Ana səhifə

Multiple choice version How many men were on the dead man's chest?


Yüklə 10.31 Kb.
tarix25.06.2016
ölçüsü10.31 Kb.
Multiple choice version

1. How many men were on the dead man's chest?


(A) 15
(B) 24
(C) 16
(D) 17

2. Which writer created the fictional character Long John Silver?


(A) Mark Twain
(B) Rudyard Kipling
(C) Charles Dickens
(D) Robert Louis Stevenson

3. When Francis Drake was a privateer, what nation's ships did he attack?


(A) France
(B) Netherlands
(C) Denmark
(D) Spain

4. Which play, first performed in 1904, features Captain Hook?


(A) Coral Island
(B) Peter Pan
(C) Captain Blood
(D) Treasure Island

5. What was the real name of the pirate known as Blackbeard?


(A) William Kidd
(B) Mary Read
(C) Henry Morgan
(D) Edward Teach

6. Which group of pirates took their name from dried meat?


(A) Privateers
(B) Barbary pirates
(C) Buccaneers
(D) Caribbean pirates

7. Which writer created the fictional pirate, Captain Blood?


(A) Daniel Defoe
(B) Rafael Sabatini
(C) Charles Dickens
(D) J. M. Barrie

8. What made Black Bart Roberts unlike most other pirates?


(A) He was actually a woman
(B) He was celibate
(C) He was a teetotaler
(D) He did not smoke or eat meat

9. Which pirate helped Jackson defend New Orleans in 1815?


(A) Anne Bonny
(B) Henry Morgan
(C) William Kidd
(D) Jean Lafitte

10. Which pirate was knighted by King Charles II in 1674?


(A) Edward Teach
(B) Francis Drake
(C) Henry Morgan
(D) William Kidd

11. Ogden Nash wrote a poem in which a dragon ate a pirate. What was the dragon's name?


(A) Hagworm
(B) Cheery Blossom
(C) Custard
(D) Blink

12. Which pirates did Thomas Jefferson's USA go to war with?


(A) Malay pirates
(B) Caribbean pirates
(C) Madagascan pirates
(D) Barbary pirates

13. What made Calico Jack's crew unlike most other pirate crews?


(A) It contained seven ordained ministers
(B) It included children as young as seven
(C) It included women
(D) It included many races

14. Which pirate was hanged in London in 1701, and had his corpse displayed in an iron cage?


(A) Edward Teach
(B) William Kidd
(C) Henry Morgan
(D) Francis Drake

15. Which Roman leader set out to destroy the pirates who were harming Rome's trade in 67 BC?


(A) Pompey
(B) Crassus
(C) Octavian
(D) Julius Caesar

16. Which Roman leader was captured by pirates as a young man, paid more than the ransom they demanded, then came back and crucified most of them?


(A) Crassus
(B) Julius Caesar
(C) Pompey
(D) Octavian

17. What is the little-known other name of 'The Pirates of Penzance'?


(A) Bunthorne's Bride
(B) Box and Cox
(C) Virtue Rewarded
(D) The Slave of Duty

18. In 1631, Algerian pirates took 107 townspeople as slaves from which Irish port?


(A) Cork
(B) Dublin
(C) Baltimore
(D) Galway

19. Long John Silver was based on an editor and poet. What was his name?


(A) Henry Newbolt
(B) John Keats
(C) W. E. Henley
(D) Samuel Johnson

20. Who is believed to be the 'Captain Johnson' who wrote 'A General History of the Most Notorious Pirates'?


(A) Rafael Sabatini
(B) Daniel Defoe
(C) Samuel Johnson
(D) J. M. Barrie

Answers


1 A

2 D


3 D

4 B


5 D

6 C


7 B

8 C


9 D

10 C


11 C

12 D


13 C

14 B


15 A

16 B


17 D

18 C


19 C

20 B


Short answer version

1. How many men were on the dead man's chest?

2. Which writer created the fictional character Long John Silver?

3. When Francis Drake was a privateer, what nation's ships did he attack?

4. Which play, first performed in 1904, features Captain Hook?

5. What was the real name of the pirate known as Blackbeard?

6. Which group of pirates took their name from dried meat?

7. Which writer created the fictional pirate, Captain Blood?

8. What made Black Bart Roberts unlike most other pirates?

9. Which pirate helped Jackson defend New Orleans in 1815?

10. Which pirate was knighted by King Charles II in 1674?

11. Ogden Nash wrote a poem in which a dragon ate a pirate. What was the dragon's name?

12. Which pirates did Thomas Jefferson's USA go to war with?

13. What made Calico Jack's crew unlike most other pirate crews?

14. Which pirate was hanged in London in 1701, and had his corpse displayed in an iron cage?

15. Which Roman leader set out to destroy the pirates who were harming Rome's trade in 67 BC?

16. Which Roman leader was captured by pirates as a young man, paid more than the ransom they demanded, then came back and crucified most of them?

17. What is the little-known other name of 'The Pirates of Penzance'?

18. In 1631, Algerian pirates took 107 townspeople as slaves from which Irish port?

19. Long John Silver was based on an editor and poet. What was his name?

20. Who is believed to be the 'Captain Johnson' who wrote 'A General History of the Most Notorious Pirates'?

ANSWERS for short answer version

1 15

2 Robert Louis Stevenson



3 Spain

4 Peter Pan

5 Edward Teach

6 Buccaneers

7 Rafael Sabatini

8 He was a teetotaler

9 Jean Lafitte

10 Henry Morgan

11 Custard

12 Barbary pirates

13 It included women

14 William Kidd

15 Pompey

16 Julius Caesar

17 The Slave of Duty

18 Baltimore



19 W. E. Henley

20 Daniel Defoe


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət