Ana səhifə

Omul nu trăieşte numai cu pâine, dar şi cu Cuvântul lui Dumnezeu


Yüklə 0.63 Mb.
səhifə9/27
tarix25.06.2016
ölçüsü0.63 Mb.
1   ...   5   6   7   8   9   10   11   12   ...   27

Despre puterea adevărului şi esenţa Cuvântului lui Dumnezeu. Punerea sa în practică este unica dovadă a divinităţii Cuvăntului
Puterea adevărului. Despre esenţa Cuvântului lui Dumnezeu


Învăţătura oglindeşte fidel adevărul. Cine nu va trăi din Cuvânt, va muri din judecata Cuvântului care i-a fost anunţat, în care nu a crezut şi în care nu a avut încredere.

Aşa cum Eu am în Mine puterea Tatălui de a da sau de a lua înapoi viaţa eternă, pe care omul, după propria sa voinţă, are puterea de a o primi şi cuvântul Meu poate face de asemenea acest lucru, deoarece Cuvîntul Meu este expresia atotputernică şi eternă a voinţei Mele!

Cel care primeşte în el Cuvântul Meu, care trăieşte şi acţionează fără a devia de la învăţătura Mea, Mă primeşte cu toată iubirea , toată înţelepciunea şi toată forţa Mea, devenind astfel un adevărat copil al lui Dumnezeu, căruia Tatăl care este în Ceruri nu-i va refuza nimic.

Preasfântul Tată care este în Ceruri nu putea decât să se reveleze El Însuşi într-un corp, prin Fiul Său şi să facă din voi, creaturi condamnate, zei liberi numindu-vă prietenii şi fraţii Săi.

Să nu uitaţi nicioadată Cine este Cel care vă revelează aceste lucruri şi ceea ce vi se oferă prin această revelaţie. Atunci, lumea materială nu vă va mai tenta şi o veţi învinge mai uşor, ceea ce vă este cu atât mai necesar, pentru că nu puteţi deveni copiii lui Dumnezeu dacă nu aţi învins lumea în voi înşivă!

Punerea în practică a Cuvântului lui Dumnezeu este unica dovadă a divinităţii Cuvântului


Nu este suficient să ascultaţi Cuvântul Meu, ci trebuie să-l puneţi în practică.

Doar acţionând conform Cuvântului Meu vă veţi da seama dacă el vine din gura unui om sau din Cea a Lui Dumnezeu.

Aşa cum trebuie să puneţi cu adevărat în practică Cuvântul Meu, la fel, trebuie să-i convingeţi pe toţi cei pe care îi veţi anunţa Cuvântul Meu să îl pună în practică.

Cuvăntul nu devine viu decât atunci când pătrunde în inimă şi pune stăpânire pe voinţă, care este centrul de gravitaţie al iubirii, de unde îl impulsionează pe fiecare om să acţioneze.

Doar astfel omul vechi poate deveni un om nou şi Cuvântul Meu poate deveni cu adevărat un nou trup şi un nou sânge.
Trăiţi după Cuvântul Meu! Acţionaţi în conformitate cu el! Nu este suficient numai să ascultaţi Cuvântul Meu, sau numai să admiraţi Învăţătura Mea; puteţi primi cu adevărat în voi înşivă ceea ce admiraţi atâta la Mine.

Omniscienţa lui Dumnezeu – Comportamentul omului. Legătura dintre Dumnezeu şi oameni

Pe de o parte fiecare trăieşte după iubirea şi după credinţa sa, şi pe de altă parte, oricine este liber să se întoarcă spre Dumnezeu pentru a-I implora ajutorul, iar Dumnezeu îşi va îndrepta faţa către cel care Îl imploră şi îi va veni în ajutor atunci cănd va avea nevoie.

De altfel, fiecărui om i s-a dat un înger păzitor, invizibil, care îl însoţeşte de la naştere şi până la moarte. Acest înger ajută omul să-şi eleveze conştiinţa şi se îndepărtează pe măsură ce omul, împins de egoism, renunţă de bunăvoie la credinţa în Dumnezeu şi la iubirea aproapelui său.

Astfel, omul nu este aşa de abandonat pe acest pământ. Totul depinde de voinţa şi de acordul său de a fi condus şi protejat de Dumnezeu. Dacă omul doreşte şi Dumnezeu doreşte, dar dacă omul nu doreşte, Dumnezeu îl lasă absolut liber, şi nu se mai preocupă de el. Dar dacă omul îl caută pe Dumnezeu, după libera voinţă a inimii sale şi Îl imploră, atunci Dumnezeu vine imediat în întâmpinarea omului, pe cel mai scurt drum şi îi răspunde - dacă omul este în totalitate sincer.

Dacă însă omul, în căutarea şi cererea sa, nu urmăreşte decât să-L pună la încercare pe Dumnezeu pentru a vedea dacă există, el nu va fi nici văzut, nici auzit de Dumnezeu, căci Dumnezeu este în Sine iubire pură şi El nu-şi întoarce faţa decât către cei care se îndreaptă spre El din iubirea pură a inimii lor, Îl caută pe Dumnezeu din dragoste pentru El, vor să înveţe să-L cunoască şi au dorinţa arzătoare de a fi protejaţi şi ghidaţi de El.

Oh! Aceia care vin la El pot fi siguri că Dumnezeu ştie în orice moment unde se află ei, că îi ghidează şi le arată căile Sale în orice moment. Dar Dumnezeu nu ştie nimic de cei care nu vor să ştie nimic de El.

Iar atunci când, într-o bună zi, aceştia din urmă vor apărea în faţa lui Dumnezeu şi vor striga: "Doamne, Doamne!", Dumnezeu le va răspunde: "Depărtaţi-vă de Mine, voi ce Îmi sunteţi străini, pentru că Eu nu v-am cunoscut nic iodată". Aceste suflete vor avea atunci mult de suferit şi de îndurat, până când, recunoscute de Dumnezeu, vor putea să se apropie.

Despre încrederea în Dumnezeu şi iubirea Sa

Despre încrederea în Dumnezeu


Dumnezeu îi binecuvântează şi nu-l abandonează niciodată pe cel care are încredere în El; El nu îngăduie ca el să piară. Dar pe cei care cred că Dumnezeu există, fără însă să aibă încredere în El, pentru că inima lor le spune că ei nu merită ajutorul lui Dumnezeu, Dumnezeu nu îi ajută, pentru că ei nu au încredere în El, ci doar în propriile lor forţe şi în propriile lor mijloace, pe care le consideră intangibile şi sacre, spunând: "Vai! Omule, ajută-te tu însuţi dacă vrei să fii ajutat, căci fiecare om este propriul lui stăpân şi trebuei să aibă grijă d e el însuşi; atât timp cât el s-a ajutat singur, nu se mai pune problema să ajute pe altcineva".

Dar Eu vă spun: voi veţi fi abandonaţi de Dumnezeu şi veţi fi lipsiţi de ajutorul Său, care vine la sfârşit, dacă voi vă preocupaţi doar de voi înşivă la început. Căci Dumnezeu nu a creat oamenii din egoism, ci din iubire pură; astfel, în om totul trebuie să corespundă iubirii care i-a dat viaţă.

Dacă voi trăiţi şi acţionaţi fără iubire şi fără încredere în Dumnezeu, atunci veţi schimba în infern cerul dinlăuntru l vostru; vă veţi depărta de Dumnezeu şi servitorii infernului nu vor scăpa ocazia să vă dea în final răsplata, adică moartea prin mânia lui Dumnezeu.

Iubirea lui Dumnezeu este opusă iubirii lumii


Abandonaţi iluzia ridicolă şi stupidă că Eu am venit să aduc, prin intermediul vostru, pacea oamenilor de pe acest pământ; Eu am venit să aduc sabia.

Înţegeţi-Mă bine, Eu am venit pentru a-l ridica pe fiul flexibil împotriva durităţii prea adeseori inflexibilă a tatălui, pe fiica modestă împotriva mamei dominatoare, pe nora blândă şi amabilă împotriva soacrei egoiste şi geloase. Da, omul va avea duşmani chiar pe cei din propria lui casă!

Adevăr, adevăr vă spun, cel care-şi iubeşte tatăl sau mama mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine. Cine nu îşi asumă, p entru a Mă urma sarcina sa care îi apasă pe umeri, precum crucea romană, nu este vrednic de Mine şi nu-şi va găsi locul în Împărăţia lui Dumnezeu.

Adevăr, adevăr vă spun, cel care caută viaţa acestei lumi, o găseşte uşor, dar pierde viaţa veşnică şi Eu nu-l voi trezi la viaţa veşnică veşnică în ziua Judecăţii de apoi, după ce-şi va părăsi trupul, ci îl voi arunca în infern pentru moartea veşnică.

Dar cel care nu caută viaţa acestei lumi, ci o alungă dintr-o iubire adevărată pentru Mine, va găsi viaţa veşnică. Căci Eu îl voi trezi în ziua morţii trupului său, care va fi ziua judecăţii şi ziua unei vieţi noi în lumea spiritului, şi îl voi conduce în Împărăţia Mea eternă. Voi pune pe capul său coroana înţelepciunii eterne şi a iubirii indestructibile; atunci el va domni de-a pururi împreună cu Mine şi cu toţi îngerii cerului nesfârşit, atât peste lumea sensibilă (astrală) cât şi peste lumea spirituală.

1   ...   5   6   7   8   9   10   11   12   ...   27


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət