Ana səhifə

Persbericht zijdewind, 14 december 2010 Schoenmaker Çilem Tekerlek haalt Zilver op EuroSkills in Lissabon


Yüklə 32 Kb.
tarix24.06.2016
ölçüsü32 Kb.
PERSBERICHT
Zijdewind, 14 december 2010
Schoenmaker Çilem Tekerlek haalt Zilver op EuroSkills in Lissabon
Op zondag 12 december 2010 heeft onze kandidaat voor EuroSkills in Lissabon Çilem Tekerlek een Zilveren medaille behaald. Tijdens de schitterende slotceremonie waarbij vooral het Nederlandse team en de Nederlandse supporters enorm feest vierden werd de medaille aan hem overhandigd. De medaille van Çilem krijgt bovendien het predicaat "Medal of Honour" omdat hij meer dan 500 punten heeft behaald.
Maandagavond keerde team Nederland weer terug op Schiphol waar zij door alle supporters feestelijk werden onthaald.
Wij, de Nederlandse Schoenmakers Vereniging, zijn ontzettend trots op Çilem dat hij dit resultaat heeft weten te behalen. Goud werd door Frankrijk behaald. Zij hadden een schoenmaker gestuurd die o.a. voor Chanel repareert. De bronzen medaille ging naar Portugal.
Çilem, namens de Nederlandse Schoenmakers Vereniging van harte gefeliciteerd en natuurlijk ook de bedrijven waarvoor je werkt. De Kaplaars uit Aalten van Eddie Welkamp en schoenmakerij Heutinck uit Doetinchem.
In Nederland was Çilem Tekerlek geselecteerd omdat hij in april 2010 de Vakwedstrijd voor leerlingen tweede jaars had gewonnen in de leeftijd t/m 25 jaar. Daarnaast was één van de bedrijven waarvoor hij werkt De Kaplaars in Aalten tweede geworden bij de Verkiezing van de Beste Schoenmakerij van Nederland.
De wedstrijd opdracht op EuroSkills in Lissabon
In Lissabon moest Çilem een paar herenschoenen en een paar dameslaarsjes repareren en terugbrengen in de originele staat. Daarbij had hij de zolen van de laarsjes afgewerkt met oranje, de kleur van team Nederland. De herenschoenen waren aan de onderzijde zwart afgewerkt en voorzien van oranje veters. De oranje team spirit was dus ook in zijn werk aanwezig.
Çilem werd in Lissabon begeleid vanuit de schoenherstellers door Chief-expert Hans Heine. Hans Heine is zelf meervoudig Europees Kampioen schoenhersteller en bovendien vakdocent aan de opleiding Schoenhersteller bij de Dutch HealthTec Academy (DHTA) in Utrecht. Terwijl Çilem in Lissabon streed werd de nieuwe school in Utrecht officieel geopend. Vanuit Lissabon was hij dan ook via beeld even “live” aanwezig.
Alle informatie over het avontuur van Çilem is te vinden op www.schoenmakercilemnaarlissabon.nl. Tijdens zijn reis heeft hij een camera mee gehad van het Internet TV Kanaal voor de Schoenmakerij schoenmaker.com. Binnenkort is zijn beleving daar dan ook op te zien.
Foto: Çilem Tekerlek en chief-expert Hans Heine
Noot voor de redactie niet geschikt voor publicatie:
Voor meer informatie over de wedstrijd en meer foto’s of de foto in hogere resolutie

Contactpersoon: Margret Hoekenga-Idema, secretaris Nederlandse Schoenmakers Vereniging. Telefoon 0226-423685, 06-22215104 info@schoenmaker.nl, www.schoenmaker.nl, www.euroskills-team.nl, www.schoenmaker.com, www.dhta.nl


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət