Ana səhifə

Za medijsku objavu


Yüklə 38.5 Kb.
tarix25.06.2016
ölçüsü38.5 Kb.

- ZA MEDIJSKU OBJAVU -

Imenovana nova Uprava Lure d.d.
Zagreb, 16. listopada 2006. – Na današnjoj je sjednici Nadzorni odbor donio odluku o imenovanju nove Uprave Lure d.d. koju čine četiri člana. Predsjednikom Uprave imenovan je Mato Zadro, dok su za članove Uprave imenovani Alenka Malenica, Dragutin Gregorić i Alen Fontana.
Svoje višegodišnje radno iskustvo u Luri Mato Zadro je počeo na području Marketinga i Prodaje 2000. godine te uspješno nastavio preuzimanjem mjesta direktora Lure d.o.o. u Sarajevu, Bosna i Hercegovina u rujnu 2003. godine, te imenovanjem Direktorom divizije mliječnih proizvoda u veljači 2006. godine. Ujedno je i jedan od polaznika prve generacije Lurinog trogodišnjeg programa razvoja mladih potencijala SMART.
Od veljače 2003. godine Alenka Malenica obnašala je dužnost direktorice Kontrolinga u Luri d.d. tijekom kojeg vremena je bila zadužena za nadzor i izradu konsolidiranih izvještaja o poslovanju na razini cijele kompanije. Alenka Malenica na novoj će funkciji biti zadužena za sveukupno financijsko i administrativno poslovanje kompanije.
Dragutin Gregorić dvanaest je godina na visokim menadžerskim pozicijama u Luri. Obnašao je funkciju direktora Lure d.o.o., bio je potpredsjednik holdinga Lura Grupe zadužen za vlasnički portfelj. Potkraj 1998. godine postaje predsjednik Uprave Dukata d.d. gdje je bio do spajanja u Luru d.d. Karijeru nastavlja u RALU-u d.o.o. koji pod njegovim vodstvom postaje vodeća prijevoznička tvrtka u Hrvatskoj u području cestovnog teretnog prometa. Uz bogato iskustvo vođenja poslovanja u operativnom segmentu, na novoj će poziciji člana Uprave biti zadužen za opskrbu proizvoda.
Alen Fontana započeo je svoju karijeru u Luri kao voditelj u Međunarodnim tržištima, sudjelovao je u razvoju Lurinog poduzeća u Bosni i Hercegovini, te radio kao voditelj prodaje Regije Zagreb Divizije mliječnih proizvoda, da bi u travnju 2004. godine prešao na funkciju direktora Lure Trzin, Slovenija, a u veljači 2006. preuzeo mjesto direktora Prodaje Divizije mliječnih proizvoda. Kao član Uprave Alen Fontana bit će zadužen za razvoj prodaje i logistike kompanije.
Ove kadrovske promjene potvrđuju opredjeljenje kompanije da se na ključne upravljačke pozicije imenuje kadar stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom rada i djelovanja u Luri d.d. Nova Uprava Lure zajedničkim će snagama nastaviti proces repozicioniranja Lure d.d. kao vodeće hrvatske ali i regionalne mljekarske kompanije.
Danas se također održala i Glavna skupština dioničara Lure d.d. Skupština je usvojila odluku o izmjeni Statuta u vezi broja članova Nadzornog odbora Lure d.d.. U skladu s usvojenim izmjenama Statuta Nadzorni odbor Lure čini pet članova, od čega četiri člana bira Skupština Društva, a jednog člana, zastupnika radnika imenuje i opoziva Radničko vijeće. Uz dosadašnje članove Nadzornog odbora Luku Rajića, predsjednika, Josipa Madirazzu, zamjenika Predsjednika te Mirka Čulu, predstavnika radnika, kao novi članovi Nadzornog odbora izabrani su Gordan Radin i Ivan Kliček. Gordan Radin i Ivan Kliček u Nadzorni odbor Lure dolaze s pozicija predsjednika i člana Uprave Lure d.d.
Skupština je usvojila odluku da se dioničarima isplati dividenda u iznosu od 11,00 kn po dionici iz zadržane dobiti društva ostvarene u 2005. godini. Dividenda će dioničarima biti isplaćena najkasnije do 31. prosinca 2006. godine.
###

Za dodatne informacije obratite se:

Korporativnim komunikacijamaTel: 01/ 61 69 871; fax: 01/61 69 783
www.lura.hr


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət