Ana səhifə

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç madde 1


Yüklə 192 Kb.
səhifə2/4
tarix25.06.2016
ölçüsü192 Kb.
1   2   3   4

MADDE 25 - (1) Yeterlik sınavı; müfettiş yardımcılarının fiilen üç yıllık yetiştirme döneminin tamamlandığı tarihten itibaren en geç altı ay içinde Sınav Komisyonu tarafından belirlenen tarihte yapılır. Yeterlik sınavına girecek olan müfettiş yardımcılarının kimlik bilgilerini içeren liste İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce sınav tarihinden en az kırk beş gün önce Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bildirilir. Yeterlik sınavının yeri, tarihi ile sınava ilişkin diğer hususlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce sınav tarihinden en az otuz gün önce elektronik ortamda duyurulur.

Yeterlik sınavı



MADDE 26 - (1) Yeterlik sınavı; müfettiş yardımcılarının yetiştirme döneminde eğitim amacıyla verilen mevzuat bilgilerini ve buna ilişkin uygulamalar ile rehberlik, denetim, araştırma, inceleme, soruşturma ve ön inceleme gibi konularda edindikleri kazanımları ölçmek amacıyla yapılır.

(2) Yeterlik sınav soruları, 24 üncü maddede belirtilen sınav konuları esas alınarak Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanır. Yeterlik sınavının yapılacağı yer ile 24 üncü maddenin birinci fıkrasının (ç) bendi kapsamında hazırlanacak soruların çerçevesini oluşturacak konular Sınav Komisyonunca belirlenir.

Yeterlik sınavının değerlendirilmesi ve sonuçlarının duyurulması

MADDE 27 - (1) Yeterlik sınavında 100 puan üzerinden 70 ve daha fazla puan alanlar başarılı sayılır.

(2) Sınav sonuçları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç yirmi gün içinde Bakanlık internet sitesinde yayımlanır ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne yazılı olarak bildirilir.

Yeterlik sınavına girmeyenler ile başarılı olamayanlar

MADDE 28 - (1) Yeterlik sınavında başarılı olamayanlar ile sınava girmeye hak kazandıkları halde geçerli mazereti olmaksızın sınav hakkını kullanmayanlara, 26 ncı maddeye göre yapılan sınavın sonuçlarının duyurulduğu tarihten itibaren en geç bir yıl içinde Bakanlıkça belirlenecek tarihte ikinci kez sınav yapılır.

(2) İkinci sınavda da başarı gösteremeyen veya sınav hakkını kullanmayanlar maarif müfettiş yardımcısı unvanını kaybeder ve Bakanlıkta durumlarına uygun kadrolara atanırlar.

Yeterlik sınavı sonuçlarına itiraz

MADDE 29 - (1) Yeterlik sınavı sonuçlarına, sınavların elektronik ortamda ilanı tarihinden itibaren on iş günü içinde bir dilekçe ile doğrudan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne itiraz edilebilir. Bu itirazlar başvuru tarihinden itibaren on iş günü içinde incelenerek sonucu ilgili adaya ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne bildirilir.

Yeterlik sınavı belgelerinin saklanması



MADDE 30 - (1) Yeterlik sınavına ilişkin belgeler ilgili mevzuatına göre Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce saklanır.

Müfettişliğe atama



MADDE 31 - (1) Yeterlik sınavında başarılı olan müfettiş yardımcıları müfettişliğe atanmak üzere, sınav sonuçlarına itirazın sonuçlandırıldığı tarihten sonra İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce belirlenen tarihte müfettiş ihtiyacı olan illerden en fazla on il tercih etmek suretiyle elektronik ortamda başvuruda bulunurlar.

(2) Müfettiş yardımcılarının müfettişliğe atamaları, tercihleri de dikkate alınarak yeterlik sınavında aldıkları puan üstünlüğüne göre yapılır; tercih ettikleri illerden herhangi birine atanamayanlar, Bakanlıkça uygun görülen illere bilgisayar kurası ile atanır.

Müfettişliğe yeniden atama

MADDE 32 - (1) Müfettiş unvanını kazandıktan sonra istekleriyle başka görevlere veya kurumlara atananlar, tekrar müfettişliğe atanma talebinde bulunabilirler. Bu şekilde başvuruda bulunanların atamaları, boş kadro bulunmak şartıyla Bakanlıkça uygun görülen bir il'e yapılabilir. Bu durumda olanların daha sonraki yer değiştirmelerinde bu Yönetmelik hükümleri uygulanır.

(2) Sağlık nedeniyle müfettişlik görevinden ayrılanlar, Bakanlıkça belirlenecek sağlık kurumlarından müfettişlik görevini yapabileceklerine ilişkin sağlık kurulu raporu almaları halinde müfettişliğe yeniden atanabilirler.

YEDİNCİ BÖLÜM

Hizmet Bölgeleri, Bölge Hizmeti ve Yer Değiştirme

Hizmet bölgeleri

MADDE 33 - (1) Bu Yönetmelik kapsamındaki müfettişlerin atama ve yer değiştirmelerine esas olan hizmet bölgeleri ve puan değerleri, ekonomik ve sosyal yönden gelişmişlik düzeyi ile hizmet gereklerinin karşılanması bakımından birbirlerine benzerlik gösteren illerin gruplandırılması suretiyle Ek-3 Formunda düzenlenir.

Hizmet bölgeleri ve hizmet puanı



MADDE 34 - (1) Bölge hizmeti; birinci ve ikinci hizmet bölgelerinde beşer yıl, üçüncü ve dördüncü hizmet bölgelerinde dörder yıl, beşinci hizmet bölgesinde üç yıldır.

(2) Hizmet bölgelerindeki bölge hizmetinin hesaplanmasında müfettiş ve müfettiş yardımcısı olarak geçen süreler birlikte dikkate alınır.

(3) Hizmet puanlarının hesaplanmasında görev yapılan ilde, yıldan artan her ay için o ilde bir yıllık süreye karşılık olan puanın 1/12'si esas alınır. Aydan artan süreler ile aya isabet eden puanın belirlenmesinde, bölme işlemi sonucu artan kesirler dikkate alınmaz.

(4) Hizmet puanı hesabında görev yeri değişikliklerinde mehil müddetinde geçen süreler eski görev yerinde değerlendirilir.

(5) Hizmet puanları, Bakanlık bilgi sistemi üzerinden hesaplanır ve yer değişikliğine ilişkin iş ve işlemlerde bu puanlar kullanılır.

lge hizmetinden sayılacak süreler



MADDE 35 - (1) Müfettiş ve müfettiş yardımcılarının yıllık, mazeret ve sağlık izinlerinin tamamı kadrolarının bulunduğu ilde geçmiş sayılarak, bu il için öngörülen hizmet puanı verilir.

(2) Müfettiş ve müfettiş yardımcılarının;

a) Asıl görevleri dışındaki görevlere vekaleten ya da geçici olarak yapılan görevlendirme sürelerinin tamamı,

b) Görevden uzaklaştırılan ve görevleri ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınanların 657 sayılı Kanunun 143 üncü maddesinde sayılan durumların gerçekleşmesi durumunda bu sürelerin tamamı,

c) Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde geçen süreler ile kesintisiz üç ay ve daha fazla olan hizmet içi eğitimde geçen sürelerin tamamı

bu sürelerin geçirildiği yerin bölge hizmetinden sayılır.

(3) Yurt dışında kesintisiz üç aydan fazla geçirilen sürelerin üç aydan fazla olan kısmı birinci bölge hizmetinden sayılır ve bu sürelere Ankara'da görev yapan müfettişler için öngörülen hizmet puanı verilir.

İllerin müfettiş ihtiyacının belirlenmesi



MADDE 36 - (1) İllerin müfettiş ihtiyacı, illerdeki personel ve kurum sayıları dikkate alınarak Başkanlık ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce müştereken belirlenir.

(2) Ankara ilinin müfettiş ihtiyacının belirlenmesinde, Başkanlıkta görevlendirilen müfettişler ve müfettiş yardımcılarının sayısı dikkate alınmaz.



Zorunlu çalışma süresini tamamlayanların yer değiştirmeleri

MADDE 37 - (1) Müfettişlerin her bir hizmet bölgesinde bu Yönetmelikle belirlenen zorunlu çalışma süresi kadar çalışarak bölge hizmetlerini yerine getirmeleri esastır.

(2) Bulundukları hizmet bölgesindeki çalışma süresini tamamlayanlara ilişkin yer değiştirme duyurusu; İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce ilgili yılın en geç 15 Nisan tarihine kadar yapılır. Duyuruda, müfettişlerin bulundukları hizmet bölgesine göre atanabilecekleri hizmet bölgeleri, azami tercih sayısı, bu bölgelerde atama yapılabilecek kadro sayıları, başvuru tarihi, başvuru süresi, başvuru şekli, başvuruda istenecek belgeler ile diğer hususlara yer verilir.

(3) Bulundukları hizmet bölgesi için öngörülen bölge hizmetini ilgili yılın 1 Eylül tarihi itibarıyla tamamlayacak olanların görev yerleri, bölge hizmetini yapmadıkları hizmet bölgelerinden birine olacak şekilde değiştirilir. Bu kapsamda görev yerleri değiştirilecek müfettişler, bölge hizmetini yapmadıkları hizmet bölgeleri ile sınırlı olmak kaydıyla duyurusu yapılan illerin tamamını öncelik sırasına göre tercih etmek suretiyle başvuruda bulunurlar. Başvuruda bulunan müfettişlerin atamaları, atanmak istedikleri il'in müfettiş ihtiyacı sınırlılığında tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre ilgili yılın en geç 15 Temmuz tarihinde sonuçlandırılacak şekilde İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce belirlenecek takvim çerçevesinde yapılır. Bu fıkra kapsamında yapılacak yer değiştirmelerde, duyurusu yapılan her il'e atama yapılabilecek müfettiş sayısının belirlenmesinde emeklilik, istifa, başka görevlere atanma gibi nedenlerle müfettişlik görevinden ayrılanlardan boşalacak kadrolar ile bölge hizmetini yapmak üzere görev yerleri değiştirilecek müfettiş sayıları birlikte değerlendirilir.

(4) Dördüncü ve beşinci hizmet bölgelerinden birinde veya her ikisinde bölge hizmetlerini tamamlayan müfettişler, istemeleri durumunda birinci, ikinci ve üçüncü hizmet bölgeleri için öngörülen bölge hizmetlerini yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 38 inci maddenin birinci fıkrasındaki süre sınırlılığında bulundukları ilde kalmak ya da dördüncü ve beşinci hizmet bölgelerindeki diğer illerden birine atanmak isteyebilirler. Bu istekler, illerin müfettiş ihtiyacı çerçevesinde Bakanlıkça değerlendirilir. Başvuru sayısının ihtiyaçtan fazla olması durumunda hizmet puanı en düşük olan müfettişten başlanmak üzere ihtiyaç fazlası müfettişlerin atamaları, bölge hizmetini yapmadıkları hizmet bölgelerindeki illerden birine yapılır. Ancak, bu şekilde dördüncü ve beşinci hizmet bölgelerinde geçirilen fazla çalışma süreleri diğer hizmet bölgelerinde geçmiş sayılmaz.

(5) Müfettişlerin bu madde kapsamında yer değiştirme suretiyle yapılacak atamaları, tercihleri de dikkate alınarak puan üstünlüğüne göre yapılır. Atama sonuçları, atama işlemlerinin tamamlandığı tarihten itibaren en geç beş iş günü içinde İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yayımlanır ve aynı zamanda valiliklere gönderilir.

(6) Müfettişlerin, kadrolarının bulunduğu ilin dahil olduğu hizmet bölgesinin dışındaki hizmet bölgelerinde bir yıldan az kalan zorunlu çalışma süreleri tamamlanmış sayılır.

(7) Bu madde kapsamındaki zorunlu çalışma süresinin hesabına, maarif müfettişleri başkanlığı ve maarif müfettişleri başkan yardımcılığı görevlerinde geçen süreler de dahil edilir. Maarif müfettişleri başkanı ve maarif müfettişleri başkan yardımcılığı görevlerini yürütenlerden ilgili yılın 1 Eylül tarihi itibarıyla bulundukları ilde zorunlu çalışma süresini dolduranların görev yerleri de bu madde kapsamında değiştirilir.

Bulundukları ilde sekiz yıl süre ile görev yapanların yer değiştirmeleri



MADDE 38 - (1) Hizmet bölgelerinin tamamında bölge hizmetini tamamlamış olan müfettişlerin, aynı ilde kesintisiz çalışma süreleri sekiz yıldan fazla olamaz.

(2) İlgili yılın 1 Eylül tarihi itibarıyla bulundukları ilde kesintisiz sekiz yıl süre ile görev yapan müfettişlerin görev yerleri, bulundukları ilin dahil olduğu hizmet bölgesindeki duyurusu yapılan diğer illerden birine ya da istemeleri halinde bulundukları hizmet bölgesinin dışındaki duyurusu yapılan diğer hizmet bölgelerindeki illerden birine olacak şekilde değiştirilir. Bu madde kapsamında yer değiştirme isteğinde bulunmayan müfettişler, yer değiştirme isteğinde bulunanlardan tercihlerinden birine atanamayan müfettişler ile aylıksız izinli oldukları sürede yer değiştirme başvurusunda bulunmayan müfettişlerin görev yerleri, bulundukları hizmet bölgesindeki illerden birine olacak şekilde Bakanlık tarafından re'sen değiştirilir.

(3) İkinci fıkradaki sekiz yıllık sürenin hesabına maarif müfettişleri başkanlığı ve maarif müfettişleri başkan yardımcılığı görevlerinde geçen süreler de dahil edilir. Maarif müfettişleri başkanı ve maarif müfettişleri başkan yardımcılığı görevlerini yürütenlerden ilgili yılın 1 Eylül tarihi itibarıyla bulundukları ilde sekiz yıllık çalışma süresini dolduranların görev yerleri de bu madde kapsamında değiştirilir.

(4) Bu madde kapsamında görev yerleri değiştirileceklere ilişkin duyuru, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce ilgili yılın en geç 15 Nisan tarihine kadar yapılır. Duyuruda, başvuru tarihi, başvuru süresi, başvuru şekli, başvuruda istenecek belgeler ile gerekli diğer hususlara yer verilir.

(5) Bu madde kapsamında yapılacak atama işlemleri, müfettişlerin tercihleri de dikkate alınarak puan üstünlüğüne göre ilgili yılın en geç 15 Mayıs tarihine kadar sonuçlandırılacak şekilde İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce yapılır.

(6) Bu madde kapsamında görev yeri değiştirilen müfettişler ayrıldıkları tarihten itibaren sekiz yıllık süre geçmeden, sağlık durumu özrü hariç bu Yönetmelikle belirlenen iller arası diğer yer değiştirmeler kapsamında ayrıldıkları il'e tekrar atanamazlar.

(7) Bu madde kapsamında yapılacak yer değiştirmelerde, duyurusu yapılan her il'e atama yapılabilecek müfettiş sayısının belirlenmesinde duyuru tarihi itibarıyla emeklilik, istifa, başka görevlere atanma gibi nedenlerle müfettişlik görevinden ayrılanlardan boşalacak kadrolar ile bu kapsamda görev yerleri değiştirilecek müfettiş sayıları birlikte değerlendirilir.

(8) Aylıksız izinli olanlar ile seçimler nedeniyle görevlerinden istifa edenlerden eski görevlerine geri dönenlerin sekiz yıllık sürelerinin hesabında, fiilen görev yaptıkları süreler dikkate alınmak üzere, aylıksız izne ayrılmadan ya da istifa etmeden önce o ilde göreve başlamış oldukları tarih esas alınır.

İsteğe bağlı yer değiştirmeler

MADDE 39 - (1) İsteğe bağlı yer değiştirmelere ilişkin duyuru, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce ilgili yılın en geç 15 Nisan tarihine kadar yapılır. Duyuruda; illere göre atama yapılabilecek kadro sayıları, başvuru tarihi, başvuru süresi, başvuru şekli ve başvuruda istenecek belgeler ile diğer hususlara yer verilir.

(2) İsteğe bağlı yer değiştirme başvurularına bağlı olarak yapılacak atama işlemleri, ilgili yılın en geç 15 Haziran tarihinde sonuçlandırılacak şekilde İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce planlanacak takvim çerçevesinde yapılır.

(3) Bölge hizmetini tamamlamamış olan müfettişlerden bulundukları ilde ilgili yılın 1 Eylül tarihi itibarıyla en az iki yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, bulundukları hizmet bölgesi ile sınırlı olmak kaydıyla duyurusu yapılan illerden en fazla beş il tercih etmek suretiyle elektronik ortamda başvuruda bulunabilirler.

(4) Bu Yönetmelikle belirlenen en az zorunlu çalışma süreleri kadar her hizmet bölgesinde çalışarak bölge hizmetini tamamlayan müfettişlerden bulundukları ilde ilgili yılın 1 Eylül tarihi itibarıyla en az iki yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, duyurusu yapılan illerden en fazla yirmi il tercih etmek suretiyle elektronik ortamda başvuruda bulunabilirler.

(5) Bu madde kapsamında yapılacak yer değiştirmelerde, duyurusu yapılan her il'e atama yapılabilecek müfettiş sayısının belirlenmesinde, duyuru tarihi itibarıyla emeklilik, istifa, başka görevlere atanma gibi nedenlerle müfettişlik görevinden ayrılanlardan boşalan kadrolar birlikte değerlendirilir.

(6) Müfettişlerin isteğe bağlı yer değiştirme suretiyle atamaları, tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Atama sonuçları, atama işlemlerinin tamamlandığı tarihten itibaren en geç beş iş günü içinde İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yayınlanır ve aynı zamanda valiliklere gönderilir.

Eş durumu özrüne bağlı yer değiştirmeler

MADDE 40 - (1) Müfettişler, atanmak istedikleri ilde eşlerinin 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinde sayılan bir kurumda memur statüsünde veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli göreve tabi kamu personeli olarak çalıştıklarını belgelendirmeleri, görev yaptıkları ilde eşlerinin atanabileceği teşkilatın bulunmaması veya teşkilat bulunmakla birlikte durumlarına uygun atanabilecekleri bir görevin olmaması hallerinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

(2) Hizmet bölgelerinin tamamında bölge hizmetini tamamlamış olan müfettişler, eşlerinin görevli bulunduğu il'e yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

(3) Her ikisi de müfettiş olup hizmet bölgelerinin tamamında bölge hizmetini tamamlamış olan eşlerden biri, diğer eşin görev yaptığı yere yer değiştirme isteğinde bulunabilir.

(4) Her ikisi de müfettiş olarak görev yapan eşlerden hizmet bölgelerinin tamamında bölge hizmetini tamamlamış olan eş, hizmet bölgelerinin tamamında bölge hizmetini tamamlamamış olan diğer eşin görev yaptığı yere yer değiştirme isteğinde bulunabilir.

(5) Her ikisi de müfettiş olup hizmet bölgelerinin tamamında bölge hizmetini tamamlamamış olan eşlerden biri, diğer eşin görev yaptığı yere yer değiştirme isteğinde bulunabilir. Ancak, bu fıkra kapsamında yapılacak yer değiştirmelerde, her iki müfettişin de, hizmet bölgelerinin her birindeki bölge hizmetlerini birlikte tamamlayabilecekleri şekilde planlanması zorunludur.

(6) Hizmet bölgelerinin tamamında bölge hizmetini tamamlamamış olan müfettişlerin yer değiştirme istekleri, bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen sınırlılıkta yerine getirilir. Eşinin bulunduğu ilde bölge hizmetini yapmamış olanlar bakımından ise aynı zamanda bölge hizmetini de yapmak üzere atamaları eşinin bulunduğu il'e yapılır.

(7) Bu madde kapsamındaki yer değiştirmeler ilgili yılın Ağustos ayı içinde tamamlanır.

(8) Bu madde kapsamında başvuruda bulunanların atamaları o ilin müfettiş ihtiyacı da dikkate alınarak yapılır. Başvuru sayısı ihtiyacın üzerinde olması halinde atamalar hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır.

Sağlık durumu özrüne bağlı yer değiştirmeler

MADDE 41 - (1) Müfettişler, sağlık kurulu raporunda kendisi, eşi ve çocuklarının, görev yapmakta oldukları yerde kalmasının sağlık durumunu tehlikeye koyacağının belirtilmiş olması; sağlık kurulu raporunda anne ve babaları ile yargı kararıyla vasi tayin edilmesi halinde kardeşleri için "Başkasının güç ve yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremez." ibaresi bulunması şartıyla, hastalığın tedavi edilebileceği bir yere yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

(2) Hayatını başkasının yardım veya bakımı olmadan devam ettiremeyecek derecede engelli olduğu sağlık kurulu raporu ile tespit edilen eşi, çocukları ile kardeşlerinin, memuriyet mahalli dışında resmi veya özel eğitim ve öğretim kuruluşlarında eğitim ve öğretim yapacaklarının özel eğitim değerlendirme kurulu tarafından belgelendirilmesi halinde, müfettişin talebi üzerine eğitim ve öğretim kuruluşlarının bulunduğu ve boş kadro olan illerden birine ataması yapılır.

(3) Bu madde kapsamında özür durumundan yer değiştirecek müfettişlerin, öncelikle çalıştıkları hizmet bölgesine dahil illerden birine, bunun mümkün olmadığı durumlarda özür durumunun gerektirdiği diğer bölgelerden birine atamaları yapılabilir. Bu kapsamda görev yerleri değiştirilenlerden bölge hizmetini tamamlamamış olanların görev yerleri, özür durumlarının ortadan kalktığı tarihten sonra 37 nci madde kapsamında yapılacak ilk yer değiştirme döneminde bölge hizmetini yapmadıkları hizmet bölgelerindeki illerden birine olacak şekilde değiştirilir.

(4) Bu madde kapsamında yer değiştirme isteğinde bulunacaklardan;

a) Başvuru tarihi itibarıyla son altı ay içinde Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden alınmış sağlık kurulu raporu,

b) Sağlık kurulu raporunun eşine, anne, baba ve çocuklarından birine veya kardeşine ait olması durumunda aile kütüğüne işlenmiş kişisel bilgilerin özetlerini gösterir nüfus kayıt örneği,

c) Kardeşine vasi tayin edilenlerden mahkeme kararı

istenir.


(5) Bu madde kapsamında yapılan başvurular İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce ihtiyaç ölçüsünde değerlendirilir.

Diğer nedenlere bağlı yer değiştirmeler



MADDE 42 - (1) Müfettişler;

a) Görevli oldukları yerde meydana gelen deprem, sel, yangın ve benzeri doğal afetler nedeniyle kendilerinin veya bakmakla yükümlü oldukları yakınlarından birisinin maddi veya manevi zarara uğraması,

b) Görev yaptığı yerde özel hayatına ilişkin açık tehdit bulunması,

hallerinde olay tarihinden itibaren altı ay içinde, eşleri, çocukları ile anne, baba ve kardeşleri şehit ya da malul gazi olan müfettişler ise süre şartı olmaksızın yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

(2) Eşi, çocukları ile anne, baba ve kardeşleri şehit ya da malul gazi olan müfettişlerden, eşinin, çocuklarının, anne, baba ve kardeşlerinin şehit ya da malul gazi olduğuna dair belge ile aile nüfus kayıt örneği; birinci fıkranın (b) bendi kapsamında yer değiştirme suretiyle atama isteğinde bulunan müfettişlerden ise, görev yaptığı yerde özel hayatına ilişkin açık tehdit bulunduğuna dair ibarenin yer aldığı Cumhuriyet Başsavcılığından alınacak belge istenir.

(3) Bu madde kapsamında yapılacak yer değiştirme istekleri illerin müfettiş ihtiyacı da göz önünde bulundurularak İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce değerlendirilir.



Hizmetin gereği olarak yapılacak yer değiştirmeler

MADDE 43 - (1) Müfettişlerden haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerlerinin değiştirilmesi teklifi getirilenlerin görev yerleri, bulundukları ildeki çalışma süresini tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın, aynı hizmet bölgesindeki diğer illerden birine olacak şekilde değiştirilir. Bu şekilde görev yeri değiştirilenler hiçbir şekilde eski görev yerlerine atanamazlar.

SEKİZİNCİ BÖLÜM

Maarif Müfettişleri Başkanlığının Kuruluşu ve Görevleri

Maarif müfettişleri başkanlığının kuruluşu



MADDE 44 - (1) Başkanlığa verilen görevlerin yerine getirilmesi amacıyla illerde, il milli eğitim müdürlükleri bünyesinde il milli eğitim müdürüne bağlı olarak görev yapmak üzere maarif müfettişleri başkanlığı oluşturulur.

(2) Maarif müfettişleri başkanlığı; maarif müfettişleri başkanı, maarif müfettişleri başkan yardımcıları, müfettişler, müfettiş yardımcıları ile maarif müfettişleri başkanlık bürosunda görev yapan personelden oluşur.

Maarif müfettişleri başkanının görevlendirilmesi

MADDE 45 - (1) Maarif müfettişleri başkanı; müfettişler arasından, Başkanın önerisi, Müsteşarın uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile görevlendirilir.

(2) Görev yaptıkları ilin dışındaki bir il'e maarif müfettişleri başkanı olarak görevlendirileceklerin, 37 ve 38 inci maddeler kapsamında görevlendirilecekleri il'e atanabilecek durumda olması gerekir. Ancak, dördüncü veya beşinci hizmet bölgelerinde bulunan illerden birine maarif müfettişleri başkanı olarak görevlendirileceklerde 37 ve 38 inci madde hükümleri aranmaz.

(3) Maarif müfettişleri başkanlığına dört yıllığına görevlendirme yapılır. Bir müfettiş aynı ilde iki dönemden fazla maarif müfettişleri başkanı olarak görevlendirilemez.

Maarif müfettişleri başkanlığının görevleri



MADDE 46 - (1) Maarif müfettişleri başkanlığının görevleri şunlardır;

a) Yıllık faaliyet planını hazırlamak, il milli eğitim müdürünün teklifi ve valinin olurunu aldıktan sonra uygulamaya koymak, bir örneğini Başkanlığa göndermek,

b) İlde bulunan kurumların rehberlik, denetim, araştırma, inceleme ve soruşturma hizmetlerini planlamak ve yürütmek,

c) Rehberlik ve denetim bölgeleri ile gruplarının oluşturulması amacıyla gerekli çalışmaları yaparak, valilik onayı alınması için il milli eğitim müdürüne sunmak,

ç) Rehberlik ve denetim gruplarınca hazırlanan aylık çalışma programlarını incelemek, uygun bulunanları il milli eğitim müdürünün onayına sunmak ve uygulamaya koymak,

d) Rehberlik ve denetim grupları tarafından yapılan denetimler sonucu hazırlanan öğretim yılı sonu raporlarını incelemek veya incelettirmek, sonuçlarını konularına göre düzenlemek, problemleri ve çözüm önerilerini il milli eğitim müdürlüğüne sunmak,

e) Aylık çalışma çizelgelerini ve yolluk bildirimlerini incelemek, müfettiş ve müfettiş yardımcılarının geçici görev yolluklarının ödenmesini sağlamak,

f) Müfettiş ve müfettiş yardımcıları tarafından düzenlenen kurum rehberlik ve denetim raporlarını incelendikten sonra il milli eğitim müdürüne sunmak,

g) Öğretim yılı içinde kurumlarda yapılan rehberlik, denetim, araştırma, inceleme, soruşturma gibi iş ve işlemlerde müfettişler arasında koordinasyonu sağlamak,

ğ) Kurumlarla ilgili düzenlenen rehberlik ve denetim raporlarını değerlendirmek ve ilgili yerlere göndermek,

h) Yer değiştirme dönemlerinde başvuruda bulunan müfettişlerin başvurularını inceleyerek onaylamak,

ı) Öğretim yılı sonunda hazırlanacak yıllık faaliyet raporlarını il milli eğitim müdürlüğüne ve Başkanlığa sunmak,

i) İl Milli Eğitim Müdürünce verilen diğer görevleri yapmak,

j) Mevzuatla verilen diğer görevleri yapmak.

Maarif müfettişleri başkanının görev, yetki ve sorumlulukları

1   2   3   4


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət