheden die financieel worden gesteund door Saudi Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar. Het uiteindelijke doel: de eeuwenlange strijd tussen de Soenitische islam en de Shi'itische islam in het voordeel van de eerste partij te beslissen. Waarbij het Westen hoopt via verdragen met de (bestaande en nieuwe) Soenitische regimes de olievoorraden in de Arabische wereld te kunnen blijven controleren.

Xander - (1) KOPP, (2) KOPP

[Syrie; mediacampagne] [false flag mediacmapagne tegen Syrië]



Kijk uit, de microrobots komen er aan!
Wetenschappers van Harvard hebben een nieuwe methode geperfectioneerd voor massaproductie van kleine "micro-robots", te beginnen met de Mobee, een Robot Bij die niet groter is dan een Amerikaanse 1 cent munt.

Harvard wetenschappers hebben de uitvinding gedaan om massaal robot insecten te produceren - het creëren van 'sheets' met kleine robot bijen, die ineens opduiken, klaar voor actie.

Wanneer geactiveerd, duikt een 2.4 millimeter lange robot insect op uit het plaatje van koolstofvezel. De wetenschappers zeggen dat ze zo 'zwermen' van zelfstandig vliegende robot insecten willen creëren.

Het gehele product heeft ongeveer de grootte van een Amerikaans kwartje, en tientallen van de micro robots zouden ineens kunnen ‘opduiken’ uit één enkele sheet.

De 18-laagse structuur bevat flexibele scharnieren, die het mogelijk maken het driedimensionale product - slechts 2.4 millimeter hoog – uit elkaar te klappen in één beweging, zoals een pop-up boek.

Kant en klare insecten duiken plotseling uit hun sheets op… klaar voor gebruik. De wetenschappers zeggen dat ze zich hebben laten inspireren door origami en pop-up boeken.

De plaatjes bestaan ​​uit koolstofvezel, plastic folie, titanium, koper en keramiek, laser-gesneden in een sheet. Ze worden samengesteld door weer iets grotere robots en kunnen snel en massaal worden geproduceerd. Het Harvard Microrobotics Laboratorium werkt al jaren aan bio-geïnspireerde, bijen-grootte robots, die kunnen vliegen en zich autonoom gedragen als in een kolonie. 'We kunnen volledige systemen in een driedimensionale vorm genereren', zegt professor Robert Wood. Wijzend op de Bee’s, zegt Hout, ‘Nu kan ik ook chips plaatsen. Ik kan sensoren en bedieningsmiddelen inbouwen.'

De 18-lagenstructuur brengt plotseling, als een pop-up, kant en klare insecten naar buiten. De roboticists zeggen, dat ze gemakkelijk elektronica zoals sensoren en motoren kunnen toevoegen. Het uiteindelijke doel is het creëren van 'zwermen' van onafhankelijke robot bijen!

De Harvard Office of Technology Development is nu een strategie aan het ontwikkelen om deze technologie te commercialiseren. Als onderdeel van deze poging, hebben ze octrooiaanvragen ingediend op dit werkstuk.

The 'Monolithic Bees' (Terminator Technology) Are Comin : Host Mike Adams Reports

Geüpload door Marygreeley1954 op 20 feb 2012 - Bron: Dailymail.co.uk

[microrobots] [robots]


1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   17


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət