Ana səhifə

Hej alla föräldrar i 1AB!


Yüklə 8.52 Kb.
tarix25.06.2016
ölçüsü8.52 Kb.
2015-10-09

Hej alla föräldrar i 1AB!


Löven får olika färger.”

Löven faller ner.”

Löven blir krispiga. Det låter när man tar i dem. De blir torra.”

Det blir kyligare.”

Vattnet i hav och sjöar blir kallare.”

Flyttfåglarna flyttar till varmare länder.”

Äpplen och päron blir mogna.”

Svampar växer på hösten.”
Ja, ni kan säkert alla lista ut att vi har samtalat om hösten och hösttecken i veckan. Tänk så många tecken det finns på att det håller på att bli höst. Vi pratar om årstider och månader och sjunger månadssånger. Framöver kommer vi att fortsätta att arbeta vidare med hur växter och djur förbereder sig för vintern och varför det blir mörkare och kallare på vår del av jordklotet. Det är roligt att samtala med barnen! De är vetgiriga och duktiga på att lyssna och dela sina tankar med varandra!
Målen för detta kunskapsområde är:

- att kunna beskriva hur man i naturen kan se att det är höst.- att kunna berätta om vad som förändras i naturen under hösten.

- att kunna berätta om hur växter och djur förbereder sig för vintern.

- att kunna ge exempel på enkla samband i naturen under hösten.
I torsdags hade vi en gemensam utrymningsövning på skolan. Vi pratade med barnen innan om hur en utrymningsövning går till, varför man övar och vad man ska tänka på. Barnen genomförde övningen jättebra!
Nästa vecka:

  • På måndag är det viktigt att den blå läxmappen med läsläxan och matteläxan kommer med till skolan.
  • På måndag genomför alla elever på skolan den terminsvis återkommande trygghetsenkäten. Vi arbetar hela tiden för att alla elever på skolan ska trivas och känna sig trygga under hela sin skol- och fritidsdag. Trygghetsenkäten är en del i detta viktiga arbete.  • I matematik arbetar vi vidare med addition, subtraktion, likhetstecknet och att se samband och mönster. Vi kommer naturligt in på den kommutativa lagen ( a+b=b+a) i detta arbete, dvs att 3+2=2+3. Denna räknelag säger att termerna vid addition kan kastas om utan att resultatet förändras. Denna regel gäller inte i subtraktion eftersom 3-2≠2-3.


Vår rektor Merja Olkinuora har nu slutat och flyttat till Finland. Vi önskar henne stort lycka till! Vi hälsar vår nya rektor Zandra Lindqvist varmt välkommen till oss!


Vi önskar er alla en riktigt härlig hösthelg!
Hälsningar

Kerstin och Cecilia


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət