Ana səhifə

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç madde 1


Yüklə 192 Kb.
səhifə4/4
tarix25.06.2016
ölçüsü192 Kb.
1   2   3   4

Yolsuzluk ve usulsüzlüklerin önlenmesi

MADDE 74 - (1) Bakanlık teşkilatı ile Bakanlığın denetimi altındaki her türlü kuruluşun faaliyet ve işlemlerinde yolsuzluk riski olan alanlar tespit edilerek, yolsuzluk ve usulsüzlükleri önleyici bir anlayışla denetim, inceleme ve soruşturma yapılır.

(2) Denetim görevi sırasında yolsuzluk ve usulsüzlük bulgusuna ulaşıldığında, tespitler ve elde edilen deliller düzenlenecek bir raporla görevlendirildikleri makam aracılığıyla yetkili mercie iletilir.

(3) Yolsuzluk ve usulsüzlüklerle mücadele, risk analizleri de dikkate alınarak rehberlik ve denetim plan ve programının hazırlanmasında göz önünde bulundurulur.

Raporların düzenlenmesi



MADDE 75 - (1) Rehberlik, denetim, inceleme, soruşturma ve ön inceleme çalışmaları sonucunda düzenlenecek raporlar; Başkanlıkça hazırlanan ve yürürlüğe konulan rehberlik ve denetim esasları veya rehberi ile inceleme, soruşturma ve ön inceleme rehberinde yer alan usul ve esaslar ile raporlama standartları gözetilerek, belirtilen sayıda ve şekilde düzenlenir.

(2) Raporlar kısa, açık, kolay anlaşılır, tekrara yer vermeyecek tarzda ve yazım kurallarına uygun bir üslupla yazılır. Raporlarda ulaşılan görüş, kanaat ve sonuç ile teklifler tereddüt oluşturmayacak nitelikte, belgelere ve mevzuata dayandırılarak açıklanır.

ONİKİNCİ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Müfettiş ve müfettiş yardımcılarının uyacağı mesleki etik davranış ilkeleri

MADDE 76 - (1) Müfettiş ve müfettiş yardımcıları, 14/9/2010 tarihli ve 27699 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Denetim Görevlilerinin Uyacakları Mesleki Etik Davranış İlkeleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine uymakla yükümlüdürler.

(2) Müfettiş ve müfettiş yardımcıları, rehberlik ve denetim çalışmaları sırasında, mesleki yardım ve rehberlik hizmeti dışında icra işlerine fiilen karışamazlar.

Yazışma yöntemi

MADDE 77 - (1) Yazışmalar aşağıdaki şekilde yapılır:

a) Başkanlıkta görevli müfettişler, görevleri ile ilgili konularda, Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı ile resmi ve özel kurum ve kuruluşlarla doğrudan veya Başkanlık aracılığı ile yazışma yapabilirler. Ancak; Başbakanlık, yüksek yargı organları, diğer bakanlıkların merkez ve yurt dışı kuruluşları ve Bakanlığın yurt dışı teşkilatıyla yazışmalarını Başkanlık aracılığıyla yaparlar.

b) Maarif müfettişleri başkanlıklarında görevli müfettişler yazışmalarını, bulundukları il içindeki resmi ve özel kurum ve kuruluşlarla doğrudan veya il milli eğitim müdürlükleri aracılığı ile bulundukları il dışındaki resmi ve özel kurum ve kuruluşlarla ise il milli eğitim müdürlükleri aracılığı ile yaparlar.

(2) Yazışmalar, Doküman Yönetim Sistemi üzerinden de yapılabilir.



Kimlik belgesi ve mühür

MADDE 78 - (1) Müfettişlere, mühür beratı ile birer mühür ve bir kimlik belgesi verilir. Kimlik belgesinde müfettişlerin görev ve yetkilerini belirten özet bilgiler yer alır. Görev esnasında sorulduğunda kimlik belgesi ilgililere gösterilir.

Yolluk ve diğer haklar

MADDE 79 - (1) Müfettiş ve müfettiş yardımcıları yolluk ve diğer haklarını talep formu düzenleyerek yetkili muhasebe birimlerinden alırlar.

(2) Hak edişlerin ilgili oldukları aya ait borç devri yapılmadan kapatılması esastır.

Yürürlükten kaldırılan mevzuat

MADDE 80 - (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, 3/10/1993 tarihli ve 21717 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliği ile 24/6/2011 tarihli ve 27974 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Kazanılmış haklar

GEÇİCİ MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce il eğitim denetmen yardımcısı ve milli eğitim denetçi yardımcısı olarak atananların yeterlik sınav konuları ile maarif müfettişliğine atama işlemleri, bu Yönetmeliğin yayımından önce yürürlükte olan mevzuat hükümlerine göre yürütülür ve sonuçlandırılır.

(2) Daha önce başmüfettiş, müfettiş, başdenetçi, denetçi veya ilköğretim müfettişi, eğitim müfettişi ve il eğitim denetmeni unvanını kazandıktan sonra bu görevlerinden istekleri veya nakil suretiyle ayrılanlardan bu görevlere yeniden atanmak isteyenler, boş kadro bulunmak kaydıyla, Başkanın önerisi üzerine maarif müfettişliğine yeniden atanabilirler.

(3) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce il eğitim denetmeni ve il eğitim denetmen yardımcısı olarak görev yapanlardan bölge hizmetini tamamlamamış olanların eksik kalan bölge hizmetleri, bu Yönetmeliğin yayımından önce yürürlükte olan mevzuat hükümlerine göre tamamlanır.

Hizmet süreleri ve hizmet puanı

GEÇİCİ MADDE 2 - (1) Milli eğitim başdenetçisi, milli eğitim denetçisi, il eğitim denetmeni olarak geçirilen hizmet süreleri maarif müfettişi olarak, milli eğitim denetçi yardımcısı ve il eğitim denetmen yardımcısı olarak geçirilen hizmet süreleri ise maarif müfettiş yardımcısı olarak geçmiş sayılır.

(2) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce milli eğitim başdenetçisi, milli eğitim denetçisi, il eğitim denetmeni ile milli eğitim denetçi yardımcısı ve il eğitim denetmen yardımcısı unvanı almış olanların, bu hizmet süreleri ile askerlik hizmetini temel eğitimden sonra Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında öğretmen olarak geçirdikleri süreler dahil devlet memuru olarak çalıştıkları süreler, bu Yönetmelikte belirtilen sürelerin geçirildiği yer için öngörülen bölge hizmetinden sayılır ve hizmet puanı hesabında dikkate alınır. Çalışılması gereken süreden fazla olan süreler, öncelikle görev yapılmayan bir alt hizmet bölgesinde olmak üzere sırasıyla alt hizmet bölgelerinde değerlendirilir. Bu değerlendirme sonucunda alt hizmet bölgelerinden artan süreler ise çalışılması gereken bir üst hizmet bölgesinde değerlendirilir. Daha önce varsa bu kapsamda değerlendirilmiş olan süreler yeniden değerlendirilmez.

(3) Milli eğitim başdenetçisi, milli eğitim denetçisi ve milli eğitim denetçi yardımcısı iken maarif müfettişliğine ve maarif müfettiş yardımcılığına atananların, milli eğitim başdenetçisi, milli eğitim denetçisi ve milli eğitim denetçi yardımcısı olarak geçirdikleri süreler için öngörülen hizmet puanının hesaplanmasında; Ek-3 Formda yer alan puanlar toplamının aritmetik ortalaması sonucu elde edilen puan esas alınır.

Yer değiştirmeye esas hizmet süresi başlangıcı

GEÇİCİ MADDE 3 - (1) Milli eğitim başdenetçisi, milli eğitim denetçisi ve milli eğitim denetçi yardımcısı olarak görev yapmakta iken unvanları maarif müfettişi ve maarif müfettiş yardımcısı olarak değiştirilenlerin, geçici 2 nci maddede belirtilen hakları saklı kalmak kaydıyla, 37 ve 38 inci maddeler kapsamındaki yer değiştirmelerine esas hizmet süreleri, bu unvanları almış oldukları tarih itibarıyla başlar.

Yer değiştirme

GEÇİCİ MADDE 4 - (1) Bu Yönetmelikte öngörülen yer değiştirme işlemleri, bir defaya mahsus olmak üzere bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içerisinde yapılır.

(2) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce milli eğitim başdenetçisi ve milli eğitim denetçisi olarak görev yapmakta iken, maarif müfettişi unvanını alanlar bir defaya mahsus olmak üzere bulundukları ilde çalışmaları gereken görev sürelerine bakılmaksızın ilk yer değiştirme döneminde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

Görevler

GEÇİCİ MADDE 5 - (1) Eğitim denetmenleri başkanı ve eğitim denetmenleri başkan yardımcısı olarak görev yapanların bu görevleri, görev yaptıkları sürelere bakılmaksızın bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte sona erer. Ancak bu kapsamda görevi sona erenler, yerlerine görevlendirme yapılıncaya kadar görevlerine devam ederler.

Yürürlük


MADDE 81 - (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme


MADDE 82 - (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Bakan yürütür.
1   2   3   4


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət