Ana səhifə

Revista presei


Yüklə 4.14 Mb.
səhifə40/44
tarix27.06.2016
ölçüsü4.14 Mb.
1   ...   36   37   38   39   40   41   42   43   44

Alianţa Creştin Liberală începe să funcţioneze la Vâlcea: PNL şi PDL strâng ajutoare pentru sinistraţi


Joi, 31 iulie 2014, Organizaţiile Oamenilor de Afaceri ale PNL şi PDL s-au întâlnit la sediul Alianţei Creştin-Liberale PNL-PDL Vâlcea. A fost, practic, prima reuniune a Organizaţiilor de Specialitate din cele două partide reunite sub sigla Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL Vâlcea. Cu această ocazie s-au pus la punct principiile de organizare comună şi primele acţiuni ale celor două organisme formate din oameni de afaceri, membrii sau simpatizanţi ai PNL şi PDL. Constatând că judeţul Vâlcea a fost grav afectat de inundaţiile din ultimele zile şi că există un număr mare de cetăţeni care au suferit de pe urma calamităţilor ce au făcut ravagii în unele localităţi vâlcene, Organizaţia Oamenilor de Afaceri din Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL Vâlcea a hotărât să demareze o amplă acţiune de strângere de ajutoare pentru sinistraţi. Astfel, la Sediul Alianţei Creştin-Liberale PNL-PDL Vâlcea din Râmnicu Vâlcea, Strada Carol I nr. 30, bloc D6, parter (sediul PDL Vâlcea) s-a deschis un centru de colectare a ajutoarelor pentru sinistraţi care va funcţiona zilnic între orele 9.00-19.00. „Rugăm pe această cale pe toţi cei dispuşi să-i ajute pe semenii noştri vâlceni, aflaţi în nevoie, să ni se alăture şi să contribuie cu alimente neperisabile ambalate, îmbrăcăminte, încălţăminte, pături etc. Mulţumim anticipat tuturor celor care se vor alătura demersului nostru”, spun reprezentanţii Alianţei Creştin-Liberale PNL-PDL Vâlcea. Gabi Bercea/Viata Valcii,

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/46-politic-i-administraie/29306-aliana-cretin-liberal-incepe-s-funcioneze-la-valcea-pnl-i-pdl-strang-ajutoare-pentru-sinistrai.html

http://www.monitoruldevalcea.ro/politica/44909/
România anului 2014 între secetă, vijelii şi inundaţii (analiză)

Probabilitate, estimare, prognoză... Toate conduc către un paradox, un capriciu al vremii ce împarte teritoriul României în două zone total diferite. În timp ce Oltenia este asaltată de averse furibunde, iar terenurile şi casele oamenilor sunt luate de viituri, precum nişte beţe de chibrit, Muntenia, Dobrogea, o parte însemnată din Transilvania, dar şi Moldova au în faţă perspectiva instalării fenomenului de secetă pedologică.

În afara problemelor ce trebuie rezolvate în zonele afectate, se mai naşte o întrebare firească: 'Cum se va prezenta producţia agricolă din acest an?'.

După un 2013 cu o producţie agricolă foarte bună, pentru anul în curs nivelul estimat de către specialiştii în domeniu este încadrat la categoria 'optimist-moderat', în pofida faptului că ploile şi vijeliile au provocat pagube însemnate.

Şefa Laboratorului de Agrometeorologie din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie /ANM/, Elena Mateescu, arată că o problemă referitoare la producţia agricolă ar putea exista în Oltenia, unde, din cauza ploilor şi a cantităţilor de aproape 200 l/mp căzute în decurs de trei zile, procesul de înmagazinare a apei în solul agricol va avea de suferit.

'Producţia agricolă din zonele afectate de ploi abundente este posibil ca, pentru ceea ce se află acum în vegetaţie, să aibă ceva probleme. Deja orzul şi grâul în mare parte s-au recoltat şi nu ar mai fi probleme, dar pentru celelalte culturi înfiinţate în primăvară - porumb şi floarea-soarelui - e posibil să avem unele efecte în funcţie de cât va dura excesul apă în sol. Efectele privind excesul de apă în sol ca urmare a acestor cantităţi abundente din ultimele 72 de ore pot afecta culturile agricole aflate în vegetaţie. Avem, însă, o distribuţie neuniformă la nivelul teritoriului în ceea ce priveşte precipitaţiile distribuite în această lună /iulie, n.r./, astfel încât şi rezerva de umiditate înregistrează valori diferenţiate din perspectiva aprovizionării. Dacă avem în zona Olteniei, la suprafaţă, în zonele unde am avut cantităţi în ultimele 72 de ore, peste media climatologică, în general în această parte a ţării cantităţile medii lunare au fost între 50 şi 80 l/mp. Acum am avut de la 90 până la 200 l/mp, dar repartizat pe întreaga lună. Cel mai mult a plouat pe întreaga lună la Râmnicu Vâlcea', menţionează Mateescu.

Revenind la situaţia agricolă a ţării, în acest context, directorului Laboratorului de Agrometeorologie din ANM ţine să amintească faptul că precipitaţiile cu care s-au confruntat judeţe din partea Olteniei nu au apărut în premieră, fenomenele extreme fiind prezente şi în primăvara acestui an.

'Sunt zone în care avem precipitaţii mai reduse faţă de necesarul de apă al culturilor şi zone în care, cum este de această dată Oltenia, unde precipitaţiile au fost deosebit de abundente. În Oltenia, de fapt, avem această situaţie încă din primăvară pentru că în aprilie, mai şi iunie tot aici am avut, practic, aceste cantităţi mai însemnate de precipitaţii. De aceea, solul în acest moment nu permite înmagazinarea, având în vedere că deja se află la capacitate', spuns oficialul ANM.

În ciuda situaţiei nu tocmai fericite şi oscilante din punct de vedere al regimului termic şi hidrologic, la nivel naţional se pare că datele privind producţia agricolă 2014 sunt bune, cu foarte mici excepţii.

Datele specialiştilor arată că pentru culturile de grâu şi orz, în marea lor majoritate recoltate, cantităţile medii oscilează, cel puţin în anumite zone din sudul ţării, între 3,7 tone şi 5,5 tone/hectar. Probleme ar putea apărea la culturile de porumb şi floarea-soarelui.

'Pe partea de sud-est a ţării avem, deja, secetă pedologică, pentru că în Dobrogea, în anumite zone, ne aflăm sub valorile medii de precipitaţii. Chiar şi în partea de est şi sud-est a Munteniei, pentru că la Călăraşi, de exemplu, avem doar 39 l/mp căzute în luna iulie, iar la Brăila 27 l/mp. Deci, sunt zone în care începe să se manifeste fenomenul de secetă pedologică, tocmai din cauza distribuţiei neuniforme a apei în solul agricol. Pentru culturile de grâu şi orz, cel puţin din ce avem ca date, nu ne putem pronunţa despre producţie, având în vedere că nu s-a încheiat recoltarea pe întreaga suprafaţă. În anumite zone din sud, unde aceste lucrări s-au încheiat, din datele pe care le avem în platformele noastre, producţiile variau în funcţie şi de ce tehnologie s-a respectat. Vorbim de la 3,7 tone/hectar până spre 5,5 tone/hectar, în partea de unde am primit şi noi informaţii. În general, este o producţie bună', precizează Elena Mateescu.

România a traversat mai bine de jumătate din acest an un segment al extremelor climatologice. Din spusele specialistului ANM reiese faptul că primele trei luni din 2014 se află în topul celor mai calde şapte perioade din 1961 şi până în prezent, în timp ce lunile aprilie, mai şi iulie sunt încadrate în ierarhia celor mai ploioase în raport cu statistica din urmă cu 53 de ani.

Veştile pentru perioada următoare sunt, oarecum, bune din punct de vedere climatologic, în sensul că ploile se opresc, dar pe partea confortului termic temperaturile se vor apropia de caniculă. 'Luna august debutează printr-o vreme caniculară, pentru că vom avea, mai ales în partea de sud, sud-vest şi est, temperaturi ce se apropie de pragul de caniculă şi fără ploi. Asta este o veste bună pentru că, cel puţin în următoarea perioadă, până spre 5-6 august, precipitaţiile vor fi nesemnificative la nivel izolat în zona de munte. Va exista, însă, un disconfort termic creat de temperaturile ridicate şi umezeala ridicată, mai ales pentru zonele de câmpie din sud-vest şi chiar în partea de est şi sud-est a ţării', notează directorul ANM.

România a devenit o ţară a extremelor climatologice, iar oamenii simpli confruntaţi cu capriciile vremii trăiesc cu speranţa că momentele de coşmar nu se vor mai repeta. La fel şi autorităţile. Pe de altă parte, aşteptările celor care activează în domeniul agricol sunt moderat optimiste când vine vorba de producţie, iar fiecare din noi aşteptăm încă momentul în care rafturile magazinelor vor fi invadate legume şi fructe 'Made in Romania', la preţuri accesibile, tocmai pe motivul că agricultura românească poate bate orice record în Europa. Plus, că ar fi în stare să hrănească mai bine de 80 de milioane de europeni...AGERPRES / Curierul de Ramnic,

http://www.ramnic.ro/articole/romnia-anului-2014-ntre-seceta-vijelii-si-inundatii-analiza-66105/2014-08-04
OMNIASIG VIG a deschis deja sute de dosare de daună în urma ploilor şi inundaţiilor

Bucureşti, 31 iulie. Peste 170.000 de lei (1,7 milarde de lei vechi) a plătit OMNIASIG Vienna Insurance Group asiguraţilor, atât persoanelor fizice cât şi juridice, din cele mai afectate judeţe din România ca urmare a fenomenelor atmosferice din ultimele trei luni, în special furtuni şi ploi abundente. Cele mai multe dosare de daunădeschise pentru poliţele de asigurare a locuinţelor au fost înregistrate în judeţele Argeş, Vâlcea, Caraş-Severin, Timiş, Dâmboviţa, Prahova, dar şi în municipiul Bucureşti. La nivel naţional, OMNIASIG VIG a primit aproape 500 solicitări de despăgubire până în acest moment şi estimează că va plăti în jur de 3 milioane de lei pentru daunele avizate.

În urma inundaţiilor de săptămâna aceasta cele mai grav afectate judeţe sunt Argeş, Vâlcea şi Gorj. Reprezentanţii OMNIASIG VIGau acţionat cu maximă promptitudine şi se află pe teren în aceste zone încă de miercuri dimineaţă, pentru constatarea în timp real a pagubelor produse de ploi şi inundaţii, urmând ca plata despăgubirilor să se facă în cel mai scurt timp, astfel încât oamenii să se poată întoarce la o viaţă normală. Cei mai mulţi asiguraţi au reclamat deteriorarea parţială sau totală a acoperişului casei, inundarea subsolurilor sau infiltrarea apei în pereţii locuinţei.

AsiguraţiiOMNIASIG VIG pot aviza daunele şi deschide simplu şi rapid dosarul de daună prin apelarea numărului de telefon 021.9669 (tarif normal către reţeaua Romtelecom), disponibil non-stop. Avizarea daunei se face imediat după producerea evenimentului asigurat sau imediat ce s-a adus la cunoştinţăproducerea acestuia, numai prin telefon, la numărul de mai sus. Avizarea daunei trebuie făcută imediat, chiar dacă constatarea daunei se doreşte a fi efectuatăîn altă zi.

Actele necesare pentru deschiderea unui dosar de despăgubire în cazul locuinţelor sunt:

- Copie act proprietate

- Copie carte / buletin de identitate proprietar

- Declaraţiile martorilor

Acte emise de autorităţile competente în funcţie de risc:

- în cazul producerii unui eveniment ca urmare a scurgerii de apa de conducta este nevoie de o adresă din partea asociaţiei de proprietari;

- în caz de furt sau vandalism este necesară o adresă emisă de poliţie*

- în caz de incendiu trebuie să prezentaţi procesul verbal eliberat de pompieri

*Constatarea se poate face şi fără adresa emisă de poliţie, aceasta urmând a fi adusă ulterior însa imediat după eliberarea ei de către autorităţile competente.

Contact de presă: Dorian Ilie, dorian.ilieârogalski.ro, 0743 12 12 35

OMNIASIG Vienna Insurance Group este una dintre cele mai mari şi mai stabile companii de asigurări generale din România, având indicatorii de solvabilitate şi lichiditate la nivele superioare şi sigure. Astfel, capitalul social al companiei este în valoare de 439.645.433,5 lei, marja de solvabilitate disponibilă este de 229.102.712 lei (în condiţiile în care marja de solvabilitate minimă impusă de lege este de 151.535.440 lei), gradul de solvabilitate este de 151,19% şi coeficientul de lichiditate de 1,47.

OMNIASIG Vienna Insurance Group deţine un program complex de reasigurare care acoperă toate portofoliile importante subscrise şi permite transferul riscurilor către pieţele internaţionale specializate, contribuind la întărirea stabilităţii financiare a companiei. Dintre companiile situate în topul mondial al reasigurătorilor care participă la contractele de reasigurare ale OMNIASIG VIG enumerăm: Gen Re (rating AA+ Standard&Poor’s), Hannover Re (rating AA- Standard &Poor’s), Partner Re (rating A+ Standard&Poor’s), Sindicate Lloyd’s (rating A+ Standard&Poor’s), VIG Re (rating A+ Standard&Poor’s), SCOR (rating A Standard&Poor’s), Everest Re (rating A+ Standard&Poor’s), Mapfre Re (rating A Standard &Poor’s), Endurance (rating A Standard&Poor’s).

OMNIASIG VIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea şi coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi in Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de 190 de ani în domeniul asigurărilor. Având aproximativ 23.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil pe principalele pieţe unde îşi desfăşoară activitatea. Grupul se bucură de o poziţionare excelentă, care îi permite să valorifice oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga. / Curierul de Ramnic,

http://www.ramnic.ro/articole/omniasig-vig-a-deschis-deja-sute-de-dosarede-dauna-n-urma-ploilor-si-inundatiilor-66114/2014-08-04
Zeci de drumuri forestiere distruse în urma calamitatilor

Ploile torentiale din ultima perioada, care au dus si la reactivarea unor alunecari de teren, au creat probleme si la ocoalele silvice din Vâlcea. Directia Silvica a raportat probleme pe mai multe drumuri forestiere si spune ca este nevoie de alocarea unor fonduri de la Centru pentru punerea in siguranta a acestor zone. In urma evaluarii pagubelor, s-a intocmit o lista cu zeci de drumuri forestiere: la Ocolul Silvic Romani - 40 de drumuri, la Voineasa - 9 drumuri, la Râmnicu Vâlcea - 4 si la Calimanesti - 13. Gheorghe Mihailescu, seful Directiei Silvice, spune ca 110 kilometri de drumuri si zeci de podete au fost distruse. "Zeci de drumuri au fost distruse total sau partial inregistrându-se pagube greu de estimat. Practic, accesul in mai multe bazine forestiere este limitat din cauza ruperii podurilor pe alocuri, disparând zeci de drumuri. La o prima analiza se estimeaza a fi afectate peste 110 kilometri de drumuri forestiere, zeci de podeturi, chiar si paduri. Impreuna cu proiectantii evaluam pe teren amploarea degradarilor si propunem solutii pentru punerea provizorie in functiune a acestor drumuri. Dupa finalizarea documentelor de constatare se va trece la desfacerea acestor drumuri folosind utilaje terasiere inchiriate si se estimeaza ca, in aproximativ o luna si jumatate, vor fi deschise principalele drumuri de acces. Sursele de finantare vor veni din fondul de accesibilizare constituit la nivelul Regiei Nationale a Padurilor destinat pentru constructia si refacerea drumurilor forestiere.”, ne-a declarat Gheorghe Mihailescu, directorul Directiei Silvice Vâlcea.

300 de mii de puieti de pastrav au pierit

Potrivit sefului institutiei, grav afectata a fost si Pastravaria Bradisor, unde se gasea puietul de pastrav curcubeu si fântânel din productia anului 2014. “Sectia de la sol a Pastravariei Bradisor a fost inundata ca urmare a cotei lacului de acumulare determinata de precipitatiile abundente si viiturile de pe Valea Lotrului. Am pierdut circa 300 de mii de puieti ce erau destinati producerii pastravului de consum, precum si repopularii apelor de munte.”, ne-a mai spus Mihailescu. (C.M.)/ Monitorul de Valcea,

http://www.monitoruldevalcea.ro/actualitate/44911/

Senatorul liberal Dan Niţu A sărit în ajutorul vâlcenilor din Horezu şi Vaideeni

Senatorul PNL Remus Daniel Niţu n-a rămas impasibil la necazul vâlcenilor loviţi de furia apelor. Aşa că săptămâna trecută s-a deplasat în zonele afectate de inundaţii din Horezu şi Vaideeni. A constatat că sute de oameni au nevoie de un sprijin în urma inundaţiilor care le-au distrus gospodăriile. A decis ca a doua zi să se întoarcă la ei cu apă şi alimente, convins că orice ajutor este binevenit. Zis şi făcut. A doua zi, senatorul liberal Remus Daniel Niţu s-a reîntors în cele două zone afectate de inundaţii, la vâlcenii de aici care acum au nevoie de ajutorul semenilor lor şi le-a dus apă şi alimente. Gabi Bercea /Viata Valcii,

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/46-politic-i-administraie/29349-senatorul-liberal-dan-niu-a-srit-in-ajutorul-valcenilor-din-horezu-i-vaideeni.html


1   ...   36   37   38   39   40   41   42   43   44


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət