Ana səhifə

Linden Metoda Charles Linden


Yüklə 0.71 Mb.
səhifə1/12
tarix25.06.2016
ölçüsü0.71 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   12

Linden Metoda

Charles LindenRešenje za anksiozni poremećaj, panični poremećaj i fobije


Posvećeno mojoj supruzi, koja je bila uz mene svo vreme mog anksioznog poremećaja i uz koju sam razvio ovaj program


Sadržaj
Dobrodošli

Uvod


Devet zapovesti

NA PRIJEVODU SA ENGLESKOG ZAHVALJUJEMO SLIJEDEĆIM ČLANOVIMA FORUMA:

1 – Moja priča – LIDIJA; UNA ..............................................................................25

2 – Anatomija anksioznosti- JOZI; EQUILIBRIUM; EBONY..............................55

3 – Fobije – EBONY...............................................................................................89

4 – Zaustavljanje anksioznosti – PJHARVEY........................................................96

5 – Odvraćanje misli & tehnike opuštanja – JOZI................................................100

6 – Disanje – PJHARVEY.....................................................................................111

7 – Lekovi – PJHARVEY.....................................................................................119

8 – Ishrana – BELFEGORA..................................................................................135

9 – Pušenje i alkohol – BELFEGORA..................................................................152

10 – Nastavak putovanja – ZMAJČICA................................................................156

11 – Položaj – LISA..............................................................................................159

12 – Faktori okruženja – LU SALOME................................................................164

13 – Dečja anksioznost – AHIL............................................................................167

14 – Stvari koje treba uzeti u obzir – LISA...........................................................179

15 – Vodič za partnere – RITM.............................................................................183

16 – Zaključak - RITM.........................................................................................196

Rečnik termina

Kontakti
Uredila : EBONY

Bez obzira kako se vaše stanje manifestuje, metode u okviru ovog programa JESU odgovor, jedini odgovor, jedini pravi način na koji ćete se otarasiti paničnih napada, anksioznih stanja i fobija.


Bez obzira šta ste naučili od drugih psihologa, doktora ili terapeuta, vi MOŽETE biti ponovo dobro. Zapravo, vi ste JEDINA osoba koja to može uraditi za vas.
Dobrodošli u program koji predstavlja odgovor na panične poremećaje i anksioznost - "Lindenova Metoda".
Nabavili ste ovaj program da bi se otarasili frustrirajućih i stravičnih simptoma Paničnog poremećaja i ostalih anksioznih stanja poput Socijalne fobije, Agorafobije i Paničnih napada. Odmah vam mogu reći da ste doneli pravu odluku da investirate u ovaj program. SADA je vreme da se zaustavi začarani krug destruktivnih misli i aktivnosti koji uništavaju kvalitet vašeg života.
Ovde nema nikakvih tajni, iz središta svetog mesta "Klub za oporavku od panike i anksioznosti", ponosno vam tvrdim da se "sveti gral" vašeg kompletnog oporavka nalazi duboko u vašem umu, vašem srcu i na stranicama ovog programa.
Program je veoma lak, evo šta treba da radite:


 • Radite na 9 zapovesti u toku narednih 9 dana. UPIJTE svaku informaciju odatle u potpunosti – PROŽIVITE TO!

 • Pročitajte priloženi materijal detaljno (nekoliko puta ako je potrebno).

 • Vežbajte samo-hipnozu sa CD-a dva puta dnevno.

 • Radite Tai-Chi vežbe sa video snimaka što češće.

 • Radite upravo ono što vas ovaj program podučava.

Morate razumeti sledeće:

SVETI GRAL PONOVNE DOBROBITI JE SASTAVLJEN IZ 2 MOĆNA ELEMENTA, A TO SU:
 1. ODVRAĆANJE MISLI – PONOVNO USPOSTAVLJANJE BALANSA IZMEĐU LOGIČNIH, SVESNIH MISLI I PODSVESNIH NAVIKA KOJE UZROKUJU VAŠE ANKSIOZNO PONAŠANJE I SIMPTOME.

 2. DISANJE – PRAVILNO DISANJE I POLOŽAJ ZA POSTIZANJE PRAVILNE FIZIČKE RAVNOTEŽE

Ponovno uspostavljanje balansa između svesnog i podsvesnog uma zahteva od vas vežbanje nekoliko važnih pravila (vežbi) koji u potpunosti okupiraju vašu psihu, omogućujući na taj način vašem svesnom umu da se odmori dok se podsvesni um izleči prirodnim putem. Ova pravila smo nazvali "Devet Zapovesti". Pročitajte ih, pročitajte ih ponovo i razumite ih.


Tehnike pravilnog disanja su također dostupne u okviru ovog programa.
OVAJ PROGRAM ĆE VAS PODUČITI SLEDEĆEM:


 1. Vaš um MOŽE biti oslobođen vašeg stanja. Moći ćete da proširite vaše mentalne i fizičke granice, vratite se natrag u "realan" svet.

 2. Vi MOŽETE prestati sa traženjem odgovora u udžbenicima i na Internetu. Više nećete osećati potrebu da nalazite odgovore, već da kažete ljudima šta ste naučili.

 3. Vi MOŽETE naterati sebe i probati nove aktivnosti. Ranije ste se osećali izolovano i uplašeno, sada ćete želeti da izađete napolje i otkrijete nove, neverovatne stvari za videti i uraditi.

 4. Vaš emocionalni rolerkoster JESTE gotov. Ova zastrašujuća vožnja se završila, da bi bila zamenjena uživanjem, srećom i mirom.

 5. Senzacije i bolovi MOGU biti zauvek odstranjeni. Zbog toga što simptomi više nisu važni, možete prestati da se fokusirate na njih i pođete napred.

 6. Možete prestati da živite u vašem strašnom i izolovanom svetu. Prisiljavanje, strah, tuga, frustracije i bes koje ste jednom imali sada zauvek nestaju i bivaju zamenjeni pozitivnošću i unutrašnjom snagom za koju nikada niste znali da je posedujete. Uvežbali ste sopstveni um da bude dovoljno moćan da stvori zastrašujuće senzacije, sada možete tu snagu preusmeriti da stvorite nešto mnogo bolje.

 7. Sada možete imati bolje i stabilnije veze sa drugima. Bilo da ste na poslu ili kod kuće, vaša komunikacija sa drugima je lakša i prijatnija. Ne uznemiravate druge, drugi vas ne uznemiruju. Kakvo olakšanje!

 8. Možete zaustaviti negativnost, tugu i depresiju. Obuzeće vas miran život tamo gde je nekada bila trauma i zastrašujuća iskustva.

 9. Sve ovo možete uraditi sa lakoćom. Potrebno je da sledite pravila i URADITE ono što se od vas traži sa najvećim mogućim zalaganjem

PAZI OVAMO! OVO JE VEOMA BITNO!

Veoma, veoma je važno da razumete "mentalni stav" u kome treba da budete da bi ste dozvolili da ovaj program bude učinkovit.


Pre nego što se zaputite na vaše putovanje, dozvolite da vam prvo pojasnim KAKO treba da razmišljate da bi ste prihvatili date informacije koje će oterati vašu anksioznost, zauvek!
Dozvolite da vam ispričam priču, možda ste je čuli ranije, možda niste, ali je veoma važno da razumete njeno značenje. Odakle ova priča potiče nije toliko bitno, ali informacije radi, mogu vam reći da ovu priču koriste Zen učitelji da objasne proces učenja potencijalnim studentima:
Učenik i Zen master sede za stolom i piju čaj. Zen učitelj pita učenika šta može da mu kaže o Zenu. Učenik počinje da prevrće po svojim sveskama, beleškama, knjigama. Dok učenik priča, Zen učitelj mu sipa čaj u šoljicu. Zen učitelj ne prestaje da mu sipa kada je šolja puna, već nastavlja da sipa dok se čaj preliva izvan šolje. "Zašto nastavljate da sipate čaj kad mi se šolja napuni do vrha?", zapita učenik. Zen učitelj odgovara, "Kako mogu da te naučim bilo šta o Zenu ako prvo ne isprazniš svoju šolju!"
Ako u moj program uvedete svo pređašnje znanje koje posedujete o svom stanju, sve prvobitne ideje, iskustva, strahove i nadanja, uvek ćete se vraćati na njih kako bi ih upoređivali sa mojim idejama.
Moje ideje nisu spiritualne, uvrnute, plašljive ili nerazumljive, već su to lake naučne metode zasnovane na stvarnim iskustvima i rezultatima. Ne postoje nuspojave (osim dobrobiti), nema interakcija, nema nikakvih opasnosti.
Duboko unutar vas samih vi znate da ste vaše stanje razvili kao odgovor na nešto što vam se dogodilo u prošlosti... bilo da je to: stres, gubitak, porodični problemi, ili nešto drugo... ovo je nebitno i od ovog trenutka želim od vas da prestanete sa traženjem krivca za vaše stanje; želim od vas da prestanete da razmišljate ili pričate o čemu god mislite da je uzrokovalo vaše trenutno stanje. Bilo šta da se desilo biće uvek zakopano u dubinama vašeg uma, nikada ne može biti obrisano. Međutim, vi možete sprečiti da vaš um vadi ta sećanja iz vaših arhiva, pri čemu direktno utiče na vašu sadašnjost i budućnost. Ovo sećanje, kao i navike koje ste razvili da se "borite" sa ovim sećanjem su ono što održava vaše stanje, to je ono što vas konstantno vrti u krug.
Evo još jedne priče koja divno ilustruje ono o čemu govorim:
Dva kaluđera hodaju putem. Jedan hoda se velikim ozbiljnim tonom na licu, dok drugi jednostavno hoda korak po korak. Dolaze do male reke. Jedna mlada devojka im se približi. Ona ih pozdravi, oni nju pozdrave. Onda im se ona obrati: "Dobra Gospodo, ne mogu sama preći preko potoka, da li bi jedan od vas mogao da me prenese?" Prvi kaluđer odmahnu glavom i reče "NE!". On se drži pravila: kaluđerima nije dozvoljeno da dotaknu žene. Drugi kaluđer se sagnu dole tako da se žena mogla popeti na njegova ramena. Onda svo troje pređoše preko reke, i kaluđeri se onda raziđoše od devojke.
Kaluđeri nastavljaju svojim putem. Prvi je veoma ljut i uznemiren. Drugi sasvim mirno korača. Kada više nije mogao da izdrži, prvi kaluđer upita drugog: "KAKO SI SAMO MOGAO??? Znaš koja su pravila o nama i ženama!" Drugi kaluđer se zaustavi pa mu reče: "Prijatelju moj, ja sam onu devojku ostavio tamo još kad smo prešli potok. Zašto je ti još uvek nosiš na ramenima?"
Kaluđer koji je preneo devojku preko potoka je imao znanje, sećanje na ono šta bi TREBALO da uradi, ali je ipak to ignorisao, zakopao je to duboko. Razum onog prvog kaluđera mu je govorio da ipak ne bi trebalo da prenosi devojku preko potoka... on je tako i postupio i nastavio da nosi sopstveni teret na sebi.
Vi takođe možete osloboditi sami sebe od neželjenih i negativnih misli.
Zaboravite lekove, psihijatrijske seanse i ostale metode KONTROLE koje se koriste svakodnevno na celom svetu, sa veoma malo ili bez uspeha... ovo ovde je upravo odgovor, ali vi ste ti koji morate naći odgovor u sebi i ukloniti ono što predstavlja "uzrok" vašeg stanja. Zakopajte vaš uzrok duboko, prekrijte ga kamenjem i nikada više ne pričajte o tome. Sa malo vežbanja, videćete kako vaše svesno pokušavanje da radite ovo postaje vaša "druga priroda", nešto instiktualno.
DA LI VI RAZUMETE OVO?
Neki ljude shvate ovo po prvi put, neki po drugi put, a mnogi po treći ili četvrti put, pa čak i 20-ti put ponovnog čitanja. Vaše je samo da razumete ovo!
SADA, STAVITE VAŠE STANJE U NAJMRAČNIJI DEO VAŠEG UMA I, KOLIKO GOD VAŠE STANJE VAS PODSEĆALO DA JE STRAŠNO, IGNORIŠITE GA!
Sada ćete verovatno reći... ali to stanje me čini da se osećam loše, toliko je zastrašujuće sve, ne mogu da ga ignorišem.... Ja sam se takođe osećao tako na početku, ali ako samo razmislite o tome, vaša anksioznost, vaši napadi panike, u stvari bilo koji element vašeg stanja vas nikada nije povredio ili doneo nešto loše, zar ne? Iako veoma neprijatni i zastrašujući, nikada vam nisu i nikada vam neće naneti štetu, a razlog je jednostavan:
NIKADA NIKO NIJE BIO POVREĐEN OD STRANE SENZACIJA, SERIJA NERVNIH IMPULSA!
Da li ste nekada gledali horor film? Ako jeste, znaćete da vas film uplaši do određenog stepena, i to varira od osobe do osobe. Vi ste reagovali na taj strah serijama fizičkih senzacija, to je u stvari anksioznost... ZAR NE?
Kada ste završili gledanje filma, vaše anksiozne senzacije su se povukle, ali se možda i dalje plašite da se neko čudovište možda ne nalazi ispod vašeg kreveta. Sledećeg jutra, sećanje na film je i dalje tu, ali je anksiozno stanje nestalo. Logično razmišljanje koje ste vi izveli koristeći svoj svesni um vas je uverilo da, iako zastrašujući, taj film NIJE STVARAN, da vas ČUDOVIŠTE ne može stvarno povrediti!
Vaša anksioznost se povukla zato što ste VI uverili svoju podsvest da prestane da bude anksiozna, da zaboravi na čudovište, sakrili ste to čudovište time što ste radili neke druge stvari koje odvraćaju vaše misli i na taj način sami sebi ste rekli: "To nije stvarno – ne može me povrediti". Vi ste kontrolisali vašu podsvest – SVESNO! Kako ste to uradili?
Da rezimiramo, zakopali ste ovo čudovište tako što ste odvraćali vaše misli i rekli sebi da to nije stvarno.
KORISTILI STE ODVRAĆANJE MISLI I AFIRMACIJE – VIDITE LI KOLIKO JE TO MOĆNO? To ste sve uspeli sa veoma malo truda.
Sada zamislite da je vaša anksioznost upravo to čudovište iz filma. Šta ćete uraditi da bi ste ga zakopali? Da uzmete pilule... to je stvarno smešno kad razmislite malo o tome... Zašto bi iko uzimao pilule da bi zaustavio sećanje na nešto? Ili možda možete posećivati psihijatra svake nedelje koji će vas samo podsetiti vašeg sećanja na anksioznost, na taj način podsećajući vas o vašem stanju, dajući mu dodatnu snagu i svest! Ne baš tako dobra ideja. Šta bi onda mogao biti odgovor?
ODVRAĆANJE MISLI - ODVRAĆANJE MISLI - ODVRAĆANJE MISLI...
... da bi ste stekli nove navike, da bi ste zakopali stare navike što dublje i da bi ste usvojili pozitivne podsvesne radnje... KOLIKO JE TO LOGIČNO U STVARI?
Evo i kako ćete to postići... Zove se "Devet zapovesti". Tih 9 zapovesti predstavljaju princip svega što sam upravo spomenuo.
U sledećih 9 dana otkrićete značenje svakog od ovih principa i naučiti kako da ih implementirate u vaše svakodnevne aktivnosti sve dok ne postanu automatske, instinktualne, kao što je to vaša anksioznost sada. Ali morate sami otkriti način kako da ih naterate da rade za vas.
SVE ŠTO JA MOGU DA URADIM JESTE DA VAM POKAŽEM KOJE SU TO METODE, DA VAM KAŽEM DA SU STVARNO UČINKOVITE I DA VAM KAŽEM ŠTA SA NJIMA DA RADITE! Ja sam mnogim, mnogim ljudima rekao za ove principe i skoro svakoj osobi je postalo bolje kad su ih implementirali u svoj život. Mnogi od njih su bili preplašeni, agorafobični, klaustrofobični, opsesivni, ali na kraju svi su bili zahvalni.
Živite po ovih devet zapovesti!

DEVET


ZAPOV I J ESTI

Vaše putovanje u dobrobit počinje ovde!

Charles Linden

www.panic-anxiety.comPrekinite da se borite protiv anksioznosti, tu bitku ne možete dobiti... zamenite anksioznost sa novonastalom čežnjom za životom.
Da bi ste izbegli "zamku anksioznosti" u kojoj ste sada, MORATE naučiti novo, ne-anksiozno ponašanje koje se nalazi duboko u vašem umu kao neurološke staze. Ove neurološke staze je ono gde se nalaze sećanja i navike, i loše i dobre. Anksiozno ponašanje je navika, kontrolisana podsvesnim umom ali sposobna da reaguje na svesne nadražaje.
Eliminisanje "anksiozne navike" je isto kao i eliminisanje bilo koje druge loše navike... prestanite da radite to dovoljno dugo i navika će se sama od sebe povući!
Kada ste učili da vozite, u početku je sve izgledalo jako teško i verovatno ste mislili da nikada to nećete naučiti. Kočili ste prejako, pritiskali kvačilo kada to nije trebalo... ali je tokom vremena sve postalo instinktualno, podsvest je preuzela tu naviku. Anksioznost funkcioniše po istom principu. Stvorili ste uverenje da je anksioznost normalno ponašanje i sada se vi ponašate u skladu sa tim uverenjem tako što usmeravate svoju pažnju na senzacije i misli koje anksioznost donosi. Konstantno tražite odgovore, posećujete doktore i izbegavate određene "plašljive" situacije... vi u stvari OSNAŽUJETE vašu anksioznost.
Kada bih vam sada rekao da nekako "zaboravite" da vozite, na primer, mislili bi ste da je to nemoguće, zar ne? Verovatno zato što bi ste možda otišli negde i ne bi ste vozili u narednih 6 meseci, ali bi ste i dalje mogli da vidite ljude koji voze, tako da bi "vožnja" za vas i dalje bilo nešto normalno. Posle 6 meseci bi ste uskočili u kola, i možda u početku malo neobično, vozili bi ste normalno.
Ako bih vam sada rekao da u narednih 12 meseci, gde god da odete sa bilo kim, morate da vozite viljuškar-vozilo i da nećete biti u mogućnosti da uđete, vozite ili uopšte vidite bilo koji auto, vaš mozak bi sagradio novu neurološku stazu, vi biste zakopali "naviku" vožnje duboko u vašu podsvest. Posle ovoga, bilo bi vam veoma teško da se vratite i vozite auto, naravno, ubrzo bi ste to mogli, jer se sećanje na datu naviku brzo ponovo aktivira.
Eliminacija bilo koje navike podrazumeva izbegavanje bilo čega što je vezano za tu naviku... sve je tako logično i ima smisla. Tako da... izbegavajte anksioznost! Ovi principi, nazvani "Devet Zapovesti", jesu ključ uspeha. Moraju biti uvežbavani sve dok ne postanu instinktualne radnje. Jedini način da odvratite sebe od loših navika jeste da pronađete nešto što će odvratiti vaše misli od tih navika.
Neki ljudi mogu pročitati "Devet Zapovesti" i implementirati ih iz momenta, zapravo mnogi ljudi pročitaju ovu sekciju samo jednom i nikada se ne vrate na nju opet, drugima će možda trebati nekoliko dana ili nekoliko nedelja.
OVO JE JEDINI NAČIN IZLEČENJA ANKSIOZNOSTI I ANKSIOZNIH STANJA.
UPAMTITE OVA PRAVILA, ČITAJTE IH NAGLAS SVE DOK IH NE UPAMTITE KAO PAPAGAJ. VEŽBAJTE SVAKO PRAVILO, SVAKOG SATA SVAKOG DANA SVE DOK VAM TO NE POSTANE INSTINKTUALNO.

PRVA ZAPOVEST
PRESTANITE DA POSEĆUJETE BILO KOG DOKTORA NA KOG NALETITE
Ovo možda zvuči jednostavno, ali je veoma, veoma važno. Ovde pokušavamo da uradimo 2 stvari; prvo da dokažemo vašem svesnom umu da vam nije potrebno uverenje od doktora da bi ste ponovo bili dobro, MORATE prekinuti ovaj krug jer je to upravo ono što vas vrti u krugu tako što konstantno podseća vaš podsvesni um da vam je potrebno uverenje. Drugo, potrebno je da "reprogramirate" um da instinktualno (podsvesno) ne traži uverenje.
JEDINI način da ovo uradite jeste da "vežbate" novu naviku. Sve što više svesno sprečavate sebe u potražnji za uverenjem od doktora ili neke druge osobe, sve manje ćete to morati da radite. Uskoro će neurološke staze u mozgu koje stvaraju staro, anksiozno ponašanje biti zamenjene novim navikama.
Razmislite malo unazad, koliko često ste bili u poseti doktoru od kada ste razvili vaše stanje? Verovatno nekoliko puta. Osim prepisivanja lekova ili upućivanja kod nekog drugog, npr psihologa ili psihijatra, sve što je doktor uradio jeste to što vas je uverio da niste "bolesni" (neki doktori čak to i ne rade). Ok, ako je to sve što ćete dobiti od vašeg doktora... zašto uopšte ići? Mislim, zar već do sada niste imali dovoljno uverenja? Možete ići kod doktora kolko god puta želite i dobiti isti tretman svaki put... U čemu je onda poenta?
NIJE POTREBNO DA IDETE KOD DOKTORA!

PRESTANITE SA TOM ANKSIOZNOM NAVIKOM ODMAH!
Možete se pitati kako je to moguće a da ne postanete još više uplašeni. Odvraćanje misli! Svaki put kada pomislite neku negativnu misao ili iskusite neki novi simptom, razoružajte ga; ne dozvolite da misao ili senzacija stanu na put novim, ili osnaže stare navike. Onog trenutka kada se osetite anksiozno ili kad vam je loše, uradite nešto drugo za promenu. Pustite glasnu muziku, pevajte uz nju, pričajte s nekim na telefonu (ali ne spominjite vašu anksioznost). Radite to sve dok se simptomi ne povuku, ali NE KONTAKTIRAJTE NIKOGA za bilo kakvo uverenje.

  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   12


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət