Ana səhifə

YAĞ lazer posterior kapsülotomi onam formu


Yüklə 75.5 Kb.
tarix24.06.2016
ölçüsü75.5 Kb.



YAĞ LAZER POSTERİOR KAPSÜLOTOMİ ONAM FORMU




DOKÜMAN KOD:

YÜRÜRLÜK TARİHİ:

REVİZYON NO/TARİH

SAYFA:




ÇEVİRMEN İHTİYACI

  • Çevirmen gerekli miydi? Evet Hayır

  • Gerekli ise onam sırasında nitelikli bir çevirmen yanınızda var mıydı? Evet Hayır





YAĞ LAZER POSTERİOR KAPSÜLOTOMİ konusunda bilgilendirilmek istemiyorum.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………Hasta Adı Soyadı Yakını Adı Soyadı

İmza İmza

Tarih-saat: …./…./…… - …… Tarih-saat: …./…./…… - ……



( Bu bölüm hasta/yakını tarafından kendi el yazısı ile doldurulacaktır)



  1. Yağ Lazer Posterior Kapsülotomi Nedir? Modern katarakt cerrahisinde göz içi lens implantını desteklemek için kataraktın arka zarı yerinde bırakılır.Yerinde bırakılan arka zar kesafetleşerek zamanla bulanıklaşıp görmede bozulmaya neden olur.Bazan hastalarda ışıkların çevresinde ışık saçılmaları olur.Zamanla bu şikayetler daha kötü hale gelebilir.Yağ Lazer Posterior Kapsülotomi bu şikayetlerin ortadan kaldırılması için uygulanan bir işlemdir. YAG lazer uygulamaları ameliyat ile yapılan tedaviyi daha kolay hale getirmiştir.Böylece diğer komplikasyonlaın da büyük kısmı elimine olmuştur.Hastanın fiziksel aktiviteleri kısıtlanmaz ve göz kapama gerekmez.

  2. Yağ Lazer Posterior Kapsülotomi Nasıl Uygulanır?

  • Kapsülotomi yapılmadan 30 ve 60 dakika önce apraklonidin (normal veya artmış göziçi basıncını düşürmeye yarar)%0.5 damlatılarak işlem sonrası oluşabilecek GİB(göz içi basınç) yükselmesinin önüne geçilmelidir.

  • Eğer kapsülotomi lensi kullanılacaksa topikal anestezi uygulanmalıdır.

  • Hasta gözü dilate edilebilir. Edilmeden de yapmak mümkündür Dilatasyon için kısa etkili ajanlar kullanılır. Dilate edilmeden önce işlemin uygulanacağı görme aksı belirlenir. Örneğin pupilla eğer desantralize ise buna uygun bölgeden kapsülotomi açılır.

  • Pupilla tam iridektomili ise üst kapak kenarı ve diğer anatomik yapılara göre kapsülotomi yerine karar verilir. Dilatasyon öncesi pupilla kenarına uyan arka kapsül bölgesi işaretlenir

  • Dilatasyon sonrası arka kapsül incelenerek stres çizgileri, opasiteler, yapışıklıklar belirlenir. Kapsüldeki daha kalın ve daha ince alanlara göre o bölgelerde uygulanacak işlemlerde kullanılacak enerji değiştirilir.

  1. Uygulanacak İşlemlerin Riskleri:

Lokal Anestezi Riskleri: Uygulanan maddelere bağlı alerjik reaksiyonlar görülebilir ve bu durum hayati tehlike oluşturabilir. Ancak gelişme ihtimali çok düşüktür.


    1. Yağ Lazer Posterior Kapsülotomi Riskleri, Komplikasyonları:

  • GİB yüksekliği

  • Retina dekomanı

  • Kistoid maküla ödemi

  • GİL hasarı

  • GİL dislokasyonu

  • Hemoraji

  • Endoftalmi

  1. Yağ Lazer Posterior Kapsülotomi Alternatif Tedavileri Ve Riskleri:

Cerrahi opstülobi yapılabilir. Cerrahiye bağlı muhtemel komplikasyonlar enfeksiyon retinada ödem, retina dekolmanı ve bu nedenlerle görme kaybına sebeb olabilmektedir.Anestezi enjeksiyonları gerekebilir lokal anesteziye bağlı kalp ve solunum problemleri, optik sinir hasarları, ve göz delinmesi görülebilir.

  1. Yağ Lazer Posterior Kapsülotomi Uygulanmazsa Neler Gelişir?

Hastalığa bağlı gelişen bulanıklaşma,hastada ışıkların etrafında ışık saçılmaları şikayetleri daha çok artarak görmede kaliteyi düşürür.

  1. Yağ Lazer Posterior Kapsülotomi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

  • Göz içi basınç artışı olasılığına karşı dikkatli olunmalı, kontrole mutlaka gidilmelidir.

  1. Hastaya Özel Durumlar:

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….........................................................................................................................................


  1. (Yapılacak müdahaleyi ve yapacak hekimi biliyorum, bana anlatılanları tümüyle anladım, hekimim tüm sorularıma yanıt verdi, yapılacak müdahaleden istediğim zaman vaz geçme hakkına sahip olduğumu biliyorum, bana yapılacak müdahaleyi kendi isteğim ile kabul ediyorum.)

(Bu bölüm hastanın/yakınının kendi el yazısı ile yazılacaktır.)

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………………….

Hastanın Adı Soyadı …………………….. Hasta Yakını Adı Soyadı:………………….


İmza İmza
Tarih – saat: …/ …/…- ….. Tarih …/ …/…- …..

Doktor adı soyadı ………………………………………………………


İmza
Tarih- saat : …./…./…… - ………

HAZIRLAYAN

GÖZ HAST. UZMANI





KONTROL EDEN

KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ





ONAYLAYAN

BAŞHEKİM








Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət