Ana səhifə

Majstori talijanskog baroka u hrvatskoj 15 30 2015


Yüklə 248 Kb.
tarix24.06.2016
ölçüsü248 Kb.
Galerija Klovićevi dvori, Jezutski trg 4, Zagreb
MAJSTORI TALIJANSKOG BAROKA U HRVATSKOJ

15.4. - 30.6. 2015.

Izložba Majstori talijanskog baroka u Hrvatskoj projekt je kojim se Galerija Klovićevi dvori tematski i kronološki nadovezala na izložbu Tizian, Tintoretto, Veronese – veliki majstori renesanse održanu 2011. Na izložbi će se predstaviti stotinjak slika talijanskih majstora 17. i 18. stoljeća iz cijele Hrvatske. Djela su izabrana po umjetničkoj vrsnoći i povijesnom značenju. Grupirana su u nekoliko zaokruženih cjelina u namjeri da se predstave različiti žanrovi i vrste. Osim djela religiozne tematike predstavljaju se i slike koje prikazuju alegorije, literarne i povijesne teme, mrtve prirode, bitke, vedute i portrete. Zastupljeni su najznačajniji slikari (npr. Sebastiano Ricci, Bernardo Strozzi, Leandro Bassano...), ali i skromniji umjetnici koji su djelovali na hrvatskoj obali (npr. Filippo Naldi, G. B. A. Pitteri). Na taj način jasno se i cjelovito sagledavaju mogućnosti sredine i upućenost naručitelja u likovne vrijednosti. Izložena djela svrstavaju se i vremensko-stilskim odrednicama: započinje djelima preteča i prethodnika (npr. Palma Mlađi) a završava djelima klasicističkih majstora (npr. Francesco Maggiotto). Umjetnine su izabrane s cijeloga hrvatskog prostora: od Dubrovnika preko Buja do Zagreba i Iloka.


Izložbu prati opsežan katalog sa stručnim tekstovima autora izložbe, akademika Radoslava Tomića, i drugih renomiranih povjesničara umjetnosti, te muzejsko-edukativna knjižica za djecu, a organizirat će se i brojne radionice za djecu školskog uzrasta te popratna predavanja.
Cijena ulaznice za grupu učenika je 20 kn/učenik, nastavnici besplatno.

Za sve dodatne informacije, raspored radionica, rezervaciju termina za vodstvo po izložbi molimo kontaktirajte nas telefonom na broj 01 4851 926 ili putem e-maila: info@galerijaklovic.hr.


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət