Ana səhifə

Kees van Egmond teelt in Bleiswijk de snijbloem matricaria. Hij is getrouwd met Ineke en vader van Job, Marjan, Klaas, Rik, Bart en Sam. Als gezin onderhouden ze de website kees-ineke nl


Yüklə 24 Kb.
tarix27.06.2016
ölçüsü24 Kb.
Kees van Egmond teelt in Bleiswijk de snijbloem matricaria. Hij is getrouwd met Ineke en vader van Job, Marjan, Klaas, Rik, Bart en Sam. Als gezin onderhouden ze de website kees-ineke.nl.
Zondag 10 februari

De dag begint met gezamenlijk ontbijten. Croissants uit de oven benadrukken het feestelijke karakter van deze dag, die verder in het teken staat van kerk- en familiebezoek. ’s Morgens een doopdienst. Telkens weer een wonder om als gemeente te mogen meemaken dat de grote God zich aan kleine mensen wil verbinden.


Voor het naar bed gaan worden de broodtrommels en drinkbekers van de jongste drie weer uit de kast gehaald. De wekker gaat op half zeven. Klaar voor een nieuwe werkweek.
Maandag 11 februari

Eerst maar een kop koffie. Dan via internet de prijzen opvragen van de zojuist geveilde bloemen. Met Valentijnsdag in zicht zal het vandaag een topdag zijn op de bloemenveilingen. Wordt de stijgende lijn van vorige week voortgezet? Daarna aan het werk. Op het programma staat de oogst van ruim 12.000 takken witte Baya. Ze zullen in de loop van de avond door een transporteur worden vervoerd naar de veilingen in Rijnsburg en Aalsmeer. De planting van vorige week krijgt aan het eind van de middag water met een middel er aan toegevoegd tegen wortelschimmel. Voorkomen is ook in de kas beter dan genezen.

’s Avonds is het tijd voor de tweewekelijkse Bijbelstudie met een groep van tien mannen. Vanavond is aan de orde het christen zijn in de praktijk. Op je werk, in huwelijk en gezin en als kerk in de samenleving. Genoeg stof voor de bespreking dus.
Dinsdag 12 februari

De dag begint zoals altijd met het vullen van de broodtrommels. Daarna is het tijd voor het dagboekje en gebed. Kracht voor een nieuwe dag en bewaring onderweg voor de schoolgaande kinderen.

Ook vandaag wordt er weer geoogst. Het is als een dagelijks refrein. De nieuwe plantjes, 4 centimeter groot, staan alweer klaar om de lege plaatsen op te vullen. De avond wordt besteed aan de website. Een nieuwe limerick op de voorpagina. Tijd voor een verse weblog.
Woensdag 13 februari

Op de veilingen zal de meeste drukte voorbij zijn. De grootste aantallen bloemen zijn op vrijdag, maandag en dinsdag verhandeld. Het is aan de kopers om de ingekochte handel op tijd op de plaats van bestemming te krijgen. In Nederland, maar het overgrote deel zal worden geëxporteerd naar de ons omringende landen en ver daarbuiten.

Aan het eind van de middag breng ik Rik naar de voetbaltraining. ’s Avonds met Marjan naar de bibliotheek om boeken te ruilen. Nieuwe boeken meenemen of zal ik eerst Duizend schitterende zonnen van Khaled Hosseini gaan lezen?
Donderdag 14 februari

Dé Dag. Bloemen, cadeautjes of kaarten, elke manier om aandacht te geven aan geliefden is toegestaan. Op de GSR in Rotterdam doen ze het met rode rozen, al dan niet vergezeld gaand van een liedje. Vandaag gaan de laatste planten van deze week de grond in. Zestigduizend witte en ruim veertigduizend gele matricaria die geoogst gaan worden in mei. Wij denken nu al aan moederdag.

Omdat ik zondagmorgen moet preeklezen vanavond de uitgekozen preek een paar keer doornemen. Met de gebeden voor deze dienst wacht ik tot zaterdag.


Vrijdag 15 februari

Om twaalf uur is de arbeid gedaan. ’s Middags maken we de balans op van de aanvoer en opbrengst in deze Valentijnsweek. Geen topproductie, wat dat betreft zou deze bloemendag voor ons beter in september kunnen vallen. Verder even naar de oogst aan limericks kijken om te zien welk exemplaar ZOZ-waardig is. Om vier uur stap ik op de fiets met Sam van zes achterop, richting het zwembad in Zoetermeer. Hij is bezig voor zijn A-diploma. Sinds een paar weken weet hij hoe een fuut eruit ziet en de gesprekken onderweg gaan nergens anders over.


Zaterdag 16 februari

Met vier zoons op voetbal en een dochter op dwarsfluitles is in ieder geval de ochtend rijkelijk gevuld. Met een beetje geluk, of moet ik zeggen pech, sta ik om half acht al te koukleumen op de parkeerplaats bij Soccer Boys. Vanmiddag vieren we in familiekring de verjaardag van oma de Wit. Het is goed om elkaar weer te zien. ’s Avonds, met de benen op tafel, is het tijd voor een terugblik…


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət