Ana səhifə

Omul nu trăieşte numai cu pâine, dar şi cu Cuvântul lui Dumnezeu


Yüklə 0.63 Mb.
səhifə14/27
tarix25.06.2016
ölçüsü0.63 Mb.
1   ...   10   11   12   13   14   15   16   17   ...   27

Evanghelia adevărului

Nu promiteţi niciodată dacă nu vă puteţi ţine de cuvânt. Dacă doriţi într-adevăr să fiţi copii lui Dumnezeu, adevăr vă spun, unul dintre lucrurile cele mai rele este să nu vă ţineţi promisiunile.

Căci cel care se mânie, păcătuieşte împotriva lui însuşi. Cine este desfrânat îşi supune sufletul judecăţii cărnii (trupului) şi îşi face rău lui însuşi, dar cel mai mare rău dintre toate este minciuna.

Dacă ai promis ceva şi intervin unele împrejurări care te împiedică să te ţii de cuvânt, mergi fără întârziere şi caută-l pe cel căruia i-ai făcut promisiunea şi arată-i cu sinceritate ceea ce ţi s-a întâmplat, astfel încât cel care se baza pe tine să-şi poată lua măsurile necesare.

Nefericire celui care face promisiuni şi nu le ţine atunci când ar putea să le ţină; el face mai mult rău, căci cel care spera în ajutorul lui nu-şi va putea face datoria, iar cei care se bizuiau pe el se vor simţi legaţi de mâini şi de picioare! O promisiune nerespectată provoacă celorlalţi încurcături teribile. Ea este cea mai mare neagre a iubirii de aproape şi deci este cel mai mare rău.

Este de preferat să ai o inimă împietrită; aşa nu înşeli speranţele nimănui, căci oricine ştie că nu se poate aştepta nimic de la o inimă împietrită! Dar dacă, bazându-se pe o promisiune, renunţaţi la alte soluţii pentru a vă aranja treburile, iar cel care v-a promis ceva vă lasă baltă fără să vă prevină, chiar dacă motivele lui sunt perfect întemeiate, o asemea promisiune este precum acelea pe care Satana le face oamenilor de la început ul lumii, promisiunile cele mai mirifice, dar pe care nu le îndeplineşte niciodată, împingând astfel în prăpastie un număr mare de creaturi!

Păziţi-vă de acele promisiuni pe care nu le puteţi ţine şi, mai mult, de cele pe care, din diferite motive, nu vreţi să le ţineţi; doar demonii acţionează astfel, adică nu-şi ţin promisiunile!

În orice lucru, fiţi drepţi şi plini de dragoste, căci cei drepţi vor străluci într-o bună zi în Împărăţia Cerurilor, precum soarele la amiază.

Este mai bine să taci, decât să mi nţi, chiar dacă o faci cu cele mai bune intenţii

Evanghelia vieţii

Iubiţi-L pe Dumnezeu din toate puterile voastre şi rugaţi-vă lui întru spirit şi adevăr; iubiţi-vă, de asemenea, semenii, pe sărmanii voştri fraţi şi surori. Nu vă prigoniţi duşmanii; nu-i blestemaţi pe cei care vă blestemă, faceţi bine celor care vă fac rău si astfel veţi aduna cărbuni încinşi pe capul lor (adică veţi trezi în conştiinţele lor remuşcările), iar Dumnezeu va vedea faptele voastre şi vă va răsplăti însutit.

Nu împrumutaţi bani celor care vă oferă un anumit profit ci săracilor şi nevoiaşilor şi banii voştri vor fi folosiţi astfel într-un scop înalt, iar Tatăl din Ceruri vă va răsplăti veşnic, dându-vă adevărata dobândă care este perfecţiunea sufletului!

Nu urmăriţi atât de mult să fiţi lăudaţi şi recunoscuţi pentru ceea ce faceţi în această lume! care va fi atunci răsplata voastră în ceruri? Adevăr vă spun, cel care, pe acest pământ, face un bine sărmanilor lui fraţi aşteptând o recompensă, o va pirde în schimb pe cea din cerur i.

Cine va munci însă pentru ceruri va fi răsplătit veşnic de către ceruri. Dar cine munceşte pentru lume va primi recompensa trecătoare a acestei lumi. El va găsi în ceruri contul recompenselor sale gol; el nu va avea nimic acolo şi sărăcia lui spirituală va putea fi cu greu depăşită.

Faceţi ce vreţi dar păziţi-vă inimile de falsitate, de furie şi de spiritul de răzbunare şi persecuţie. Fiţi puri şi modeşti. Iubiţi-L pe Dumnezeu mai presus de orice şi iubiţi-vă aproapele la fel de mult ca pe voi înşivă. Binecuvântaţi-i pe cei care vă blestemă, nu faceţi rău celui care vă urăşte şi vă persecută şi astfel veţi fi pe placul lui Dumnezeu; veţi obţine astfel pacea şi veţi aduna cărbuni încinşi pe capetele duşmanilor voştri.


Oricine face voia Tatălui Meu este într-adevăr fratele Meu, sora Mea, mama Mea.

Evanghelia râsului


Nenorocire vouă dacă veţi batjocori un infirm căci nenorocirea sa se va abate asupra voastră.

De altfel, oamenii aproape că nu ar trebui să râdă, sau doar foarte rar, căci râsul răutăcios trezeşte spiritile rele ascunse în ei!

O mişcare prietenească a muşchilor feţei – în care recunoşti expresia bunăvoinţei – este divină, dar aproape toate celelalte feluri de râs vin din inferm, căci diavolii râd fără încetare ori de câte ori le reuşesc loviturile lor rele. în ceruri nimeni nu râde, aici toată lumea este plină de cea mai caldă şi mai amicală bunăvoinţă faţă de bietele creaturi şi este plină de compasiune faţă de toţi fraţii care trebuie să sufere încă pe ace st pământ. Amintiţivă aceasta!

Când oamenii vor începe să rădă de slăbiciunile fraţilor lor, credinţa va dispărea la fel ca soarele la apus şi iubirea se va răci în inima omului, iar oamenii vor simţi o suferinţă mare, cum niciodată nu au mai simţit.

Amintiţi-vă întotdeauna de această învăţătură cerească; pedepsiţivă copii dacă îşi vor bate joc de ea. Mai bine să-i vedeţi plângând decât să-i auziţi râzând răutăcios, căci acest râs vine din infern, care este mereu plin de un râs sarcastic.

Există anumite situaţii, de altfel specifice oamenilor, în acre se poate râde de un lucru prostesc şi stupid, dar râsul este judecata celui care l-a declanşat.

Dimpotrivă cel care râde din plăcere şi caută ocaziile de a râde numai de dragul de a râde este un nebun! Căci numai inima unui nebun poate fi stârnită şi provocată la un râs prostesc. Orice om înţelept înţelege cu uşurinţă faptul că viaţa este ceva serios şi nu paoet să o ia în râs.

Aşadar, pe viitor să nu mai râdeţi de alţii; îndepărtaţivă de bufoni, farsori şi come dianţi, care sunt plătiţi pentru a vă atrag eîn infern. Fiţi mereu sobri şi modeşti pentru a fi pe placul lui Dumnezeu şi pentru a vă păstra cinstea şi onoarea.Comedia umană este o tragedie pentru Copiii lui Dumnezeu


O inimă dreaptă poate să se bucure sincer de fiecare dată când răul este demascat şi distrus şi se poate bucura că a fost demascată răutatea sau minciuna, dar nu trebuie să te amuze păcatul care orbeşte sau înrobeşte omul.

Cel care râde de prostia umană arată că are în el aceleaşi predispoziţii ca şi acelea de care el râde; unul acţionează prosteşte din cauza prostiei, iar celălalt râde prosteşte din cauza propriei sale prostii.

Cu totul altceva este să râdeţi cu inima uşoară atunci când vedeţi pe un frate de-al vostru că acţionează cu înţe lepciune, după ce a urmat sfaturile voastre bune, prin care l-aţi învăţat să nu mai acţioneze proşteşte; bucuria şi veselia voastră sunt atunci integrate în armonia cerească; în această situaţie ele sunt justificate.

Oamenii râd de tot felul de glume picante, mai ales atunci când cuvintele lor murdare şi grosiere fac aluzie la slăbiciunea şi la păcatele fraţilor lor, pe care vor să-i ridiculizeze în ochii celorlalţi.

Este mult mai bine ca ei să se abţină de la toate acestea şi mai degrabă să plângă acolo unde lumea cea oarbă se crede îndreptăţită să râdă cu insolenţă. Comedia lumii este o tragedie pentru adevăraţii copii ai lui Dumnezeu şi îngerii din ceruri plâng atunci când oamenii din această lume râd în prostia lor răutăcioasă.

Nu trebuie să judecaţi decât răutatea oamenilor, dar pe ei, fraţii voştri, nu puteţi decât să-i plângeţi.1   ...   10   11   12   13   14   15   16   17   ...   27


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət