Ana səhifə

Talentet fra Torp Emilie Wernersen er en livsglad jente som lever for håndballen. Hun er 16 år gammel og går til daglig på Toppidrettslinja på St. Olav. Hun spiller i Fredrikstad Ballklubb der hun liker seg best som venstre bakspiller


Yüklə 86.5 Kb.
tarix24.06.2016
ölçüsü86.5 Kb.
Talentet fra Torp
Emilie Wernersen er en livsglad jente som lever for håndballen. Hun er 16 år gammel og går til daglig på Toppidrettslinja på St. Olav. Hun spiller i Fredrikstad Ballklubb der hun liker seg best som venstre bakspiller.
Av Henrik Olavesen
Det tok ikke lang tid før Emilie fikk øyene opp for håndballen. Hun var ikke mer en 5 år før hun startet i Lervik. Etter dette, har livet handlet om håndballen.

Emilie stortrives med håndball og beskriver det som sin «eneste» interessen.


Fredrikstad Ballklubb

Emilie har gjennom sin håndballkarriere spilt i 3 klubber. Som liten jente startet hun i Lervik, deretter ble det Torp. I disse to klubbene hadde Emilie fine år med masse positiv utvikling. Disse to «småklubbene» var ikke nok for Emilie. Hun byttet igjen. Denne gangen ble det en mer hardtsatsende klubb, Fredrikstad Ballklubb. I Fredrikstad er Emilie fast spillende på J18, og der stortrives hun.


Landslag, Kretslag og Sone

Emilie er et talent av de sjelde. De siste årene har hun vært fast inventar på kretslag og sonelag. Kretslaget gjelder Østfold fylke og sonelaget gjelder Fredrikstad kommune. Dette året ble Emilie tatt ut til regionalt landslag. Emilie har representert region øst, som er Østfold, Akershus og Oslo. Det er de 15-20 beste spillerne i dette området som blir tatt ut til dette. Derfor var det en sterk prestasjon av Emilie å komme med på laget. Men dette var ikke nok, i fjor deltok også Emilie på et slags kretslag som deltok på en turnering som heter Bjørklund Cup. Dette året var Bjørklund Cupen i Trondheim der de fikk bronse.


Meritter

Emilie har holdt på med håndball i lang tid, hele 11 år. Men i løpet av tiden hun har spilt har hun også opplevd noen sportslige resultater og oppturer. Hun har blant annet vunnet den prestisje - tunge Fredrikstad Cup, der Fredrikstads J17 vant. I finalen møtte de Skogstrand J17, ellers «bøttet» Emilie inn mål i den kampen.

I tiden hun spilte i Lervik var hun med på å løfte laget til Østlands - Serien, som er den høyeste divisjonen for jentelag. Hun har også vunnet andre cuper med Lervik, Torp og Fredrikstad. .
Den tunge 2006 sesongen

I 2006 fikk Emilie kyssesyken. Det gjorde så hun måtte la håndballen ligge i 3 måneder. Sykdommen kostet Emilie mye krefter og måtte derfor også trene seg opp igjen for å bli «fit for fight». Gjenoppbyggingen tok en stund, men ettersom Emilie brenner for « kula», gikk det greit.


Livet utenfor håndballen

Selv om Emilie bruker utallige timer på håndballen hver uke, har hun også et liv utenfor. Når hun har tid til overs liker Emilie å ta en ekstra treningsøkt på Family Sportsclub, overnatte med Julie Borgen og Marte Abrahamsen, ta et slag golf, dra på sammenkomster eller bare slappe av med noen nære venner til en god film på en fredagskveld.

Emilie i midten – Bildet er hentet fra F-B.noFremtiden

Som alle jenter i Emilies alder, vil hun også bli proff spiller. Hennes favoritt lag er Larvik og spilleren er Katja Nyberg. Hun har også en drøm om å spille en proff liga, som for eksempel Danmark. Kvinne landslaget er også selvfølgelig en stor drøm og et stort mål, men hun tar en ting av gangen. Hennes fremtid er lys, nå er det bare opp til henne selv.


- Henrik Olavesen 1ID-TOA, 18.11.2007 -


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət