Ana səhifə

A green Day története a kezdetektől napjainkig


Yüklə 103.5 Kb.
tarix18.07.2016
ölçüsü103.5 Kb.
Sajtóanyag:
GREEN DAY – Amerikai idióták és az új punkrobbanás – KÖNYV

A Green Day története a kezdetektől napjainkig

A napokban jelent meg az első magyar nyelvű könyv a Green Dayről! A Green Day új albuma hamarosan szintén a polcokra kerül, így még nagyobb aktualitással bír egy Green Day-könyv megjelenése, ami a zenekar pályafutását dolgozza fel a kezdetektől egészen az utolsó megjelent albumukig, az American Idiot-ig.


A könyvből, mely a Silenos Könyvkiadó könnyűzenei könyvsorozatának következő kötete, megtudhatunk mindent erről az igazi, nem irodaházban megtervezett együttesről.
Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt és Tre Cool triója nem csak az amerikai álmot váltotta valóra, hanem a világ összes középsulis bandájának álmát is:

„Zenéljünk, legyünk híresek!”

Ennyi elég volt, hogy a mesékből jól ismert történet valósággá váljon, azaz a három jóbarát meghódítsa a világot. Nem volt mindig könnyű, de mindig marha vicces volt.
Ez az első könyv, amely a teljes Green Day-sztoriról szól. Ben Myers, a kötet szerzője végig nyomon követte a Green Day pályafutását a kezdetektől, sőt a srácok gyermekkorától kezdve (nagyjából 1989-től) a csúcsig.
A szerző elismert zenei újságíró (Melody Maker, Guardian stb.), így nem csak hirtelen ötlettől vezérelve állt neki könyvet írni, hanem a zenekarral együtt töltött rengeteg idő, végtelen semmittevések és a megannyi interjú után úgy érezte, ideje szintet lépni, s megírni az egész történetet, melynek szinte az összes fontos epizódjánál jelen volt. Emellett a zenekar rajongója is, aki körültekintően, átláthatóan és izgalmasan mutatja be az elsőre talán infantilisnek és őrültnek tűnő három gyerekkori jóbarát történetét, akik alapvetően befolyásolták a rockzenei trendeket, sőt még az USA politikai életének alakulását is.

A könyvben szó van a NOFX-ről a Clash-ről, Sex Pistolsról, a kaliforniai punk éledéséről, nagyjából minden ma ismert rockzenekarról akad benne utalás, de leginkább persze arról szól, hogy a Green Day három tagja mennyire lazán tengeti a mindennapjait, és hogy hogyan élik meg a hétköznapi srácból a világsztárrá válás folyamatát.


Íme tehát a teljes Green Day-sztori rengeteg beszólással és interjúrészlettel!
Apróbetűs: Vigyázat! Szókimondó szövegek!
A kiadó előző könyve sokak örömére Manu Chaóval foglalkozik. A világ leghíresebb utcazenészének hihetetlen kalandjairól szól, hogyan jutott el a csúcsra kétszer, két külön név alatt, és hogy ez idő alatt mégis az underground életben tartását tartotta leginkább a szeme előtt.

Képek:


Fülszöveg:
Myers, Ben: GREEN DAY - Amerikai idióták és az új punkrobbanás
ISBN 978 963 06 6767 8

3200 Ft, 222 oldalSilenos, 2009
Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt és Tre Cool triója nem csak az amerikai álmot váltotta valóra, hanem a világ összes középsulis bandájának álmát is:
"Zenéljünk, legyünk híresek!"
Ennyi elég volt, hogy három barát meghódítsa a világot. Nem volt mindig könnyű, de mindig marha vicces volt.
Hogy átéljük a lazulást, mintha egy nagy füstfelhőn át szemlélnénk az eseményeket egy nyugis napon, amelyen tulajdonképpen abszolút semmi sem történik (ez a green day alapjelentése), akkor ez a jó választás: a teljes Green Day sztori rengeteg beszólással és interjúrészlettel.


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət