Ana səhifə

Besök den 8 maj ieper (ypres) staden som under första världskriget raserades till en grushög omgiven av skyttegravar och slagfält I Flandern – något som de flesta av oss kanske hört talats om men aldrig sett !


Yüklə 88 Kb.
tarix25.06.2016
ölçüsü88 Kb.

Besök den 8 maj IEPER (YPRES) - staden som under första världskriget raserades till en grushög omgiven av skyttegravar och slagfält i Flandern – något som de flesta av oss kanske hört talats om men aldrig sett !
Den 8 maj 2010 organiserar Svenska Klubben i samarrangemang med Den Norske Foreningen en utflykt till den trakt som under fyra år 1914-1918 var skådeplats för våldsamma strider. Mer än 150 krigskyrkogårdar vittnar i dag om de 500 000 soldater som stupade här. Läs mer om ämnet i Henric Weydes artikel i bilagan till mejlet.
Vi kommer att fara med buss till Ieper (vars ursprung går tillbaka ett tusental år) där vi plockar up Raoul, vår duktige engelsktalande guide, för att besöka slagfälten på Flanders Fields, sedan göra en tur till krigskyrkogårdarna Essex Farm, Tyne Cot och Langemark. Vi kommer också att besöka krigs- och skyttegravsmuséet Hill 62. I programmet ingår även en lunch på restaurang t'Ganzeke i Ieper. Efter lunchen går vi på det intressanta Flanders Fields Museum. Det hela avslutas med en guided tur i stadens helt återuppbyggda centrum där allt återställts till hur det såg ut före första världskriget.

Vi beräknar vara tillbaka i Brysssel omkring kl.18.


Här nedan finner du de praktiska detaljerna.

Datum: lördagen den 8 maj 2010.

Möte: kl. 8.30 på rue de Loxum i Bryssel (nära Gare Centrale – karta skickar vi dig när du anmäler dig).

Anmälan: till aktivitet@svenskaklubben.be senast den 3 maj 2010, med angivande av deltagarens namn, mobilnummer, vald huvudrätt* och efterrätt.

Kostnad : € 46 per person som täcker buss, guide, alla inträden och lunch (huvudrätt, efterrätt, en dryck – vin/öl eller soft, kaffe).

Betalning: Att överföras snarast till Klubbens konto 953-024 1905-53. Nämn deltagarens namn + ‘IEPER’!

Önskar du mer information, kontakta Kerstin Windahl 0496 608 501.


Tyne Cot Cemetary

*Välj huvudrätt: entrecôte, kött på spett, vol-au-vent eller poêlon du pêcheur (fiskarens panna). Välj efterrätt: tiramisu maison, dame blanche, eller tarte aux pommes chaudes.


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət