Ana səhifə

05S5 semester undervisningsplan


Yüklə 40.5 Kb.
tarix24.06.2016
ölçüsü40.5 Kb.

05S5 - 2. semester - undervisningsplan
Område

Ansvarlige

Overskrifter
1
CK

Opstart – Studieordning - Planlægning
2
CKs lege
Snak om inter- og intranet.

”Battle” – en kampleg. 2 hold – mange forhindringer – skyde på hinanden.

Snak om lege/aktiviteter til specialområdet.


3

6-10 SFO

Per ThomasWulf Søren Bie
Det er ALTID godt at vise tingene. Det giver flere informationer end bare ord. (redundans)

Energiske kommentarer er en måde at ”piske stemningen”

Udnytte holddelingen til flere ting er en god ide (Her brugte de observatørinddeling også til boldspillet)  giver mindre ”fnidder”

At fortælle flere gange til mindre hold kan øge kvaliteten af instruktionen (her at to hold fik samme instruktion i st f i samlet flok)


4

CKLæring – læreprocesser

Følelser som brandalarmer – de larmer, men fortæller ikke præcis hvad man skal gøre…


Viden som noget man VED og noget man gætter

5

3-6

MajbritK Anne Sanne
Inddeling. Det er værd at reducere ”tænketid” ved at inddele direkte og bruge konkrete ting (gå til måtten) i st f f.eks. tal) Se på hjemmesiden under ”Leg i praksis”

Musikkens tempo. 120 BPM er godt til hop. Man skal bruge mindst 140-150 til løb.

At bruge billeder og historier er FANTASTISK effektivt.

Billeder giver ”hel-krops-instruktioner” – hele kroppen er f.eks. med i ”en bjørn” og ikke bare et bøjet ben.

Snak om forskel på at ”give instruktioner” og ”skabe instruktioner” (sammen med børnene  f.eks. ”hvordan bevæger en abe sig?” ”hvad kan man møde i junglen”. Det sidste kræver meget af evnen til at sige ”ja”

”Følg mig” – er ofte en god ting. Giver frihed OG nye ideer. (fra AirTrack)

Afslapning. Det er ofte godt at ”fylde folks sind” – altså at de skal tænke på / gøre noget bestemt. Ellers flyver tankerne i alle retninger. F.eks. ”tænk på at trække vejret dybt”. ”Spænd og slap af i musklerne” ”læg hænderne på maven og lad åndedrætte skubbe dine hænder op og ned.”


6

Special Voksne

Signe Anette Bodil Thomas
Klarede selv – CK med sygt barn

7

0-3

Majbrit Stinne Gitte Ulla Ena Lalaine
Halefangerleg – SUPER variation med mange haler  sørger for at de ”svage” ikke bliver udskilt, men stadig er med i legen,.

”At tælle haler” – det er nemmere ”bare” at tælle alle end ”at tælle og trække en fra” – den sidste giver mest der skal huskes og kan glemmes

Rundbold –

Pædagogisk idræt – ”at banen passer til manden ” (i stedet for at manden skal tilpasse sig banen)gFra høj til lav kraft (rundbold til udstrækning) kræver ofte overvejelser – (her ”medbragte” folk deres høje snak og kommentarer, som er sjove til rundbold, men ikke hjælper på udstrækning)

Udstrækning på måtter – at overveje placering af folk er en vigtig del af arbejdet Her var de placeret ”sjusket”  mere overvejelser kunne give mere ”tæthed” og at folk kunne se strækøvelserne.

Afspænding kræver tid – inden kroppen er faldet ned og man er kommet i ro  brug MINDST 5 minutter (som igangsætter er man ofte for hurtig)8

Special Unge

Line Sofie Signe Pernille
Inddeling. Læg mærke til hvor nemt det er at blive sendt ud til en konkret base. Ingen ”huskeri” – bare gå derud.

Opvarmning – Hvis de – og alle andre - skal se, hvad der skal ske, så skal det være MEGET tydeligt og MEGET enkelt.  Løb modsat dem, så kan alle se. Brug STORE bevægelser. –

Hvis man placerer sig midt i salen bliver afstanden ofte for stor ud til brugerne, så de ikke føler kontakt med vedkommendeSignalværdi. Man ”siger noget” ved sin placering, sit kropssprog, osv  hvis man som tilskuer ikke kigger, flytter sig osv, så fortæller man også at aktiviteten ikke er så meget værd.

Airtrack: Det kan være svært at ”oversætte” en abstrakt bevægelse som stræk hænderne opad  gør det til en meningsfuld opgave Ræk op og pluk æbler (man har en grund til at strække arme opad)  endnu bedre: Sæt en stang som man skal nå op at røre. (konkret og direkte feedback.

Instruktionside: Det kan ofte være nemmere at sige noget 4 gange til 4 små grupper end at få det igennem overfor en stor gruppe – og være nødt til at gentage 8 gange. Gælder ALLE vore brugergrupper.

Boldspil er typisk meget kaotisk og kræver at man ikke bliver ”skræmt” af det  nogle af vores brugergruppe vil ikke nyde det.Massage Det tryggeste er ofte ryggen. Maven er åbent og sårbart område  start oftest med ryggen.

Det er værd at eksperiemtere med hvor hårdt/tungt man trykker. Oftest trykker man for let!!!

I klassen

Snak om brugergruppers opmærksomhedsfelt – hvad gør man med brugere som kun ser lige frem (”skyklapper”)9

3-6

Janni Kristine Helga Bettina
GODT at I kalder og så VENTER i stedet for at ”blabre”..

Løbe til BPM på 132 er for langsomt – brug musik på mindst 145 BPM (Beats Pr Minut)Kongens efterfølger. Flere grupper = mere aktivitet OG nemmere at følge..

Være individ, gruppe og individ-i –gruppe. Kræver hver sin indstilling og opmærksomhed.

For en gangs skyld RIGTIG længe MEN det kan kræve input – f.eks. ”lav ting i det høje plan” ”lav dyr ”osv for at holde gejsten.Kædetagfat – kræver ofte et mindre areal til at starte med fordi det er svært t fange de første 3-4 stk.- eller at man deler hurtigt så der bliver flere fangergrupper

Historien om skibet – GODT at bruge historien til at styre med (”I skal lukke skibet for at det bliver tæt”)

Historien hjælper det narrative selv (Stern)At hjælpe – kræver overvejelser fordi det kan føre til ”lært hjælpeløshed” (learned helplessness). Så vidt jeg husker Bandura.

Handlebaner kan principielt være i cirkel (”som perler på en snor”) eller som poster (”boder på en markedsplads”) Den første kan skabe kødannelse, men sikrer at alle prøver alt og kan måske bruge gruppepresset til at nogle prøver noget (det er sværere at sige fra når nogen står bag en). Den anden er bedre til at skabe frit flow og meget aktivitet (og medbestemmelse)

Stræk. At bruge dyrebilleder har en SUPERgod effekt. Det kræver nemlig at hele kroppen forandrer sig og ikke bare f.eks. en arm.<10
CK

Afslutning - Evaluering
Mangler

Side af


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət