Ana səhifə

Forord til Håndbogen 2005


Yüklə 406 Kb.
səhifə1/6
tarix27.06.2016
ölçüsü406 Kb.
  1   2   3   4   5   6

Forord til Håndbogen 2005

Formålet med denne håndbog er ikke at give udtømmende svar på alle spørgsmål vedrørende arbejdet i en Y's Men's Club.

Vores bevægelse er bygget op med et udpræget selvstyre i enhver lokal klub, hvor der kun er nogle ganske få fundamentale krav, klubben skal efterleve for at have lov at kalde sig Y's Men's Club.
For alle klubledere gælder det, at arbejdet er et fritidsjob. Det må derfor være en selvfølge, at man ved at rationalisere gør, hvad man kan for at lette arbejdet.

Denne håndbog har til formål at være en håndsrækning med nogle anvisninger på, hvordan det praktiske arbejde kan gøres.


Denne foreliggende 7. udgave af Håndbogen, som har haft de foregående udgaver som udgangspunkt, har været forelagt Regionsledelsen til godkendelse.
For at Håndbogen kan udfylde sit formål, må den løbende opdateres. Enhver bruger af Håndbogen kan hjælpe til med at gøre et kommende optryk endnu bedre, idet forslag og idéer kan indsendes til Regionens sekretær, e-mail: sekretaer@ysmen.dk eller Axel Hansen, e-mail: forsendelse@ysmen.dk

STARTEN


I begyndelsen af 1900-tallet blev det på mode at være med i en frokostklub, og organisationer som Lions Rotary m.fl., blev startet dengang.

Også inden for KFUM ville man gerne udnytte frokostidéen, så i 1920 inviterede sekretæren for medlemsfremgang i Toledo KFUM alle "Boosters", dvs. medlemmer, der havde gjort et stort arbejde inden for pengerejsningsprojekterne, til et møde. Det viste sig at være en god idé. Man startede en klub - og kaldte den "TOLYMCA".


Til at udforme lovene valgte man en ung jurist, Poul William Alexander, som siden blev Y’s Men’s bevægelsens den første verdenspræsident.
Andre KFUM afdelinger ønskede ligeledes at starte frokostklubber - og man måtte til at tænke over et bredere dækkende navn. Ideen til navnet kom under 1. verdenskrig hjalp. Her hjalp Will M. Cressy KFUM i det fjerne Østen med at underholde soldaterne. Når han sendte sine beretninger hjem, underskrev han sig altid som "One af the Y's Men from East". P. W. Alexander så straks, at her var navnet, og han fik lov at bruge det.
I Maj 1922 blev Ohios Y's Men's Club stiftet - og herefter gik det hurtigt. Til Europa kom bevægelsen i 1928, hvor den første klub blev chartret i Tallinn i Estland. Flere kom til i Tjekkoslovakiet, Polen, Ungarn og England.
Efter krigen myldrede det med amerikanere i Europa, og under en forretningsrejse i Prag mødte købmand Ejnar Davidsen fra Aalborg amerikanske udsendinge fra KFUM. En af dem fortalte Ejnar Davidsen, at der var oprettet en Y's Men's Club i Prag. Var det ikke en idé for Danmark også? Ejnar Davidsen fortalte om sine oplevelser i Prag ved den ordinære KFUM generalforsamling i marts 1947, og flere af deltagerne var straks med på idéen. Den. 11. august 1947 kunne den første danske Y's Men's Club chartres. Den fik navnet Aalborg Y’s Men’s Club Aalborghus, og i 1953 kunne klub nummer to chartres i Danmark, idet Århus Y's Men's Club så dagens lys.
I den første tid var Danmark en del af Region Europa, men i 1963 var der basis for en tredeling af regionen. Danmark og Norge kom til at udgøre Region Danmark/Norge. Fra 1969 har Danmark været en selvstændig region.
Godt 50 år efter den første spæde begyndelse er Region Danmark blevet et stærkt Y's Men's område. Ifølge April-rapporten 2005 består Region Danmark af 139 klubber med i alt 3440 medlemmer. Regionen består af 17 distrikter, hvoraf det ene er Distrikt Donau.


ORGANISATIONSPLAN FOR Y’S MEN INTERNATIONAL




International ledelse

består af IPE – IP - PIP


IT

ISG





International Council

består af International ledelse og 21 councilmedlemmer




AREA AFRIKA

66 lubber

915 medlemmer




AREA ASIEN

471 klubber

9405 medlemmer


AREA CANADA

26 klubber

491 medlemmer


AREA USA

165 klubber

2700 medlemmer

AREA SOUTH-PASIFIC

19 klubber

320 medlemmer




AREA LA / CAR

50 klubber

701 medlemmer


AREA EUROPA

297 klubber

6712 medlemmer


AREA INDIA

354 klubber

5543 medlemmer



AREA EUROPA




AREA-LEDELSEN

består af APE – AP – PAP og 2 councilmedlemmer







AREA COUNCIL

består af AREA-LEDELSEN og areaets 5 RD’ere




REGION


CENTRAL SOUTH

EUROPA


19 klubber

351 medlemmer




REGION

DANMARK
139 klubber

3440 medlemmer


REGION

FINLAND/BALTIC.


20 klubber

261 medlemmer



REGION

NORGE
90 klubber

2002 medlemmer


REGION

RUSLAND


REGION

SVERIGE
29 klubber

658 medlemmer



REGION DANMARK




REGIONSLEDELSEN

består af RD – RDE – RDEE – PRD + 5 RLM’ere

RSA


RSF

RT




REGIONSRÅDET

består af REGIONSLEDELSEN og 16 danske DG’ere




SEKTION NORD 1

1 RLM

4 distrikter



4 DG’ere

34 klubber


SEKTION NORD 2

1 RLM

3 distrikter



3 DG’ere

29 klubber


SEKTION MIDT

1 RLM

5 distrikter



5 DG’ere

31 klubber


SEKTION


SYD

1 RLM


2 distrikter

2 DG’ere


21 klubber

SEKTION


ØST

1 RLM


2 distrikter

2 DG’ere


18 klubber

Distrikt


Donau

10 klubber


KLUB – DISTRIKT – SEKTION – REGION


Klubben: The International Association of Y’s Men’s Clubs”, eller blot Y’s Men International, er det officielle navn på vor bevægelse. Navnet udtrykker tydeligt, at her er tale om en sammenslutning af enkeltklubber. Hele den internationale bevægelse er opbygget af enkeltklubber. Det er i klubben medlemmerne samles, virker og trives. Det er i klubbens udvalg, medlemmerne planlægger og udfører tjenester. Det er i klubben og dens udvalg, at arbejde i fællesskab bliver til kammeratskab. Det er i og ud fra klubben, at Y’sdom virker i og til kammeratskab og tjeneste. Organisatorisk er hver enkelt klub også et meget vigtigt led. Ud af sin midte vælger klubben sit præsidium. Det er klubberne, der vælger lederne på alle niveauer i vor bevægelse fra Distriktsguvernør (DG), Regionsleder (RD), Area Præsident (AP) til den Internationale Præsident (IP). Klubben har ikke blot ret til at stemme, - den har pligt til at stemme. Hver enkelt klub er en selvstyrende enhed med de ganske få begrænsninger, der følger af den gensidige respekt, at ville følge de regionale og internationale love, - i øvrigt love, som klubben selv har haft indflydelse på.
Distriktet: Et distrikt er et geografisk område indenfor en region med 3 eller flere klubber. Størrelse på og antal af distrikter i en region vil afhænge af klubbernes antal. Distrikternes antal og område fastlægges af regionsrådet.

Distriktet er klubbens nærmeste kontakt til det internationale fællesskab. Distriktsguvernøren (DG) er formidleren af budskaber mellem klubberne og regionsledelsen.


Distrikts Guvernør: Hvert distrikt ledes af en Distrikts Guvernør (DG), som 2 år før sin tiltræden vælges til Distrikts Guvernør Elect (DGE) af distriktets klubber på den årlige distriktskonference, og året efter til Vice Distrikts Guvenør (VDG).

DGs embedsperiode er normalt et år. Undtagelsesvis kan genvalg finde sted – og kun én gang. Distriktsledelsen består af DG, VDG og DGE. Til at hjælpe sig i det daglige arbejde kan DG udpege en sekretær (DS) og en eller flere distriktsassistenter. DGE vælges to år før sin tiltræden som DG.


Distriktledelsen består normalt af Distrikts Guvernør (DG), Vice Distrikts Guvernør (VDG) og Distriktsguvernør Elect (DGE). Efter lokalt behov og ønske kan ledelsen supplere sig med et eller flere Distriktsledelsesmedlemmer, som f.eks: Distriktssekertær, BF-assistent, samt evt. Distriktsskatmester og Distrikts ekstensionassistent (EMC-ass.). Distriktsledelse og stab holder møde nogle gange om året efter lokal skik og behov.
Distriktsmeddelelser udsendes af DG/DS til klubberne med passende intervaller.
Distriktsrådet består af distriktsledelsen og to medlemmer fra hver af distriktets klubber, nemlig klubpræsident og vicepræsident eller et andet af klubben valgt distriktsrådsmedlem. DG skal indkalde til distriktsrådsmøde mindst to gange årligt, normalt i oktober og februar. Ved disse møder deltager distriktsledelsen, DS, BF-ass og øvrige distriktsassistenter. Sektionens RLM skal inviteres til møderne i distriktsrådet, som repræsentant for regionsledelsen, og derfor skal disse møder fastlægges i samråd med denne.

Distriktsrådet har til opgave:



  1. at opmuntre til fællesaktiviteter indenfor distriktet og til planlægning af fælles distriktsprojekter.

  2. at planlægge distriktskonferencen og DG’s besøg i klubberne

  3. at diskutere og vurdere alle distriktets og regionens aktiviteter.


Distriktskonferencer har til formål:

  1. at styrke kammeratskabet og fællesskabet imellem distriktets medlemmer

  2. at drøfte og vedtage opgaver, som skal og kan løses på distriktsplan

  3. at udvikle tanker og ideer, som styrker Y's Men's bevægelsens fremtidsmuligheder

  4. at vælge distriktsledelsen


DG-Klubbesøg: DG bør aflægge alle klubber i sit distrikt mindst to besøg i hvert klubår (andet klubbesøg kan erstattes af præsidietræf). Disse besøg vil have en gensidig betydning. DG kan holde sig orienteret om den enkelte klubs virksomhed og trivsel, og den enkelte klub kan hos DG indhente råd og vejledning om alle tænkelige spørgsmål og opståede problemer. Gennem DG’s personlige kontakt med klubmedlemmerne og klubbernes præsidier vil DG kunne hjælpe og vejlede til gavn for trivselen i de enkelte klubber og til gavn for hele vor bevægelse. Når DG’s klubbesøg tilrettelægges - gensidigt og på rette måde – vil det være disse besøg, som afdækker og formidler IMPULSER - INSPIRATION - NYE VEJE for vor bevægelse.
Det er meget væsentligt, at DG ved sit besøg i en klub bliver programsat med rimelig tid. En velforberedt DG vil have behov for mindst en halv time under selve klubmødet. Efter klubmødet afholdes møde imellem klubbens præsidium og DG. Der bør her være en dagsorden, der er aftalt mellem præsidenten og DG således, at man er sikker på at komme igennem de vigtigste punkter. Dagsordenen bør indeholde aktuelle spørgsmål, opgaver og Y´s Men´s bevægelsen i almindelighed. DG bør efter mødet være i besiddelse af aktuel status for klubben.

DG må altid være parat til at støtte klubberne samt formidle den assistance, der kan være nødvendigt, eller der bliver bedt om. Finder DG, at klubben er nødlidende, vil der i forlængelse af mødet være mulighed for en indgriben, der måske ellers ikke ville være mulig. Endelig har disse møder mellem DG og præsidierne igennem årene befordret mange venskaber og inspirationsfornyelse i vor bevægelse.


Inspiration til præsidier og udvalgsformund: Distriktsledelsen iværksætter ledertræning eller inspirationsarrangementer for klubbernes præsidier og udvalgsformænd. Denne træning/inspiration bør finde sted senest i forsommeren før deres tiltræden således, at lederne er "klædt godt på", når klubåret starter.

  1   2   3   4   5   6


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət