Ana səhifə

TÜRKİye biSİklet federasyonu faaliyet raporu


Yüklə 54 Kb.
tarix27.06.2016
ölçüsü54 Kb.
TÜRKİYE BİSİKLET FEDERASYONU FAALİYET RAPORU

Bilindiği üzere; 15 Aralık 2008 tarihinde yapılan Genel Kurulumuz 4 yıl boyunca Türk Bisiklet Sporuna hizmet etmek üzere Yönetim Kurulumuza yetki vermiştir. Bu yetkiye dayanarak dört yıllık süreç içerisinde yaptığımız çalışmalar aşağıda sunulmuştur.



FAALİYETLER

2009 Yılında;

16 Yurtiçi Yol Yarışı,

14 Yurt Dışı Yol Yarışı,

15 Yurt İçi Kampı,

2 Yurt Dışı Kampı

2 Uluslararası Tur

1 Balkan Şampiyonası, ve

10 Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı, yapılmıştır.

2009 Yılında 2.2 kategorisinde 45’incisini yaptığımız Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunun uluslar arası değerinin artması için kategori yükseltmesi hedeflenmiş, ayrıca ülkemizde ilk defa yapılan Avrupa Yol Şampiyonası’nın, yapılabilmesi için Dünya Bisiklet Birliği nezdinde çalışmalar yapılmıştır.



2010 Yılında;

10 Yurtiçi Yol Yarışı

12 Yurt Dışı Yol Yarışı

19 Yurt İçi Kampı

8 Uluslararası Tur

1 Avrupa Şampiyonası, ve

17 Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı, yapılmıştır.

2010 Yılında, 2009 yılında yaptığımız çalışmalar neticesinde, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, kategori atlatılarak bir üst kategori olan HC sınıfına yükseltilmiş, söz konusu organizasyon Eurosport başta olmak üzere 100’den fazla ülkede canlı olarak izlenmesi sağlanmıştır.

Bu çalışmaların devamı olarak ayrıca ülkemizde ilk defa Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası Ankara’da yapılmış ve bu yarışlar canlı çekimlerle ülkemiz sporseverlerine ulaştırılmış ve bisiklet sporunun tanıtımına katkı sağlanmıştır.

Bunların yanında ayrıca 2010 yılında, 2012 Olimpiyat hedeflerimizin gerçekleşmesi için Olimpiyat kalifikasyonlu 4 adet 2.2, 1 adet de 2.1 tur organizasyonu yapılmış ve olimpiyata gitme yolunda başarılı puanlar alınmıştır.



2011 Yılında;

10 Yurtiçi Yol Yarışı

7 Yurtdışı Yol Yarışı

7 Yurtiçi Kampı

8 Uluslararası Tur

1 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali, ve

18 Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı, yapılmıştır.

2011 Yılı, Yol Bisikletinde Olimpiyat Oyunları için kota yılı olduğundan, yurtiçinde yaptığımız turlardan 7 tanesi kota amacına odaklanarak yapılmıştır. Sporcularımız bu turlara federasyonumuzca sözleşme yapılan yabancı antrenör eşliğinde en iyi şekilde hazırlanmışlardır. Avrupa’nın ve Dünya’nın ileri gelen bisiklet otoritelerince örnek gösterilen bir model oluşturulmuş ve Federasyonumuzun kuruluşundan 2011 öncesine kadar toplamış olduğu toplam UCI puanlarının neredeyse 3 katını bir yılda toplayarak, 40 yıl aradan sonra Olimpiyata Yol Bisikletinde katılma hakkı elde edilmiştir. Üstelik, ülkemizin de içinde bulunduğu gruba tanınan en yüksek kotayla, 3 sporcuyla temsil hakkı elde edilmiştir.

Bunun dışında ilk kez Olimpiyata katıldığımız Dağ Bisikletinde de, yabancı antrenör eşliğinde yoğun bir program uygulanmış, ancak Dağ Bisikleti’nde Olimpiyata gidilememiştir.

2012 Yılında;

6 Yurtiçi Yol Yarışı

7 Yurtdışı Yol Yarışı

11 Yurtiçi Kampı

2 Uluslararası Tur, ve

13 Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı, yapılmıştır.

2012 Yılında, yine yabancı antrenör eşliğinde, Yol Bisikleti’nde Olimpiyat için yoğun çalışmalar devam ettirilmiş, sporcularımızın en iyi sonucu alabilmeleri için uluslararası yarışlara ve kamplara katılmışlardır. Diğer yandan Dağ Bisikleti ve Pist Bisikleti’nde puan toplama sürecinde yabancı antrenörler eşliğinde sürecin sonuna kadar büyük bir gayretle çalışmalar devam ettirilmiştir.



Olimpiyat Hazırlık Programı Kapsamında;

8 Yurtdışı Pist Müsabakası

3 Hazırlık Kampı, ve

2 Uluslararası Tura, katılınmıştır.

Bu faaliyetler dışında son dört yıl içinde yaptığımız diğer çalışmalar ise;

  • Ülkemizde Velodromun olmaması nedeniyle; İSVİÇRE’ye 1 antrenör ve 5 sporcu eğitim amaçlı gönderilmiş ve yapılan değerlendirmeler neticesinde üstün başarı gösteren 2 sporcumuz, olimpiyatlara aday sporcular olarak seçilmiş ve çalışmalarına Mayorka’da devam edilmiştir. Bu çalışmaların bir meyvesi olarak, bisiklet tarihimizde ilk defa Avrupa Şampiyonu olarak bir Türk bisikletçi kürsüye çıkmıştır. Bu başarı Konya Torku Şekerspor Kulübü’nden Ahmet ÖRKEN ile 2011 Avrupa Pist Şampiyonası’nda elde edilmiştir.

  • Olimpiyat projesi kapsamında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden 26 sporcuya Olimpiyat harçlığı verilmiş, bunun yanında ilk kez bir sporcumuza da Milli Olimpiyat Komitesinden sporcu bursu alınmıştır.

  • 2009 – 2012 Yılları arasında açtığımız 2. kademe antrenörlük kurslarına katılanlardan 7 kişiye Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden kadro alınmıştır.

  • 2010’da Avrupa Yol Şampiyonası, 2011’de Avrupa Olimpik Gençlik Festivali gibi organizasyonların alınmasında çok büyük çaba sarfeden Federasyonumuz, önümüzdeki yıllarda Dünya Şampiyonasına da ev sahipliği yapma konusunda şimdiden çalışmalara başlamıştır.

  • Ayrıca BMX branşında da federasyonumuz yeni bir sayfa açmış ve 2011 yılından itibaren çalışmalara başlamış olup, bu doğrultuda Alanya Belediyesi’nden temin edilen arazi üzerine BMX pisti yapılmış, yabancı antrenör eşliğinde yetenekli sporcular tespit edilmiştir ve halen çalışmalara devam edilmektedir.

Yönetimimiz, yapılan bu faaliyetleri gerek kurumsal gerekse dünya standardına taşımak için yoğun bir şekilde çalışmış ve çalışmaya devam edecektir…


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət