Ana səhifə

Lazer Epilasyon Seansından önce


Yüklə 111 Kb.
tarix24.06.2016
ölçüsü111 Kb.


Lazer Epilasyon Seansından önce:
1- Lazer epilasyon uygulanacak bölgelerin cilt rengi güneş veya solaryumdan bronzlaşmamış olup, seans sırasında kişinin gerçek ten rengine yakın olmalıdır.

2- Lazer epilasyon uygulanacak bölgelerdeki kıllara son 20 gün içinde kökten alma işlemi (ağda, cımbız, epilatör) yapılmamış olmalıdır.


3-Uzayan kıllar seanstan en son 3 gün öncesine kadar vücutta jilet ile, yüz bölgesinde makas ile kısaltılabilir.

4-Lazer epilasyon uygulanacak kıllara sarartma, boyama gibi işlemler yapılmamış olmalıdır.

5-Cildi soyan ürün (peeling) kullanılıyorsa (retinotik asit, glikolik asit gibi)15 gün önce bırakılmış olmalıdır.

6-Lazer uygulaması yapılırken cilt üzerinde makyaj malzemesi bulunmamalıdır.



Lazer Epilasyon Seansından Sonra:

1- Lazer uygulamasından 2 gün sonraya kadar güneşe maruz kalınmamalı ve solaryum’a girilmemelidir. Zorunlu olarak güneşe maruz kalınırsa (özellikle yüz gölgesi için) yüksek koruma (SPF 30) faktörlü kremler kullanılmalıdır.

2- Seans aralarında güneşlenerek yada solaryum ile bronzlaşmış olmak bir sonraki seans zamanı geldiğinde ten renginiz normal tonuna yaklaşmamış ise uygulama yapılamamasına neden olacaktır. Seansınız ten renginiz normale yaklaşana denk ertelenecektir.

3- Lazer epilasyondan hemen sonra ılık duş alınabilir. Bir hafta kese, peeling gibi cildi tahriş edecek uygulamalar yapılmamalıdır.

4- Lazer Epilasyon uygulanan bölgede kişinin cilt hassasiyetine göre değişen sürede; 1 saat ila birkaç gün arasında kızarıklık oluşması normaldir.

5-Bazı kişilerde işlem sonrasında uygulama yapılan bölgede hafif kabarıklık, nadiren kabuklanma ve sivilce oluşursa da tedaviye gerek olmadan kendiliğinden geçecektir.

6- Lazer epilasyon uygulanan kılların kökleri 3 ila 10 gün içinde hafifçe uzayarak dökülmeye başlar veya el ile tutularak çekildiğinde kolayca çıkar.

7- Seans aralıkları yüz bölgesi için 4 hafta, vücut bölgeleri için 8 haftadır.

8- Ortalama Lazer Epilasyon sayısı vücut bölgeleri için 4-6 seans, yüz bölgeleri için 6-12 seanstır. Bu sayı cilt ve kıl yapısına göre değişebilir. Hormonal bozukluklar seans sayısını etkileyebilir.

9- Kıl yoğunluğu her seansta %15-20 arası kalıcı olarak azalmaktadır, farkı ancak 3. seanstan itibaren belirgin olarak görebilirsiniz. Seanslarınıza düzenli olarak devam ederseniz ilk seanstan sonra kıl sorunu yaşamazsınız.



10- Büyük bölgeler (kol-bacak-sırt-göğüs-genital) için her seanstan sonra 15-20. günler arasında ücretsiz kontrol seansı hakkınız mevcuttur (20. günden daha geç yapılan kontroller tedavinin seyrini olumsuz etkiler). Küçük bölgelerde ise tedavinin seyrine katkısı olmadığından kontrol seansı uygulamaya gerek yoktur.
Lazer epilasyon uygulanırken tek bir seans ne kadar sürmektedir ?
Uygulama yapılan bölgenin genişliğine göre süreler değişmektedir. Yaklaşık olarak bıyık ve çene bölgesi 4-5 dakikada tamamlanırken, tüm bacaklar 45 dakika ile 1 saat kadar sürmektedir. Seans araları 6-8 haftadır.
Hangi vücut bölgelerine lazer epilasyon uygulaması yapılabilmektedir ?
Hemen hemen vücudun bütün bölgelerine lazer epilasyon uygulaması yapılabilmektedir. Sadece göz kapaklarına uygulama yapılmaz çünkü cilt burada çok incedir ve göz lazerden etkilenebilir.
Büyük bölgelere hatta tüm vücuda tek seansta lazer epilasyon uygulanabilirmi ?
Evet. Kıl diplerine tek tek uygulama yapılan elektrolizden farklı olarak her atışta birçok kıl kökü tahrip edilmektedir ve bu nedenle de uygulama süresi çok daha kısa sürmektedir.
Her tondaki cilde lazer epilasyon uygulanabilmekte midir ?
Lazer epilasyon uygulaması için en uygun aday açık cilt rengine sahip olup tüyleri de koyu renk olanlardır.
Lazer ışığı, cilde herhangi bir zarar vermeden geçip sadece kıl kökünü tahrip ettiğinden hassas ciltlere de uygulama yapılabilmektedir.
Lazer epilasyonun güvenliliği kesinmidir ?
Evet, lazeri enerjisi belirli bir dalga boyundaki ışındır. Cilde zarar vermeden geçerek kıl kökünü etkileyen bu ışın demeti vücutta herhangi bir artık madde bırakmaz. Örneğin röntgen ışınları vücutta artık olarak radyasyon bırakmaktadır ve belirli bir zaman içerisinde çok doz alınırsa oluşan birikim neticesi risk doğurabilmektedir. Ancak lazer ışığının vücutta bıraktığı herhangi bir artık bulunmaz ve dolayısıyla güvenlidir, ayrıca herhangi bir kanserojen etkisi de bulunmamaktadır. Bu neden ile Amerikan FDA tarafından yıllarca yapılan incelemeler sonucu zararsız ve epilasyon amaçlı kullanım için Aleksandrite tipi onay almıştır.
Lazer epilasyonun yan etkileri varmıdır ? Uygulama esnasında acı hissediliyormu ?
Lazer epilasyon uygulamasının bilinen kalıcı bir yan etkisi bulunmamaktadır. Uygulama sonrasında kıl köklerinin enerjiden etkilendiğinin belirtisi olan hafif kabartılar ve kızarıklıklar oluşabilir. Fakat uygulama bölgesinde görülebilecek bu durum çok kısa bir zaman içerisinde kaybolacaktır. Uygulama yapılırken hafif bir yanma hissedilebilir. Ancak seans öncesinde uygulanacak EMLA gibi preparatlarla acıya çok hassas kişilerde bu durum minimize edilmektedir.


Lazer epilasyon uygulamasına gelirken nelere dikkat edilmelidir ?
Uygulamanın yapılacağı bölgede 4 hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda gibi kökten alma yöntemleri kullanılmamalıdır. Ayrıca cilt tonunu belirgin koyulaştıracak şekilde güneş ışığından ve bronzlaşmadan da kaçınılmalıdır. Uygulamaya geleceğiniz günden 3 gün öncesine dek tüylerinizi vücut bölgelerinde jilet, yüz bölgenizde makas ile kısaltabilirsiniz.
Vücuttaki kıl artışının genetik olduğunu düşünebilir miyiz? Bu durumda kıl köklerinin yok edilmesinin herhangi bir sakıncası olabilirmi?
Vücuttaki kıllanmanın genetik olduğu bilinen tıbbi bir gerçektir. Vücudun hangi bölgelerinde ve ne yoğunlukta kıllanma olacağı ve kılların rengi bu genetik özellikler sonucu belirlenir. Bu özellikler ırk, cinsiyet, yaş gibi temel özelliklere bağlı olmanın yanı sıra aileden gelen genlerin özelliklerine göre de belirlenir. Bu durum aynı zamanda vücudun hangi bölgelerinde ve ne yoğunlukta kıl folikülü olacağını da belirler. Epilasyon uygulamasında folikülün altında bulunan kıl köküne direk olarak elektriksel uyarılar gönderiliyor veya lazer ile kıl köklerine termal zarar verilir. Özellikle lazerli epilasyon, kıl büyümesinin aktif uzama evresi olan “anajen faz” adı verilen evrede etkilidir. Herhangi bir anda vücudumuzdaki tüm kılların  %85’i anajen fazda olduğundan bu evre kolaylıkla yakalanır. Epilasyonun birden fazla seans halinde tekrarlanmasının sebebi ise farklı evrelerde buluna kılların da sonunda anajen fazlarında yakalanarak imha edilmesi gereğidir. Epilasyon yöntemlerinde hedef alınan diğer bölge ise kıl kökünün hemen altında bulunan ve folikülün canlılığını sürdürmesinden sorumlu olan kök hücrelerinin bulunduğu bölgesidir. Buradaki kök hücreler ortadan kaldırılacağından her ne kadar genetik olarak o bölgede kıllanma şifresi olsa da bunu sağlayacak kök hücrelerin eksikliği nedeniyle yeniden kıl çıkamaz.
Hormon sorunu yaşayanlarda da lazer epilasyon etkili midir?
Hormon bozukluklarında lazer epilasyon gayet etkilidir fakat daha fazla sayıda seans uygulanması  gereksinimi bulunmaktadır. Önce hormon testleri ile sorun tanımlanır, gerekiyor ise ilaç tedavisine başlanır ve ilaç tedavisine başlanması ile birlikte lazer seanslarına da başlanabilir.
Lazer Epilasyon için hanhi lazer tipleri tercih edilmelidir?
Epilasyon amacı ile denenmiş olan lazerler alexandrite , ruby, diod, nd:yag olarak sayılabilir. Bu lazerlerin isimleri kullandıkları ışının dalga boylarına göredir. Epilasyon sırasında lazer ışığı kıl köküne ulaşmak için cildi geçer ve kıl kökünde yüksek ısı etkisi yaparak kök hücresinin yok olmasını sağlar. Rengi koyu ve kalın tüyler ısıyı daha iyi tuttukları için lazer ile daha başarılı olarak tedavi edebilirler. Tüy rengi cilt tonundan belirgin olarak koyu olanlar en kısa sürede ve en az yan etki ile kalıcı neticeye kavuşabilirler.


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət