Ana səhifə

Att spela fotboll I mff ungdom


Yüklə 54 Kb.
tarix26.06.2016
ölçüsü54 Kb.

Att spela fotboll i MFF Ungdom

Att spela fotboll i något av MFF:s ungdomslag är få förunnat. Det krävs stora mått av både talang och hängivelse för att kvalificera sig för en plats i någon av våra trupper från P9 upp till U19 och inför varje ny säsong i Malmö FF väcks drömmen hos många ungdomar att få representera himmelsblått ute på planerna.


Är inte MFF till för alla? Det är en fråga vi som jobbar för Malmö FF måste kunna besvara. Svaret lyder att i Fotbollskolan (6-8 år) är verksamheten öppen för alla (I mån av utrymme). Fotbollskolan är således vår breddverksamhet och lyder under MFF i samhället.
Från 9 års ålder och uppåt har MFF Ungdom bara en trupp i varje åldersgrupp. Det är ingen enkel uppgift för oss att bedöma vilka spelare som ska få chansen att tillhöra dessa trupper då det är omöjligt att avgöra vilken 9-åring som kommer att gå hela vägen till föreningens A-lag. För vår del handlar det snarare om att ge plats för de spelare som är så talangfulla att de kan spela och må bra i de trupper vi har i föreningen.
Efter fotbollskolan är det således inte längre möjligt för vem som helst att börja träna och spela i MFF. Under 7-mannaåren (9-11 år) kan man anmäla sig till Sommarakademin (P10-P12) eller till ett provspel efter vår- respektive höstsäsongen och få en chans att bli jämförd med de spelare som redan finns i vår verksamhet. Förfrågan om provspel görs till 7-mannaansvarig på MFF Ungdom. (Se Kontakt på MFF Ungdoms hemsida)
Under 11-mannaåren börjar sedan MFF:s elitsatsning och därmed blir vägen till MFF:s ungdomslag ännu tuffare att gå. Då börjar scoutingprocessen till fotbollsakademin (årskurs 7-9 i MFF:s grundskola) och då bedöms regionens 12- och 13-åringar noga och under den perioden och vidare i P14 och uppåt finns inga öppna provspelsmöjligheter för spelare utifrån.
Kvaliteten på de spelare vi har i vår verksamhet är hög och träningar och matcher blir störda om vi skulle ta emot och erbjuda provspel för att spelare som vill testa vingarna i MFF. I dessa åldrar scoutar vi istället Skåne noggrant och bjuder in de spelare vi vill skapa en relation med och eventuellt erbjuda en plats i MFF till i första hand träning och match och sedan möjligen en permanent övergång. Det kan låta både kaxigt och hårt att inte ha en öppen dörr för samtliga spelare men vi är av åsikten att Fotbollsskåne och Fotbollsmalmö mår bättre av att vi har ett smalt elitspår och att det kan finns många andra stora ungdomsföreningar med kvalitet på spelare och verksamhet än att vi skulle ha mängder av lag och övriga klubbar svårt att få ihop tillräckligt med spelare.
Att vara en elitförening och selektera på det vis MFF Ungdom gör kommer förstås med många utmaningar och mycket ansvar. Varje spelare ska bedömas rättvist och med respekt vilket är honnörsord för oss. De spelare som ej erbjuds provspel eller rent av tvingas lämna MFF p.g.a. den tuffa konkurrensen ska helst må bra och njuta av att fortsätta spela fotboll någon annanstans. Vi anser oss duktiga på det och strävan efter att behålla goda relationer med Skånes övriga föreningar och med de spelare som kommit och gått i MFF ger resultat.
Det finns spelare med krossade MFF-drömmar i vår tränarkår, bland våra funktionärer, våra sponsorer, våra supportrar, våra medlemmar och på många andra ställen i MFF-familjen idag. Ju bättre vi på MFF Ungdom blir på att bemöta alla målmedvetna spelare och behålla goda relationer med spelare som inte nått hela vägen till MFF:s A-lag som spelare desto fler kommer tillbaka i andra roller.
Så även om inte MFF:s ungdomslag är öppna för alla så är självklart medlemsföreningen Malmö FF det!


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət