Ana səhifə

Michael Laudrup


Yüklə 23 Kb.
tarix27.06.2016
ölçüsü23 Kb.

Michael Laudrup

'''Michael Laudrup''' (født dansk fotballspiller, nå fotballtrener. Han er bror til fotballspilleren Brian Laudrup og sønn av fotballspilleren Finn Laudrup.


Michael Laudrup startet karrieren i de danske klubbene KB og Brøndby IF, før han ble solgt til Juventus i Italia. Han er kanskje best kjent fra tiden i de spanske klubbene FC Barcelona og Real Madrid, hvor han vant fem mesterskap. Han har også spilt i den nederlandske ligaen for Ajax Amsterdam og et år i Japan før han ble trener. Han startet som assistenttrener for det danske landslaget, og er nå sjefstrener for Brøndby IF.
Laudrup spilte 104 A-landskamper for Danmark. Han debuterte i VM i 1998. Laudrup scoret totalt 37 landslagsmål. På grunn av en konflikt med den daværende danske landslagstreneren Richard Møller-Nielsen fikk han dessverre ikke bli med på å vinne Danmarks hittil eneste store internasjonale trofé – EM 1992.
Michael Laudrup har i løpet av karrieren vunnet det italienske mesterskapet én gang (1986), det spanske mesterskapet fem ganger (1991–1995) og det nederlandske mesterskapet én gang (1998). I tillegg har han vunnet serievinnercupen (nå Champions League) i 1992.

Klubbkarriere

Som træner har han (per august 2004) følgende karriere:  • 2000-2002: Assistenttrener for det danske landslaget (sammen med Morten Olsen)

  • 2002- : Brøndby IF (sjefstrener sammen med John «Faxe» Jensen)

Laudrup, Michael

Kategori:Fødsler i 1964
da:Michael Laudrup

de:Michael Laudrup

en:Michael Laudrup

es:Michael Laudrup

fr:Michael Laudrup

nl:Michael Laudrupja:ミカエル・ラウドルップ

sv:Michael Laudrup


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət