Ana səhifə

Lee Harvey Oswald


Yüklə 21.5 Kb.
tarix24.06.2016
ölçüsü21.5 Kb.

Lee Harvey Oswald

'''Lee Harvey Oswald''' (født amerikansk arbeider og attentatet mot president John F. Kennedy i 1963.


Oswald hadde en vanskelig barndom med en dominerende mor. Dette var kanskje grunnen til at han og hans to brødre vervet seg til militæret. Han fikk lite utdannelse, men leste endel på egen hånd, noe som førte til at han så på seg selv som meget intelligent og fikk sympatier for kommunismen. På tross av sitt politiske ståsted vervet han seg som marineinfanterist og tjenestegjorde i Japan som radaroperatør.
Etter ta sitt eget liv. På grunn av selvmordsforsøket fryktet de sovjetiske myndighetene de internasjonale konsekvensene hvis han skulle lykkes i et nytt selvmordsforsøk. Derfor lot de han bli i Sovjetunionen og sendte ham til Minsk der han jobbet som metallarbeider på Den hviterussiske radio- og fjernsynsfabrikken.
Til tross for at han hadde en bedre levestandard enn de fleste russiske arbeiderene, mistrivdes Oswald i Minsk. I Minsk traff han den 19 år gamle farmasi-studenten Marina Prusakova, som han giftet seg med. Den 1. juni 1962 reiste paret til Amerikas forente stater og slo seg ned i Dallas-området.
10. april 1962 forsøkte Oswald seg på et attentat imot general Erwin Walker en høyreradikal amerikansk offiser. Attentatet mislyktes, men Oswald kom seg unna ubemerket.
{{Biografistubb}}
Oswald, Lee Harvey

Oswald, Lee Harvey

Oswald, Lee Harvey
da:Lee Harvey Oswald

de:Lee Harvey Oswald

en:Lee Harvey Oswald

es:Lee Harvey Oswald

fr:Lee Harvey Oswald

he:לי הארווי אוסוואלד

nl:Lee Harvey Oswald

ja:リー・ハーヴェイ・オズワルド

pl:Lee Oswald

ru:Освальд, Ли Харвиfi:Lee Harvey Oswald

sv:Lee Harvey Oswald


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət