Ana səhifə

02-Verslag de Viersprong Stamgasten 2 d d. 21. 02. 2014


Yüklə 34 Kb.
tarix26.06.2016
ölçüsü34 Kb.
02-Verslag de Viersprong – Stamgasten 2 d.d. 21.02.2014.:

Omdat Jasper Gerits en Eric Jacobs verhinderd waren, ging zowel onze vaste reserve Frans van de Bogaart als Paul Tullemans, speler van ons derde zestal mee naar Maasniel.

Vanwege omleidingen hebben we half Maasniel gezien voordat we op de plaats van bestemming waren.


  1. John Schaefer – Frans Peeters:

Frans loopt al snel in de eerste partij achter de feiten aan. Frans kan nog terugkomen in de partij en doet dit ook op moment dat John ervoor kiest om bal van Frans die vast aan middenstop ligt onder te spelen bij opzetten eigen bal. Bal Frans niet onder en eigen bal gehinderd door andere bal Frans, 3 – 3 in ballen. Frans maakt even later verdedigingsfout, John 2 voor, doelt er 1 en zet laatste bal ook op. John blijft in aanval en als John nog 1 bal heeft, liggen er nog 3 van Frans op het laken. Frans moet terug verdedigen richting eigen pocket, dit is te zacht en zo wint John de eerste partij.

Frans wint in 2e partij de opstoot, beiden onder. Frans krijgt twee kansen om te pikeren en benut de tweede kans. John legt zijn opstootbal diep in de pocket en laat deze liggen. Na twee pogingen lukt het John om via een bal van Frans een bal op te zetten en de bal in de pocket te doelen. Hij kan zijn bal niet doelen, deze wordt gehinderd door een bal van Frans. Hij zet andere bal voor, Frans maakt verdedigingsfout doch de schade blijft beperkt omdat John niet profiteert en doelbal mist. Dat zie je niet vaak bij John. Nu kantelt de partij en komt Frans in het voordeel, 4 – 3 en Frans 3 ballen voor. Frans geeft dit voordeel niet meer uit handen en wacht op fouten van John die uiteindelijk komen. Frans wint de 2e partij.

1 – 1


  1. Huub van Zitteren – Jo Broods:

Jo wint beide partijen doordat Huub zijn kansen niet benut. De 1e partij vrij snel en de 2e partij wordt beitelen want Jo komt uiteindelijk 1 – 5 achter. Ondanks dat hij ook nog 2 doelballen mist wint hij uiteindelijk de 2e partij omdat Huub ook mist en niet goed opzet. Jo krijgt steeds meer vertrouwen en plaatst de ballen verdedigend goed op snelheid en nauwkeurigheid zodat Huub geen kans krijgt zijn laatste bal te doelen en als hij de kans krijgt, mist hij deze.

1 – 3


  1. Colinda Varion – Paul Tullemans:

Voor Paul is het best spannend, als speler uit de 3e klasse spelen tegen iemand uit de 1e klasse. Het lot heeft bepaald dat Colinda twee keer mag spelen vandaag.

Paul mist in begin 1e partij doelbal, Colinda profiteert hier onvoldoende van, ze heeft twee doelballen waarvan een lang aan de wand. Deze mist ze. Dan gaat het een tijd gelijk op met een licht voordeel in ballen voor Colinda. Uiteindelijk kantelt de partij in voordeel Colinda als Paul weer doelbal mist. Colinda wint de 1e partij vrij makkelijk.

In de 2e partij komt Paul vanaf begin een bal achter. Doch deze partij kiest hij vaker voor de aanval om in de partij te blijven en doordat Colinda op belangrijke momenten doelballen gaat missen, profiteert Paul hier nu wel van. Hij blijft geduldig zijn kansen afwachten en zorgt dat hij zijn laatste bal voor krijgt op moment dat Colinda nog 2 ballen heeft waarvan 1 voor. Colinda mist doelbal wederom en Paul doelt koel en blij uit. Hij heeft voor ons team een prima prestatie geleverd.

2 – 4


Een prima uitgangspunt wetend dat onze drie teamgenoten die nog moeten spelen ieder toch makkelijk minstens een punt kunnen pakken ?

  1. Mike van Keeken – Edwin Geelen:

Edwin komt vrij snel 5 – 2 voor in ballen, bij doelen een na laatste bal komt andere bal met enig geluk ook op. Hel lijkt een riante voorsprong doch Mike komt terug in de partij en lijkt niet aangeslagen. Edwin krijgt niet de kans de partij te winnen en uiteindelijk wint Mike de eerste partij.

In begin 2e partij mist Edwin een doelbal, daarna gaat het gelijk op gedurende lange tijd. Edwin stoot 2 slechte ballen achter elkaar, de schade valt aanvankelijk mee, beiden hebben nog drie ballen. Edwin heeft op bepaald moment zelfs drie ballen voor doch krijgt niet de kans van Mike om hiervan te profiteren. Edwin verliest uiteindelijk ook zijn 2e partij.

4 - 4


  1. Mark Wulms – Rene Bocken:

Rene zit de 1e partij niet fijn in zijn spel, Mark komt vanaf begin op voorsprong en bouwt deze uit tot 1 – 4 in ballen. Door slecht spel en misschien veel pech van Mark krijgt Rene de kans om terug in de wedstrijd te komen, Bij 1 – 3 speelt Mark laatste bal via de band richting pocket en deze bal wordt gedoeld. Het is terecht dat Mark de 1e partij wint.

Ook in de 2e partij komt Mark voor en breidt voorsprong uit. Uiteindelijk krijgt Rene weer kansen om terug in de wedstrijd te komen doordat Mark fouten gaat maken en doelbal mist. Als Rene nog 2 ballen heeft, zet Mark laatste bal op en Rene moet terug verdedigen richting pocket, niet goed. En zo wint Mark ook de 2e partij.

6 – 4


  1. Colinda Varion – Frans van de Bogaart:

Wie had dat verwacht, nu moeten we hopen dat Frans beide partijen pakt, dan hebben we in ieder geval nog een punt.

Vanaf begin partij heeft Frans het heft in handen, aanvankelijk profiteert hij nog onvoldoende van de missers van Colinda. Op moment dat hij nog 2 ballen heeft en Colinda nog alle 5 gaat het voortvarend, Frans zet 2 ballen op. Colinda neemt 1 bal mee. Het wordt 4 – 1, Colinda speelt bal Frans te dun aan en deze blijft voor. Frans kan eerste partij beslissen doch mist. Colinda kan hier niet van profiteren en heeft de pech dat ze even later bij doelpoging een ketser heeft. Nu doelt Frans wel uit en pakt de 1e partij.

Frans neemt ook in 2e partij het voortouw en Colinda kiest ervoor ondanks dat Frans in het voordeel is om zelf moeilijke doelballen te proberen op momenten dat Frans voor ligt. Dit mislukt een aantal keren en Frans profiteert hier optimaal van. Frans heeft 1 bal voor en Colinda ligt in verdedigingsdriehoek. Frans legt zijn laatste bal er tegenaan. Colinda komt nog redelijk uit deze situatie doch Frans heeft nog 1 bal en zij, aanvankelijk 3 even later 2. Frans wint ook de 2e partij overtuigend en ris dus zoals wel vaker een belangrijke kracht voor ons team.

6 – 6


Nu hebben we een paar weken competitie verlof, Vasteloavuntj en de Midden Limburgse kampioenschappen.Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət