Ana səhifə

Kirikkale şartname No : 2014/15


Yüklə 72.5 Kb.
tarix25.06.2016
ölçüsü72.5 Kb.


MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU

SİLAH FABRİKASI MÜDÜRLÜĞÜ

71300 KIRIKKALE




Şartname No : 2014/15


Tarih : 02/07/2014

Revizyon : 00
OPTİK AYAR SEHPASI REVİZYONU

TEKNİK ŞARTNAMESİ
1.KONU
Bu Teknik Şartname, Optik Ayar Sehpasının MPT’nin dipçiksiz sıfırlanmasına yönelik revizyonun özellikleri, muayene ve teslim şartlarını içerir. Bu teknik şartnamede MKE Kurumu Silah Fabrikası Müdürlüğü Silah Fabrikası, tedarikçiler Firma olarak adlandırılacaktır.
2.TEKNİK ÖZELLİKLER
2.1.Mevcut MPT sıfırlama sehpası halihazırda tüfeği dipçiğinden tutarak sıfırlama yapmaktadır. Sehpanın dipçik bağlama aparatı bölümünde revizyon yapılarak tüfeği dipçik tüpünden tutar halde yeni bağlama aparatı tasarlanacaktır.

2.2.Yeni aparat (bundan sonra aparat denilecektir) sehpanın dipçik bağlama tablasına vida ile monte edilecek şekilde tasarlanacaktır.

2.3.Aparat, dipçik bağlama aparatının bağlandığı yere bağlanacak şekilde tasarlanacaktır. Dipçik bağlama aparatı sökülerek dipçik tüpü bağlama aparatı takılabilecektir. Aparat tasarlanırken diğer aparatın (dipçik bağlama aparatı) takıldığı yerlere zarar (delik açma/kapama vb.) verilmeyecektir.

2.4.Aparat MPT’nin dipçik tüpü formuna uygun, üstten kilitlemeli mandallı tip olacaktır. Kilitleme mandalların kullanımı kolay ve pratik olacaktır.

2.5.Aparatın mandalları kilitlendiği zaman tüfeği hareket etmeyecek şekilde tutacaktır. Dipçik tüpünün dip kımı, alt kısmı (dipçiğin tırtıklı kısmı dahil) ve üst kısmı aparata tam olarak oturacaktır.

2.6. Dipçik tüpünü üst taraftan tutan mandalın iç tarafı sert plastik (poliamid veya polipropilen 60-70 shore D) olacaktır.

2.7.Tüfeğin yeterli rijitlikte tutulabilmesi için aparatın dipçiği tutma boyu yeterince uzun olmalıdır. Bu uzunluk firma tarafından yapılacak deneme çalışmaları sonrasında tespit edilecektir.

2.8. Tüfek aparata bağlıyken aparat tüfeği saat yönünde ve tersinde 30º±10º döndürebilecektir. Tüfek döndürülmüş vaziyetteyken atış yapılabilecektir.

2.9.Aparata tüfeğin bağlanması ve sökülmesi sırasında aparat-sehpa- optik düzenek arasında operatörün tüfeği sökmesine ve takmasına engel/zorluk teşkil edecek uygunsuzluk olmayacaktır.

2.10. Aparatın ısıl işlemi (gerekli parçalarda) ve kaplaması yapılmış olacaktır.

2.11.Tüfek aparata dipçik tüpünden bağlandıktan sonra yapılacak atışlarda; tüfek yerinden çıkmayacak, düşmeyecek, yerinden oynamayacak, konumunu değiştirmeyecek ve atıcıya zarar vermeyecektir.

2.12. Aparat ve tüm elemanları 4.500 gram tüfek ile 7,62x51mm fişek kullanılarak yapılan atışlara dayanıklı olacak, atışlar sırasında meydana gelecek dinamik yüklere karşı yeterli rijitlikte üretilmiş olacaktır.

2.13. Aparatın imalinde kullanılan tüm 2 boyutlu ve 3 boyutlu teknik resimler Silah Fabrikasına Teslim edilecektir.

2.14. Aparat yeni ve kullanılmamış olacaktır.

3. MUAYENE ŞARTLARI
3.1.Aparat ve tüm elemanları göz muayenesine tabi tutulacak, bu kontrol sonucunda kırık, çatlak, kaynak hatası, boya hatası vb. uygunsuzluk olmayacaktır.

3.2.Aparata dipçiği çıkarılarak dipçik tüpünden MPT tüfeği bağlanacak, dipçik tüpünün aparata ve el kundağının el destek parçasına oturup oturmadığı, optik düzeneğin tüfeğin arpacık ve gezinin hizzasında olup olmadığı kontrol edilecektir. MPT ile atış yapılacak atış sırasında ve sonrasında aparatın silahı hareket etmeyecek şekilde konumunu değiştirmeden tutup tutmadığı kontrol edilecektir.

3.3. Aparata MPT bağlanarak sehpa ile dağılım atışı yapılacak, 5 adet merminin dağılımının 9 cm çapta toplanıp toplanmadığı kontrol edilecektir. Dağılım 9cm veya daha düşük olmalıdır.

3.4.Aparat 2. Maddede verilen özelliklere ve muayene şartlarına göre kontrol edilecek uygun olması durumunda kabulü yapılacaktır.

3.5.Muayene esnasında aparattaki dizayn ve imalat hataları sebebiyle oluşabilecek kazalardan Firma sorumludur.

3.6.Aparat, şartname gereklerini sağlamaz ise firma, 10 (on) iş günü içerisinde eksiklikleri uygun hale getirecektir.

4. TESLİM YERİ

4.1.Ürünlerin teslim yeri SİLAH FABRİKASI/KIRIKKALE’dir.

5.TERMİN TARİHİ

5.1. Aparat, tutucu, adaptör ve destek parçaları sipariş onayına müteakip 40 (kırk) gün içerisinde teslim edilecektir.

6.GARANTİ ŞARTLARI

6.1. Aparatın garanti süresi kesin kabulünün yapıldığı tarihten itibaren 1 yıldır. Garanti süresi içinde imalat, montaj, malzeme hatalarından kaynaklanan arızalar garanti kapsamındadır.

HAZIRLAYANLAR
İsmail Hakkı SERDAR Murtaza POLAP

Kalite Güv.Müh. Kalite Güv. Tek.
KONTROL
Turgay ÜNAL Ali GÜMÜŞ

Kalite Güv. Başmüh. Kalite Güv.Md.


ONAY
Mustafa TANRIVERDİ

Fabrika Müdür Yardımcısı


/


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət