Ana səhifə

Meer informatie en foto’s nieuwe Mazda3 2013


Yüklə 364.5 Kb.
səhifə1/3
tarix27.06.2016
ölçüsü364.5 Kb.
  1   2   3
Meer informatie en foto’s nieuwe Mazda3 2013
Waddinxveen, 12 juli 2013. Mazda heeft meer informatie, technische specificaties en foto’s vrijgegeven van de nieuwe Mazda3, zoals deze in de laatste week van oktober bij de Nederlandse Mazda-dealers in de showroom zal staan als Hatchback met verschillende benzinemotoren. Later volgen de Sedan en de dieselmotoren. De nieuweling in het C-segment is het derde model van de nieuwste en zesde generatie Mazda’s, voorzien van het volledige scala aan SKYACTIV technologieën en van het nieuwe Kodo designthema. Er zullen ook versies beschikbaar komen met 20 % zakelijke bijtelling. Prijzen zijn nog niet bekend.
Inhoud Mazda3 2013 Pag

line 11

1. Introductie Kracht komt tot leven…………..…….…... 2


2. Exterieur Harmonie in beweging………………….... 3
3. Interieur De lat kan altijd hoger ………………….... 6
4. Connectiviteit, functionaliteit & uitrustingen Geen compromissen meer………..……... 9
5. Aandrijflijnen Het kloppende hart ……………………... 15
6. Chassis & carrosserie Gedreven door passie ………………….. 23
7. Veiligheid Beschermen wat dierbaar is…….....…... 27
8. De compleet nieuwe Mazda3 Samenvatting……….…………............... 32

line 12

Dit persbericht is een samenvatting van Europese marktspecificaties.

Alle cijfers en specificaties kunnen per markt verschillen.

Gegevens kunnen ook afwijken op basis van typegoedkeuring.1. Introductie

Kracht komt tot levenEuropa’s C-segment is ongekend competitief. Met jaarlijks circa 3 miljoen verkochte auto’s is dit een segment waarin auto’s meer dan slechts uniek moeten zijn. ‘ Goed’ is hier simpelweg niet goed genoeg.

Voortbouwend op het succes van zijn veelvuldig onderscheiden voorganger hebben de ontwerpers van de compleet nieuwe Mazda3 een auto ontwikkeld die op tal van vlakken daadwerkelijk een interactie heeft met zijn eigenaar. Het is een auto die zijn inzittenden op sublieme wijze vervoert, met een ongeëvenaarde combinatie van prestaties, efficiency en praktisch gebruiksgemak in een totaalpakket dat net zo veilig en functioneel als aantrekkelijk is. Deze auto treedt in de voetsporen van de modellen van de nieuwe generatie Mazda’s die hem voorgingen: de Mazda CX-5, een compacte SUV die de rijeigenschappen van een conventionele auto biedt, en de nieuwe Mazda6, die recentelijk een frisse wind door het D-segment liet waaien.

Net als deze twee auto’s beschikt Mazda’s bestverkochte model ooit over het complete pakket aan lichtgewicht SKYACTIV-technologieën, dat net als de nieuwste toepassing van het Kodo-design specifiek is toegesneden op het formaat en de dynamiek van een compacte middenklasser. Maar deze auto is meer dan alleen fraai. Hij prikkelt de zintuigen en brengt mens en machine samen.

En deze relatie zal alleen maar intenser worden aangezien de nieuwe Mazda3 de verwachtingen steeds weer opnieuw weet te overtuigen. Bijvoorbeeld met de souplesse waarmee het portier opengaat, of de ergonomische plaatsing van de bedieningselementen. Het compleet nieuwe interieurconcept brengt de auto en zijn inzittenden samen, of dat nu achter het stuur is met de voor Mazda kenmerkende Jinba Ittai*-beleving die de bestuurder één laat zijn met de auto, of de comfortabele, veilige omgeving van het passagierscompartiment.

Zoals het een goede partner betaamt, geeft de nieuwe Mazda3 je energie, daagt hij mensen uit om hun horizon te verbreden. Of dat nu met zijn dynamische rijgedrag is waarbij de input van de bestuurder snel wordt omgezet in actie, met zijn wegligging of met de nauwkeurige feedback is. Hij brengt zijn passagiers zelfs in verbinding met internet dankzij een nieuw mobiel connectiviteitsconcept, dat op veilige en praktische wijze de online mogelijkheden waaraan we gewend zijn geraakt nu ook in de auto biedt.

Het maakt allemaal onderdeel uit van Duurzame Zoom-Zoom, Mazda’s langetermijnvisie op het gebied van de ontwikkeling van technologieën die auto’s bijzonder veilig en milieuvriendelijk maken.

De zeer lage uitstoot van schadelijke gassen zorgt voor milieuvriendelijk rijplezier. Ook in andere opzichten staat hij aan de top van zijn segment, van de interieurruimte en aerodynamica tot bijvoorbeeld de prestaties en de remmen.

Het slimme ontwerp en de hoogstaande interactiviteit van de nieuwe Mazda3 zorgen voor een intensieve band met de bestuurder. Dit is meer dan slechts een vervoermiddel.2. Exterieurdesign

Harmonie in bewegingVerleiding. Al bij de eerste blik prikkelt de compleet nieuwe Mazda3 de zintuigen, hij trekt de aandacht onmiddellijk naar zich toe. Dit is een auto waar je op slag verliefd op wordt – waar je een band mee krijgt. Een solide basis voor een langdurige relatie.

Deze aantrekkingskracht is het gevolg van het ‘Kodo – Ziel van beweging’ designthema, dat is geïnspireerd op de schoonheid en de kracht van de natuur. Mazda heeft Kodo ontwikkeld om de levendigheid en de lichtvoetigheid, die de auto’s van dit merk kenmerkt, nog nadrukkelijker in het design tot uiting te laten komen. Voor een nieuwe generatie auto’s die het begrip rijplezier opnieuw inhoud geeft, zonder compromissen.Emotie in een nieuwe vorm

De Mazda3 was altijd al populair en een typische Mazda, maar deze nieuwe generatie vormt desondanks het begin van een nieuw tijdperk. Mazda heeft een design gecreëerd dat de dynamiek op gepassioneerde wijze tot uiting laat komen, waarbij het gedurfde Kodo-design is doorontwikkeld voor de krachtige, sportieve proporties in het C-segment. Net als de voorgaande Kodo-modellen heeft de compleet nieuwe Mazda3 een zelfverzekerde houding, die wordt versterkt door het compact ogende, achterover leunende passagierscompartiment. De auto is lager en breder dan het huidige model en beschikt over een sterk oplopende taille, een effect dat wordt versterkt door de opvallend brede spatborden en grote sportieve wielen met een kleine overhang vóór en achter. Dit zorgt voor een dynamische en krachtige uitstraling.

Direct bij de eerste kennismaking wakkert de nieuwe Mazda3 het vuur aan in het hart van zijn toeschouwers. De energieke spanning is gekoppeld aan een opwindend gevoel van ritme. De weerspiegelingen in de lak veranderen continu, afhankelijk van het zonlicht en het standpunt van de toeschouwer. Soms subtiel, soms drastisch, maar altijd op een wijze die de zintuigen prikkelt en de passie aanwakkert.

Kwaliteit tot in detail

Dit is slechts één voorbeeld van het vakmanschap en de verregaande aandacht voor detail waarmee deze auto tot stand is gekomen. Mazda wilde met de afwerking een nieuw niveau van precisie en kwaliteit realiseren. Het merk heeft daarom specialisten op het gebied van design, productontwikkeling en fabricage samengebracht om manieren te bedenken waarop de rijbeleving en het bezit van de nieuwe Mazda3 tot een nog groter genoegen gemaakt konden worden.

Zo heeft het ontwikkelingsteam bijvoorbeeld de naden tussen de carrosseriepanelen en de portieren verkleind door alles onder de loep te nemen, van de wijze waarop de portieren waren opgehangen tot verfdikte-toleranties bij de randen van de carrosseriepanelen. Door op een nieuwe manier naar het verbeteringspotentieel te kijken, kon Mazda strikte nieuwe doelstellingen vastleggen. Als gevolg daarvan zijn de naden tussen de voorportieren en de spatborden, die over het algemeen breder zijn dan andere carrosserienaden, bij de nieuwe Mazda3 smaller dan bij tal van auto’s uit het premiumsegment.

Ritmische spanning

Net als de andere recente modellen van het merk beschikt de nieuwe Mazda3 over het kenmerkende Kodo-gezicht, met de geprononceerde grille met vleugelvorm. Deze loopt onder de breder gemaakte grille door tot de koplampen, die glinsteren als de ogen van een roofdier dat speurt naar een prooi. De koplampen van de Mazda3 hebben een kenmerkend design gekregen. De sierlijke, scherp gelijnde vorm en heldere structuur warden mogelijk gemaakt door de knipperlichten buiten de koplampunit te plaatsen. De verlichting met de leds, binnenste lenzen en lichtgeleidende ringen hebben de gefocuste uitstraling die typisch Mazda is.

Bij het Kodo-design staat beweging centraal, dat bij de nieuwe Mazda3 duidelijk tot uiting komt bij het ritmische verloop van de eenvoudige, krachtige karakterlijnen. Deze lopen van de grille met vleugel en de koplampen via de zijkanten van de auto naar de achterzijde, waarbij ze de brede spatborden verbinden en daarmee het lichtvoetige karakter van de auto benadrukken.

Zelfs als de auto stilstaat, zorgen deze vormen samen met het optisch laag liggende zwaartepunt voor een indruk van samengebalde energie, die verwachtingen schept omtrent de prestaties van de auto. De vergrote wielbasis (60 mm langer dan bij de huidige Mazda3) stelde de designers in de gelegenheid om de overhang vóór en achter korter te maken voor een sportievere uitstraling, waarbij tevens meer ruimte voor de motor werd gecreëerd en de crashveiligheid naar een hoger niveau werd gebracht.

De achterzijde van de Mazda3 vertoont veel overeenkomsten met de voorzijde. Net als de grille lijkt de gespierde achterkant uit te steken. De vormgeving van de achterlichten is net zo markant als die van de koplampen. Met hun sportief ronde achterlichtringen en een hoogstaande tweekleurige afwerking van het binnenwerk sluiten ze het fraaie lijnenspel van de Mazda3 op geslaagde wijze af.

Buitengewoon hoogwaardig

Het design van de compleet nieuwe Mazda3 wekt het verlangen op om plaats te nemen achter het stuur, wat op zich al een verrassend plezierige ervaring is. De ontwerpers hebben in hun streven naar een bijzonder hoog kwaliteitsniveau uitgebreid onderzoek gedaan naar de wijze waarop mensen omgaan met het portier en de ophanging ervan, alsmede het traagheidsmoment om de bediening van het portier zo natuurlijk mogelijk te laten aanvoelen.

Als gevolg hiervan gaat het openen en sluiten van de portieren van de nieuwe Mazda3 buitengewoon soepel en lineair en met een solide gevoel. Samen met het aantrekkelijke uiterlijk zorgt deze ongekende aandacht voor detail voor een intensieve band tussen de Mazda3 en zijn eigenaar. Het begint met het zien van de auto. En hij bereikt een nieuwe dimensie wanneer je instapt.

De kleuren van SKYACTIV

De compleet nieuwe Mazda3 is leverbaar in negen carrosseriekleuren die perfect aansluiten op het nieuwe Kodo-design. Dit kleurenpallet omvat onder andere Soul Red Metallic, misschien wel de meest emotionele rode lak ooit ontwikkeld. Ook zijn er twee compleet nieuwe Mazda-kleuren leverbaar: Titanium Flash en Deep Crystal Blue, een kleur die geïnspireerd is op de kracht en snelheid van een bliksemschicht die door een donkere lucht schiet. Mazda’s nieuwe compacte middenklasser is eveneens verkrijgbaar in Blue Reflex, Snowflake White Pearl, Aluminium Metallic, Meteor Gray, Jet Black en Arctic White.

Kodo geeft dynamische beweging in al zijn aspecten weer, waardoor de aantrekkingskracht van elk Mazda-model wordt gemaximaliseerd. Op de wijze waarop het is toegepast bij de nieuwe Mazda3 wakkert Kodo bij de eerste aanblik het vuur aan in het hart en stelt het spannende nieuwe belevenissen in het vooruitzicht.”

Koji Tabata, hoofdontwerper van de nieuwe Mazda3.3. Interieurcomfort

De lat kan altijd hogerDe verwachtingen die het exterieur van de compleet nieuwe Mazda3 schept met betrekking tot het interieur worden meer dan waargemaakt. Na het openen van het portier kom je in een ruimte terecht die zich kenmerkt door een hoogstaand comfort en een uitstekende ergonomie, met prettig aanvoelende materialen en de harmonieuze uitstraling die benadrukt dat het welbevinden van de inzittenden een nog grotere prioriteit heeft dan voorheen.

De eerste indruk stelt in het geval van de nieuwe Mazda3 niet teleur. Als eerste Mazda beschikt hij over een compleet nieuw, revolutionair interieurconcept dat zal worden toegepast op alle nieuwe modellen van het merk. Het biedt iedereen zijn eigen plek, maar brengt tegelijkertijd mensen samen. Het interieur is opgedeeld in zones, met een doelgerichte cockpit voor de bestuurder waarbij alles is gericht op een rijervaring die zo veilig, plezierig en comfortabel mogelijk is. Het passagierscompartiment biedt daarentegen een uitnodigende open, ruimtelijke en ontspannen sfeer.

Het op een eenvoudige bediening gerichte bestuurdersgedeelte verschilt sterk van de passagierszijde met het relatief laag geplaatste dashboard, dat tegelijkertijd veiligheid en geborgenheid uitstraalt. De asymmetrische middenconsole vormt de overgang tussen deze twee zones en bakent deze af. Maar hij slaagt er ook in om een gevoel van verbondenheid te creëren, waarbij de twee zones in elkaar opgaan om de bestuurder en de passagier met elkaar in verbinding te brengen.

Typisch Zoom-Zoom: alle lijnen in het interieur zijn naar voren gericht. Ze lijken voort te komen uit een theoretisch verdwijnpunt dat zich voor de auto bevindt, waardoor de indruk van beweging en snelheid wordt versterkt, zelfs als de nieuwe Mazda3 stilstaat.Maximale controle, minimale afleiding

‘Cockpit’ omschrijft de bestuurderszone treffend. Zijn krachtige lijnen en ergonomische indeling zorgen ervoor dat de bestuurder zich volledig op de weg kan concentreren. Daarnaast beschikt de Mazda3 over een nieuwe feature die afkomstig is uit supersonische straaljagers. Als één van de eerste modellen in het C-segment wordt de nieuwe Mazda3 geleverd met een nieuw head-up display, Active Driving Display* genaamd. Dit projecteert de meest belangrijke rijgegevens, zoals de snelheid en waarschuwingen van de actieve veiligheidssystemen, direct in het gezichtsveld van de bestuurder (zie hoofdstuk 4 voor meer details).

Bestuurders reageren het snelst wanneer ze zich prettig voelen, dus plaatste Mazda de bedieningselementen die nodig zijn tijdens het rijden zo dat ze eenvoudig te bereiken zijn. Dat maakt een optimale bediening mogelijk. Zo is het stuurwiel bijvoorbeeld lager geplaatst dan in het huidige model waardoor de bestuurder een nog betere controle over de auto heeft, terwijl de pedalen nog beter in de meest optimale positie geplaatst zijn. Een ander detail is de pookknop, die perfect in de hand ligt. Het draagt allemaal bij aan een maximaal welbevinden voor de bestuurder, waardoor hij minder snel vermoeid raakt.

Het achterover leunende passagierscompartiment is zoals gezegd een hoofdkenmerk van het Kodo-design en de A-stijlen zijn bij de nieuwe Mazda3 100 mm verder naar achter geplaatst. Dit zorgt voor een beter zicht. Samen met de opnieuw gepositioneerde buitenspiegels zorgt dit ook voor minder stress voor de bestuurder, met name op kruisingen en in bochten. De vorm en dikte van de A-stijlen zijn dusdanig verfijnd dat ze geen beklemmend effect hebben op de voorpassagiers.Comfort in stijl

De compacte exterieur-uitstraling van het Kodo-design heeft ook voordelen voor het interieur: de grotere breedte en wielbasis van de nieuwe Mazda3, de langste in dit segment, boden de ingenieurs de mogelijkheid om veel interieurruimte te creëren. Zodoende bieden zowel de Hatchback als de Sedan zowel vóór- als achterin de beste schouderruimte in deze klasse. Het interieur is in de meeste opzichten ruimer en comfortabeler dan dat van zijn voorganger, van de voetenruimte tot bijvoorbeeld de ruimte voor de knieën. En hoewel de auto 25 millimeter lager werd, heeft Mazda de hoofdruime weten te behouden door de stoelen lager te plaatsen.

De bestuurderstoel kan over een afstand van 260 mm worden versteld, de rugleuning heeft een verstelhoek van 102°, de mogelijke hoogteverstelling bedraagt 56 mm inclusief een extra 20 mm in neerwaartse richting voor langere bestuurders. Mazda heeft vastgehouden aan haar principe dat de stoelen de inzittenden als het ware dienen te omsluiten, waarbij ze een comfortabele zitpositie en veel zijdelingse steun bieden.

De verstevigde, vibraties onderdrukkende rugleuningen zijn voorzien van een geprononceerd schoudergedeelte en dikkere stoelbekleding en hebben een sierlijke, dynamische uitstraling die past bij het sportieve karakter van het interieur. En omdat ze nog sierlijker zijn dan voorheen en uitsparingen aan de achterzijde hebben, beschikken de achterpassagiers over nog meer beenruimte. Voor de voeten is eveneens meer plek doordat de bevestigingen van de voorstoelen verder uit elkaar zijn gezet. Het achtercompartiment maakt een ruimtelijke indruk doordat de hoofdsteunen en schoudergedeelten van de voorstoelen smaller zijn, de ramen groter zijn dan voorheen en de zitplaatsen op de achterbank verder naar het midden zijn gepositioneerd. De personen op de achterbank hebben dan ook een beter uitzicht.

Wat de bekleding* betreft: de compleet nieuwe Mazda3 is verkrijgbaar met zwarte lederen bekleding met rode stiksels, eventueel in combinatie met leder in gebroken wit en witte, grijze en rode stiksels. Er is ook zwarte stoffen bekleding leverbaar met verschillende patronen die voorzien zijn van een metallic glans.

Smaakvol functioneel

In lijn met het ruimtelijke effect is het zitgedeelte van de voorpassagier voorzien van een horizontaal sierpaneel dat de ruimte groter laat lijken. De lijnen op het dashboard lopen door in de fraai geïntegreerde ventilatieroosters aan de zijkant en in de portiergrepen tot de B-stijlen, waarmee de puurheid en eenheid van het interieurdesign worden benadrukt. De middenconsole beschikt bovendien over een overzichtelijke, functionele indeling. De bediening van de climate control, die onder de ventilatieroosters op de middenconsole is geplaatst, is voorzien van een sierlijke driedimensionele uitstraling met ronde bedieningselementen. Bovenop het dashboard zit het 7-inch touchscreen dat eenvoudig kan worden bediend door de passagier of de bestuurder, waarbij de aandacht van laatstgenoemde zo veel mogelijk bij de weg kan blijven.

De afwerking van het interieur is bijzonder stijlvol, terwijl het praktische gebruiksgemak tegelijkertijd centraal stond, met name met betrekking tot de verschillende bedieningselementen en de gedeelten daaromheen. De sportieve uitstraling van de zwarte basiskleur wordt versterkt door contrasterende elementen die de kwalitatief hoogwaardige uitstraling en het kwaliteitsgevoel vergroten, zoals de carbon-look elementen of het zwart lederen stuurwiel met bijpassende versnellingspook, armsteunen en handrem. Deze elementen of de gedistingeerde pianolak oppervlakken bevinden zich naast metallic chromen elementen voor een moderne, deftige uitstraling.

Functioneel, harmonieus en comfortabel: het interieur van de nieuwe Mazda3 is een buitengewoon plezierige omgeving, met een grote aandacht voor detail. Het welbevinden van de inzittenden stond tijdens de ontwikkeling centraal.Slimme opbergmogelijkheden

Zowel de Hatchback- als de Sedan van de compleet nieuwe Mazda3 bieden een comfortabele toegang tot een riante bagageruimte met een inhoud van 350 en 419 liter*, in beide gevallen meer dan in het huidige model. Als de achterbank van de Hatchback wordt neergeklapt, is er 1.250 liter bagageruimte beschikbaar**.

De Sedan biedt ruimte aan drie 67 cm grote koffers, daarnaast is de laadopening 100 mm groter geworden. Het interieur biedt tal van opbergmogelijkheden die specifiek zijn toegesneden op de verschillende interieurzones en voor de passagiers en met name de bestuurder snel toegankelijk zijn, zodat hij zich op de weg kan blijven concentreren. Voorin zijn portiervakken die ruimte bieden aan 1 literflessen en een zonnebrilhouder in de tunnelconsole of armsteun.

4. Connectiviteit, functionaliteit en uitrustingen

Geen compromissen meerDe compleet nieuwe Mazda3 voldoet in alle opzichten aan de eisen die de hedendaagse maatschappij stelt. Mazda heeft grote stappen gezet om de automobiele beleving compleet te maken. De manier waarop mensen naar hun auto kijken, zal drastisch gaan veranderen.

Door alle comfort- en veiligheidsvoorzieningen waarover auto’s vandaag de dag beschikken, krijgen automobilisten meer informatie te verwerken dan ooit tevoren. Aangezien de ingenieurs van Mazda zich als vanouds richten op het bieden van een zo plezierig mogelijke rijervaring, hebben ze extra aandacht besteed aan dit aspect. Daarbij werd al snel duidelijk dat er een nieuw concept nodig was voor het dashboard, dat bestuurders in de gelegenheid stelt om de informatie veilig en snel te verwerken, zodat ze de voordelen van de alsmaar geavanceerder wordende systemen van de auto maximaal kunnen benutten.Inspanning verminderen

Het doel van Mazda: de interactiviteit en connectiviteit in het interieur geavanceerder dan ooit maken, maar tegelijkertijd het gebruiksgemak zo groot mogelijk maken. De ontwerpers hebben de gevaren van afleiding en lichamelijke stress geprobeerd te minimaliseren. De oplossing: een nieuwe human-machine interface (HMI) voor de nieuwe Mazda3 die bestaat uit innovatieve displays en bedieningselementen. De meest belangrijke informatiedisplays zijn zo geplaatst dat de bestuurder ze kan aflezen met een zo klein mogelijke oogbeweging. Net als de separate zones voor de bestuurder en de passagier die werden beschreven in hoofdstuk 3 maakt het concept onderscheid tussen een veilige bestuurderszone en een infotainmentzone. De verschillende bedieningselementen zijn op vergelijkbare wijze ingedeeld, met een consistente vormgeving en layout voor elke zone die maximaal is toegesneden op hun specifieke taken.

Mazda heeft de verwachtingspatronen van gebruikers met betrekking tot bedieningselementen en displays nauwgezet in kaart gebracht om een omgeving te creëren die bestuurders in staat stelt om snel en adequaat te handelen. Het dashboardontwerp maakt zodoende een snelle, nauwkeurige ingreep mogelijk die weinig inspanning vergt en geen onnodige bewegingen vereist, waardoor de bestuurder over een comfortabele zitpositie beschikt waarmee hij ook tijdens lange ritten ontspannen en alert blijft.

Logischerwijs kunnen de meest gebruikte bedieningselementen, waaronder rijgerelateerde zaken, worden bediend via het stuurwiel. De bediening van infotainmentvoorzieningen is daarentegen op een andere plek ondergebracht.Verwarring is verleden tijd

Actuele rij-informatie zoals snelheid, aanwijzingen van het navigatiesysteem en de status en eventuele waarschuwingen van de i-ACTIVESENSE actieve veiligheidssystemen worden getoond op het Active Driving Display*. De Mazda3 is één van de eerste auto’s in dit segment die een dergelijk head-up display biedt en beschikt over een doorzichtig paneel dat boven het instrumentenpaneel is geplaatst. Het systeem past zich automatisch aan op het omgevingslicht en projecteert de informatie met een focuspunt dat circa 1,5 meter voor het oogpunt van de bestuurder ligt, waardoor de ogen nauwelijks hoeven te focussen en minimale oogbewegingen vereist zijn. Om verwarring te voorkomen worden maximaal drie items tegelijkertijd getoond op het Active Driving Display. De op dat moment meest belangrijke informatie wordt altijd bovenin het scherm getoond. Een belangrijke waarschuwing van een actief veiligheidssysteem zal bijvoorbeeld altijd direct worden getoond en bijvoorbeeld de actuele snelheid van de auto laten verdwijnen, die vervolgens weer wordt weergegeven zodra het gevaar is geweken.

Alle rijgerelateerde informatie is te vinden op het instrumentenpaneel, dat compleet opnieuw werd ontworpen voor de nieuwe Mazda3. Het bestaat uit een centrale analoge toerenteller met een digitale snelheidsmeter die wordt geflankeerd door twee vleugelvormige digitale displays*. Deze tonen gegevens zoals de temperatuur, het brandstofniveau, de schakelindicator en kilometer- en dagteller.

Communicatie- entertainment-gerelateerde informatie (van de infotainmentzone) wordt getoond op het nieuwe 7-inch display, dat kan worden bediend met het touchscreen, spraakbesturing of de nieuwe HMI commander. Het display is bovenop de middenconsole geplaatst in plaats van erin, zodat de neerwaartse kijkhoek voor de bestuurder werd gereduceerd van 28° bij het huidige model naar 16° bij de nieuwe Mazda3.

Zodoende leidt het de bestuurder minder af en is het bovendien beter af te lezen en te gebruiken voor de passagier. Of er nu een bestemming wordt ingevoerd in het navigatiesysteem, er naar muziek wordt gezocht om af te spelen op het Bose® premium surround sound system*, e-mails worden gelezen of de nieuwste Facebook-berichten worden bekeken, de weg van het hoofdmenu naar het gewenste menu is korter dan ooit. Gebruikers kunnen bovendien snelkeuzes instellen voor de zaken die ze vaak gebruiken. In alle gevallen worden maximaal zeven en minimaal twee functies tegelijkertijd getoond op het scherm, het maximale aantal dat men volgens psychologische onderzoeken kan managen.

  1   2   3


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət