Ana səhifə

Obiskali smo samostan na vrhu gore, kjer so snemali tudi Jamesa Bonda


Yüklə 29 Kb.
tarix27.06.2016
ölçüsü29 Kb.
METEORA

Piše oči


Že na poti do Meteore so se mamiočiju kar nekajkrat utrgali vzidihi navdušenja, saj so skale neverjetnih oblik dobesedno štrlele iz tal in vabile popotnika, da jim zleze v nedrje.

Kamp smo našli brez problema, imel je celo bazen (with filter) in že je bil čas za prvi sprehod. Kamp leži tik pod skalami, ki štrlijo kvišku in nekatere nudijo dom samostanom na svojih vrhovih.

Morda je le privid, ampak v Meteori človek čuti neko pozitivno energijo, te skale so res močne in se jih kar ne moreš nagledati.

Obiskali smo samostan na vrhu gore, kjer so snemali tudi Jamesa Bonda For your eyes only in bil je res zanimiv.

Čiča fajmošter mami poda krilo po najnovejši modi, ki jo seveda zapisuje samostan, in potem se sprehajamo naokrog, kakih 100 metrov nad tlemi. Res neverjeten občutek na vrhu, ko gledaš še ostale vrhove in energija…

V mesto gremo iskat hrano in izropamo burekdžinico, ter si privoščimo malico z razgledom. Vse te skale so med seboj povezane s cesto, tako da lahko v enem dnevu vidiš takorekoč vse najbolj znane samostane in pogled nanje je res zanimiv.Zvečer si kar v kampu privoščimo eno super večerjo, saj je šefe kar pri recepciji zapalil roštilj in veselo na delo. Ker smo pridni, dobimo še zastonj sladico, naslednji dan, ko gre oči plačat kamp mu pa prijazna ženica na recepciji naloži še eno leseno pravoslavno podobico, debelo knjigo o Grčiji in starinski zemljevid Meteore za dobro vago in spomin. In to vse le za nasmeh… Ja, tako je to v Meteori.


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət