Ana səhifə

Nstructions 24 btv /v. 17 24 bov


Yüklə 0.5 Mb.
səhifə3/3
tarix24.06.2016
ölçüsü0.5 Mb.
1   2   3

Montaj seti

Şekil 9 Şekil 10

Montaj seti içeriği :

1 ad. Montaj plakası

2 ad. Kalorifer devresi için küresel vana G ¾”,
contaları ile birlikte

2 ad. Kalorifer sistemi bağlantı boruları Ø 22 mm

2 ad. Kullanma suyu devresi için küresel vana
G ½”, contaları ile birlikte

1 ad. Gaz giriş bağlantısı için küresel vana


G ½”, contası ile birlikte

1 ad. Şablo

1 ad. Cihaz askısı

3 ad. Montaj vidası, dübelleri ile birlikte.



Cihaz Montajı

Kalorifer sistemi
Pompa karakteristik eğrisinden yararlanılarak, tesisat uygun boru çapları ile yapılmalıdır. Tesisat boru çapları cihazın maksimum gücü üzerinden değil, özellikle tesisatın toplam ısı kapasitesine göre belirlenmelidir.Kalorifer gidiş ve dönüş boruları arasındaki sıcaklık farkının 20°C ye eşit ya da daha az olmasını sağlamak amacıyla, tesisatta yeterli miktarda suyun dolaşımı güvence altına alınmalıdır. Minimum su miktarı 500 litre/h olmalıdır.

Kalorifer tesisatının havası alınmış olmalıdır ve hava alımını kolaylaştıracak şekilde tasarlanmalıdır. Tesisatın en yüksek noktalarına ve her radyatörün üstüne gelecek şekilde pürjörler takılmalıdır. Yeni cihaz montajından önce sistemin komple yıkanması ve kalorifer sistemindeki yabancı maddelerin dışarıya atılması gereklidir.

Kalorifer sisteminin hidrolik basıncı (cihazda ölçülen) minimum 1 Bar (bu basınç 10mss ye eşittir) olmalıdır. Tavsiye edilen basınç değeri 1-2 Bar arasında olmalıdır. Genleşme deposunun kapasitesi maksimum 70 litre kalorifer suyunun genleşmesini karşılamaktadır ( sıcaklık 80° C)
Radyatörlerde termostatik vanalar kullanılabilir. Eğer kombi cihazı bir oda termostatı üzerinden kumanda ediliyorsa oda termostatının bulunduğu odadaki radyatörlerde termostatik vana kullanılmamalıdır.

Kombi cihazı kalorifer tesisatına, boru ağızlarının ters olduğu durumlarda fleks borular ile bağlanabilir. Kullanılan fleks boruların çapları pompa karakteristik eğrisine göre seçilmeli ve uzun yıllar kullanıma uygun olması için üretici talimatlarına uygun seçilmelidirler.


Uyarı:

Kombi cihazını kalorifer sistemine bağlamadan önce cihaz bağlantı boruları üzerindeki plastik kapakları çıkartmayı unutmayınız.


Sıcak su sistemi
Şebeke su basıncı normal şartlarda 1-6 bar arasında olmalıdır. Basıncın 6 barı aşması durumunda basınç düşürücüler kullanılmalıdır. Suda kirecin yoğun olduğu bölgelerde, cihazın soğuk su girişinde sertlik giderici bir donanım kullanılmalıdır.

Kalorifer sistemi, kullanma suyu devresi ve gaz giriş vanaların, kombi cihazının yakınına monte edilmesi tavsiye edilmektedir. Kombi cihazının kolay bağlantısı için, özel montaj seti kullanılmalıdır. (Bkz. Şekil.10)


Cihazın duvara asılması:
Cihaz duvara çapı min. 6 mm olan iki vida ile asılmalıdır. Vidaların altına uygun pullar yerleştirilmelidir. Bağlantı boruları dış dişlidir. Cihazın servis ve bakım işleri için gerekli tüm montaj boşlukları “cihaz ölçüleri” şeklinde gösterilmiştir. (Şekil 8)
Cihaz bağlantısı:

Kalorifer sistemi, kullanma suyu devresi ve gaz giriş vanaların, kombi cihazının yakınına monte edilmesi tavsiye edilmektedir. Cihazın alt bağlantı elemanları tesisattaki borular ile kasıntısız olarak bağlanmalıdır. Bunun anlamı, bağlantı borularının bütün ölçüleri ve boşlukları duvardan ve yerden karşılıklı olarak doğru olmalıdır. Ara bağlantı için de özel montaj seti kullanılmalıdır. (Bkz. şekil.10)


Cihazın alt tarafında bulunan hidrolik seti şu elemanlardan oluşmaktadır: Emniyet ventili ;pürjör ve boşaltma vanası. Kombi cihazı kalorifer sistemine o şekilde monte edilmelidir ki, tamir veya bakım gerektiğinde yalnızca kombi içindeki suyu boşaltmak mümkün olmalıdır.

Cihazın duvara asılması

Şekil 11

Boşaltma vanası



Şekil 12
Cihazın doldurulması ve boşaltılması:

Kalorifer sisteminin doldurulması/boşaltılması ve buna bağlı işlemler (hava alma, genleşme deposu ayarları) garanti kapsamında değildir.

Doldurma vanası sayesinde kombi cihazının eksilen az miktarlardaki suyu tamamlanabilir.

Boşaltma vanası tamir bakım işlemlerinden önce kombi cihazının içindeki suyun boşaltılması için kullanılmaktadır. Bu vana ile aynı zamanda cihazdaki fazla su miktarı da boşaltılabilmektedir.

Sistem üzerindeki doldurma / boşaltma vanası ile kalorifer sistemindeki ve cihazın içindeki komple su boşaltılabilmektedir.

Doldurma/ Boşaltma ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar Kullanma Kılavuzu’ nde belirtilmiştir. Ayrıca pompa üzerindeki otomatik pürjörün kapağı da açıl olmalıdır. Genleşme deposunun hava basıncını kontrol ediniz ve kalorifer sisteminin komple havasını alınız.


Emniyet ventili :

Cihazın altındaki hidrolik sette bir emniyet ventili bulunmaktadır. (Bkz. Şekil 13).Eğer emniyet çalışma basıncının üzerine çıkıldıysa emniyet ventilinden sıcak su veya buhar çıkabilir.


Emniyet ventili



Şekil 13


Gaz bağlantısı:
24BTV/BOV G20 modeli kombi cihazları doğalgazla çalışmak üzere tasarlanmışlardır. Şebeke basınç kayıpları 2 kPa. ve doğalgaz ısıl değeri 9-10 kWh/m3 arasında olmalıdır. Doğalgaz iç tesisatı ve sayacı evdeki mevcut olan tüm gazlı cihazların sarfiyatına uygun olucak şekilde ölçülendirilmelidir. Cihaz gaz giriş bağlantı borusu, minimum DN ½” ölçüsünde olmalıdır. Fakat bunun bir büyük çapındaki (DN ¾” ) boru kullanılması tavsiye edilmektedir.

24BTV/BOV G30 modeli kombi cihazları LPG ile çalışmak üzere tasarlanmışlardır. LPG gazının ısıl değeri, 12.3 – 13 kWh/kg arasında olmalıdır.

LPG ile çalışan kombi cihazlarında kullanılacak dedantörün basınç değeri tam olarak 3,7 kPa. (37 mBar) olmalıdır. Bina içindeki gaz boruları geçerli standartlara ve kurallara uygun olmalıdır.
Uyarı:

Gaz armatürü bağlantısında her zaman aynı tip somun ve conta kullanılmalıdır.

Montaj Şablonu

Şekil 14
Atık gaz ve hava akım borusu
24 BTV Hermetik kombi cihazında atık gazın dışarıya atılması ve yanma havasının içeriye alınması özel içiçe geçmiş çift boru ile sağlanmaktadır. Atık gaz borusu ile yanıcı malzemelerin arasındaki mesafe, bu malzemelrin sıcaklığının 80°C nin altında kalacak şekilde olmalıdır. Yatay hava akım borusunun bağlantısı oluşabilecek yoğuşma suyunun dışarıya akabilmesini sağlayacak şekilde yapılmalıdır (veya bu amaçla özel yoğuşma suyu toplama elemanı da kullanılabilir.). Dirsekten sonra kullanılacak parçanın mümkün olduğu kadar düz boru olmasına dikkat edilmelidir. Dikey hava akım borusunun bağlantısında her zaman özel yoğuşma suyu toplama elemanı kullanılır.
Maksimum uzunluklar ve boru bağlantı çeşitleri :
Konsantrik ve eksantrik boru bağlantılarında kullanılabilen maksimum boru uzunlukları aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.
Dikkat:

Konsantrik boru bağlantısındaki boru uzunluğu 2 m. den daha uzun, eksantrik boru bağlantısındaki boru uzunluğu 4 m. den daha uzun ise, fan çıkışındaki hava kısma halkası çıkartılmalıdır.


Hava kısma halkası

Şekil 15
Hava akım borusu Hava kısma Hava kısma

çapları Min. uzunluk halkalı maks. halkasız maks.

uzunluk uzunluk


C12 Tipi

Şekil 16

C32 Tipi C52 Tipi



Şekil 17 Şekil 18

En sık kullanılan boru bağlantı şekilleri Şekil 16-17 ve 18’ de gösterilmiştir. Ayrıca 24 BTV Hermetik kombi cihazında aşağıdaki şekillerde baca bağlantıları yapılabilmektedir:



  • C42 Tip-Standart bina bacasına bağlantı

  • C62 Tip-Atık gaz ayrı olarak dışarı atılır ve yanma havası ortamdan temin edilir.

  • C82 Tip-Hava akımı-Yanma havası dışardan temin edilir ve atık gaz normal binanın bacasına bağlanır.

Yatay hava akım borusunun dış cepheye çıkışında dikkat edilmesi gereken mesafeler:



  • İnsanların dolaşım alanlarında yerden yüksekliği minimum 2 m, (diğer yerlerde min 0.4 m)

  • Pencere kenarları ve diğer havalandırma çıkışlarından veya kapılardan minimum 0.5 m uzakta

  • Çıkış deliği pencere üst kenarından, havalandırma çıkışlarından ve kapılardan daha yüksekte olmalıdır.

  • Pencerelerin 1 m altında fakat havalandırma çıkışlarının her zaman üstünde olmalıdır.

  • Balkon, teras, çatı gibi çıkıntıların altında R yarıçapı kadar uzatılmalıdır. (Bkz. Şekil 19)

İki çıkış ağzının arasındaki minimum mesafeler



  • yatayda 1m

  • dikeyde 2m

Atık gaz / hava akım borusu çıkış ağzı her zaman açık havaya verilmeliidir (Kapılara, pencerelere, havalandırma cıkışlarına doğru olmamalıdır. Eğer bu şart sağlanamıyorsa aşağıdaki minimum mesafeler dikkate alınmalıdır.



  1. Karşılıklı duran iki bina arasındaki hava akım borusu çıkışlarında :




    • Eğer sadece karşı cephede pencere ya da hava çıkışı bulunmuyorsa, min. 2 m.

    • Her iki cephede de pencere ve hava çıkışı bulunmuyorsa , min. 1 m.

    • Her iki cephede de pencere veya hava çıkışı bulunuyorsa, min. 4 m.




  1. Köşe binalarda hava akım borusu çıkışlarında:




  • Çıkış borusuna paralel duvar üzerinde pencerei havalandırma çıkışı veya kapı bulunuyorsa, min. 2 m.

  • Bulunmuyorsa min. 0.5 m.

  • Köşe uzantısı 0.5 m. den daha küçükse ihmal edilebilir.

Tüm mesafeler hava akım borusunun çıkış ağzı ile pencere havalandırma çıkışı veya kapılar arasındaki mesafelerdir.


Özel örneklemeler

Hava akım borusu balkon gibi çıkıntıların alt tarafına yakın olması durumunda, balkonun binadan çıkış yaptığı nokta merkez ve balkon çıkıntı mesafesi de “R” yarıçap kabul edilerek, bu merkezden “R” yarıçapı ile çizilen bir dairenin yayına kadar hava akım borusu uzatılmalıdır. (Bkz. Şekil 19).

Hava akım borusu aydınlık veya havalandırma kanalı gibi boşluklarda dışarıya verilmesi de mümkündür. Fakat bu kanalın genişliğinin en az 1.25 m2 olması ve aynı zamanda buraya açılan kapı, pencere veya buradan geçen başka bir hava akım borusu olmaması gereklidir.
Dikey hava akım borusu bağlantılarında – çatı çıkış bağlantısı

Bu boruların birbirlerine ve olası bir klima emiş ya da çıkış bölümlerine uzaklıkları en az 0.4 m olacak şekilde monte edilmeleri gerekmektedir. Çatı çıkış bağlantılarında, hava akım borusu çıkış ağzının, kar birikmesinden dolayı kapanmasını engellemek için, çatı seviyesinden en az 40 cm. daha yükseltilmelidir.


Emniyet önlemleri

Atık gaz / hava akım borusu çıkışları aşağıdaki özellikleri taşıyan ortamlara yapılmamalıdır:



  • Patlayıcı özelliği olan maddelerin bulunabileceği ortamlar

  • Tavan arası, merdiven boşluğu ve koridor gibi kapalı ortamlar

  • Belirli saatlerden sonra kapatılabilecek ortamlar (pasajlar gibi)

  • Açık da olsalar, yer seviyesinde altında kalan ortamlar (tünel, metro, alt geçit vb.)

Yanma havası akım borusu ayrı olarak monte edildiğinde de yukarıdaki koşullar aynen göz önüne alınmalıdır.

Hava akım borusunun çıkış yapıldığı monte edileceği duvarda yaklaşık 120 -150 mm çapında bir delik açılmalıdır. Boru geçişi yapıldıktan sonra deliğin etrafında kalan boşluklar standart kurallara göre harç veya kireç ile (yanıcı olmayan malzeme) kapatılmalıdır.





Atık gaz/Hava akım borularının dışarı çıkış kuralları


Şekil 19



Overhanging parts = Balkon, çatı gibi bina çıkıntıları

Zone where external vents can be installed = Hava akım borularının çıkış yapılabileceği bölgeler

2m - İn public places = 2m - İnsanların bulunduğu ortamlarda

0,4m - İn other places = 0,4m - Diğer ortamlarda

Installation in a façade = Bina cephesine montaj

Corners = Köşeler

Yatay hava akım borusu bağlantı örnekleri
A Yanma havası giriş borusu (dış boru)

B Atık gaz borusu (iç boru)

C Conta ve kelepçe

D Flençli dirsek

E Conta

F Vidalar

G Dış lastik duvar rozeti

I İç plastik duvar rozeti

J O’ringler


  • Dirsek (D) altına contayı (E) bağlayınız.

  • O’ringleri (J) dirseğin alt ve üst kısmının içine dikkatlice yerleştiriniz.

  • Dirseği cihaz üzerine monte ediniz – iç boruların tam olarak birbirine geçmesine dikkat ediniz.

  • Dirsek içindeki atık gaz borusunun cihaz üzerindeki fan çıkış borusuna düzgünce oturmasını sağlayacak şekilde dirseği ara parça üzerine bağlayınız.

  • Dış lastik duvar rozetini (G) yanma havası giriş borusu (A) üzerine takınız.

  • Yanma havası giriş borusunu duvar deliğinin dış kısmından geçiriniz ve bu boruyu lastik duvar rozeti (G) duvarın dış tarafına oturacak biçimde içeriye doğru çekiniz.

  • İç boruyu da (atık gaz borusu) yanma havası borusunun içine yerleştirdikten sonra, komple hale gelen atık gaz/hava akım borusunu, conta ve kelepçe (C) vasıtası ile cihazın üstüne monte edilmiş olan dirsek ile birleştiriniz ve iç ve dış boruların sızdırmazlığını güvence altına alınız.

Uyarı : Yatay olarak yapılan baca bağlantılarında kullanılabilecek maksimum boru boyu 1 adet 90° dirsek ve
3 metre düz borudur (toplam boru boyu 4 metreye eşdeğer olmaktadır). Toplam boru boyu 2 metreden daha uzun olan yatay boru bağlantılarında fan çıkışında bulunan hava kısma halkası çıkartılmalıdır (bkz. Şekil 15).

  • Flençli dirseği cihaz üzerine vidalarla (F) sabitleyiniz.


U
Yatay atık gaz/hava akım borusu bağlantı seti
yarı:
Eğer boruyu kesmek gerekiyorsa, iç ve dış borular her zaman eşit boylarda kesilmelidir. Kısaltmalar, yatay hava akım borusunun çıkış kısmının diğer tarafından yapılmalıdır.


Standart yatay hava akım borusu seti



Standart yatay hava akım borusu seti

Konsantrik
dirsek 90°


Konsantrik uzatma
Şekil 20

Aksesuarlar:


Yatay atık gaz/yanma havası akım borusu seti “1 m”

Yatay atık gaz/yanma havası akım borusu seti “0,75 m”

Konsantrik uzatma ( 1 m )

Konsantrik dirsek 90°

Dikey hava akım borusu bağlantı örnekleri
Dikey çıkış atık gaz/yanma havası akım borusu bağlantısı


  • O’ringi konsantrik dikey çıkış adaptörünün (O) üst kısmından içindeki yuvaya yerleştiriniz.

  • O’ringi (J), dikey çıkış adaptörü (O) içindeki yuvaya tam oturmuş olmasına dikkat ediniz.

  • Dikey çıkış adaptörünü, cihazın üzerine fan çıkış ağzına takınız.

  • Konsantrik uzatmayı (M) dikey çıkış adaptörünün içine yerleştiriniz.

  • Çatı arasından çıkışlarda özel çatı geçiş kiremiti (flemenk kiremiti) kullanınız veya geçişin sızdırmazlığını sağlayacak biçimde sac parçalarla kapatınız.

  • Çatının üst tarafında kalan konsantrik uzatma borusunun çıkış ağzı aynı şekilde konsantrik bir kafa ile kapatılması gereklidir. Bunun içinde konsantrik uzatma ve kafa yerine burada dikey çıkış atık gaz/yanma havası akım borusunun (L) kullanılması daha uygun ve görüntü olarak da çok daha iyi olacaktır.

  • Dikey çıkış adaptörünün üzerine bir yoğuşma suyu toplayıcısı (tahliye hortumu ile birlikte) monte edilmelidir (bu parça dikey çıkış hava akım boru seti ile birlikte verilmez).

Aksesuarlar:


Dikey çıkış adaptörü (O)

Konsantrik uzatma ( 1 m ) (M)

Dikey çıkış atık gaz/yanma havası akım borusu (L)




Dikey çıkış atık gaz/yanma havası akım borusu


Dikey çıkış atık gaz/yanma havası akım borusu (L)

Konsantrik uzatma (M))


Dikey çıkış adaptörü (O)



Dikey çıkış adaptörü (O)

O’ring (J)

Conta yuvası

Cihaz
Şekil 21


Elekrik bağlantı elemanları
Cihazın şebeke elektriğine bağlantısı, fabrikasyon olarak ucunda fiş olmayan 3’lü kablo ile yapılmaktadır. Priz bağlantısı için kablonun ucuna bağlanması gereken fişin, geçerli standartlara uygun olması ve fişte PE veya PEN topraklama kablosunun (yeşil-sarı) bağlanabileceği bir yer bulunması gerekmektedir.
Cihaz mutlaka topraklama hattına bağlanmalıdır. Cihazı elektrik bağlantısının yapıldığı priz, önünde bir engel olmadan her zaman kolay ulaşılabilir bir yerde olmalıdır. Devre üzerinde ilave adaptör veya uzatma kablosu gibi elemanların kullanılması yasaktır. Cihaz, elektronik kart üzerinde bulunan 125 mA/250V’luk bir sigorta tarafından korunmuştur.
Cihaza termostat bağlantıları, yalnızca bu konuda uzmanlaşmış Protherm yetkili servisi tarafından yapılmalıdır ( çünkü termostat bağlantısı, doğrudan cihazın iç elektrik devresine yapılmaktadır). Aynı şartlar, elektrik elemanları ile ilgili yapılacak işlemler için de geçerlidir. Elektrik elemanları ile ilgili yapılacak işlemlerden önce mutlaka cihazın elektrik girişi kesilmelidir.
Cihazlara yalnızca yüksüz kontakla çalışan termostatlar veya otomatik kontrol paneller bağlanabilmektedir. Bunun anlamı, termostattan veya otomatik kontrol panelden başka bir gerilim cihaza gönderilmemelidir.

Bağlanacak termostatın veya kumanda cihazının kontak değeri minimum 24 V/0,1 A AC olmalıdır.

Oda termostatı cihaza, kesiti 0,5 – 1,5 mm² arasında olan ikili bir kablo ile bağlanmalıdır.
Oda termostatı bağlantı kablosu, diğer elektrik kabloları veya yüksek frekanslı elektrik makinalarının kabloları ile aynı yerden geçmemelidir (elektrikli kaynak makinası gibi).
Oda termostatının, cihaza elektrik bağlantısının yapıldığı klemens cihazın içinde ve alt kısmında bulunmaktadır. Bu klemense ulaşmak için, cihazın ön kapağının sökülmesi ve kumanda panelinin öne doğru yatırılması yeterli olmaktadır.

Sadece harici oda termostatı bağlandığında bu köprü çıkartılmalıdır.



Elektrik bağlantısı


Üçlü bağlantı kablosu

Cihaz

Şebeke bağlantı kablosu

Harici kumanda bağlantı kablosu

Oda termostatı
Şekil 22



24 BTV – Electrical diagram = 24 BTV – Elektrik bağlantı şeması
br- brown = br – kahverengi
b- blue = b- mavi


g/y- green/yellow = g/y – yeşil/sarı

L – phase = L – faz

N – neutral = N – Nötr

PE – Protection conductor = PE – topraklama

Fan FIME SRL = Fan FIME SRL

Pump = Pompa

Ignition electrodes = Ateşleme elektrodları

Ignition units ZIG2/12 = Ateşleme trafosu ZIG 2/12
Flame sense electrodes = İyonizasyon elektrodu


User Interface = Kullanıcı Arayüzü

Main suppyl = Şebeke bağlantısı

Main switch = Ana şalter

Fuse T 125 mA/250 V = Sigorta 125 mA/250V

Trafo = Besleme trafosu

PCB Irıs board = Elektronik kart

Gas control valve = Gaz armatürü

DHW flow sensör = Kullanma suyu aqua-sensör

DHW thermistor = Sıcak su sensörü

Manostat = Hava presostatı

Overhead thermostat = Aşırı ısınma termostatı

Central heating thermistor = Kalorifer gidiş suyu sensörü

Air pressure switch = Basınç şalteri

Room thermostat = Oda termostatı

Fig 23 = Şekil 23



24 BOV – Electrical diagram = 24 BOV – Elektrik bağlantı şeması
br- brown = br – kahverengi
b- blue = b- mavi


g/y- green/yellow = g/y – yeşil/sarı

L – phase = L – faz

N – neutral = N – Nötr

PE – Protection conductor = PE – topraklama

Pump = Pompa

Ignition electrodes = Ateşleme elektrodları

Ignition units ZIG2/12 = Ateşleme trafosu ZIG 2/12
Flame sense electrodes = İyonizasyon elektrodu


User Interface = Kullanıcı Arayüzü

Main suppyl = Şebeke bağlantısı

Main switch = Ana şalter

Fuse T 125 mA/250 V = Sigorta 125 mA/250V

Trafo = Besleme trafosu

PCB Irıs board = Elektronik kart

Gas control valve = Gaz armatürü

DHW flow sensör = Kullanma suyu aqua-sensör

DHW thermistor = Sıcak su sensörü

Flue – gas thermostat = Atık gaz termostatı

Overhead thermostat = Aşırı ısınma termostatı

Central heating thermistor = Kalorifer gidiş suyu sensörü

Air pressure switch = Basınç şalteri

Room thermostat = Oda termostatı

Fig 24 = Şekil 24

LPG’ ye Dönüşüm
24 BTV/BOV Kombi cihazları öncelikle doğalgazla çalışmak üzere tasarlanmışlardır. LPG’ ye dönüşüm gereken durumlarda, gaz armatürü ve meme bareti komple değiştirilmeli ve LPG gaz ile çalışması için gereken gaz ayarları yapılmalıdır. Bu dönüşüm mutlaka bu konuda uzmanlaşmış olan Protherm teknik servisi tarafından yapılmalıdır. Dönüşüm yapılacak cihazlarla birlikte bir “Doğalgaz’ dan LPG’ ye dönüşüm “ seti verilmektedir. Dönüşüm için gereken tüm elemanlar ve yazılı talimatlar bu set içerisinde mevcuttur.

Şemsettin Günaltay Cad. No: 209, 81080 Erenköy – İstanbul Tel : (0216) 467 06 00

Esenboğa yolu 13. km Yıldırımkent Cemilbey Sk. No : 10, Pursaklar – Ankara Tel : (0312) 328 79 50

Kükürtlü Mah. Oulu Cad. Akasya Ap. No : 11, Sırameşeler – Bursa Tel : (0224) 236 29 50

Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Cad. No : 43/B, Eskişehir Tel : (0222) 221 38 05

Ömerağa Mah. Ankara Cad. No : 83, İzmit Tel : (0262) 322 08 17



Protherm ürünleri Vaillant Isı San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından ithal edilmektedir.


1   2   3


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət