Ana səhifə

Congresului naţional al îNVĂŢĂtorilor/ institutorilor din românia şi al


Yüklə 3.7 Mb.
səhifə7/24
tarix24.06.2016
ölçüsü3.7 Mb.
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   ...   24

Parteneri externi:


1. N.G.O. SKOLA PLUS “DOSITEJ OBRADOVIC”-BELA CRKVA –SERBIA & MUNTENEGRU

Proiectele:

Lideri creativi - învatamânt fără frontiere”:proiect de cooperare culturală, în perioada 26-31.08 2002, la Bela Crkva, Serbia & Muntenegru. Finanţator: Educational Society of Malopolska;

Dunărea - liant între bănăţeni”- în perioada:25-30 iulie 2005, în judeţul Caraş-Severin - proiect educaţional vizând implicarea elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor în acţiuni de cooperare culturală transfrontalieră, finanţat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi membrii asociaţiei.

2. EDUCATIONAL SOCIETY OF MALOPOLSKA - NOWY SACS-POLONIA: Târgul Internaţional Skola Plus - Timişoara, 24-25.04.2004; Curs opţional „Lumea strălucitoare”- iniţiativă civică, la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7 Reşiţa - 2004

3. ALŢI FINANŢATORI: ALCOA FOUNDATION

Seminarul: „Protejaţi copiii, nu le răniţi sufletul!”, pe tema prevenirii abuzului şi violenţei asupra copiilor, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar, Casa Corpului Didactic, Direcţia pentru Protecţia Copilului, Şcolile Nr.6, 7, 9 şi Nr. 10 Reşiţa - 24 - 25 aprilie, 2005; Proiectul: ”Jucării pentru cei mici”- confecţionare de jucării de către elevii claselor primare pentru cei din grădiniţe, în parteneriat cu Şcolile Nr. 6, 7, 9 din Reşiţa şi Nr. 7 Caransebeş, septembrie-decembrie, 2005.

Simpozioane organizate:


“Copilăria şi valorile morale”-1999;”Eminesu-PEDAGOG”- 2001; “Educaţia pentru democraţie” 2001; “Educaţia în perspectiva integrării europene”-2004; “Păstrarea valorilor culturale naţionale în perspectiva integrării europene”-2005

Seminarii:

“Educaţia pentru sănătate”-2000; “Voluntari în sprijinul copiilor” 2001; “Non-discriminarea între ideal şi real”-2002; “Protejaţi copiii, nu le răniţi sufletul!”-2005



Cursuri de perfecţionare:

“Managementul de proiect”- curs realizat de către Direcţia pentru Integrare europeană şi relaţii externe,din cadrul Prefecturii Judeţului Caraş-Severin- 2002; „Public Achievement” - curs de formare de formatori realizat de Educational Society of Malopolska, Nowy Sacs, Polonia şi Fundaţia pentru o Societate Deschisă -Romania – 2004; „Învăţarea în grup-tehnici de lucru interactive”-curs de formare realizat de CCD Reşiţa- 9-10 dec. 2005


Preşedinte al asociaţiei,

Institutor ONEŢIU SOFIA



ASOCIAŢIA ÎNVĂŢĂTORILOR DIN JUDEŢUL NEAMŢ
Motto: „CINE ÎNALŢĂ PE ÎNVĂŢĂTOR, ÎNALŢĂ ÎNSĂŞI NAŢIUNEA".

Diesterweg

Asociaţia Învăţătorilor din Judeţul Neamţ a fost înfiinţată în anul 1912 de învăţătorul LEON MREJERU, ca secţie a Asociaţiei GENERALE a învăţătorilor din ROMÂNIA. De la înfiinţare s-a constituit ca persoană juridică cu scopul de a ajuta cadrele didactice după modelul Societăţii Corpului Didactic de toate gradele din ROMÂNIA, care a funcţionat în perioada 1878-1898.

La congresul din Iaşi din 1885 a luat parte şi Ion Creangă, marele povestitor şi unul din învăţătorii cu care se mândrea şi se mândreşte corpul didactic din Judeţul Neamţ.

Congresele anuale ale Societăţii Corpului Didactic de toate gradele aveau ca scop: perfecţionarea învăţământului, să studieze lacunele existente în organizarea învăţământului, să combată relele existente în învăţământ, făcând şi propuneri de îndreptare, să dea corpurilor legiuitoare, guvernelor şi instituţiilor ţării concursul pentru îndreptarea relelor sociale.

Totodată s-a urmărit să se consolideze relaţiile de amiciţie şi colegialitate între slujitorii şcolii.

Cadrele didactice din judeţul Neamţ au aderat cu multă însufleţire la aceste principii.

Asociaţia învăţătorilor din judeţul Neamţ a funcţionat până în anul 1944 (1912-1944) timp de 32 de ani, iar între anii 1945-1990 asociaţia nu a mai desfăşurat activităţi, dar nici nu a fost desfiinţată.

În vederea continuării luptei care să apere drepturile legitime ale lucrătorilor din învăţământ, la data de 26 octombrie 1944, în cadrul adunării generale extraordinare a tuturor asociaţiilor din învăţământ s-a hotărât ca Asociaţia Generală a Învăţătorilor, Asociaţia Profesorilor Secundari şi Asociaţia Profesorilor Universitari să se unească în cadrul „Federaţiei corpului didactic".

Pe parcursul anilor, această federaţie s-a transformat în Sindicatul Muncitorilor din Învăţământ, preluând o parte din problemele de mare importanţă care stăteau în atenţia învăţământului de stat din acea perioadă.

După revoluţia din anul 1989, prin sentinţa civilă nr. 163 din 5 octombrie 1990 a Judecătoriei Piatra Neamţ, rămasă definitivă şi investită cu formula executorie „ASOCIAŢIA ÎNVĂŢĂTORILOR DIN JUDEŢUL NEAMŢ", a fost recunoscută cu statut de personalitate juridică.

O parte din cadrele didactice prezente, învăţători şi profesori, au făcut parte din Asociaţie cu mulţi ani înainte de 1944.

Preluând tradiţiile asociaţiei din perioada interbelică şi dispunând de cadre didactice cu o bogată şi merituoasă activitate în domeniul învăţământului, Asociaţia Învăţătorilor din Judeţul Neamţ doreşte să-şi aducă o contribuţie substanţială la dezvoltarea educaţiei continue în regiunea Nord-Est, structurându-şi şi orientându-şi activităţile spre satisfacerea cererilor de pe piaţa locală a muncii prin:



  • Organizarea de cursuri de perfecţionare / specializare în domeniile de interes pentru comunitatea locală;

  • Atragerea de cadre didactice şi de specialişti de marcă în activităţile de formare profesională şi realizarea unor suporturi curriculare etc.



Comitetul Director

Asociaţia Educatorilor Suceveni

B-dul George Enescu nr 26 A Suceava 720315

România

aesvro@yahoo.com
CINE SUNTEM NOI?

ASOCIAŢIA EDUCATORILOR SUCEVENI
Constituire:

Asociaţia Educatorilor Suceveni s-a constituit în 2003 la iniţiativa a 52 de membri fondatori. În 2006 asociaţia are 321 membri (educatoare, învăţători-institutori, profesori) din judeţul Suceava. A.E.Sv. constituie reprezentarea unitară a intereselor cadrelor didactice de pe raza judeţului Suceava şi nu numai, promovând valorile culturale şi sprijinind dascălii în vederea perfecţionării profesionale şi ameliorării condiţiilor de muncă.

A.E.Sv. este organizată şi funcţionează ca persoană juridică în conformitate cu O.G. 26/2000 şi dispoziţiile actului constitutiv, ale Statutului şi Regulamentului de funcţionare. Durata A.E.Sv. este nelimitată, data înfiinţării fiind 15.10.2003.

Derularea activităţilor:

A.E.Sv. organizează întâlniri lunare, în ultima sâmbătă din lună, la Liceul cu Program Sportiv Suceava – Bd. George Enescu Nr.26 A. În cadrul acestor întâlniri au loc schimburi de experienţă şi împărtăşirea ultimelor noutăţi de ordin profesional. Pe parcursul anului şcolar, sunt organizate stagii de formare care vizează aplicarea şi perfecţionarea reformei în învăţământ, întâlniri cu personalităţi din domeniul socio-profesional. Menţinerea vieţii de asociaţie se face prin activităţi „de suflet” gen „Balul A.E.Sv.”, excursii, editarea Buletinului informativ al A.E.Sv., întâlniri ale cadrelor didactice pensionare, comemorări, activităţi ale grupului vocal al asociaţiei, organizarea de şcoli de vară, tabere, schimburi de experienţă cu alte şcoli din ţară şi străinătate, proiecte naţionale şi internaţionale, parteneriate cu alte structuri asociative, colaborări cu factori de răspundere şi cu reprezentanţi ai minorităţilor, în scopul elaborării şi realizării de proiecte viabile, menite a întări legătura dintre şcoală –familie - comunitate.



Obiectivele asociaţiei pentru anul 2006:

  • Creşterea vizibilităţii asociaţiei în comunitate;

  • Atragerea de fonduri naţionale şi internaţionale;

  • Dezvoltarea profesională a membrilor asociaţiei;

  • Consilierea pensionarilor cadre didactice;

  • Dezvoltarea vieţii de organizaţie;

  • Păstrarea tradiţiilor;

Proiecte în care este implicată AESv:

Proiecte în derulare :

PROIECTUL 50+ ; PROIECTUL EQUINOX – ediţia a III-a; CONCURS DE REVISTE - ediţia a II-a; ŞCOALA DE VARĂ – ediţia a II-a; SIMPOZIONUL INTERNAŢIONAL EDUCAŢIE ŞI CETĂŢENIE EUROPEANĂ - ediţia a II-a


Proiecte de viitor:


In perioada 25 septembrie – 30 septembrie 2006 AESv este implicată în proiectul european „Săptămâna cetăţeniei active”; A.E.Sv. este partener în Proiectul GRAPE derulat de Asociaţia Rădăcini şi Aripi Suceava.

Membrii ai A.E.Sv. au participat la 28 cursuri de formare Comenius 2.2. C în: Suedia, Austria, Spania, Lituania, Belgia, Olanda, Suedia, Franţa, Finlanda, Anglia, Cipru, Cehia, Islanda, Turcia, Bulgaria, Germania, Portugalia şi Polonia.


Consiliul Director al AESv

ASOCIAŢIA „NORMALIŞTII CLUJENI”

      Asociaţia „Normaliştii Clujeni” este persoană juridică înfiinţată în 2004, reprezentând învăţători din judeţul Cluj, dar cu filiale şi în judeţele: Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj . Are sediul în Cluj Napoca, Calea Traian Vuia nr. 131.

      Scoate semestrial revista ,,Normaliştii Clujeni” care are ca motto cuvintele lui Eminescu ,,Sufletul omului, precum pământul ţării: pentru a da roade, trebuie cultivat”.

      Preşedintele asociaţiei, Valer Popa transmite în numele Normaliştilor lui Lazăr către Normaliştii lui Ţichindeal- SALVE!



ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU O ŞCOALĂ MODERNĂ C.FREINET
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   ...   24


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət