Ana səhifə

Utas vélemények a Maldív –szigetekről. Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy utasaink értesüljenek a legújabb tapasztalatokról


Yüklə 336.5 Kb.
səhifə1/5
tarix26.06.2016
ölçüsü336.5 Kb.
  1   2   3   4   5


ADMIRAL TRAVEL utazási iroda : email: info@admiraltravel.hu www.maldiv-szigetek.info


UTAS VÉLEMÉNYEK a Maldív –szigetekről.
Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy utasaink értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.
SUN island. superior beach bungaló ( Turkish Airlines, visszafelé Isztambuli egyéni városnézéssel )
Tisztelt Fehérvári Úr!

A repülés, transzferek teljesen a terveknek megfelelően zajlottak. Egyedüli probléma az volt, hogy a polár pulóver és a takaró ellenére is nagyon hideg volt a hosszú repülő úton.

SUN Island meseszép, gyönyörű hely!!!

A 124-es bungalóban voltunk, és ahogy többször körbejártuk a szigetet, nem találtunk ettől szebb-jobb részt. Mindenkinek ezt a szakaszt javasoljuk. A sok ember ellenére egyáltalán nem volt zsúfolt a sziget. Sokat voltunk az olasz étteremnél sznorizni, itt volt a legtöbb hal és korall. A sziget nyugati végén is volt, de kevesebb.

Olyan szempontból jó, hogy nagyobb volt a sziget, mert így szinte minden nap tudtunk újabb dolgokat felfedezni (banán ültetvény, Zero étterem, orchidea ültetvény, kertészet, stb...). A Holyday-ra is átmentünk, de azt túl kicsinek találtuk.

Voltunk többször a cápa és rája etetésen is és elmentünk a sznoris kirándulásra is. Ez volt a legszebb élmény, mert ekkor találkoztunk egész közelről a cetcápával is és több teknőssel is. A 45 perc helyett 1 óra 20 percet voltunk vízben. Aztán visszaúton a hajóról megláttunk egy másik cetcápát, akkor is ugrottunk a vízbe és legalább 100 métert úsztunk közelről együtt a cápával.:)

Ez után lemondtuk a cetcápás bejelentkezésünket és helyette elmentünk delfineket kergetni. Ez is jó élmény volt, visszaúton a kezembe adtak egy damilt és fogtam egy kis tonhalat.:)

Két kisebb negatív élmény volt. Az egyik a klíma, ha nem ment, akkor éjjel izzadtunk, ha ment, akkor meg fájt a torkunk, pedig már 27 fokra állítottuk. A másik a fizetéskor történt, mert először két olyan tételt is ki akartak velünk fizettetni, amit nem mi vásároltunk. Hozták a bizonylatot és a mi szobaszámunk, de nem az én aláírásom volt rajta. Ezt persze a reklamáció után levonták. Javaslom, hogy mindenki ellenőrizze a tételeket.

Isztambuli átszállásunk és a városba történő csavargás is tökéletesen sikerült. Kisebb gondot okozott, hogy a kézi poggyászunk leadása miatt közel 1 órát kerestük a csomagmegőrzőt. (reptéren belül sem tudták az ott dolgozok, hogy van e ilyen, illetve ha van, akkor hol) Ezért gondoltuk, hogy megosztjuk ezt az információt is Önnel. Így a "luggage safe"-t úgy lehet megtalálni, hogy ki kell menni a reptérről (fotocellás ajtón), majd jobbra kell kanyarodni és ott lesz (közel a metró lejárathoz).

Élménybeszámolóink alatt, több ismerős is érdeklődött, hogy melyik utazási irodával utaztunk. Mi csak jót tudtunk mondani a mi utunkkal kapcsolatos utazásszervezésről, a helyről, és a feltett kérdéseinkre kapott válaszokról, ezért Mi nagy bizalommal ajánlottuk az Admirál-t

Kedves Fehérvári úr!
Az út jól sikerült, jól éreztük magunkat. Írok néhány információt, hátha más is használni tudja.
Utazás:

A Turkish Airlines jó választás volt, csak ajánlani tudom. Kulturált, modern gépek, rendes személyzet, jó ellátás, jó transzferidő.

A Royal Island-re Male-ből nem hidroplán visz, hanem egy belföldi légi-járat. Az útidő cca. 20 perc. Egy szomszéd szigeten van egy kis repülőtér, oda száll le, onnan hajóval mentünk a Royal Islandra, cca. fél órás hajóúttal.

Ez volt a harmadik Maldivi utunk, előszór a Sun Islandon, majd Irufushin jártunk. Néhány szempont szerint rangsorolnám a szigeteket, átvéve egy másik Admiral Traveles utazó tipológiáját, hangsúlyozottan szubjektív alapon.


Növényzet

1. Royal, 2. Sun 3. Irufushi


Élõvilág (gazdagsága a szigeten)

1. Sun, 2. Irufushi 3. Royal


Beach (szépsége):

1. Sun 2. Irufushi 3. Royal


Szolgáltatások (számossága, színvonala):

1. Irufushi 2. Sun 3. Royal


Személyzet kedvessége:

1. Irufushi 2. Royal, 3. Sun


Vendégek "surusége" (a sziget méretéhez képest):

1. Royal, 2. Irufushi 3. Sun


Szobák (mérete, elhelyezkedése, színvonala, felszer

eltsége):

1. Irufushi 2. Royal, 3. Sun,
Éttermek, bárok ("kinézete", felszereltsége):

1. Irufushi 2. Sun 3. Royal,


Ételek választéka:

1. Irufushi 2. Sun 3. Royal


Ételek minõsége:

1. Irufushi 2. Sun 3. Royal


Általános benyomások

1. Irufushi 2. Sun 3. Royal


ROYAL ISLAND:
Tisztelt Fehérvàri Úr!
Minden nagyon jó volt, nagyon jól éreztük magunkat, a hely, az ellàtàs, az emberek, a személyzet, a tisztasàg, egy csepp problémànk sem volt. Az idő gyónyórű, egyetlen negatívumot sem tudok mondani, de úgy gondolom, a Sterk csalàd sem.

Műkódött az ingyenes wifi, a helyiek nagyon szervezetten dolgoztak.

A szàllàst azon területen belül kaptuk, amit előzetesen megjelöltünk, egymàs mellett, amit nem tudhattunk, hogy azon az oldalon is volt 4-5 olyan bungaló, ami teljes àrnyékban volt, és annyira magas volt ott a víz, illetve olyan keskeny a homokos rész, hogy nem lehetett az àgyakat kitenni, de ez semmiféle problémàt nem okozott, elég volt délelőtt a napból, a medence környékén. Ezt csak informàcióként írom, ez a 147, és 148-ás bungalók voltak. Ezektől jobbra, és balra 2-3 bungalóval màr a homokos partra ki lehetett tenni az àgyakat. A fürdőszobàkban, mivel egyik oldalról nyitottak, kis kertrész is van a kinti zuhanyozó mellett, sokszor hangyàk jàrkàlnak, nem tudom, hogy ott szabad-e ellenük valamit hasznàlni, màr mint arra gondolok, hogy itthonról vinni valami hangyaírtót.

Minden szobàban volt àramàtalakító, tehàt aki erre a szigetre megy, annak nincs szüksége, hogy itthonról vigyen.

A szigetről a haza indulàs is pontos és szervezett volt, nekünk kicsit fàrasztó, mert az ottani idő szerint màr 18 órakor kint voltunk a malei reptéren, és 23.50-kor indult a gép Istambulba, és a reptéren még egy ülőhely sem volt, a becsekkolàs meg csak 21 óra utàn kezdődött, dehàt ez benne volt a pakliban.

Egyébként minden úgy történt, ahogy azt az Öntől kapott levélben előre megírta.

Még egyszer köszönjük a szervezést.
KUREDU –sziget :
Kedves Fehérvári Úr!

Köszönjük érdeklődését, szerencsésen visszaérkeztünk a nagy utazásból.

Az repülőút eseménytelen volt, bár hosszú és fárasztó, de elviselhető; részemről akár ma indulnék vissza :-)

Maléban minden olajozottan működött, és nagyon keveset kellett várnunk a hidroplán transzferre.


A sziget csodálatos volt, és a vízi villa annyira tetszett nekünk, hogy módosítottuk a foglalást, és az egész nyaralás alatt a vízfeletti villában maradtunk. A személyzet nagyon kedves, mosolygós és segítőkész volt. Nagyon barátságos embereket ismertünk meg!

Részt vettünk néhány programon: snorkell túrákon, egy helyi szigetlátogatáson, delfin szafarin. A programok mind kiválóan szervezettek voltak, vendéglátóink mindenre gondoltak!

Amit nagyon sajnáltunk, hogy nem tudtuk kipróbálni a parasailinget, amit még ott helyben is hirdettek, de kiderült, hogy az eszközök éppen javításon vannak, és ezért nem lehetett kipróbálni.

A nyaralás végén egy kis bosszúságot okozott a hidroplán transzfer kiszámíthatatlansága, amiről azonban nem a sziget személyzete tehet.


Szerettük volna megnézni a fővárost, ezért egy nappal korábban utaztunk vissza Maléba, ezzel elveszítettünk egy napot és éjszakát a gyönyörűséges szigetünkön. Sajnos azonban hiába kértük többször is, hogy reggeli hidroplánra tegyenek minket, csak délutánira tudtak számunkra helyet biztosítani. A késések miatt délután 14 óra helyett 16:45-kor hagytuk el a szigetet, és ekkor már 4órája várakoztunk a bárban, mivel félóránként új időpontot mondtak. Végül azért szerencsésen megérkeztünk a fővárosba.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat Kuredun, csodálatos 10napot töltöttünk ott, és nagyon köszönjük a szervezésben nyújtott segítségét!

Reméljük, hogy lesz még alkalmunk az Ön segítségével utazni egy hasonlóan gyönyörű helyre.

Amit kifelejtettem, es lehet, hogy segítségül szolgálhat leendő utasai számára:

A félpanziós ellátás tökéletesen megfelelő volt, a nagy meleg miatt nem nagyon éheztünk meg. Összesen egyszer ebédeltünk a 10 nap alatt.
Igaz, hogy alkoholt csak egyszer fogyasztottunk, de számításaink szerint az all inclusive felárnak mindössze a negyedét költöttük egyéb üdítőre, gyümölcslére, napközben egy-egy csokira vagy az említett ebédre.

Vizet minden étkezéshez ingyen szolgáltak fel korlátlan mennyiségben, és a szoba takarításakor is mindig kaptunk 2 üveggel, ami fejenként napi két litert jelent.

Még egyszer szeretném megköszönni az Ön pontos és megbízható munkáját!

Köszönettel és üdvözlettel,KUREDU
Kerti bungalók és parti bungalók . 379,380,381 és a 382-es / A sziget észak-nyugati partja /
A parti és kerti bungalók előtti partszakasz, a cápaovi. Mi itt voltunk. Itt egy kicsit törmelékes a homok és a hullámtörők miatt nem a legszebb a kilátás de a cápaovi miatt mégis örültünk, hogy ezt a szállástípust választottuk mert óriási élményt adott a kis állatok és ráják sokasága. Ezen a kis védett szakaszon kb. 30 C-os a víz . A 381-es kerti bungalóban voltunk de ez volt talán a legelső, amelyet kertinek nyilvánítottak és nem volt előttünk villa. A barátaink a mellettünk lévő 382-es és a kicsit arrébb lévő 387-es bungalókat kapták amelyek márt beach bungalók voltak. A 381-es és 382-es között az árán kívül nem volt különbség. Itt már látszik, hogy a mellettünk lévő bungik előtt kezdődnek a villák , így messzebb is fekszenek a víztől, de ez sem lehet több 1 perc sétánál. A szobák: naponta kétszer teszik rendbe, ALL INCLUSIVE ellátáshoz pedig minden este bekészítenek 1,5 liter ásványvizet. A recepcióhoz (központ) vezető út végig homokos de igazából elégé kemény, egy romantikus trópusi kerten át vezet . kb. 5-6 perc séta volt a 381-es bungalótól. A recepcióhoz a 404-406-os körüli beach bungalók vannak a legközelebb. A legjobb partszakasz a kikötő oldali részen, / SZIGET keleti oldala / a központtól (éttermek, recepció, medence, búvárközpont, Ocean Water Sport) 1 percre volt. Gyönyörű homok, 10-15 méter úszás után pedig nagyon gazdag élővilág. Hatalmas halak, cápák, teknősök, ráják. A korallzátony viszont lepusztult, csak nyomokban találtunk élő korallt. A Bonthi étterem AI ellátás esetén: a központban van. Kiváló ételek, óriási választék, többnyire európai ízek, figyelmes kiszolgálás. Az étkezés ebben az étteremben volt, italokat pedig kb. 3-4 megjelölt bárban kaptunk. Pl.: recepció melletti bár (itt ingyenes a wifi is), medence melletti bár. Minden nap volt egy AI koktél, ami benne volt az árban.

Az élővilág:A sznorkel túrát (1 napos, 89 USD) mindenkinek ajánlom mert csodálatos zátonyokhoz juthatunk el, a túravezetés pedig egyszerűen profi!KUREDU kerti bungalók :
Tisztelt Fehérvári Úr!

 
Már írni akartam, hogy még egyszer megköszönjem a segítségét, a szervezést mert mindennel tökéletesen elégedettek voltunk! A hidroplános utazástól kezdve a fővárosban töltött éjszakánkig pontosan szervezettek voltak a transzferek, sehol nem volt fennakadás, gördülékenyen intézték a dolgainkat. A sziget gyönyörű, rendezett és nagyon tiszta! A szállásról is csak ezt tudom elmondani. Kényelmes, tágas, klimatizált szobák. Naponta kétszer tették rendbe, mindent elkövettek a kényelmünkért. Az ellátás kifogástalan, eszünkbe sem jutott a kijelölt éttermen kívül mást kipróbálni.  :-) Esténként programok voltak pl. latin est, rákfuttatás, golfverseny, foci stb. Elmentünk egy egész napos sznorkel kirándulásra amit mindenkinek szívből ajánlok mert kb. 5 helyen álltunk meg sznorkelezni. Láttunk hatalmas mantákat, delfinek százát és egy roncshoz is elvittek minket ahol szintén lenyűgöző volt az élővilág. Életre szóló élményt kaptunk! A house reef sajnos lepusztult Kuredu partjainál, kevés az élő korall de a gazdag élővilág mindenért kárpótolt minket! Nagyon sok a teknős akik hagyják, hogy velük úszkáljunk, nagyok és színesek a halak, a kis cápákról nem is beszélve! A cápaovi nem legenda, valóság és ott volt a szállásunk előtt. :-) Mindenért csak köszönet jár Önöknek és Kuredunak mert pillanatnyilag ennél szebb és jobb helyet el sem tudunk képzelni! 

 

Üdvözlettel,……….. 

Ui.: Még csak annyit, hogy az AI ellátásban minden nap volt egy "AI koktél", amiből szintén tetszés szerinti mennyiséget fogyaszthattunk. :-KUREDU parti villa all inclusive + RANALHI standard szoba all incl.
Tisztelt Fehérvári Miklós!

Elnézést a kicsit megkésett válaszért, de nem volt még eddig alkalmam írni.


A nyaralás szuper volt, gyorsan elrepült a kint eltöltött idő, Kuredu-n nem volt semmi kivetnivalónk, nagyon figyelmesek voltak, az ellátás is maximális volt. Az utolsó napunk kicsit kusza volt, mivel Ranalhi-n ahogy kicsekkoltunk 12-kor délben, megszüntették az all inc.ellátásunkat, du.fél 5-kor indult a speedboat a reptérre, és végül ott ettünk. Azért Kuredu és Ranalhi között lényeges a különbség, mennyit számít 1 csillag a szállodánál. Így végül az utolsó nap bebizonyosodott, hogy nagyon jól döntöttünk a szigetet illetően. :)

Üdvözlettel:KUREDU sziget + ESKÜVŐI CEREMÓNIA :

Kedves Fehérvári Úr!

 

Köszönöm érdeklődését!Visszatérve a kérdéshez,minden rendben volt,semmilyen probléma nem merült fel,szervezetten működött minden és teljes mértékben megvoltunk elégedve mindennel.

Az időjárás csodálatos volt,végig sütött a nap.

A parti villa (O-resort)  nagyon jó választás volt kitűnő éteremmel .Amióta haza érkeztem mindenkinek csak ajánlom a Kuredu szigetet.Hát még a többi milyen lehet??

 Az esküvői ceremónia ünnepélyes és megható volt.A Karin Purucker (Manager) asszony mindenre felügyelt.Olyan menyasszonyi csokrot kaptam amilyent szerettem volna kapni,fehér,közepes és marokban könnyen tartható csokor.A vacsoráról már ne is beszéljünk,homár,ízletes,nagy...

 Összességében és nem utolsósorban ,de tényleg jó volt a szervezés  ,köszönet Önnek is Fehérvári Úr .

Ez pontosan úgy történt ahogy júliusban megálmodtam és ma sem változtatnék semmin.

Színvonalas,élményekben és érzelmekben gazdag ,boldog felejthetetlen 8 napot töltöttünk a párommal Kuredun!

KUREDU ISLAND
Kedves Miklós,

Hazaérve az utazásról még egyszer szeretnék mindent megköszönni.


Minden fantasztikus volt, vagy még annál is jobb........egyszerűen leírhatatlan, szavakkal nem kifejezhető.
Ha jól emlékszem Önök is jelezték a sziget felé hogy nászutasként érkezünk, továbbá vettem a bátorságot és még februárban én is írtam nekik. Ezeknek a közbenjárásoknak meg is lett az eredménye, mégpedig az, hogy a foglalt és fizetett szállás helyett - beach bungalow - sokkal szebbet és jobbat kaptunk.
Egész pontosan egy Jacuzzi Beach Villát a sziget legszebb partszakaszán.
És képzelje el, az utolsó két éjszakát Komandoo-n -  KUREDU testvérszigetén - tölthettük, ennek költségét Kuredu álta, nekünk nem került semmibe. Itt pedig Water Villában volt szerencsénk megszállni.

még egyszer köszönünk mindent, mesés nászutat köszönhetünk Önöknek.


KUREDU BEACH/ STRAND  BUNGALO 

 

Kedves Miklós! Maximálisan elégedettek voltunk mindennel, a repülés hosszú volt, de megérte, a sziget pedig igazi paradicsom, nagyon segítőkészek voltak, sikerült az esküvőre is egy elfogadható árat kialkudni, az ételek italok bőségesek voltak, bár fura fűszerezésű, csípős ízvilág azért minden nap találtunk valami finomat… a négycsillagos minősítés talán egy picit túlzás ami a szállodát illeti, és talán egy picit pofátlanabbak voltak a kelleténél borravaló ügyében, sok esetben addig nem tágítottak amíg meg nem kapták a dollárjukat, de tényleg felhőtlen 10 napot töltöttünk el a szigeten, részt vettünk a programokon, élményekkel teli értünk haza..
KUREDU  BEACH VILLLA / JACUZZIS VILLA

.....az utazás nagyszerűen sikerült, mindennel maximálisan meg vagyunk/voltunk


elégedve. Az esküvő csodaszép volt, romantikus, meghitt, pont ahogyan
képzeltük. Sok meglepetéssel kedveskedtek, pezsgőt, polókat... kaptunk
ajándékba. A beach villa helyett pedig jacuzzis villába költöztettek!
Először furcsa volt a sok "szabály", mint pl.: nagyon figyelnek és azonnal
jelzik, hogy ha az ember fürdőruhába megy be a bárba egy italért. Ez még a
medencénél lévő bárra is érvényes volt. A szigeten 3 éttermet használhattunk
díjmentesen, de ebből kettőbe (Sangu, O restaurant) vacsorázni csak
foglalással lehetett. De ez érthető, mert különben tumultus lenne a két
népszerűbb tengerparti étterembe.
Szerintem az all inclusive ellátás nem feltétlenül éri meg, inkább csak
kényelmi szempontból volt jobb. Egy ilyen helyen elvárható lett volna, hogy
az allin ellátás tartalmazza a koktélokat, jegeskávét... Szóval szerintünk
tényleg csak nagyivóknak és nagyevőknek kifizetődő.
Összefoglalva nagyon jól éreztük magunkat, egy életre szóló élménnyel
gazdagodtunk és sikerült jól elkapnunk a MESZ-t, azaz a Maldív Elvonási
Szindrómát! :D Szeretnénk visszatérni egyszer, ha nem is a közeljövőben, de
ki tudja.
Köszönjük a közreműködést mégegyszer, minden jót Önnek!

KUREDU :

Kedves Fehérvári úr,


igen, minden rendben volt. Nem írok le mindent, mert sok releváns információ olvasható az index Maldív fórumán vagy a Tripadvisor-on is, csak azt ami különlegesnek, a szokásostól eltérőnek minősíthető. Mi az Swiss - Edelweiss Air-rel utaztunk, Zürichen keresztül. Odafelé volt mintegy 5 óránk, ki is mentünk Zürichbe, ahol -12 fok volt, de így is élveztük. Az Edelweiss semmi különös, nem egy Emirates, vagy Qatar, de nem is kellett visszafelé 7-12 órát várakozni, ennek később még lesz jelentősége. A hidroplán transzfer nagyon gyorsan ment, már dél előtt Kuredu-n voltunk. Ott az island host (Fikry) fogadott és mivel a 462-es parti bungalót kaptuk volna, kértem, hogy tegyen minket egy 390-420 közé esőbe, mert a búvárbázis így gyorsabban megközelíthető. Ahogy kiderült, hogy mindketten búvárkodunk, megkérdezte, hogy mit szólnánk, ha kapnánk 3 napot a Monsoon nevű yachton, teljes ellátás és ingyenes búvárkodás mellett. Erre véleményem szerint azért került sor, mert túlfoglalták a parti bungalókat, de nekünk tetszett az ajánlat, pláne, hogy meg is fejelte és visszatérésünk utánra felajánlott a hátralévő 9 éjszakára egy O Beach Villa-t. Ezek 2010-ben készültek el, szebbek és nagyobbak is, jobb helyen is vannak, mint a parti bungalók. A hajón AI ellátást kaptunk – mi félpanziót fizettünk be elsősorban azért, mert nem iszunk sok koktélt és a búvárkodás időbeosztása nem teszi lehetővé az AI kihasználását – és fejenként 9 merülésre is lehetőség volt. Összességében tehát több, mint fél millió forint ingyenes szolgáltatást kaptunk – 18 merülés és AI a hajón (ahol egyébként 350 USD a fejenkénti napi ráta) + az O Villa éjszakánkénti 100 EUR árkülönbözete – ami természetesen sokban hozzájárult az amúgy is felejthetetlen élmény fokozásához. Volt a reptéren és a szigeten is Meiers-es összekötő, de nem kerestük, nem volt rá szükség. Februárhoz képest sokat esett az eső, kétszer csak rövidebb ideig, de volt egy igazi egész délutános trópusi zápor is, ezt csak az tudja elképzelni, aki már maga is átélt ilyet. A többi napokon sok napsütés, de kellemes elviselhető meleg volt, talán pár fokkal hűvösebb, mint ilyenkor szokott, de ez nem volt igazán érezhető. Kuredu-n sok az angol és a német, kevés viszont az orosz vendég. Visszafelé a gép fél óra késéssel indult, ezért aztán Zürichben mi magunk is nehezen értük el a budapesti gépet – csak 50 perc lett volna az átszállásra, ebből maradt 20 –, a csomagjaink pedig egyáltalán nem, de másnapra azok is megérkeztek.
Köszönjük a lebonyolítást, remélem újra igénybe vehetjük szolgáltatásaikat.
Üdvözlettel,

MEERU ISLAND JACUZZIS VÍZREÉPÜLT VILLA
Kedves Miklós!
Először is köszönjük szépen az érdeklődését, nagyon jól éreztük magunkat, igazság szerint nem is nagyon akartunk hazajönni ebből a csodálatos paradicsomból!

A beszámolónkat Meeru-ról megpróbálom témakörökre szedve megírni.


Repülés

Qatar Airways-el repültünk, csak jókat tudok mondani róluk, modern repülőgépek, kedves személyzet, kíváló ételek és a turista osztály is tényleg kényelmes. Odaúton az átszállásra egy kicsit sokat kellett várni (6 óra), de azért még elviselhető volt.


Transzfer

A repülőtérre való megérkezés után odamentünk a Meeru-hoz tartozó pulthoz, ott mondták, hogy kb még 40 percet várni kell más járatokkal érkező utasokra és utána indul a hajó, addig nyugodtan üljünk le a bárban.

A hajóút a szigetig nagyon nyugodt volt, útközben láttunk sok szép szigetet, majd kb 50-60 perc után megérkeztünk Meeru-ra.Egy hűsítő törölközővel és egy koktéllal vártak minket, majd mindenkit személy szerint eligazítottak.
Sziget

A sziget maga gyönyörű, hófehér homokkal, dús trópusi növényzettel, kis gekkókkal és gyíkokkal, gyümölcsevő denevérekkel (nagyon jópofák ahogy lógnak a pálmafákon) és természetesen a türkiz színű és kellemesen meleg óceánnal.

Úgy tudom, hogy Meeru maldív viszonylatban nagyobb szigetnek számít, kb 40-50 perc alatt lehet körbesétálni.

Mi ennek csak örültünk, mert így az embertömeg nagyon jól eloszlott, és nem éreztük azt hogy tulajdonképpen mennyien is vagyunk.

A cipőket nyugodtan otthon lehet hagyni, elég a flip-flop papucs, de igazából mezítláb is lehet mászkálni, mert az egész sziget homokos.Ez érvényes az éttermekre is.

Fontos: áramátalakítót kell vinni, mert a szigeten angol szabvány szerintiek a konnektorok – és jól meg kell nézni, milyet veszünk itthon, mert a legtöbb nem földelt, nekünk is ki kellett cserélni az elsőt amit vettünk e miatt.

Nagyon erős a napsütés, ezért tényleg magas faktorszámú napozótejet kell venni, mi 50-essel kezdtük majd 30-assal folytattuk és még így is szép barnán jöttünk haza.

Én javasolnám a vízicipő használatát, mert a letört korall darabok igencsak kellemetlenek tudnak lenni.

Készpénz forgalom nem nagyon van, mindent szobaszámlára terhelnek, aminek 500 dolláros kreditje van, ha ezt eléri valaki, akkor azt a recepción ki kell fizetni és a kredit újra indul.

Főleg kisebb címletek váltását javasolnám a borravaló miatt. A nevesebb hitelkártyákat természetesen elfogadják.


Szoba

2 email-em ellenére se kaptuk meg a 700-as villák egyikét, bár őszintén szólva nem is bántuk – a 300-as villák elhelyzkedése sokkal központibb, minden könnyebben elérhető és egy kicsit távolabb is vannak egymástól.

Ezek a víz fölötti jacuzzis villák nagyon szépek és tágasak,van bennük széf, LCD TV, kávé és teafőző gép, DVD lejátszó és a teraszról csak pár lépcső az óceán. Az ágy hatalmas, 180 cm széles.

Nagyon tetszett nekünk a nyitott fürdőszoba, ami a hátsó zárt teraszra nézett, ahol a Jacuzzi is helyet kapott.

A szobákat naponta 3-szor takarítják.
Étel/ital

A szigeten 2 fő étterem van: a Farivalhu és a Malaan, a szobától függ, hogy ki hol fog enni.A különbség a kettő között, hogy a Malaan-ba csak 18 éven felüliek mehetnek, tehát az összes gyerekes család a Farivalhu étteremben fog étkezni.

Mi is a Farivalhu-ba kerültünk, itt szobaszámhoz rendelnek egy asztalt és az adott asztal pincére lesz az, aki végig kiszolgál.

Az ételek nagyon finomak és a választék is óriási, a 13 nap alatt szinte minden nap új fogás – a párom legkényesebb pontja minden utazásnál az étkezés – de most 3 kg-ot hízott, azt hiszem ez mindent elárul

Persze lehet, hogy az is közrejátszik, hogy a főszakács magyar.

Egyszer vacsoráztunk az Asian Wok-ban, ez fizetős étterem, nem része az all inclusive-nak, de csak ajánlani tudom – mi Teppanyakin vettünk részt, ami nagyon látványos és egyben szórakoztató is volt.

All inclusive – főleg azoknak éri meg befizetni, akik szeretik az alkoholt, mert bizony semmi sem olcsó a szigeten, az alkohol meg pláne nem.

Mi nem bántuk meg, hogy ezt választottuk, mert tényleg nagyon sokat kell inni, hogy ki ne száradjunk és így nem igazán gondolkodtunk azon, hogy akkor most mit is kérjünk.

Számunkra bőven elegendő volt a választék,van all inclusive nap koktélja is, bár az adag kisebb; a jeges kávé pedig valami isteni.

Viszont az üveges víznek nagyon furcsa íze van, igazából csak kb 1 hét után tudtuk megszokni.

Az all inclusive ellátás az összes bár használatát lehetővé teszi, a mi két kedvencünk a Pavilion és az Uthuru volt.
Szabadidő

Sportolási lehetőségből rengeteg van: tenisz, ping-pong, kondi terem, golf, kajak, szörf és még sorolhatnám, tehát igazából nem nagyon lehet itt unatkozni.

Van a szigeten egy nagyon jó minőségű műfüves focipálya, amin a helyiek szoktak délutánonként játszani.

Vasárnaponként rendezik meg a Vendégek – Alkalmazottok focimeccset, amin mi nagyon jól szórakoztunk.

A vendégek közül természetesen legtöbben angolok jelentkeztek.

Az eredmény előre megjósolható – 7:3 az alkalmazottak javára

Minden este van valami szórakoztató program: helyi zenekar, disco, film est, crab race és egyebek.

A szigeten 2 medence is van, mindegyik körül rengeteg nyugágy, az egyik a Dhoni bár mellett, a másik, az új medence nem messze a Pavilion bártól – ez kifejezetten 18 éven felülieknek.

Tény, hogy a lagúnában nem nagyon van korall, de még így is meg lehet találni azokat a helyeket, ahol nagyon jól lehet snorkellezni.

Az egyik ilyen a 700-as villák és a Spa között van, a Water Villák előtt is sok szép halacskát láttunk és a 300-as villáktól nem messze van egy nagyobb árok, ahol szintén gyönyörű az élővilág.

Rájából elég sok van, nem árt vigyázni, nehogy rájuk lépjünk, mert dagálykor rendszeresen a part szélén pihennek meg.

A sziget igazi korallzátonya kb 1km-re van, ahova hajóval lehet kimenni, vezetett snorkell túra keretében, ez kb 2 óra és fejenként 6 dollár, igazán megéri, mert nagyon szép az élővilága, bár főleg úszóknak, mert mély a víz és vannak erősebb áramlatok is.


Kirándulások

-Sunset Punch Cruise: az all inclusive része, naplemente túra, de egyben delfinles is, kaptunk egy punch-ot és láttunk delfineket is - bár az óceán igen csak hullámzott aznap este

-Kagi: én nagyon ajánlom ezt a kirándulást, ez egy egész napos snorkell túra ahol 2 szigetet látogattunk meg: Kagi-t és Eriyadu-t.

Kagi egy lakatlan sziget csodaszép korallzátonnyal és víz alatti élővilággal körülvéve és mindez kb 20m-re van a parttól. Itt 3 órát töltöttünk, majd egy isteni finom barbecue ebédet fogyasztottunk el amit a legénység készített el számunkra: grillezett hal, grillezett csirke, 3 féle saláta, zöldséges spagetti, 3 féle gyümölcs.

Eriyadu egy másik turista sziget, ennek a szigetnek is gyönyörű korallzátonya van, bár mi egy kicsit furcsán éreztük magunkat az ottnai vendégek között. Itt 2 órát töltöttünk el.

-Casting fishing: a szigeten 2 féle horgászati lehetőség van – a casting fishing és a big game fishing – mi a casting fishing mellett döntöttünk, mert itt 200 dollárért 4 órát lehett horgászni, míg a big game estében ez 2 óra lett volna.

Azt tudni kell, hogy a Casting esetében a helyi Dhoni nevű hajóval mennek ki horgászni, ami bizony elég billegős - nagyon jó élmény volt és egyben egy újabb tapasztalat: ha az ember ilyenre megy és egy kicsit is gyengébb a gyomra készüljön előtte gyógyszerrel.

Ennek oka, hogy a hajó oda megy ki, ahol az óceán eléri a lagúnát és ezáltal itt a hullámok is nagyobbak és a hajó folyamatosan minden irányba bedől.

Szegény férjem 1 óra után olyan tengeri beteg lett, hogy ki kellett jönnünk, így a 4 órából csak 1 óra horgászat lett, de ez alatt is fogtunk 3 halat.

Itt kell hozzátennem, hogy nagyon rendes volt a sziget részéről, hogy nem a teljes összeget, csak a felét számolta fel.

-Diffushi: Meeru-val szemben lévő ún. Local Island – itt elmondják és megmutatják, hogy élnek a helyiek és van vásárlási lehetőség is – olcsóbb mint az ajándékbolt Meeru-n és természetesen a választék is nagyobb.

Természetesen ezeken kívül még rengeteg más kirándulási lehetőség is van.


Spa

A szigeten 2 spa van: egy víz fölötti és egy szárazföldi. Különbség leginkább az árakban van, a víz fölötti általában 10 dollárral drágább.

Kaptunk egy 15 perces ajándék masszázst, ezt a víz fölötti spa-ban vettük igénybe

A hely nagyon szép, nagyon kedvesek a masszőzök és tényleg minőségi, naturális termékekkel dolgoznak, ami számomra fontos, mert a bőröm elég kényes.

Mi a Honeymoon Indulgance nevű páros masszázsra fizettünk be, ami 2 órás és van benne lábmasszázs, testradírozás, teljes testmasszázs, fejmasszázs és egy trópusi fürdő (csak a víz fölötti spa esetében) a spa szoba teraszán a jacuzziban, amihez jár gyümölcs és tea. Nagyon nyugtató és lazító volt.
Borravaló

A személyzet tényleg nagyon kedves és bármit megtesznek, igazán megérdemlik a borravalót.

Mi a pincérnek és a szobafiúnak adtunk 30-30 dollárt (12 éjszakát voltunk), ezenkívül még adtunk a nagyobb kirándulásokon a legénységnek, a bárpultos személyzetnek és a masszőzöknek.
Hazaút

A transzfert a hazautazás előtti napon a recepción lehet lebeszélni, legkésőbb délig el kell hagyni a szobákat.

Az ott tapasztaltak alapján tényleg csak ajánlani tudjuk a szigetet.

Ha lesz még az életben lehetőségünk rá, akkor biztos visszamegyünk, mert azt a nyugalmat és békét, amit ez a hely nyújtani tud újra át szeretnénk élni.

  1   2   3   4   5


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət