Ana səhifə

Meer informatie en foto’s nieuwe Mazda3 2013


Yüklə 364.5 Kb.
səhifə2/3
tarix27.06.2016
ölçüsü364.5 Kb.
1   2   3

Veiligheid voorop

Mazda heeft bovendien de op de tunnelconsole geplaatste HMI commander zo ontworpen dat infotainment-gerelateerde zaken ‘blind’ kunnen worden bediend. Hij is nu zo gepositioneerd dat de bestuurder slechts één hand van het stuur hoeft te halen en de commander in een natuurlijke, moeiteloze beweging kan beetpakken, zonder hiervoor van zitpositie te moeten veranderen.

De nieuwe commander wordt omringd door vijf knoppen, één per vinger, die allemaal gekoppeld zijn aan een specifieke functies: navigatiesysteem, ‘hoofdmenu’ en audiosysteem in het midden met ‘terug’ en ‘favorieten’ aan de zijkant. Er zit eveneens een volumeknop naast de commander. Alle bedieningselementen zijn comfortabel en eenvoudig te bedienen terwijl de elleboog op de armsteun rust.

De spraakbesturing** is een ander veilig en ergonomisch alternatief voor infotainment-zaken zoals het bladeren door menu’s, het kiezen van een radiozender, nummers afspelen/stoppen/overslaan en het in- en uitzoomen op de kaart van het navigatiesysteem. En als er een smartphone of MP3-speler wordt aangesloten is het mogelijk om met spraakcommando’s muzieknummers te zoeken, een telefoonnummer op te zoeken of een adres in het navigatiesysteem in te voeren.



Non-stop connectiviteit

Mobiele technologie zoals smartphones heeft ons leven voorgoed veranderd. Net als social media, die de wijze waarop we de wereld zien en beleven heeft getransformeerd. Mazda heeft deze nieuwe wereld naar de auto gehaald met een compleet nieuwe mobiele connectiviteitsconcept dat zijn debuut maakt op de nieuwe Mazda3.

Dit systeem borduurt voort op de features die reeds beschikbaar zijn op andere Mazda-modellen, zoals Bluetooth®, e-mail, SMS en navigatie, maar biedt daarnaast een geheel nieuw scala aan interactief gebruiksgemak. Met een smartphone die wordt aangesloten op het systeem van de Mazda3 met Bluetooth® of USB hebben de inzittenden van de Mazda3 via het 7-inch display een snelle en veilige toegang tot infotainmentdiensten van AhaTM. Dit biedt een groeiend aanbod van mobiele infotainment-content en social media-services, waaronder tienduizenden radiozenders, Twitter- en Facebook-feeds, nieuws, audioboeken en andere zaken.

Luister naar de nieuwste tweets of Facebook-berichten door middel van de voorleesfunctie, beantwoordt met ‘like’ of verstuur audioberichten met de ‘shout’ functie. Of verstuur en ontvang e-mails en SMS-berichten met de Sender ID op het display. Ook hier kunnen berichten worden voorgelezen, bovendien is het mogelijk om via het display berichten te bewerken en te beantwoorden. Het connectiviteitssysteem ondersteunt bovendien het afspelen van andere aangesloten mobiele apparaten en werkt in 25 talen voor audio en 38 voor tekst. Het aansluiten verloopt eenvoudig via de externe aansluiting, die USB- en AUX-poorten omvat, evenals een slot voor een SD-kaart voor het navigatiesysteem. De aansluiting is te vinden in de middenconsole, of bij modellen met CD-speler in het vak achteraan de tunnelconsole. In beide gevallen kunnen mobiele apparaten eenvoudig worden opgeborgen.

Het mobiele connectiviteitsconcept van Mazda omvat bovendien een groot scala aan voertuiggegevens via Mazda’s eigen apps, inclusief onderhoudsherinneringen en -waarschuwingen en het Eco-display. Het toont de status en werkingspercentages van het regeneratieve remsysteem i-ELOOP en het i-stop start-stop-systeem, evenals het brandstofverbruik en de CO2-emissie, waardoor bestuurders veranderingen kunnen monitoren en de momentane gegevens kunnen vergelijken met eerdere gegevens.

Perfect toegesneden op hedendaagse behoeften

Voor nog meer rijplezier verbindt Mazda de bestuurder, de passagiers en de auto nu ook met de interactieve wereld van nu, op veilige en effectieve wijze. Tegelijkertijd verbindt het de inzittenden met de nieuwe Mazda3, waardoor de hechter wordende band tussen mens en machine verder wordt versterkt. En dat is niet de enige manier waarop Mazda zijn kenmerkende Jinba Ittai -gevoel, de eenheid tussen auto en bestuurder, opnieuw naar een hoger niveau heeft gebracht met de nieuwe compacte middenklasser van het merk.



AhaTM: interactief totaalpakket

AhaTM is een cloudgebaseerd connectiviteitsplatform dat specifiek is toegespitst op het gebruik in auto’s. Mazda biedt dit systeem nu ook aan op de compleet nieuwe Mazda3. AhaTM is ontwikkeld om via één integratiepunt in de auto toegang te bieden tot een breed scala aan gratis online infotainment-content.

Door gebruik te maken van een radio-achtig audioformaat is de content met het AhaTM concept net zo eenvoudig in de omgang als een autoradio en biedt zodoende internet-infotainment op een wijze die veilig te gebruiken is in een auto. AhaTM biedt de gebruiker toegang tot diens favoriete web content op hun telefoon en brengt deze vervolgens over in hun auto. AhaTM is toegankelijk in de nieuwe Mazda3 via een gratis smartphone-app en heeft een dekking in de meeste Europese landen.

Op dit moment omvat de gratis content meer dan 30.000 stations, waaronder radio, podcasts, audioboeken, gepersonaliseerde locatiegebaseerde services en andere zaken. Er komen bovendien continu nieuwe diensten bij. En aangezien alle systeemupdates via de cloud plaatsvinden, is het platform klaar voor de toekomst en blijft het altijd up-to-date.



Mazda3 navigatiesysteem

Met een reeks aan comfort- en gemaksvoorzieningen helpt het navigatiesysteem van de nieuwe Mazda3 de bestuurder om veiliger, uitgeruster en beter geïnformeerd z’n bestemming te bereiken.



Belangrijkste kenmerken:

  • Veiliger, eenvoudiger en comfortabeler voor de bestuurder doordat de navigatie-aanwijzingen zowel worden getoond op het display op de middenconsole als op het Active Driving Display*;

  • Weergave van real-time informatie met gebruik van RDS-TMC, alsmede verzamelde statistische filegegevens (opgeslagen met de mappen) en de meest recente online verkeersinformatie, zorgen voor uiterst accurate routeberekeningen;

  • Zoekt bestemmingen evenals pompstations, POI’s en weersverwachtingen:

    • online toegang tot de actuele brandstofprijzen en de mogelijkheid om pompstations als bestemming in te voeren;

    • geeft de meest recente online weerberichten langs de gehele route weer;

    • het zoeken van bestemmingen is eveneens mogelijk op het internet via een smartphone, ook kunnen bestemmingen worden ingevoerd aan de hand van het telefoonboek;

  • Beschikbaar in heel Europa* met kaartgegevens op de SD-kaart van het navigatiesysteem, met:

    • drie jaar lang gratis updates (kaarten en bestemmingen), uit te voeren via de SD-kaart;

    • ondersteuning van maximaal 18 audio- en 26 teksttalen.

Premium surround sound van Bose® **

Het nieuwe premium sound system met negen speakers is samen met Bose® speciaal voor de nieuwe Mazda3 ontwikkeld en is voorzien van de nieuwste afspeeltechnologie en uiteraard veel vermogen. Het systeem is net zo vooruitstrevend als de SKYACTIV-technologie van de nieuwe Mazda3 en is voorzien van de meest geavanceerde features, maar weegt toch 20 % minder en verbruikt hij minder energie dan zijn voorganger. Zo produceert de versterker bijvoorbeeld minder warmte, waardoor geen grote metalen koelvinnen nodig zijn. Daardoor is hij lichter en kleiner, terwijl er geen concessies zijn gedaan wat betreft de prestaties.

Het audiosysteem is voorzien van Centerpoint®2 digitale signaalverwerking, dat de frequentie van de geluidsbron analyseert om een rijk meerkanaals surround-effect te leveren, zelfs bij MP3-bestanden en andere gecomprimeerde bestanden of de radio- en audio-content die toegankelijk is via het nieuwe mobiele connectiviteitssysteem. De Mazda3 is de eerste auto in het C-segment die beschikt over Centerpoint®2. De AudioPilot®2 ruiscompensatietechnologie compenseert ongewilde geluiden van het wegdek, het rijden en zelfs van geopende ramen. Een microfoon in het interieur houdt continu het omgevingsgeluid in de gaten en het muzieksignaal wordt automatisch aangepast, de bestuurder kan zijn aandacht bij het verkeer houden.


  • High-performance layout met negen speakers en digitale versterker:

  • 1 x 8 cm Twiddler® neodymium mid-high-range speaker op het instrumentenpaneel;

  • 2 x 6 cm neodymium Twiddler® mid-high-range speakers op het instrumentenpaneel;

  • 2 x 23 cm Nd® woofers in de voorportieren;

  • 2 x 13 cm wide-range speakers in de achterportieren;

  • 2 x 6 cm Twiddler® mid-high-range speakers in the rear deck (Sedan) of zijpanelen achterin (Hatchback);

  • Digitale versterker met Bose® digital signal processing:

  • Instelbare equalizer met 8 kanalen;

  • AudioPilot®2 system met microfoon op het instrumentenpaneel;

  • Centerpoint®2 Signal Processing;

  • SurroundStage® Signal Processing.

5. Aandrijflijnen

Het kloppende hart



Open het portier van de compleet nieuwe Mazda3 en er gebeurt iets opwindend. De auto wordt wakker. Neem plaats achter het stuur en voel zijn hartslag met de pulserende rode ring van het instrumentenpaneel. Start de motor en zie de naalden samen met de meters en andere instrumenten oplichten. Dan schuift het Active Driving Display* omhoog, als slotakkoord in het startproces. De compleet nieuwe Mazda3 is er klaar voor. Het avontuur kan beginnen.

Na het wegrijden volgt opnieuw een verrassing: de nieuwe Mazda3 reageert ongekend direct wanneer je het gaspedaal intrapt. Met een hoge mate van precisie, met dank aan de gaspedaalrespons. Deze maakt het mogelijk om exact de vereiste acceleratie te krijgen bij het indrukken van het pedaal en zorgt tevens voor een betere aansturing van de terugschakelacties van de automaat. Naast het motorgeluid dat synchroon aan de mate waarin het pedaal is ingetrapt in volume toeneemt, wordt de bestuurder getrakteerd op een krachtige acceleratie. Dit is een auto waar je snel één mee wordt, je leert de Mazda3 snel kennen.



Maximale controle

Onder de motorkap zijn naar keuze drie atmosferische benzinemotoren en een turbodiesel te vinden. Zo is er de compleet nieuwe benzinemotor SKYACTIV-G 1.5, een bijzonder efficiënte en buitengewoon zuinige motor met een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 5,0 l/100 km** in combinatie met de SKYACTIV-MT handgeschakelde zesversnellingsbak. Dat komt neer op een CO2-emissie** van 118 g/km, een verbetering van 18 % ten opzichte van de 1.6-liter motor die hij vervangt, met dank aan de unieke kenmerken van SKYACTIV-G. Deze omvatten een lichtgewicht constructie, een bijzonder hoge compressieverhouding van 14:1, een 4-2-1 uitlaatsysteem en i-stop, Mazda’s start-stop-systeem dat standaard is op de nieuwe Mazda3.

Tegelijkertijd levert de SKYACTIV-G 1.5 meer koppel (150 Nm bij 4.000 t/min) dan de huidige 1.6, dat hij soepeler en bij een lager toerental afgeeft. Met een competitieve 74 kW / 100 pk bij 6.000 t/min vergt de acceleratie* van 0 naar 100 km/h 10,7 seconden en bedraagt de topsnelheid* 185 km/h.

De nieuwe Mazda3 is ook leverbaar met de SKYACTIV-G 2.0 in twee varianten. De High Power-versie levert 121 kW / 165 pk bij 6.000 t/min en 210 Nm bij 4.000 t/min. Deze motor is beschikbaar voor de Hatchback met handgeschakelde versnellingsbak en i-ELOOP, Mazda’s unieke regeneratieve remsysteem. Hij brengt de compacte middenklasser van stilstand naar 100 km/h in 8,2 seconden en zorgt voor een topsnelheid van 210 km/h. Met 5,8 l/100 km en 135 g/km zijn het brandstofverbruik en de CO2-emissie voor een dergelijk vermogen verrassend laag, 14 % lager dan zijn voorganger, de 2.0 liter DISI i-stop, terwijl hij 10 % meer vermogen en koppel produceert.



Sportieve kracht

De standaardversie van de SKYACTIV-G 2.0 is goed voor 88 kW / 120 pk bij 6.000 t/min en levert net als zijn familielid 210 Nm bij 4.000 t/min. Deze economische motorisering is verkrijgbaar voor beide carrosserievarianten in combinatie met zowel de SKYACTIV-Drive zestraps automaat als de SKYACTIV-MT handgeschakelde zesversnellingsbak en biedt indrukwekkend lage verbruiks- en emissiecijfers: 5,1 l/100 km en 119 g/km (6MT) en 5,6 l/100 km en 128 g/km (6AT), in combinatie met een acceleratietijd* van respectievelijk 8,8 en 10,3 seconden en een topsnelheid van 198 km/h*.

De SKYACTIV-D dieselmotor beschikt eveneens over een extreme compressieverhouding en een lichtgewichte constructie als basis voor krachtige en tegelijkertijd opvallend zuinige motoren. Met een tweetrapsturbo met twee turbines en een common rail system met multi-hole piëzo-injectoren biedt de SKYACTIV-D 2.2 een ongeëvenaarde combinatie van een indrukwekkend laag verbruikscijfer en dynamische prestaties met een significant lagere uitstoot van NOx en roet. Het vermogen is over een voor een dieselmotor verrassend groot toerenbereik beschikbaar. Het maximumkoppel van 380 Nm wordt geleverd bij 1.800 t/min en het maximumvermogen van 110 kW / 150 pk bij 4.500 t/min, waardoor vanaf het stationaire toerental tot de rode lijn bij 5.500 t/min een krachtige en soepele acceleratie mogelijk is.

Met de SKYACTIV-D 2.2 onder de kap heeft de nieuwe Mazda3 maar 8,0 seconden nodig om de 100 km/h* te bereiken met de handgeschakelde zesversnellingsbak en 9,7 seconden met de zestraps automaat (alleen leverbaar als Hatchback), met topsnelheden* van respectievelijk 213 km/h en 201 km/h.

En dat met een brandstofverbruik en een CO2-emissie* van 3,9 l/100km en 104 g/km (Sedan met handgeschakelde zesversnellingsbak) en 4,8 l/100 km en 127 g/km (Hatchback met automaat). De SKYACTIV-D 2.2 is bovendien ongekend schoon: hij voldoet aan de Euro 6-norm voordat deze in september 2014 van kracht wordt, zonder dat daarvoor een dure NOX-nabehandeling vereist is.
Snel schakelen

Beide SKYACTIV- transmissies die leverbaar zijn voor de nieuwe Mazda3 beschikken over zes versnellingen en zijn specifiek ontwikkeld voor de SKYACTIV-motoren. Ze reageren snel op de wensen van de bestuurder en brengen het vermogen effectief over op de voorwielen, wat ook bijdraagt aan de significante verlaging van het brandstofverbruik. De SKYACTIV-Drive automaat, die leverbaar is voor de meeste versies van de Mazda3, schakelt soepel en nauwkeurig, terwijl hij de bestuurder een buitengewone controle biedt over de terugschakelacties. Het sportieve schakelgevoel van de SKYACTIV-MT handgeschakelde versnellingsbak doet denken aan dat van de befaamde Mazda MX-5 Roadster met plezierige korte, directe wegen. Beide transmissies zijn bovendien lichter en compacter dan die van de huidige Mazda3.

Maar prestaties is maar één aspect van het sportwagengevoel. Het rijgedrag van de nieuwe Mazda3 sluit in alle opzichten aan op deze sportieve motoren, de auto doet precies wat zijn bestuurder wil. Alle componenten zijn perfect op elkaar afgestemd.

De SKYACTIV-G 2.0: ‘Rightsized’ voor de praktijk van alledag

De meeste autofabrikanten passen een downsizing-strategie toe, met name voor hun benzinemotoren, waarbij de cilinderinhoud en soms het aantal cilinders wordt teruggebracht, terwijl door de toevoeging van bijvoorbeeld turbotechniek voor voldoende vermogen wordt gezorgd. Het idee daarachter is dat een lichtere auto voor een betere efficiency zorgt. Mazda gaat hierin als vanouds haar eigen weg met haar viercilinder SKYACTIV-G motoren, waarbij is gekozen voor een atmosferische layout met zeer hoge compressieverhoudingen en een lichtgewicht constructie die voor een optimale balans tussen vermogen en brandstofefficiëntie zorgt.

Een goed voorbeeld hiervan is de 120 pk sterke standaardversie van de SKYACTIV-G 2.0 die wordt aangeboden in de nieuwe Mazda3. Deze is ontworpen om te concurreren met gedownsizede turbomotoren met een vergelijkbaar vermogen en biedt met een inhoud van 2,0 liter prestaties en een gemiddeld verbruik volgens de Nieuwe Europese Rijcyclus die vergelijkbaar zijn met deze motoren.

Maar waar hij zichzelf echt mee onderscheidt is zijn praktijkverbruik*, zoals op de Europese snelwegen, waar verhoudingsgewijs harder wordt gereden, aangezien de SKYACTIV-G minder brandstof verbruikt dan de gedownsizede turbomotoren over het gehele vermogensbereik, met uitzondering van het onderste gebied.

Het zorgt eveneens voor een meer lineaire acceleratie en meer souplesse, met name bij hoge toeren. Al met al is het een optimale oplossing voor de nieuwe Mazda3, die geheel in lijn is met Mazda’s Jinba Ittai-gevoel, de eenheid tussen auto en bestuurder.

De drie belangrijkste voordelen van Mazda’s rightsizing-filosofie:


  • Natuurlijke, lineaire acceleratie en respons over het gehele toerentalbereik met soepele Jinba Ittai prestaties en meer vermogen bij hoge toerentallen;

  • Zuiniger in de dagelijkse praktijk en lagere CO2-emissie dan gedownsizede-motoren met een vergelijkbaar vermogen, met name bij middelhoge tot hoge toerentallen;

  • Maximaal gebruik van de voordelen van een zeer hoge compressie, zoals een superieure thermische efficiëntie en meer koppel, maar ook een lager verbruik.

SKYACTIV-G: geen turbo nodig

Voor de nieuwe generatie direct ingespoten benzinemotoren breekt Mazda opnieuw met de conventies met een motorenaanbod dat bestaat uit atmosferische viercilinders met een lichtgewicht constructie. Alle SKYACTIV-G motoren die in Europa worden aangeboden in de nieuwe Mazda3 zijn voorzien van de zeer hoge 14:1 compressieverhouding voor een indrukwekkende combinatie van vermogen, koppel en brandstofefficiëntie.



Belangrijkste kenmerken:

  • Een 4-2-1 uitlaatsysteem met een verlengd spruitstuk om de hoeveelheid overgebleven uitlaatgassen in de verbrandingskamer te beperken:

    • Voorkomt pingelen (onregelmatige verbranding);

    • Verbetert het spoelende effect voor een efficiëntere verbranding;

    • Zorgt voor extra koppel, met name bij lage toerentallen;

  • Multi-hole injectoren met zes spuitmonden verbeteren de brandstofspray voor een efficiëntere verbranding en betere koeling, wat ook pingelen helpt voorkomen;

  • Een high tumble-poort genereert krachtige wervelingen in de verbrandingskamer voor een superieure verbranding met een gelijkmatiger vlamverspreiding, met meer koppel als gevolg;

  • Speciale holle zuigerkoppen verminderen koelverlies;

  • Een nieuw smeersysteem met minder interne frictie dat tot verlies van oliedruk kan leiden, waardoor het mogelijk is om een kleinere oliepomp te gebruiken die zich beter kan aanpassen op de motorsnelheid en -belasting;

  • Dual S-VT (sequentiële kleptiming) optimaliseert de timing van de luchtinlaat en -uitlaat aan de hand van de motoromstandigheden, wat vermogensverlies tegengaat en zorgt voor:

    • Maximale brandstofefficiëntie bij een lichte belasting door de recirculatie van meer heet uitlaatgas mogelijk te maken;

    • Vermindert pingelen bij zware belasting en na de koude start, door meer lucht in de motor te laten om meer koppel te genereren;

  • Alle drie motoren beschikken over lichtere onderdelen en minder interne frictie, wat leidt tot betere prestaties en een lager brandstofverbruik en CO2-uitstoot:

    • 10 % lichter dan de motoren in de huidige Mazda3;

    • 15 % meer koppel bij lage en middelhoge toerentallen;

    • Het brandstofverbruik en de CO2-emissie zijn tot 20 % lager;

  • Standaard voorzien van het i-stop start-stop-systeem.

SKYACTIV-D: schoon, soepel, stil en plezierig

Een resultaat van out of the box-denken: Mazda’s SKYACTIV-D past op slimme wijze een extreem lage compressie toe om de voordelen van een compressieontsteking motor maximaal te benutten en de nadelen weg te nemen. Voor dieselkracht die de norm ver overstijgt.



Belangrijkste kenmerken:

  • Laagste compressieverhouding ter wereld (14:1) verhoogt de efficiency van de motor en verlaagt dus het brandstofverbruik, dankzij:

    • Optimale verbrandingstiming verbetert de expansieverhouding;

    • Speciale convexe vorm van de bovenkant van de zuiger zorgt voor een ideale brandstofverspreiding in de verbrandingskamer;

    • ‘Multi-hole’ piëzo-injectoren zorgen voor:

      • Negen inspuitingen per cyclus met een druk van maximaal 2.000 bar;

      • Inspuitpatronen die zijn toegesneden op de motortoestand;

      • Stabiel, efficiënt starten van de motor, zelfs bij lage temperaturen;

    • Variabele lifthoogte van de uitlaatklep voor interne uitlaatgasrecirculatie zorgt voor stabiele verbranding na een koude start;

  • Een lagere compressie zorgt voor minder slijtage van de motoronderdelen, vermindert mechanische frictie en maakt het mogelijk zeer lichte materialen en componenten te gebruiken, waaronder:

    • Een aluminium blok;

    • Dunnere cilinderkop en –wanden;

    • Smallere krukas;

    • Een geïntegreerd uitlaatspruitstuk.

  • Tweetrapsturbo met twee turbines: een kleinere turbine is actief bij lagere toerentallen en wordt ondersteund door een grotere, indien vereist.

    • Maakt gebruik van een grote intercooler om uitzonderlijk veel koppel te genereren (zelfs bij lage toerentallen) samen met veel vermogen bij hogere toerentallen, vooral voor een diesel;

    • Produceert een synergie-effect met lage compressie voor sublieme prestaties zonder turbovertraging;

    • Zorgt voor een indrukwekkend laag brandstofverbruik van 3,9 l/100 km (104 g/km aan CO2-emissie)*;

  • Flink schoner dan hedendaagse diesels, met aanzienlijk minder uitstoot van NOx en roet:

    • Voldoet nu al aan de Euro 6-norm (die in september 2014 van kracht wordt);

    • Geen dure nabehandelingen vereist;

  • Standaard voorzien van het i-stop start-stop-systeem.

SKYACTIV-transmissies

SKYACTIV-Drive: maximale controle voor de bestuurder



  • Mazda’s brandstofbesparende SKYACTIV-Drive zestraps automaat combineert de voordelen van verschillende soorten automatische versnellingsbakken:

    • Dynamisch, soepel en comfortabel met het directe gevoel en de krachtige acceleratie van een handgeschakelde versnellingsbak;

    • Betere schakelrespons, sneller terugschakelen en eenvoudiger starten dan versnellingsbakken met dubbele koppeling;

    • Soepeler, comfortabeler schakelen dan versnellingsbakken met dubbele koppeling of koppelomvormers;

    • Zuiniger dan een CVT bij hogere snelheden en zuiniger dan een koppelomvormer bij lagere snelheden, met een directer gevoel dan beide, bij alle snelheden;

  • Unieke voorzieningen op de nieuwe Mazda3 waaronder:

    • Lineaire acceleratie met een compacte koppelomvormer en full range lock-up koppeling;



    • Een transmissiecomputer die is gekoppeld aan het motormanagement, wat voor een betere aansturing van het motorkoppel en het hydraulische systeem zorgt. Dit maakt sneller, soepeler schakelen mogelijk met een minimum aan schakelschokken;

    • Een schakelhendel die perfect in de hand ligt voor een moeiteloze bediening, zowel in de automatische als in de handmatige stand*;

  • Nieuwe kickdownschakelaar voorkomt ongewild terugschakelen met behulp van een kickdownpal om de weerstand op een bepaalde positie van de gaspedaalslag te vergroten. De bestuurder weet daardoor dat er teruggeschakeld gaat worden en kan:

    • Ongewild terugschakelen voorkomen door het gaspedaal los te laten;

    • Het pedaal dieper in trappen om juist wel terug te schakelen.
1   2   3


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət