Ana səhifə

Toimintasuunnitelma vanhempainyhdistys ry kaudelle 2011 – 31 2012 yleistä


Yüklə 16.56 Kb.
tarix25.06.2016
ölçüsü16.56 Kb.
Sorilan koulun TOIMINTASUUNNITELMA

vanhempainyhdistys ry kaudelle 1.8.2011 – 31.7.2012YLEISTÄ

Yhdistyksen toimintaa jatketaan alkavalla 21. toimintajuhlakaudella pääosin entisten toimintaperiaatteiden mukaisesti. Yhdistyksen tärkeimpänä tavoitteena on edistää koulun ja sen oppilaiden sekä vanhempien välistä yhteistoimintaa. Muita säännöissä määriteltyjä tavoitteita ovat toimiminen koulun ja koulun oppilaiden vanhempien välisenä yhteistyölinkkinä sekä koulun ja kotien tukeminen lasten oppimista, kasvua ja kehitystä koskevissa kysymyksissä.


Vanhempainyhdistyksen tavoitteena on lisäksi tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä.
Toiminta suunnitellaan koko lukuvuodeksi kerrallaan jatkaen hyväksi havaituilla tapahtumilla ja muutamalla uudella tapahtumalla.
Tavoitteena on aktivoida perheitä maksamaan jäsenmaksu, joka oli viime lukuvuonna ennätysmäisen alhainen. Jäsenmaksun sijasta käytämme nimitystä ”Tukimaksu”. Uusia keinoja sen maksamiseksi mietitään aktiiviseksi. Myös paikallisia yrityksiä houkutellaan tukijäseniksi.
Sorilan koulun vanhempainyhdistyksen toimintaa uhkaa hiipuminen, jos emme saa uusia vanhempia toimintaan mukaan. Yhdistys on ollut hyvin aktiivinen ja mahdollistanut huomattavan rahallisen tuen erilaisiin tapahtumiin ja asioihin.
YHTEISTYÖ OPPILAIDEN, KOULUN JA KOTIEN KANSSA SEKÄ TALOUDELLINEN TUKI
Yhdistys tukee koulua ja oppilaita pääasiassa koulun tekemien ehdotusten pohjalta. Alkaneena toimintavuonna suurin taloudellinen tuki oli 7.9.2011 järjestetty retki Ähtärin eläinpuistoon, joka oli vanhempainyhdistyksen 20:nen toimintavuoden ”juhlava” päätös. Päivä lyötiin lukkoon koulun kanssa jo keväällä ja se oli koulun lukuvuosisuunnitelman mukaista opetusta.
Koska Ähtärin retki maksoi paljon ja viime lukuvuodelta tuli poikkeuksellisen vähän jäsenmaksuja ja kevätdisko peruttiin, on alkavana toimintavuonna vanhempainyhdistyksen kassa lähes nollilla.
Vanhempainyhdistyksen tavoitteena on pyrkiä antamaan taloudellista tukea yhtä laajasti kuin aikaisemmin, mutta näin lukuvuoden alussa on vaikea arvioida miten hyvin rahaa saadaan kerättyä.
Kaikki taloudellinen tuki on tässä vaiheessa vielä auki ja priorisointeja jouduttaneen tekemään.
Tavoitteet:

  • Vanhempainyhdistys ei pysty ainakaan vielä syksyllä osallistumaan Xylitol-pastillien kuluihin n. 4 €/oppilas + opettajat, mutta mahdollisesti kevätlukukaudelle pystytään tukea jo antamaan.
  • Vanhempainyhdistys pyrkii jakamaan myös tänä jouluna koululaisille, opettajille ja koulun toimihenkilöille perinteiset joulupussit, omenat jaetaan erikseen,
  • Yhdistys pyrkii tukemaan koulun perinteistä 3-6 luokkalaisten lasketteluretkeä maksamalla tilausajot ja aloittelijoille hiihtokoulu. Tämän ansiosta omavastuu oppilaille on huomattavasti pienempi. Jos lasketteluretki toteutuu, niin silloin tavoitteena on, kuten aiemminkin, 1 -2 luokkalaisille esim. teatteriesitys tai retken tukeminen koulun ehdotuksen mukaisesti.
  • Keväällä on tavoitteena pystyä muistamaan koulunsa päättäviä kuudesluokkalaisia perinteeksi muodostuneesta Sorilan koulu -pyyhkeellä.
  • Myös kuudesluokkalaisten luokkaretkeä tai leirikoulua pyritään antamaan tukea 10 €/oppilas + opettaja.
  • Yhdistys tukee tarvittaessa ja rahatilanteesta riippuen myös muita koulun retkiä, hankintoja tms. koulun ehdotusten pohjalta.

Ehdotus seuraavista tapahtumista lukuvuodelle 2011-2012:

- kierrätyspäivä ja metallin keräys

- syys- ja kevätdiskot

- limudisko vanhemmille, sekä nykyiset että entiset vanhemmat

- joulumyyjäiset

- ystävänpäiväluistelu tai -disko säästä riippuen

- peräkonttikirppis kevät

Yhteistyötä sekä Olkahisten koulun vanhempainyhdistyksen kanssa pyritään jatkamaan. Sorilan koulun oppilaskunnan kanssa aloitetaan yhteistyö ja oppilaskunnan ohjaava opettaja kutsutaan syksyllä kokoukseen.

YHTEYSTYÖ KOULUN ULKOPUOLISTEN TAHOJEN KANSSA
Vanhempainyhdistys tekee yhteistyötä Aitolahden seurakunnan varhaisnuorisotyön kanssa. Yhteishenkilönä seurakunnassa toimii Kati Malmi.
Yhteistyötä Sorilan päiväkodin kanssa kehitetään mm. myyjäisten osalta. Samoin alueelle on tullut yksityinen päiväkoti Pikkuväki ja yhteistyötä kartoitetaan myös sinne päin.


ESITYKSET JA ALOITTEET

Vanhempainyhdistys käsittelee ja tarvittaessa toimittaa edelleen kaikki sen eteenpäin vietäväksi ehdotetut esitykset ja aloitteet, jotka koskevat koulua tai oppilaiden koulunkäyntiin liittyviä kysymyksiä.TIEDOTUSTOIMINTA

Toiminnasta ja tapahtumista tiedotetaan koulun yhteisissä tiedotteissa ja lisäksi tehdään omia tiedotteita tarpeen mukaan. Helmi-reissuvihkoa hyödynnetään aktiivisesti.


Myös Teisko–Aitolahti lehteä yritetään saada myös tänä lukuvuonna mainostamaan artikkelien muodossa erilaisista tapahtumista.
Sorilan koulun www-sivuilla on linkki vanhempainyhdistyksen kotisivuille www.sorila.fi, josta löytyy mm. tapahtumat, yhdyshenkilöt ja pöytäkirjat. Kotisivujen käyttö pyritään saamaan aktiiviseksi välineeksi vanhemmille toimintavuoden aikana.

MUUTA
Nurmi-Sorilan kaavoituksen osallisryhmässä jatkaa Katriina Pellas Sorilan koulun vanhempainyhdistys ry:n edustajana.
Yhdistyksen säännöt otetaan tarkasteluun lukuvuoden aikana ja mahdolliset muutokset tehdään Yhdistysrekisteriin.


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət