Ana səhifə

Veckonytt för klass 1 V. 45-46


Yüklə 14.13 Kb.
tarix24.06.2016
ölçüsü14.13 Kb.
Veckonytt för klass 1

V. 45-46

Värmeljusjakten fortsätter, och nu när hösten är här tänds det ett och annat ljus i hemmen. Vill ni läsa mer om värmeljusjakten gå in på www.varmeljusjakten.se.


Eva har opererat ögonen och är därför sjukskriven under vecka 45, Ninni är hennes vikarie.
Under kommande veckor ska vi arbeta med M m och K k. När ni övar läsläxan öva gärna extra mycket på ordbilderna. Dessa ska helst vara automatiserade efter veckans läsläxa.

I Språkbiten kommer vi nu att arbeta vidare med rätt betoning och rätt vokalklang. Vi kommer att lyssna till hur det låter utan betoning och felaktig betoning.


I matematiken kommer vi börja med vänster, höger och geometriska kroppar. Givetvis arbetar vi vidare med addition +, subtraktion – och räknehändelser.
F-klassen och 1:an kommer att avrunda sitt arbete inom trafik. I skolan har vi precis arbetat med karta och säker skolväg. Alla eleverna kommer att få i läxa att göra en egen karta på sin skolväg till skolan (skickar med exempel på hur vi har ritat kartor i skolan). Vi kommer sedan tillsammans att gå några av kartornas väg under onsdagen. Det innebär att vi kommer vara ute under onsdagsförmiddagen, 10/11. Barnen får gärna ha med en liten matsäck och tag kläder efter väder. Vi äter lunch i skolan som vanligt.
Jag saknar fortfarande några ansökningar till Procapita Education (rexnet). Alla som har ett konto kommer åt veckobrevet på anslagstavlan. Ni har blivit inbjudna till 1:ans ”klassrum” på Procapita Education. Där kan ni hitta aktuella pedagogiska planeringar och lite bilder på vad vi arbetar/arbetat med.

Om ni har några frågor eller funderingar om Procapita Education, kom till mig eller maila Peter så löser vi det.

Då vi precis har haft Alla helgons helg kommer vi att prata om den i skolan. Varför firar vi den? Firar eleverna helgen hemma? Vi kommer också att diskutera bakgrunden till traditionen.
Med vänliga hälsningar
Mari

V. 45

Ninni vikarierar för Eva.

Vi arbetar med bokstaven M m

Må: Biblioteksbesök kl. 10.00-10.30.

Ti: Idrott.

On: Vi kommer gå ut med F-klassen. Eleverna får gärna ha med en liten matsäck och tag kläder efter väder. Vi äter lunch i skolan som vanligt.

So-läxa: Göra en egen karta på sin skolväg till skolan.

To:

Fr: Idrott. Elevråd/Trivselråd kl .8.10-8.50.

Läsläxa s. 64-67 i läseboken som tillhör materialet ”Vi läser”:


  • Öva ramsan längst ner på sidan 64. Ramsan sjungs med melodi ”Blinka lilla stjärna”.

  • Öva sig på ordbilderna: nej och ja

  • Alla övar texten på sidan 66. Sidan 67 är en fortsättning som vi läst igenom i klassen för att alla ska få ett sammanhang. Givetvis ska de barn som vill/kan, läsa vidare på sidan 67.


V. 46

Vi arbetar med bokstaven K k

Må:

Ti: Idrott

On:

Ma-läxa: skriva siffran 7 i räkneboken samt rita en bild som symboliserar siffran 7 (sju katter, siffran sju på en tärning, ett spelkort med symbolen 7 etc)

To:

Fr: Idrott.

Läsläxa s. 68-73 i läseboken som tillhör materialet ”Vi läser”:  • Öva ramsan längst ner på sidan 68. Ramsan sjungs med melodi ”Blinka lilla stjärna”.

  • Öva sig på ordbilderna: med, han och hon.

  • Alla övar texten på sidan 70 och 72. Sidan 71 och 73 är en fortsättning som vi läst igenom i klassen för att alla ska få ett sammanhang. Givetvis ska de barn som vill/kan, läsa vidare på sidan 71 och 73.


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət