Ana səhifə

Open brief aan Mark Rutte, partijleider van de vvd twenterand, 25 maart 2015


Yüklə 29 Kb.
tarix26.06.2016
ölçüsü29 Kb.
Open brief aan Mark Rutte, partijleider van de VVD
Twenterand, 25 maart 2015
Beste Mark,
Ik heb er genoeg van, genoeg van om telkens weer geconfronteerd te worden met VVD-politici die door integriteitskwesties de voorpagina’s van de kranten halen en prominent op de tv-journaals verschijnen en onderwerp van gesprek zijn in talkshows. Ik heb er genoeg van om mij constant te moeten verdedigen, ik heb er genoeg van om te luisteren naar de grappen die er over mijn partij worden gemaakt. Het houdt maar niet op, Mark en zeker niet vanzelf.
Ik ga hier niet alle namen noemen, dat doen de cabaretiers wel, maar het lijstje van VVD-politici waar een vlekje aan zit, wordt wel heel erg lang. In plaats van een uitzondering, zoals dit bij andere partijen ook wel voorkomt, is het opstappen omdat er met de integriteit iets mis is bij de VVD bijna een gewoonte geworden. Onze verkiezingsleus “ De VVD houdt koers” wordt nu gebruikt om aan te geven dat de VVD dit, op het vlak van de integriteitskwesties, in ieder geval wel volledig waarmaakt.
Er zijn te veel rotte appels onder de politici bij de VVD en dit geldt voor alle geledingen. Zowel lokaal, provinciaal, Tweede- en Eerste Kamer en zelfs in het kabinet komen er rotte appels voor of appels met een vlekje. Met plaatsvervangende schaamte zie ik de berichten voorbij komen en de aasgieren die hier graag en veelvuldig op af duiken. Dat neem ik deze gieren niet kwalijk, de VVD moet gewoon zorgen dat er niets te halen valt.
Ik blijf er echter van overtuigd dat het merendeel van de VVD-politici volkomen integer handelen dus moeten we snel afwerken met deze rotte appels. Opnieuw en goed sorteren en de appels met een vlekje snel uit de mand verwijderen.

We hebben als VVD weer grote bedragen aan de verkiezingscampagne besteed, maar ik stel voor nu eerst geld te gaan besteden aan een onderzoek onder de VVD-politici. Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is kennelijk niet voldoende, dus ik pleit voor een uitgebreid antecedentenonderzoek onder alle huidige en toekomstige politici van de VVD.


De integriteitsregels hebben we al opgesteld, nu moeten we de VVD-politici dus de maat nemen. Overigens, het zou kunnen dat zaken aan het licht komen juist vanwege ons integriteitsbeleid en het instellen van een integriteitscommissie. Wie weet wat er bij anderen speelt, maar mogelijk onder de pet blijft doordat mensen elkaar dekken vanuit welk belang dan ook. We moeten echter niet naar anderen kijken, maar uitsluitend naar ons zelf.

Het moet wat mij betreft afgelopen zijn met dit soort affaires binnen de VVD. Affaires die de VVD alleen maar schade toebrengen. Het tekenen van allerlei verklaringen heeft volgens mij geen enkele zin. Als je niet integer bent draai je er ook je hand niet voor om om zo’n verklaring te tekenen. Niet afwachten op de volgende affaire, maar actie ondernemen om deze affaires te voorkomen of in ieder geval te verminderen.


Ik word uiteraard als lokaal politicus van de VVD hierover aangesproken en er dus tegen wil en dank bij betrokken. Dat doet pijn en valt steeds minder makkelijk uit te leggen en zelfs een dosis zelfspot helpt op een gegeven moment niet meer. We zitten als partij wat dit onderwerp betreft in de hoek waar de klappen vallen, maar we hebben het er ook wel zelf naar gemaakt. Aan dat laatste kunnen we dus wat doen en daarom doe ik een beroep op de partijleiding. Door de vele affaires begint het bij de VVD echt op een Augiasstal te lijken, de bezem moet er door en we moeten schoonschip maken. Dus investeer wat minder in een komende verkiezingscampagne en meer in het verhogen van de integriteit onder de VVD-politici. De uitkomst bij een volgende verkiezing zou dan, ondanks een lager budget, best wel eens verrassend kunnen uitvallen.
Doe er wat mee, Mark. Voor mij is de emmer echt helemaal vol en gezien de inhoud van deze emmer wil ik deze zeker niet nog een keer over mij heen krijgen. Het stinkt namelijk zo.
Chris Walraven

FractievoorzitterMede namens bestuur en kernteam VVD Twenterand


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət