Ana səhifə

Veckonytt för klass 1 V. 38-39


Yüklə 485.5 Kb.
tarix24.06.2016
ölçüsü485.5 Kb.
Veckonytt för klass 1

V. 38-39


De kommande två veckor kommer eleverna att fortsätta träffa Tor och hans familj. Vi kommer att arbeta vidare med bokstäverna L l och R r. Som vanligt tittar vi extra noga på hur man skriver bokstäverna och hur de låter. Vi brukar säga att man skriver bokstäverna från taket och ner. Vi pratar och provar oss fram att skriva hela meningar: stor bokstav, punkt och mellanrum mellan orden.

Låt gärna läseboken följa med till och från skolan varje dag. Detta ger möjlighet för oss att arbeta med boken i skolan under veckan, samtidigt som ni hemma kan läsa läxan flertalet gånger med eleverna.

Lump kommer att fortsätta att följa med hem. Det verkar som det är mycket uppskattat av eleverna!
I matematiken arbetar vi vidare med =, fler och färre, problemlösning samt talen 2,3 och 4.
Meena hälsar att idrotten kommer att hållas inomhus numer.

Klass 1 och F-klassen tjuvstartade på sitt gemensamma tema ”trafik” förra veckan, då vi såg bussutrymning. Vi kommer att fortsätta vårt gemensamma tema på onsdagarna. Vi går bland annat att gå igenom både praktiskt och teoretiskt trafikmärken, säker skolväg, godkänd cykel mm. Mer information kommer med den pedagogiska planeringen.


F-3 kommer tillsammans att vara med i värmeljusjakten. Eleverna ska samla ihop värmeljuskoppar i aluminium och ta med till skolan (man får redan nu börja samla om man vill). Värmeljusjakten varar mellan den 15 oktober till 15 april. Någon gång under denna period kommer vi att se extra till hur man sparar energi och återvinner. Läs mer på www.varmeljusjakten.se. Mer information kommer längre fram.
Klass 1-3 kommer att ha föräldramöte måndagen den 18 oktober. Vi håller detta möte delvis gemensamt, då ni kommer att få information gällande Rexnet av Peter Edel, IT-pedagog i Båstads Kommun. På Rexnet kommer ni att kunna ta del av ert/era barns planeringar, omdömen mm. Detta kommer att starta i januari 2011. Inbjudan kommer närmare fram.

På grund av att föräldramötet ligger lite senare, känner jag, att det hade varit bra med ett samtal. Under samtalet hade vi kunnat lyfta eventuella frågor som finns, hur första tiden i 1:an varit eller andra funderingar. Samtalet kommer inte att mynna ut i en överenskommelse, då vi inte har några skriftliga omdömen att utgå från.

Ni får en bifogad lapp där ni fyller i så många tider som är möjligt för er familj.
Med vänliga hälsningar

Mari


V. 38

Eva är tjänsteledig, Bodil är vikarie.

Vi arbetar med bokstaven L l

Må: Fotografering

Ti: Idrott

On: Bussutrymning

Matteläxa – skriva siffran 3 i räkneboken samt rita en bild som symboliserar siffran 3 (tre katter, siffran tre på en tärning, ett spelkort med symbolen 3 etc)To:

Fr: Idrott

Läsläxa s. 24-29 i läseboken som tillhör materialet ”Vi läser”:  • Öva ramsan längst ner på sidan 24. Ramsan sjungs med melodi ”Blinka lilla stjärna”.

  • Öva sig på ordbilderna: ett och du.

  • Alla övar texten på sidan 26 och 28. Sidan 27 och 29 är en fortsättning som vi läst igenom i klassen för att alla ska få ett sammanhang. Givetvis ska de barn som vill/kan, läsa vidare på sidan 27 och 29.


V. 39

Eva är tjänsteledig, Bodil är vikarie.

Vi arbetar med bokstaven R r

Må: Studiedag, barnen lediga från skolan. Säg till på fritids om ni behöver mer tid.

Ti: Idrott

On: Matteläxa – skriva siffran 4 i räkneboken samt rita en bild som symboliserar siffran fyra (fyra katter, fyra på en tärning etc)

To:

Fr: Idrott

Läsläxa s. 30-39 i läseboken som tillhör materialet ”Vi läser”:  • Öva ramsan längst ner på sidan 30. Ramsan sjungs med melodi ”Blinka lilla stjärna”.

  • Öva sig på ordbilderna: jag och har.

  • Alla övar texten på sidan 32, 34, 36 och 38. Sidan 33, 35, 37 och 39 är en fortsättning som vi läst igenom i klassen för att alla ska få ett sammanhang. Givetvis ska de barn som vill/kan, läsa vidare på sidan 33, 35, 37 och 39.


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət