Ana səhifə

Grenzeloos gemak in Food: De impact van convenience op de foodketen in België en Nederland Nieuwe studie ing economisch Bureau


Yüklə 28.5 Kb.
tarix25.06.2016
ölçüsü28.5 Kb.

Grenzeloos gemak in Food: De impact van convenience op de foodketen in België en Nederland - Nieuwe studie ING Economisch Bureau

12-2-2008Op 12 februari vond in de Efteling de presentatie plaats van het rapport 'Grenzeloos gemak in Food'. ING Economisch Bureau, ING Bank Nederland en ING België werkten nauw samen bij deze grensoverschrijdende studie. Circa 150 ondernemers uit België en Nederland waren aanwezig bij de presentatie door Dirk Mulder, branchemanager Handel in Nederland, en Filip Maes, Sector Coordinator in België. De uitreiking geschiedde door Luc Truyens, directeur ING België aan Paul Bringmann van La Place en John Valster van Univeg.
 
Het rapport staat stil bij de meest belangrijke ontwikkeling in de foodsector: convenience, ofwel gemak. Convenience is een fenomeen dat zich in de gehele keten manifesteert. In essentie is convenience het leveren van toegevoegde waarde door de ene schakel door middel van het overnemen van activiteiten van een andere schakel (de consument, maar ook andere bedrijven), die op zijn beurt efficiencywinst creëert. Hierdoor heeft een herschikking van activiteiten in de foodketen plaatsgevonden. Nieuwe bedrijven zijn ontstaan of nieuwe activiteiten zijn geintegreerd in bestaande ondernemingen. Met het oog op de toekomst biedt convenience nog altijd zeer veel mogelijkheden. Partnerships, voedselveiligheid en integratie van foodretail en foodservice zijn hierin centrale thema's.
 
Ten slotte biedt het rapport ook een uitgebreide beschrijving van de verschillende schakels in de foodketen en worden de Belgische en Nederlandse markt met elkaar vergeleken.


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət