VERDT Å MERKE SEG

1. WEB SIDEN

2. RING INN KAMPRESULTATENE PÅ 800 33 488
VIKTIG!
Alle resultater SKAL ringes inn og sendes til oslo@adm.basket.no innen klokka ni første virkedag etter kampen. (Jf. § 16 c)

Slik går du frem:

• Talemaskinen sier ”Hei og velkommen til oppdateringstjenesten til Idrettstelefonen” og ber deg taste 1 for lagidretter. Du blir da bedt om å velge idrett. Tast 2 for basketball. Avslutt med firkanttast ( # )

• Tast inn nummer på administrativ krets

Kretsnummer for basket er 03. Avslutt med firkanttast ( # )

• Talemaskinen ber deg oppgi kampnummer. Tast kampnummer ( 9 siffer ) og avslutt

• Talemaskinen ber deg oppgi antall mål til ”hjemmelag”. Tast inn antall mål til hjemmelaget. Avslutt med firkanttast ( # )

• Talemaskinen ber deg oppgi antall mål til ”bortelaget” Tast inn antall mål til bortelaget.

Avslutt med firkanttast ( # )

• Maskinen vil nå bekrefte resultatet ved å si antall mål for begge lag.

• Du blir nå spurt om du vil legge inn flere resultater

• Tast 1 for å legge inn flere resultater, (tast 5 for å endre siste resultat, dersom du har lagt inn feil.) Tast 9 for å avslutte.

Hvis bekreftelsen avdekker at du har lagt inn feil resultat, må du rette det med det samme.

BETALING AV KAMPER SOM UTGÅR - 48 TIMER
På grunn av trekninger av lag kan dommere oppleve at kamper utgår og det blir "hull" i kampoppsettet der man må vente. Dersom beskjed om dette ikke gis innen 48 timer før kampstart har dommerne klav på honorar for den utgåtte kampen. Dette betales direkte av kretsen etter rapport fra dommer, eller av klubb dersom de har anledning. Dersom klubben betaler vil de kunne motta dette tilbake fra kretsen.

4. ANTALL SPILLERE

12 spillere er tillatt i alle serier.

Det er viktig at spillerne er ført opp med både ETTERNAVN og fornavn (forbokstav) i kampskjemaet av hensyn til lisenskontrollen.

6. INNBYTTE REGLENE I SMÅ 13/14 KLASSENE
I de tre første periodene i Smågutter/Småjenter 13 og 14 praktiseres tvungen innbytte, dvs. at den spilleren som spiller flest perioder kan kun spille 1 (en) periode mer enn den som spiller færrest perioder. I de tre første perioder er det ikke tillat med innbytte, unntatt for å erstatte spilere som er skadet, diskvalifisert eller utvist med 5 fouls. Ved innbytte i slike tilfeller blir omgangen ikke belastet spilleren som blir byttet inn.

7. SKJEMAFØRING

I småserien skal det føres oversikt over hvilke spillere som brukes i de tre første periodene.

Skjemaet føres med to forskjellige farger. Første periode blått, andre rødt, tredje blått og fjerde rødt. Klubbene er fortsatt pålagt å sende inn kampskjema til kretsen senest en dag etter spilt kamp.

OBS Hoveddommer skal påse at det er ført opp riktig KAMPART (hvilken serie), DATO og KLOKKESLETT. Navnet på VINNER av kampen skal også være skrevet opp på skjemaet.
8. OBSERVATØR I SEKRETARIATET

Husk at bortelaget kan stille med observatør i sekretariatet (se kampreglement § 16D).

9. GJENNOMFØRING AV KAMP

• I mini og små 13 seriene skal det skytes straffe 60 cm nærmere kurven.

• I alle junior A, U20, 1K og 2M seriene SKAL det brukes 24 sekunders klokke etter de nye reglene. Kampuret skal være uavhengig av 24 sekunders klokka. (se nye regler.)

• Hoppball brukes bare i starten av 1.periode, ellers brukes reglene om ballbesittelse. Sekretariatet markerer hvilket lag som har rett til innkast i neste hoppballsituasjon med pil som peker mot motstanderens kurv. Dommeren avgjør hvilket lag som oppnår ballbesittelsesretten etter hoppballen i første omgang.)

10. KONTROLL AV LISENS
Liste over lisensierte spillere ev kopi av innbetalt lisens, skal uoppfordret legges fram for kampens sekretariat. Det vil bli gjennomført kontroller. Bruk av spiller som ikke har løst lisens, medfører at laget taper kampen med 0-20 jf. NBBFs kampreglement kap. 6 A1 og G1. Det vises også til NBBFs sanksjonsreglement pkt. 3c som gir anledning for å ilegge bot ved bruk av ikke spilleberettiget spiller. Lisensen er gyldig fra betalingstidspunktet.

OBS! Spilleren behøver ikke betale ny lisens ved bytte av klubb i løpet av sesongen.

11. NYE REGLER

- Begge lag kan bytte eller få innvilget timeout ved dødball i de to siste minuttene

i fjerde periode eller ekstraomgangene.

- Etter timeout i de to siste minuttene flyttes innkast frem til midtbanen hvis innkast skal tas i eget lags banehalvdel.