Ana səhifə

Msn messenger Service


Yüklə 42.5 Kb.
tarix25.06.2016
ölçüsü42.5 Kb.

MSN Messenger Service

Steeds meer kinderen (vooral in de hogere groepen) maken gebruik van MSN-messenger Service. Ze ‘msn-en’ wat af. Ouders hebben vaak geen idee wat ze aan het doen zijn en wat het allemaal inhoudt. Vandaar wat informatie over deze vorm van chatten. Vooral ook, omdat er ook gevaren zijn als niet gelet wordt op een aantal belangrijke zaken.Wat is MSN Messenger?
MSN Messenger is een programma waarmee je met je vrienden kunt communiceren via de computer door teksten te typen waarop je vrienden direct kunnen reageren. Je kunt als het ware online met elkaar kletsen. Je kunt zelf bepalen met wie je wilt chatten. Alleen mensen die jij aan jouw contactpersonenlijst hebt toegevoegd kunnen met jou chatten. Je moet ze dan natuurlijk ook toestemming geven om jou aan hun contactpersonenlijst toe te voegen.
Wat kan ik allemaal doen met MSN Messenger?
MSN Messenger heeft heel veel mogelijkheden. Je kunt met één vriend tegelijk chatten, maar ook met meer. Je kunt bestanden versturen en je kunt een Messenger-bericht sturen naar een mobiele telefoon. Ook kun je een

spelletje spelen met elkaar zoals bijvoorbeeld mijnenveger.


Hoe kan ik MSN Messenger veilig gebruiken?
Net zoals bij alle online communicatie moet je ook bij gebruik van MSN Messenger voorzichtig zijn met het geven van persoonlijke informatie over jezelf en je familie.
Tips:
Wees, in verband met virussen, voorzichtig met het openen van bestanden waarvan de herkomst je onbekend is of bestanden met een vreemde extensie (.exe bijvoorbeeld).
Voordat je een bijlage accepteert of erop klikt, moet je altijd eerst bij de contactpersoon controleren of het de bedoeling was om een bijlage naar jou te versturen.
  • Dubbelklik niet op een bijlage of een koppeling waarover je geen zekerheid hebt. Wis het bestand meteen.Wees voorzichtig met het openen van berichten van mensen die je niet kent. Bedenk dat je in MSN Messenger zelf bepaalt wie er in je lijst met contactpersonen staat en van wie je berichten wilt ontvangen.

Zorg dat je de virusscanner op je computer regelmatig bijwerkt (via de website of rechtstreeks bij de leverancier vind je meer informatie).


Kan ik via MSN Messenger ook veilig een bestand versturen?
Ja, dat kan. Als je aan het chatten bent, zie je rechts in je scherm allerlei functies. Je kunt dan foto's of bestanden versturen, een emailbericht verzenden of een telefoongesprek beginnen. Klik op de functie van jouw keuze en de rest wijst zich vanzelf. Wees, in verband met virussen, wel voorzichtig met het openen van bestanden waarvan de herkomst je onbekend is of bestanden met een vreemde extensie (.exe bijvoorbeeld).
Kan ik ongewenste berichten blokkeren?
Ja, dat kan. Jij bepaalt wie je wilt toelaten en wie niet. Alleen mensen die jij aan jouw contactpersonenlijst hebt toegevoegd kunnen met jou chatten. Je moet ze dan natuurlijk ook toestemming geven om jou aan hun contactpersonenlijst toe te voegen. Natuurlijk ben je ook vrij om mensen geen toestemming te geven, wanneer je dat niet wilt. Accepteer nooit mensen die je niet kent in je contactpersonenlijst.
Hoe voeg ik iemand toe in mijn Contactpersonenlijst?
Klik op Een contactpersoon toevoegen onderaan in je Messenger scherm. Het programma vertelt je dan verder wat je precies moet doen.

Let op! Voeg niet willekeurig iedereen die jou uitnodigt toe aan je contactpersonenlijst. Je kunt een uitnodiging om iemand toe te voegen aan jouw lijst altijd weigeren!


Wat doe ik als iemand mij wil toevoegen aan zijn contactpersonenlijst?
Jij bepaalt op welke contactpersonenlijst je wilt staan en wie je wilt toelaten op jouw lijst. Accepteer nooit mensen die je niet kent in je contactpersonenlijst. Ook niet als het vrienden van vrienden zijn. Alleen mensen die jij aan jouw contactpersonenlijst hebt toegevoegd kunnen met jou chatten. Zo zorg je ervoor dat je nooit door onbekenden kan worden lastig gevallen via MSN Messenger.


Een aantal websites voor meer informatie:

http://www.msn.nl/veiligonline/tips/

http://www.kennisnet.nl/po/ouders/media/internet.html

http://www.ouders.nl/xdiv9906.htm


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət