Ana səhifə

MİLLİ EĞİTİm bakanliğina bağli okullara grafik ve tasarim laboratuvari kurulmasi iŞİne ait tekniK Şartname


Yüklə 2.17 Mb.
səhifə1/3
tarix26.06.2016
ölçüsü2.17 Mb.
  1   2   3




T.C.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI

HABERLEŞME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TEKNİK ŞARTNAME

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKULLARA GRAFİK VE TASARIM LABORATUVARI KURULMASI İŞİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME

BİRİNCİ BÖLÜM





  1. GENEL ŞARTLAR

    1. Teklif edilen tüm bilgisayar sistemleri ve donanım birimleri 220 ± %10 Volt AC ve 50 ± %2 Hz frekanslarında çalışmalıdır.

    2. Teklif edilen bilgisayarlar Windows 7 ve Mac OS X işletim sistemlerini çalıştırabilmelidir. İsteklilerin teklif ettikleri tüm donanımlar Windows 7 ve Mac OS X uyumlu olacaktır.

    3. İsteklilerin teklif ettikleri lazer yazıcılar; Windows 7 işletim sistemi için Microsoft donanım uyumluluk listesinde (HCL) bulunmalı ve ihale dosyasında bu durum belgelenmelidir.

    4. Teklif edilen tüm donanım ve yazılım Milli Eğitim Bakanlığı’nın şu an kullandığı teknoloji ile tamamen uyumlu olmalı ve birlikte çalışabilmelidir. Ek donanım ve/veya yazılımla sağlanması düşünülen uyum kabul edilecektir.

    5. Teklif edilen yazılım ve donanımlar için, Türkçe font uyumsuzluğu kabul edilmeyecektir.

    6. Tüm bilgisayarlar işletim sistemleri kurulu, yazılım, bios ve firmware güncelleştirmeleri yapılmış, kullanıcı ve ağ ayarları tamamlanmış olarak standart aksesuarları ile birlikte işler halde teslim edilecektir.

    7. Teklif edilen tüm donanım birimleri kesinlikle orijinal ve kullanılmamış olacaktır.

    8. İstekliler Windows 7 veya Mac OS X işletim sistemlerinden birinin en son sürümünü teklif edebilirler. Windows 7 teklif edilmesi halinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Microsoft Firması arasında 05.05.2004 tarihinde imzalanan Partners in Learning (Eğitimde işbirliği) protokolü gereği, Microsoft Windows 7 Türkçe teklif edilecek, ancak işletim sisteminin en son sürümü 3 (üç) yıl geçerli olacak şekilde upgrade yapılacaktır. Üretici firma tarafından duyurusu yapılmış olan, işletim sisteminin güncelleme, güvenlik vb. amaçlı tüm yama sürümleri yüklenecektir. Microsoft® Windows® 7 Türkçe medyaları MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne verilecektir.

    9. İsteklilerin Windows 7 teklif etmesi halinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Microsoft Firması arasında 05.05.2004 tarihinde imzalanan Partners in Learning (Eğitimde İşbirliği) protokolü gereği, işletim sistemi ile birlikte Microsoft Office 2007 Türkçe Lic/SA sürümü bütün bilgisayarlara yüklenecektir. Office yazılımı 3 (üç) yıl geçerli olacak şekilde sağlanacak ve güncellemeleri yapılacaktır. Microsoft Office 2007 Türkçe medyaları MEB. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne verilecektir.

    10. Tüm şartname ve eklerinde tanımlanan donanımlar ve yazılımlar (işletim sistemi, sürücüler v.s) firma tarafından ücretsiz olarak kurulacak, gerekli güncelleme işlemleri yapılmış halde ve işler vaziyette teslim edilecektir. Sözleşme kapsamında verilecek yazılımların güncellemelerini(yeni sürüm, açıkların kapatılması, virüs, URL veri tabanları) garanti süresi boyunca yapılması yüklenici tarafından sağlanacaktır.

    11. Satın alınan bilgisayar, çevre birimleri, mobilya, tüm teçhizat ve altyapı en az 3 (üç) yıl süre ile yüklenici firmanın ücretsiz parçalı yerinde bakım onarım garantisi altında olacaktır. Garanti taahhütnameleri sözleşme imzalanmadan önce idareye sunulacaktır. Ancak garantinin başlangıç tarihi olarak fatura düzenleme tarihi dikkate alınacaktır. Garanti süresince bakım, onarım, ulaşım ve yedek parçadan hiçbir ücret talep edilmeyecektir.

    12. Bilgisayarların ücretsiz parçalı yerinde bakım onarım teklifi veren firma yedek parça tedariği, değişimi ve tamir hizmetlerini  3 yıl boyunca gerçekleştireceğine dair belgeyi sunarken bu belgeye ek olarak sözkonusu parça değişimi ve tamirini Türkiye yasal ve yetkili dağıtıcısı garantisiyle sağlayacağını gösteren, Türkiye dağıtıcısından alınan belge mutlaka sunulmalıdır.

    13. Monitörler 0 (sıfır) tam ölü piksel garantili olacaktır. Monitörlerde kusurlu, ölü veya parlak noktası olan hatalı bir piksel çıkarsa bilgisayar yenisiyle değiştirilecektir.

    14. İstekli kurulum yaptığı ilde arızalara müdahale edebilecek, kendisine ait veya anlaşmalı olduğu, teknik servislerin isimlerini teklifinde sunacaktır.

    15. Yüklenici firma, ihale konusu işi bitirdiğinde, muayene kabul işlemlerinin başlatılması için dilekçe ile başvuru sırasında, teslim etmiş olduğu bilgisayarların anakartlarının orijinal olduğunu belirten üreticisi tarafından düzenlenmiş yazı ile birlikte marka, model ve seri numaralarını, Excel ve kilitli PDF formatında DVD’ye kaydedilmiş olarak İdareye verecektir.

    16. Yüklenici firma arıza yapan garantili cihaza, kendisine bildirim yapıldığı tarihten itibaren, en geç üç (3) gün içinde müdahale edecek ve en geç onbeş (15) gün içinde bütün fonksiyonlarıyla çalıştırarak teslim edecektir.

    17. Bilgisayar ve çevre birimlerinin her birinin üzerine teknik özelliklerini, seri numaralarını, proje adını, yüklenici firmanın adını ve telefon ve faks numaralarını (alan kodu ile birlikte) gösteren PVC kaplı 100×80 mm ebadında form (yırtılmayacak, yazılan bilgiler silinmeyecek ve kolayca çıkmayacak özellikte) yapıştırılacaktır. Bilgisayarların arkasına, diğer çevre birimlerinin de görülebilir uygun bir yerine ayrı ayrı yapıştırılacaktır.

    18. Okullara verilen bilgisayar ve çevre birimlerinin seri numaraları, okulun bulunduğu İl, İlçe, kurum kodu ve kurum adına göre Excel formatında, muayene kabul işlemlerinin başlatılması için dilekçe ile başvuru sırasında yüklenici firma tarafından İdareye verilecektir.

    19. İhale sürecinde teklif edilen bilgisayar ve çevre birimleri, kurulum sırasında üretimden kalkmış ise mücbir şartlar dışında bunların yerine, teknik şartnameyi karşılayan aynı markaya ait daha üst bir ürün verilecektir.

    20. Bilgisayar sistemlerinde teklif edilen tüm donanım birimleri ve yazılımlar birbirileri ile uyumlu ve sorunsuz olarak çalışacaktır.

    21. Her laboratuvarda yeniden yükleme medyaları (imaj DVD), öğretmen bilgisayarı için 2 adet, öğrenci bilgisayarları için 3 adet hazırlanıp laboratuvarlara bırakılacaktır. İmaj DVD’leri bilgisayarların kurulumu ve tüm güncellemeleri tamamlandıktan sonra oluşturulacaktır. Her DVD üzerine ait olduğu bilgisayara ait bilgiler silinmeyecek şekilde basılacaktır. Baskı işleminde etiket kullanılmayacaktır.

    22. Bütün bilgisayar ve çevre birimleri için kullanıcı kılavuzları ve referans kitapları, belgeler, broşürler, sürücü ve kurulum disket, CD ve/veya DVD vb.’leri ayrı ayrı sağlanmalıdır. Bütün kullanıcı kılavuzları, referans kitapları, belgeler vb. Türkçe olmalıdır.

    23. Yüklenicinin teklif dosyasında sunmuş olduğu tüm test raporları ve katalog değerleri Muayene ve Kabul Komisyonu tarafından gerek görüldüğünde göz ardı edilerek yeniden test yaptırılabilecektir. Muayene ve Kabul Komisyonunca yaptırılacak bu testlerin sonuçları değerlendirmeye alınacaktır. Yüklenici firma, söz konusu testler esnasında, ihale işlemlerinde imza yetkisi bulunan bir yetkili ile birlikte teknik elemanını bulundurabilecektir. Test masrafları yüklenici tarafından karşılanacaktır.

    24. Alınan tüm cihazların değişmeyen uygun bir yerine en az 6 X 6 cm ölçülerinde alüminyumdan yapılmış ve üzerine “T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI’ yazılı ve logolu, silinmeyecek şekilde yazılmış bir adet levha (Ek-7 ) yapıştırılacaktır.

    25. Grafik ve tasarım laboratuvarı kurulacak okullarda, “BU GRAFİK VE TASARIM LABORATUVARI, T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI TARAFINDAN YAPTIRILMIŞTIR.” yazılı, Bakanlık logolu, 20x30 cm ebadında pirinç levha (Ek-8) köşelerden dört adet mercimek başlıklı pirinç cıvata ile 8 mm MDF plaka üzerine bağlanarak, grafik ve tasarım laboratuvarlarının girişine uygun bir yere monte edilecektir. Pirinç levha numuneleri idareye gösterilerek onay alınması zorunludur. İdare onay vermeden önce ibareyi değiştirmeye yetkilidir.




  1. BİLGİSAYAR TEKNİK ÖZELLİKLERİ

      1. Öğretmen için Bütünleşik Hepsi Birarada Masaüstü Bilgisayarı (1 adet 21,5 Inç Bütünleşik)

      2. Teklif edilen işlemciler SPECint_rate2006 testi için en az 40 (kırk) değerlerini sağlayacaktır. SPEC organizasyonunun resmi web sitesinde (www.spec.org) bulunan SPEC CPU2006 değerlendirmesinde duyurulan ölçümlerden, "SPECint_base2006" ve SPECfp_base2006 testlerinin sonuçları, ürünlerin tespitinde yapılacak olan değerlendirmede esas alınacaktır. İdare, teklif edilen işlemcinin Spec test değerlerini gösteren test raporunu ve gerekirse testin tekrarlanmasını yüklenici firmadan talep edebilir.

  1. RAM bus hızı en az 1333MHz olmalıdır. Bellek en az 4GB (SO-DIMM) DDR3 SDRAM olmalı ve 16GB’a yükseltilebilmelidir.

  2. Bilgisayarın sabit disk sürücüsü en az 7200 rpm hızında Serial ATA olmalı ve kapasitesi en az 1TB olmalıdır.

  3. Bilgisayarın DVD sürücüsü; DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW özelliklerini destekliyor olmalıdır.
    Maksimum yazma hızı: 8x DVD-R, DVD+R; 4x DVD-R DL (double layer), DVD+R DL (double layer), 6x DVD-RW, 8xDVD+RW; 24x CD-R; 16x CD-RW
    Maksimum okuma hızı: 8x DVD-R, DVD+R, DVD-ROM; 8x DVD-ROM (double layer DVD-9), DVD-R DL (double layer), DVD+R DL (double layer), DVD-RW ve DVD+RW; 24x CD

  4. DVD sürücü bilgisayarın üzerinde yerleşik olarak bulunmalıdır. Bilgisayarın DVD sürücüsünün kırılma ve bozulmalarına karşın dışarıya çıkan parçası olmamalı, tepsisiz (slot loading) olmalıdır.

  5. Grafik işlemcisi en az 512MB GDDR5 hafızalı olmalıdır. Uygun çeviriciler aracılığı ile DVI, dual-link DVI, VGA bağlantılarını desteklemelidir.

  6. Tüm bilgisayarlarda SDXC kart yuvası olmalıdır.

  7. Bilgisayarın ekranı, Bütünleşik 21,5-inç (kullanılabilir) parlak geniş ekran TFT LED olmalı ve 1920x1080 piksele kadar sayısal çözünürlüğü desteklemelidir.

  8. Aynalama için harici ekran desteği olmalıdır.

  9. Yerleşik 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet kapısı (RJ-45) olmalıdır.

  10. Yerleşik IEEE 802.11n Draft standardında Wireless LAN bağlantısını sağlayan kartı olmalıdır.

  11. Yerleşik Bluetooth 2.1+EDR (Enhanced Data Rate) modülü özelliği olmalıdır.

  12. Toplamda yerleşik en az 4 adet USB 2.0 (480 Mbps) kapısı (bilgisayar üzerinde dört adet, klavyede iki adet) olmalıdır.

  13. Bütünleşik stereo hoparlörleri olmalıdır.

  14. Dahili 2 adet 20-watt yüksek etkinlikli amfisi olmalıdır.

  15. Doğrudan kulaklık/optik sayısal ses çıkışı (minijak) olmalıdır.

  16. Ses girişi (line in)/optik sayısal ses girişi (minijak) olmalıdır.

  17. Bütünleşik mikrofonu olmalıdır.

  18. Orjinal F Türkçe klavyesi olmalıdır.

  19. Film ve fotoğraf çekme özelliği olan yerleşik video kamerası bulunmalıdır.

  20. Projeksiyon için bağlantı kablosunu içermelidir.

  21. Tüm bilgisayarlardaki ekran camlarında arsenik bulunmamalıdır. Tüm bilgisayar malzemelerinde BFR, PVC malzemeleri bulunmamalıdır. LED arkadan aydınlatmalı monitörde cıva bulunmamalıdır.

  22. Tüm bilgisayar donanımları ENERGY STAR 5.0 ve EPEAT Gold gereksinimlerini karışılamalıdır.

    1. Öğrenci için Bütünleşik Hepsi Birarada Masaüstü Bilgisayarı (20 adet 21,5 Inç Bütünleşik)

      1. Teklif edilen işlemciler SPECint_rate2006 testi için en az 40 (kırk) değerlerini sağlayacaktır. SPEC organizasyonunun resmi web sitesinde (www.spec.org) bulunan SPEC CPU2006 değerlendirmesinde duyurulan ölçümlerden, "SPECint_base2006" ve SPECfp_base2006 testlerinin sonuçları, ürünlerin tespitinde yapılacak olan değerlendirmede esas alınacaktır. İdare, teklif edilen işlemcinin Spec test değerlerini gösteren test raporunu ve gerekirse testin tekrarlanmasını yüklenici firmadan talep edebilir.

  1. RAM bus hızı en az 1333MHz olmalıdır. Bellek en az 4 GB (SO-DIMM) DDR3 SDRAM olmalı ve 8 GB’a yükseltilebilmelidir.

  2. Bilgisayarın sabit sürücüsü en az 7200-rpm hızında Serial ATA olmalı, kapasitesi en az 500GB olmalıdır.

  3. Bilgisayarın DVD sürücüsü; DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW özelliklerini destekliyor olmalıdır.
    Maksimum yazma hızı: 8x DVD-R, DVD+R; 4x DVD-R DL (double layer), DVD+R DL (double layer), 6x DVD-RW, 8xDVD+RW; 24x CD-R; 16x CD-RW
    Maksimum okuma hızı: 8x DVD-R, DVD+R, DVD-ROM; 8x DVD-ROM (double layer DVD-9), DVD-R DL (double layer), DVD+R DL (double layer), DVD-RW ve DVD+RW; 24x CD

  4. DVD sürücü bilgisayarın üzerinde yerleşik olarak bulunmalıdır. Bilgisayarın DVD sürücüsünün kırılma ve bozulmalarına karşın dışarıya çıkan parçası olmamalı, tepsisiz (slot loading) olmalıdır.

  5. Grafik işlemcisi en az 512MB GDDR5 hafızalı olmalıdır. Mini Display Port çıkışı uygun çeviriciler aracılığı ile DVI, dual-link DVI, VGA bağlantılarını destekler olmalıdır.

  6. Tüm bilgisayarlarda SDXC kart yuvası olmalıdır.

  7. Bilgisayarın ekranı, Bütünleşik 21,5-inç (kullanılabilir) parlak geniş ekran TFT LED olmalıdır.

  8. Ekranının çözünürlüğü en az 1920x1080 piksele kadar sayısal çözünürlüğü desteklemelidir.

  9. Aynalama için harici ekran desteği olmalıdır.

  10. Yerleşik 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet kapısı (RJ-45) olmalıdır.

  11. Yerleşik IEEE 802.11n Draft standardında Wireless LAN bağlantısını sağlayan kartı (IEEE 802.11n Draft standardı) olmalıdır.

  12. Yerleşik Bluetooth 2.1+EDR (Enhanced Data Rate) modülü özelliği olmalıdır.

  13. Toplamda yerleşik en az 6 adet USB 2.0 (480 Mbps) kapısı (bilgisayar üzerinde dört adet, klavyede iki adet) olmalıdır.

  14. Bütünleşik stereo hoparlörleri olmalıdır.

  15. Dahili 2 adet 17-watt yüksek etkinlikli amfisi olmalıdır.

  16. Doğrudan kulaklık/optik sayısal ses çıkışı (minijak) olmalıdır.

  17. Ses girişi (line in)/optik sayısal ses girişi (minijak) olmalıdır.

  18. Bütünleşik mikrofonu olmalıdır.

  19. Aynı donanım markasına sahip orjinal fare ve F Türkçe klavyesi olmalıdır.

  20. Film ve fotoğraf çekme özelliği olan yerleşik video kamerası bulunmalıdır.

  21. Tüm bilgisayarlardaki ekran camlarında arsenik bulunmamalıdır. Tüm bilgisayar malzemelerinde BFR, PVC malzemeleri bulunmamalıdır. LED arkadan aydınlatmalı monitörde cıva bulunmamalıdır.

  22. Tüm bilgisayar donanımları ENERGY STAR 5.0 ve EPEAT Gold gereksinimlerini karışılamalıdır.

  1. DONANIMLA BİRLİKTE SAĞLANACAK UYGULAMALAR

    1. Sabit Görüntü Düzenleme ve Katalog Yazılımı

  1. Arşivde bulunan fotoğraflar üzerinde aynı uygulamada bulunan araçları kullanarak tam ekran kipinde parlaklık, kırmızı göz sorunu giderme, renk, keskinlik, ufuk çizgisi doğrulama, ışık ayarları yapılabilmelidir.

  2. Fotoğraflar tam ekran izlenirken 12 faklı slayt gösteri teması seçilebilmelidir.

  3. Seçilen resimler, aynı uygulama içerisinden farklı uygulamalara geçişe izin vererek, web’de yayınlanmaya hazır hale getirilebilmelidir.

  4. Sisteme USB bağlantılı dijital fotoğraf makinesi veya bellek kartı okuyucu bağlandığı anda uygulama otomatik olarak açılarak, bu cihazlarda bulunan tüm fotoğrafları kendi içerisine doğrudan aktarabilmelidir.

  5. Arşivde yer alan fotoğraflar kişilere, çektiğiniz yere ve zamana göre sınıflandırılabilmelidir.

  6. Bir arama penceresi yardımı ile fotoğraflar arasında tarih sırasına göre, anahtar kelimelere ve puanlamaya göre arama yapılabilmelidir. Sorgulanan fotoğraflar tek ekran üzerinde ön izleme görünümünde izlenebilmelidir.

  7. Seçilen fotoğraflar slayt gösterileri şeklinde arka plana müzik ve diğer ses dosyaları eklenerek sunulabilmelidir. Film karesi özelliği kullanılarak slayt gösterileri ileri veya geri sarılabilmeli, proje olarak kaydedilip özelleştirilebilmelidir.

  8. Seçilen fotoğraflar aynı uygulama kullanılarak JPG, TIFF, PNG biçimlerine dönüştürebilmelidir.

  9. Seçilen fotoğraflar aynı uygulama içinden ön izleme ebatları, satır/sütun adet ve genişlikleri, arka fon rengi ayarlanarak web sitesine dönüştürülebilmelidir.

  10. Seçilen fotoğraflar konularına göre düzenlenip kitap formatında basılabilmelidir.

  11. Seçilen fotoğraflar doğrudan fotoğraf CD si şeklinde aynı uygulama üzerinden CD’ye yazılabilmelidir.

  12. Seçilen fotoğraflar doğrudan sistemle birlikte verilecek diğer bir uygulama olan; DVD kurgulama yazılımına gönderilebilmelidir.




    1. Hareketli/Sabit görüntü kurgulama/düzenleme ve montaj yazılımı

  1. HD (High Definition – Yüksek tanım) biçimde görüntü alma, montajlama, kaydetme ve dışa aktarma yapabilmelidir.

  2. Görüntü kurgulama aşamasında görüntü başlangıcına uygulama ile gelen interaktif tasarımlı şablon temalar eklenebilmelidir.

  3. Görüntü kurgulama aşamasında tam ekran görüntülenebilmelidir.

  4. AVCHD dosya formatını desteklemelidir.

  5. Görüntü kurgulama aşamasında video, geçişler, ses ve ses efektleri ayrı kontol edilebilmelidir.

  6. Görüntü kurgulama aşamasında videonun titreyen görüntüsü sabitlenebilmelidir.

  7. Müzik ve ses efektleri için birden çok ses kanalı kullanılabilmeli ve müziğin üzerine ses kaydedilebilmelidir.

  8. Görüntü kurgulama aşamasında ses, video klipten bağımsız olarak taşınabilmeli veya ses hızı değiştirilebilmelidir.

  9. Görüntü kurgulama aşamasında harita üzerinde seyahat animasyon efekti uygulanabilmelidir.

  10. Görüntü kurgulama aşamasında resim içinde resim ve yeşil ekran efektleri kullanılabilmelidir.

  11. Efekt uygulama aşamasında, ön izleme seçeneğinde gerçek zamanlı efekt uygulama sonuçları izlenebilmelidir.

  12. Sinematik görünümlü başlık ve altyazı şablonları uygulama ile sunulmalıdır. Bu şablonlar görüntü üzerine gerçek zamanlı ön izleme ile uygulanabilmelidir.

  13. Uygulama ses ve görüntü kayıtlarını ayrıştırabilmelidir. Ayrılan ses kayıtları üzerinde uygulama ile gelen ses efektleri ve yerleşik grafik ekolayzır ayarları uygulanabilmelidir.

  14. Uygulama aynı anda birden fazla projenin kurgulanmasına izin vermelidir.

  15. Uygulama üzerinden montajlanan görüntüler, doğrudan internetten yayına hazırlanabilmelidir.

  16. Uygulama DV, DV Geniş ekran ve HDV biçemlerinde görüntüleri bilgisayara aktarabilmelidir.

  17. Uygulama üzerinden montajda kullanılmak üzere aynı sistem içinde yer alan fotoğraf ve müzik/ses arşivine ulaşılabilmeli, bu arşivlerde yer alan dosyalar aynı uygulama ara yüzü üzerinde sürükle – bırak şeklinde projeye eklenebilmelidir.

  18. Montajlanan projeler sistemde yer alan DVD kurgu yazılımına aynı uygulama üzerinden gönderilebilmelidir.

  19. Montajlanan projeler "favori" veya "reddedilmiş" olarak derecelendirebilmeli, videolar anahtar kelimelerle etiketlenebilmeli ve sonra tüm kitaplık bu anahtar kelimeler ve/veya derecelendirmelere göre filtrelenebilmelidir.

  20. Montajlanan projeler aynı uygulama ara yüzü üzerinden tek tıklama ile e-posta biçimine uygun hale getirilerek e-posta gönderme uygulamasını çalıştırmalıdır.

  21. Tamamlanmış projeler bluetooth üzerinden cep telefonlarına ve bu bağlantıyı kullanan diğer cihazlara aktarılabilmelidir.

  22. Hazırlanan görüntüler aynı uygulama üzerinden, doğrudan web üzerinden yayınlanabilecek biçime uygulama tarafından dönüştürülerek sistemle gelen web tasarım programına gönderilebilmelidir.

  23. Kameradan aktarılan görüntüler tek aşamada doğrudan DVD medya üzerine kaydedilebilmelidir.




    1. DVD Kurgu Montaj Yazılımı

  1. Uygulama, DVD filmde kullanılacak hazır temalar seçilmesini, oluşturulacak olan filme eklenecek film veya fotoğrafların uygulamaya eklenip kısa yollar kullanılarak hızlı bir şekilde DVD film hazırlanabilmesini sağlamalıdır.

  2. Söz konusu uygulama ile DVD ana ekranında interaktif tuşlar tanımlanabilmeli, ana menü düğmesi, sahne seçimi düğmesi ve slayt gösterisi düğmesi kullanıcı tercihine göre kişiselleştirilebilmelidir.

  3. SD ve HD görüntü kaynaklarından gelen görüntüler ve HDV görüntüler uygulama tarafından yüksek kalitede DVD biçime dönüştürülebilmeli ve elde edilen görüntüler geniş ekran biçiminde izlenebilmelidir.

  4. Uygulamada 16:9 ve 4:3 biçimlerinde izlenebilecek en az 10 adet şablon DVD teması yer almalıdır.

  5. Seçili film veya fotoğraflar tek düğme aracılığı ile sürükle bırak şeklinde DVD filme eklenebilmelidir.

  6. DVD film yapımının her aşaması geliştirilmiş DVD haritası şeklinde izlenebilmeli, farklı bölümlere geçiş bu harita üzerinden gerçekleştirilebilmelidir.

3.4. Ses Kurgu Montaj Yazılımı

  1. Uygulamayı kullanarak sabit veya hareketli görüntülere ses izleri eklenebilmelidir.

  2. Uygulama, bilgisayara bağlanmış mikrofon, gitar gibi müzik aletlerinden elde edilen sesi kaydedip, kaydetme veya miksleme araçları sunucusunu kullanarak daha sonra üzerinde değişiklik yapılabilecek dijital dosyalara dönüştürebilmelidir.

  3. Uygulama 100’den fazla kanalı ve sekiz gerçek enstrumanı eş zamanlı kaydedebilmelidir.

  4. Uygulamada önceden tanımlı ve ücretsiz olarak internet yayıncılığında kullanılabilecek en az 200 ses efekti ve 200 hazır melodi bulunmalıdır.

  5. Uygulama bütün ses, sabit görüntü ve hareketli görüntü eklemelerini sistem içinde sistem ile birlikte gelen farklı uygulamalardan sürükle bırak şeklide yapabilmelidir.

  6. Vocal ses dosyaları üzerinde her türlü değişikliği (eko, gürültü azaltma, yükseltme, ton değiştirme gibi) ses efektleri kullanılarak yapılabilmelidir.

  7. Kaydedilen ses dosyaları notalara dönüştürülerek ekran üzerinde izlenebilmelidir.

  8. Hazırlanan sesli ve görüntülü kayıtlar doğrudan uygulama içinden web sitesinde yayına hazır hale getirilerek, yine uygulama içindeki bir linkten, sistemle birlikte gelen web tasarım uygulaması yardımı ile internet yayınına hazırlanabilmelidir.

  9. Gitar ve piyano için 22 yeni temel ders içeriği yer almalıdır.

  10. Sanal enstruman çalınırken çalma performansı ve ilerlemeler takip edilebilmelidir.

  11. Kayıt ritmleri sıkıştırılabilmeli, iz kanalları diğerleriyle eşletirilebilmelidir.

    1. Web Tasarım Uygulaması

  1. Uygulamada en az 15 ana tema ve her ana tema altında en az 3 alt tema şeklinde web sitesi ve sayfa tasarmında kullanılabilecek şablon temalar bulunmalıdır.

  2. Uygulama içinde yer alan medya tarayıcı uygulaması üzerinden web sayfasına ana sistem arşivinde yer alan her türlü ses ve görüntü (sabit/haraketli) eklenebilmelidir.

  3. Uygulama, FTP protokolünü yerleşik olarak desteklemeli, bu protokol üzerinden sunucuya veri aktarabilmelidir.

  4. Uygulama içerisinden sadece yapılan değişiklikler karşıdaki sunucuya FTP protokolü üzerinden yüklenebilmelidir.

  5. Uyguma içinde yer alan metin hazırlama pencerisini kullanarak web sayfası üzerinde yer alan metinlerin ekran üzerinde yerleşiminde her türlük yazı tipi, şekli, büyüklüğü, yerleşim düzeni, yazı efektleri, yazı alt katman oluşturma, başka sayfalardan hiperlink ekleme, RSS bağlantı oluşturma işlemleri gerçekleştirilebilmelidir.

  6. Web sayfasına eklenen sabit görüntüler üzerinde aynı uygulama içinde yer alan renk ayarları düzenleme penceresini kullanarak parlaklık, keskinlik, kontrast, saturasyon, ısı ve pozlama ayarlamaları yapılabilmelidir.

    1. Ses Dosyaları Arşivi ve Ses Sayısallaştırıcı Uygulaması

  1. Uygulama sistemde bulunan tüm MP3 biçimindeki ses dosyalarını otomatik olarak arşivine ekleyebilmelidir.

  2. Uygulama müzik CD’lerinde yer alan ses izlerini, MP3 ya da AAC biçimlerine dönüştürerek arşivleyebilmelidir.

  3. Uygulama Internet üzerinden RSS kayıt sistemine göre yayınlanan güncel içerikleri, bir defaya mahsus kayıt işlemi yapıldıktan sonra, aynı adrese her yeni ses ve görüntü içeriği eklendiğinde otomatik olarak arşive ekleyebilmelidir.

  4. Uygulama ana kütüphanesinde Müzik, TV gösterimleri, Podcast yayınları, sesli kitaplar ve radyo istasyonları klasörleri ve kişiselleştirilebilen diğer klasör seçenekleri bulunmalıdır.

  5. Arşivlenen tüm müzik ve görüntü dosyaları ana ygulama içinde ayrı bir pencerede ekran üzerinde ileri, geri oynatım tuş kontrolü ile oynatılabilmelidir.

  6. Uygulama içinde 10 band grafik ekolayzır bulunmalıdır. Ekolayzır penceresinde önceden tanımlı en az 20 ekolayzır ayar seçeneği bulunmalıdır.

    1. Ağ denetim ve yönetim Uygulaması

  1. Ağa bağlı, aynı işletim sistemine sahip tüm bilgisayarların yönetim işlemini gerçekleştirebilmelidir.

  2. Ağa bağlı, aynı işletim sistemine sahip tüm bilgisayarlar için, yazılım ve donanım raporlaması yapabilmelidir.

  3. Ağa bağlı, aynı işletim sistemine sahip tüm bilgisayarlar üzerinde indekslenmiş veri araması yapılabilmelidir.

  4. Tek bir bilgisayar üzerinden tüm bilgisayarların yazılım güncelleme işlemleri otomatik olarak kontrol edilebilmeli ve yapılabilmelidir.

  5. Ağa bağlı, aynı işletim sistemine sahip tüm bilgisayarlar arasında dosya kopyalama işlemi sürükle-bırak şeklinde yapılabilmelidir.

  6. Uygulama kullanımı raporlama özelliği ile ağda bulunan bilgisayarların hangi uygulamaları, kaç kez kullandıkları gözlemlenebilmelidir.

  7. Kullanıcı raporlama özelliği ile bilgisayarı hangi kullanıcıların ve ne zamanlar kullandıkları gözlemlenebilmelidir.

  8. Aynı anda birden fazla (50 kullanıcıya kadar) kullanıcı ekranı tek bir ekrandan gözlemlenebilmelidir.

  9. Sistem yöneticisi ağa bağlı, uygulamanın yüklendiği tüm bilgisayarların ekranlarını kendi ekranından kontrol edebilmelidir.

  10. Uygulama ile ağa bağlı bilgisayarlar kullanıcı gruplarına göre gruplandırılabilmelidir.

  11. İstenilen bilgisayarlar ile ana bilgisayar ekran görüntüsü veya başka bir bilgisayarın görüntüsü paylaşılabilmelidir.

  12. Ağa bağlı tüm bilgisayarlara aynı anda yazılım metin mesajları iletilebilmelidir.

  1. LAZER YAZICI

  1. Teklif edilen tüm bilgisayarlar ile tamamen uyumlu olacaktır.

  2. En az 1200 DPI veya üzerinde çözünürlükte olacaktır.

  3. Dakikada en az 26 sayfa A4 baskı hızında olacaktır.

  4. Aylık baskı kapasitesi en az 15.000 sayfa olmalıdır.

  5. Isınma süresi (Güç koruma modundan itibaren) en fazla 25 saniye olacaktır.

  6. Üzerinde en az 32 MB bellek bulunacak ve en az 256 MB’ ta kadar yükseltilebilecektir.

  7. Otomatik olarak çift taraflı baskı yapabilmelidir.

  8. Kâğıt besleme çekmecesi 200 sayfa A4 boyutlu kağıdı otomatik besleyebilecektir.

  9. Farklı Türkçe fontları destekleyecektir.

  10. PCL yazıcı dilini sorunsuz destekleyecektir.

  11. Asetat kâğıt üzerine şeffaf baskı yapabilecektir.

  12. Orijinal toner kitleri ve drum üniteleri her bir lazer yazıcının 10.000 sayfa baskı yapabilmesi için yetecek kadar temin edilecektir.

  13. Her Lazer yazıcı ile beraberinde bütün yazılım, bağlantılar ve aparatlar teslim edilecektir.

  14. Lazer yazıcılar ile orijinal Türkçe kullanım kılavuzları verilecektir.

  15. Lazer yazıcılarda ekran var ise menüleri Türkçe olacaktır.

  16. CE işareti taşımalıdır. Lazer yazıcıya ait EMC ve LVD test raporları verilecektir

  1. TARAYICI

      1. Her laboratuvar için optik tarama çözünürlüğü en az 2400x4800 dpi olan tarayıcı verilecektir. Tarama hızı ve çözünürlüğü işlere göre ayarlanabilecektir.

      2. 48 Bit renk çözünürlüğü desteklenecektir.

      3. USB bağlantısı olacaktır.

      4. Tarayıcıyla beraber tarama genişliği ve parlaklığının ayarlanabildiği bir tarama yazılımı verilecektir.

      5. Türkçe karakterleri tanıyan en son sürüm OCR yazılımı verilecektir.

      6. TWAIN uyumlu olacaktır.

      7. Laboratuvardaki bilgisayarlara bağlanabilecek ve teklif edilen bütün bilgisayarlara uyumlu olacaktır.

      8. Windows 7 ve Mac OS X ile uyumlu olmalıdır.

      9. CE işareti taşımalıdır. Tarayıcıya ait EMC ve LVD test raporları verilecektir

  1. PROJEKSİYON CİHAZI

  1. Işık gücü en az 2000 ANSI lümen olmalıdır.

  2. Gerçek çözünürlüğü XGA 1024x768 olmalıdır.

  3. Lamba 3 yıl garantili olmalıdır.

  4. Ampul ömrü ekonomik modda en az 3000 saat, normal modda en az 2000 saat olmalıdır.

  5. Teklif edilen tüm projeksiyon cihazları uzaktan kumandalı olmalıdır.

  6. Gürültü seviyesi ekonomik modda en fazla 36 dB (A) olmalıdır.

  7. Kompozit video, s-video girişleri olmalıdır.

  8. Bilgisayarlarla teklif edilen yazılım ve donanımla uyumlu çalışabilmelidir.

  9. Taşıma çantası, kabloları ve diğer aksesuarları ile birlikte teklif edilmelidir.

  10. Aynı anda hem monitörden hem de projeksiyon cihazından görüntü alınabilmelidir.

  11. Laboratuvarlarda tavana monte edilecektir. Montaja izin vermeyen tavan çeşitleri için (alçıpan, betopan, asma tavan, lambri tavan vb.) tavanın altında yer alan profiller üzerine denk getirilerek takılmalıdır. Bu işlem sırasında tavana zarar verilmemelidir. Profilin tespit edilemediği yerlerde askı aparatları idareye teslim edilmelidir. Projeksiyonun askı aparatı teleskopik özellikli olmalı, minimum 30 – 60 cm arasında boyu değişebilmelidir.

  12. Cihazın öğretmen bilgisayarına bağlantısı yapılacaktır.

  13. Projeksiyon cihazı ile görüntünün yansıtılacağı duvar arası mesafe minimum 3m olmalıdır. Burada kiriş varsa bu ölçülere bağlı kalarak en uygun çözüm uygulanacaktır.

  14. CE işareti taşımalıdır. Projeksiyon cihazına ait EMC ve LVD Test raporları verilecektir

  1. ETHERNET SWITCH

  1. Her Laboratuvar için 1 adet, en az 24+2 portlu, Ethernet switch verilecektir.

  2. Laboratuvardaki ethernet switchin, 24 x10/100 BaseT AutoSense özelliğine sahip portları (RJ 45) olmalı ve IEEE 802.3x standardına uygun olmalıdır.

  3. En az 8,8 Gbps kapasiteli olmalıdır. Erişim hızı en az 6,6 Mbps olmalıdır. Switch VLAN, CoS ve QoS özelliklerine sahip olmalıdır. Fansız çalışma prensibine göre üretilmiş olacaktır.

  4. Her bir Ethernet Switch için teknik belgeler ve kabin bağlantısı için gerekli aparatlar sağlanmalıdır.

  5. CE işareti taşımalıdır. Bu ürüne ait EMC ve LVD raporları verilecektir

İKİNCİ BÖLÜM

ALTYAPI VE ELEKTRİK
  1   2   3


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət