Ana səhifə

Omul nu trăieşte numai cu pâine, dar şi cu Cuvântul lui Dumnezeu


Yüklə 0.63 Mb.
səhifə7/27
tarix25.06.2016
ölçüsü0.63 Mb.
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   ...   27

Etape pentru a ajunge la noua naştere


Cele trei etape prin care fiecare om trebuie să treacă pentru a ajunge la noua naştere a spiritului sunt: în primul rând stăpânirea asupra cărnii (materiei, trupului), apoi purificarea sufletului prin credinţă vie care trebuie să fie dovedită prin faptele vii ale iubirii căci altfel această iubire este moartă şi, în sfârşit, reânvierea întru spirit, în mormântul judecăţii.

Aşa cum Iisus a transformat apa în vin, tot aşa natura materială a omului care va trăi după cuvântul Său se va transforma în natură spirituală. ("Faceţi ceea ce El vă va spune" a fost sfatul pe care Fecioara Maria l-a dat servitorilor).


Misiunea Fiului omului


"Adevăr îţi spun, Dumnezeu este Iubirea şi Fiul Înţelepciunea. Dumnezeu a iubit atât de mult această lume, încăt i-a dăruit pe unicul său Fiu, adică înţelepciunea care izvorăşte în mod etern din El Însuşi, pentru ca oricine crede în El să devină nepieritor şi să aibă viaţă veşnică"

"În Fiul omului, carnea este sălaşul înţelepciunii lui Dumnezeu; iată cine este Fiul Unic al lui Dumnezeu"

"Dumnezeu nu şi-a trimis unicul Fiu (Înţelepciunea divină) pe pământ (în trupul Fiului omului) pentru a judeca lumea ci pentru a o mântui.

Cel care va crede în El, fie el evreu sau păgân, nu va fi judecat şi nu va pieri. Dar cel care se va împotrivi Fiului omului şi nu va crede în El este deja judecat pentru că judecata omului este faptul că el nu poate sau nu doreşte să-L recunoască pe Fiul omului, ridicându-se - din orgoliu – împotriva Numelui Său".

Judecata este lumina lui Dumnezeu venită din ceruri în această lume. Dar oamenii care vin din întuneric şi sunt aşezaţi în lumină, preferă mai degrab ă bezna lor decât lumina lui Dumnezeu pe care o au în faţa ochilor. Faptul că oamenii nu doresc lumina dovedeşte că faptele lor sunt rele.

Cel care crede în Fiul omului, care crede că Fiul omului este lumina lui Dumnezeu, poartă deja viaţa în el. Dar cel care nu crede aceasta, poartă deja judecata asupra lui şi această judecată este exact lipsa lui de credinţă.Glasul inimii


"Urmează-ţi inima. Într-o singură clipă, ea îţi va spune mai mult decât cele cinci cărţi ale lui Moise şi ale profeţilor la un loc, pentru că, vezi tu, nimic nu este mai adevărat în om decât iubirea. Nu conta decât pe ea şi vei porni la drum ziua"

Sfârşitul lumii. Promisiunea întoarcerii lui Cristos

Judecata generală va fi asemănătoare cu cea de pe timpul lui Noe. Iubirea va dispărea şi se va răci complet; credinţa în revelaţiile cerului şi în cunoaşterea lui Dumnezeu transmisă umanităţii va cădea pradă minciunilor, înşelătoriilor şi superstiţiei, întreţinută şi exploatată de cei puternici, care se vor folosi de oameni ca de nişte animale, şi vor lăsa să fie masacraţi, cu răceală, fără nici un pic de conştiinţă. Va trebui ca toţi să se supună, fără să crâcnească, puterii lor pompoase. Săracii vor fi chinuiţi prin tot felul de presiuni, spiritele libere vor fi persecutate prin tot felul de mijloace, vor fi zdrobite. Umanitatea va trece prin frământări groaznice, cum nu au mai fost vreodată. Dar acele zile nefericite vor fi scurtate datorită numeroşilor aleşi ce se vor afla printre săraci, pentru că, dacă aceste zile nu ar fi scurtate, chiar şi cei aleşi vor cădea.

Până atunci vor trece o mie de ani şi încă aproape o mie de ani; atunci îi voi trimite printre săraci pe Îngerii Mei, cu trompetele lor, pentru ca şi oamenii cei mai decăzuţi, atinşi de moartea spirituală, să iasă din noaptea lor; ca o tornadă de foc care se va rostogoli de la un capăt al lumii la altul, milioane de oameni care vor fi treziţi (din punct de vedere spiritual) se vor năpusti asupra puterilor lumii şi nimeni nu le va putea rezista.

În continaure pământul va deveni un nou paradis, iar Eu îmi voi ghida copiii pe calea cea bună.Ultima ispită a Satanei


După încă o mie de ani, prinţul nopţii va fi din nou eliberat, timp de o scurtă perioadă de şapte ani, câteva luni şi câteva zile, fie pentru a cădea definitiv, fie pentru a reveni la Tatăl.

În primul caz, interiorul pământului va deveni închisoarea lui veşnică, în timp ce suprafaţa pământului va deveni un paradis. În al doilea caz pământul va deveni cerul, iar moartea cărnii (trupului) şi a sufletului vor dispărea. Cum şi de ce? Nici măcar primul înger din cer nu trebuie s-o ştie. Numai Dumnezeu ştie aceasta.


Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh

Cel care este trimisul lui Dumnezeu, care Îl mărturiseşte pe Dumnezeu şi care rosteşte Cuvăntul Său este ca marea fără margini (adică fără măsură – deci spiritul lui Dumnezeu). Dacă el oferă spiritul său, el nu îl dă după măsură infinită, care nu poate fi decât în Dumnezeu, ci după măsura omului.

Chiar dacă apare în exterior ca Fiu al omului, Cristos a primit din toată eternitatea, spiritul lui Dumnezeu, nu după măsura omului, ci după măsura infinită a lui Dumnezeu Însuşi; pentru că El Însuşi este marea infinită a spiritului lui Dumnezeu în Sine. Iubirea Sa este Tatăl Său din toată eternitatea şi această iubire nu este exterioară Fiului omului, ci ea sălăşluieşte chiar în El, căci El este focul, flacăra, lumina şi eternitatea întru Tatăl şi prin Tatăl.

Acest Tată drag L-a iubit atăt de mult pe unicul Său fiu, încât a pus toată puterea Sa în mâinile Lui; astfel încât, tot ceea ce noi avem – într-o măsură dreaptă- am luat din plenitudinea Sa infintă. El este o fiinţă din carne printre noi –aşa cum mărturiseşte El însuşi – iar Cuvăntul Său este Dumnezeu; el este spiri t şi carne, adică ceea ce noi numim Fiul. Dar în Sine, Fiul este de asemenea, pentru totdeauna, viaţa oricărei vieţi.

Cel care îl acceptă pe Fiu şi care crede în El are viaţă veşnică, pentru că, dacă Dumnezeu Însuşi este propria Sa viaţă veşnică şi perfectă, în fiecare cuvânt al Său, El există de asemenea în fiecare om care primeşte şi păstrează în el cuvântul Său dătător de viaţă. Dimpotrivă, cel care nu acceptă Cuvăntul lui Dumnezeu din gura Fiului şi nu crede în Fiu, nu poate primi viaţa, nu poate ni ci să o vadă, nici să o simtă în el; iar mânia lui Dumnezeu va rămâne asupra lui atât timp cât el nu crede în Fiu.

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   ...   27


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət