Ana səhifə

Novi sad – beograd – oplenac od 10. 10 do 12. 10. 2014


Yüklə 1.07 Mb.
tarix26.06.2016
ölçüsü1.07 Mb.





NOVI SAD – BEOGRAD – OPLENAC

Od 10.10 do 12.10.2014
1.dan, petek 10.10.: Škofja Loka – Maradik –Novi Sad – Beograd

Iz Škofje Loke bomo krenili ob 4 h zjutraj. Peljali se bomo mimo Zagreba, do Srbije do Fruške gore v etno vasico »Maradik« . Tipične vojvodinske hiše si bomo ogledali in v etno kuči Maradik nam bodo postregli z znamenitim vojvodinskim paprikešem. Na Fruški gori si bomo ogledali še enega od šestnajstih samostanov in sicer Krušedol iz 16. stoletja, ki ima v zbirki znamenite ikone in pomembne dragocene predmete v samostanski zakladnici.

Po ogledu se bomo zapeljali do glavnega mesta Vojvodine Novega Sada, kjer si bomo ogledali znamenito Petrovaradinsko trdnjavo, ki kraljuje nad mestom. Sprehodili se bomo tudi po mestnem jedru tega čudovitega mesta na Donavi.

Do glavnega mesta Beograda bomo prispeli v poznih popoldanskih urah. Namestili se bomo v hotelu v centru mesta na Skadarliji v hotelu Union. Večerja v hotelu. Zvečer sprehod v center in doživeli bomo nočno življenje Beograda.

Nočitev v hotelu.
2.dan, sobota 11.10.: Beograd – Oplenac

Zajtrk. Po zajtrku si bomo z lokalnim vodičem ogledali Beograd : Trdnjava Kalemegdan, konak kneginje Ljubice, beograjsko stolnico, največjo pravoslavno cerkev Sv. Save na Vračarju. Po ogledih v mestu, se bomo odpravili proti Šumadiji v Topolo, ki je bila središče upora proti Turkom. Tu si bomo ogledali cerkev mavzolej dinastije Karadjordević na Oplencu posvečene sv Juriju in ogledali si bomo tudi hišo Kralja Petra – Karadjodjev konak, vinogradniško hišo in nazadnje še kraljevsko klet. Ob povratku v Beograd se bomo ustavili še na Avali. Pozno popoldan nekaj časa za samostojno potepanje po Beogradu, zvečer pa na zabavo v restavracijo »TRI ŠEŠIRA« oddaljena od hotela Union 400 m. Poleg obilne večerje se bomo zabavali ob zvokih starogradskih pesmi do poznih večernih ur.

Nočitev v hotelu.
3.dan, nedelja 12.10.: Beograd – Škofja Loka

Zajtrk. Po zajtrku se bomo zapeljali do stadiona Crvene Zvezde – Marakane in naprej do Dedinj kjer so rezidence beograjskih politikov in ogled hiše cvetja ( Titov grob ). Sprehodili se bomo tudi po glavni beograjski promenadi, ulici Kneza Mihajla, ter obiskali znamenito tržnico Zeleni Venac in mogoče kaj kupili ( kajmak, sir…)



Beograd bomo zapustili v popoldanskih urah, povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.
Cena: 158 €
Cena vključuje: Avtobusni prevoz, dnevnice šoferja, 1 x nočitev z zajtrkom in 1 x polpenzion v htl UNION 3* na Skadarliji, paprikaš (Maradik), lokalni vodič BG, Oplenac z vstopninami v vse objekte, zabava z večerjo in tamburaškim orkestrom v gos. TRI ŠEŠIRA, vsi ogledi po programu,CORIS zavarovanje (20.000 € na os.) vodič, organizacija in ddv.

Kaj vam podarimo: vsi udeleženci izleta darilni bon 20 € in malico na poti (bogat sendvič, gosti sok)

ETNO SELO MARADIK PETROVARADINSKA TRDNJAVA



HOTEL UNION MANASTIR KRUŠEDOL



MAVZOLEJ NA OPLENCU HIŠA CVETJA


KALEMEGDAN AVALA



TRŽNICA ZELENI VENAC RESTAVRACIJA TRI ŠEŠIRA



NOVI SAD BEOGRAD






Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət