Ana səhifə

İşveren olarak Macaristan vize başvurusu


Yüklə 21.96 Kb.
tarix25.06.2016
ölçüsü21.96 Kb.
İşveren olarak Macaristan vize başvurusu

  • Vize talep formu imzalanmalı. (vize formunu doldurmayınız. Siz sadece imzalayınız)

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Macaristan konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe

  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi (kuruluş ve son değişiklikği olan)

  • Vergi Levhasının Fotokopisi

  • İmza Sirküleri Fotokopisi

  • Yeni Tarihli Bağlı bulunduğunuz odadan Faaliyet Belgesi Fotokopisi

  • Hesap Cüzdan Fotokopisi (BAKİYESİ OLAN)

  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi, Araç Ruhsatı Fotokopisi

  • Kredi Kartları Fotokopisi (ön tarafı)

  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları, (bunları biz temin ediyoruz)

  • Ticari Seyahatleriniz İçin Macaristan daki Firmadan Davetiye ( Macaristan dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Macaristan konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)

  • 2 Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )

  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )

  • İş yerinize ait broşur veya tanıtımlar

  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası (bunu biz temin ediyoruz)

  • Vize harcı ve sigorta icin 150 €.

Bordrolu Çalışan olarak Macaristan vize başvurusu

  • Vize talep formu imzalanmalı.(vize formunu doldurmayınız. Siz sadece imzalayınız)

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Macaristan konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.

  • Şirketin imza sirküleri

  • Vergi levhasının fotokopisi

  • Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi

  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi

  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)

  • 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi

  • Son üç aylık bordro fotokopisi

  • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi

  • Şahsa ait Hesap Cüzdan Fotokopisi (her güne 100 euroluk BAKİYESİ OLAN)

  • Gayrimenkul tapu fotokopisi

  • Kredi kartları fotokopisi

  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları, (bunu biz temin ediyoruz)

  • Ticari Seyahatleriniz İçin Macaristan daki Firmadan Davetiye ( Macaristan dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Macaristan konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. ) (bunu biz temin ediyoruz)

  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )

  • Pasaport (Vize bitiş tarihiitibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )

  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası (bunu biz temin ediyoruz)

  • Vize harcı, sigorta için 150 €.

Öğrenci olarak Macaristan vize başvurusu

  • Macaristan Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe

  • Milli Eğitim’den alınan gezi için izin yazısı (okul gezilerinde gerekiyor)

  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi

  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Macaristan ya seyahat edebilmesi için noterden muvafakat name

  • 18 yaş dolmamış ise VİZE FORMLARI anne ve babadan birisi imzalamalıdır!!

  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )

  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )

  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Anne veya Babanın geçerli yada eski Macaristan (veya shengen vizeleri)vizesi varsa fotokopileri


Emekli olanlar için

1-Pasaport (Vize bitiş tarihiitibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )

2-Vize talep formu imzalanmalı.(vize formunu doldurmayınız. Siz sadece imzalayınız)

3-Yeni çekilmiş arka fonu beyaz 2 adet vesikalık resim

4- Macaristan konsolosluğuna hitaben yazılmış gidiş-dönüş tarihlerini içeren vize talep dilekçesi

5-Emeklilik cüzdanının veya kartının fotokopisi

6-Emeklilik maaşı aldığı banka kartı ve/veya banka cüzdanının fotokopisi(aldığı net maaşı gösteriyor olmalı)

7-Banka hesap cüzdanları fotokopileri(güncel tarihli-hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

8-Tapu fotokopileri(var ise)

9-Araç ruhsatı fotokopileri(var ise)

10-Evli olanlardan Evlenme cüzdanı Boşanmış olanlardan boşanma ilamı yada belgelerin hepsini içeren Nüfus dairesinde alınmış Nüfuz kayıt örneği istenmektedir

11-Konfirmeli otel ve uçak rezervasyonu (bunları biz temin ediyoruz)

12-Seyahat sağlık sigortası poliçesi (bunu biz temin ediyoruz)

DİLEKCE ÖRNEĞİ


03.03.2008

MACARİSTAN KONSOLOSLUĞUNA

İSTANBUL

Firmamızda Dış İlişkiler Sorumlusu olarak çalışan …………..’nın ülkenize yapacağı turistik amaçlı seyahatın 07 Mart 2009 başlayıp 14 Mart 2009’da biteceğini, giriş ve çıkışlarını, orada doğabilecek tüm masraflarını üstleneceğimizi taahhüt ve garanti ederiz.

Kendisine vize hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim.


Saygılarımızla

ççççççççç A.Ş.


Adres:

Cumhuriyet Mh.

iiiiiiii/ İst

Tel:

+90 212 iiii

DİKKAT !!

ANTETLİ KAGIDa



ŞİRKET YETKİLİSİNİNİN İMZASI

KAŞE


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət