Ana səhifə

Beskrivelse av msn messenger


Yüklə 478 Kb.
tarix25.06.2016
ölçüsü478 Kb.

Gruppe 3:

Gøril, Liv, Håvard og Tone Side av

Beskrivelse av MSN Messenger




MSN tilhører en programvaregruppe som kalles ”instant messaging”, noe som kan oversettes med øyeblikkelige beskjeder. Det vil si at jeg kan sitte på min maskin og sende en melding til en venn og denne meldingen vil øyeblikkelig sprette om på mottakerens maskin. Det er en av fordelene som er fremhevet med programmer som MSN Messenger. Det finnes mange klienter for instant messaging, og MSN var langt fra den første. Andre klienter som kan nevnes er: Yahoo Instant Messenger (YIM), AOL Instant Messenger (AIM) og Windows Messenger. MSN Messenger og Windows Messenger ser til forvirring veldig like ut, men her er det viktig å holde tunga rett i munn. Windows Messenger er integrert i Windows XP, og selv om brukergrensenittet er ganske likt MSN Messenger, innehar begge egenskaper som ikke den andre har. OK – la oss se litt nærmere på MSN Messenger.
MSN er et nettverk av tjenester levert av Microsoft. Foruten å inkludere både Hotmail, diverse informasjon fra internett (f.eks. produktpriser), tilbyr de også sitt eget program for øyeblikkelige beskjeder og prating over internett. MSN Messenger kan brukes både på PC, Mac og Windows Mobile™-baserte Pocket PC- og Smartphone-enheter. Vi skal her beskrive MSN Messenger, versjon 6.2, på Windows XP.
For å benytte seg av programmet MSN Messenger kan man følge linken http://messenger.msn.no/. Når kontakten med denne siden er opprettet, finner du alt om hvordan du skal gå frem for å få kontrakt med omverden. Det er gode brukerveiledninger på nettsiden om hva man skal gjøre for å bli bruker av MSN Messenger.
Når man installerer MSN Messenger må man først og fremst registrere en e-postadresse som man ønsker at programmet skal bruke for kommunikasjon. Har man en Hotmailadresse kan man bruke den, men man kan også bruke andre e-postadresser til dette formålet. MSN Messenger jobber tett med noe som heter .net Passport. Det er en online service hvor man bruker samme e-postadresse og passord for å logge på alle tjenestene, inkludert MSN Messenger. Har man en Hotmailkonto eller MSN e-postkonto, er man automatisk registrert på .net Passport med denne. Dersom man har andre e-postkontoer, må man først registrere denne med .net Passport for å kunne bruke den med MSN Messenger. Alt dette er godt forklart gjennom installasjonsprosessen. Når man registrerer seg på MSN sitt nettsted får man mange muligheter gjennom nettsiden også. Man kan lese aviser, snakke, sende e-post, lytte til alle radiostasjonene i hele landet, være oppdatert på været, annonsere – kjøp og salg, være med på auksjoner, tips om økonomi, telefonsøk og Gule sider, for å nevne noe.

Etter at programmet er installert og man er logget inn med sin e-postadresse er man klar for å bruke programmet. Det første man må tenke på for å kommunisere med venner og kjente er å legge dem til i kontaktlisten sin. D.v.s. at man må vite vedkommendes e-postadresse for å kunne kommunisere. Dersom man ikke vet om vedkommendes e-postadresse er registrert med .net Passport, kan veiviseren i MSN Messenger sende en e-post til vedkommende om at du ønsker kontakt gjennom MSN Messenger.

Når man har lagt til kontaktene sine, vil de organiseres i en liste hvor man enkelt kan se om de er online eller ikke, dvs. om det er mulig å få øyeblikkelig kontakt. Kontakter som er pålogget vises med en grønn figur og kontakter som er frakoblet (dvs. ikke har logget inn), vises med en rød figur. Man kan også konfigurere programmet slik at kontaktene vises i ”pålogget” eller ”frakoblet” gruppe, slik denne brukeren har gjort. Alternativt kan man organisere kontaktene i hvilken sammenheng man kjenner dem og bruke grupperinger som ”familie”, ”venner”, ”kollegaer” og liknende.

Det er mange forskjellige statuser man kan velge når man er koblet til. De grønne figurene med klokke på, har fortalt programmet at de er borte, dvs. at de er logget inn på MSN messenger, men at de kanskje ikke sitter ved datamaskinen akkurat nå. Dette er også en status som programmet automatisk vil sette deg i dersom du er inaktiv over lengre tid. En oversikt over de forskjellige statusene ser du her:



Pålogget

Lar sendere vite at du er tilgjengelig for utveksling av direktemeldinger.

Borte

Lar sendere vite at du ikke er tilgjengelig for utveksling av meldinger. Du kan fremdeles motta meldinger. Pålogget-statusen endres til Borte når du er inaktiv på Messenger en kort stund.

Ute til lunsj

Lar sendere vite at du er borte en times tid. Du kan fremdeles motta meldinger.

Opptatt

Du kan motta meldinger uten at du blir avbrutt av popup-advarsler eller toner på datamaskinen. Velg denne statusen når du er i møter.

Vis som ikke pålogget

Slår av MSN Messenger slik at du ikke kan sende eller motta meldinger.

Straks tilbake

Lar sendere vite at du bare er borte et øyeblikk. Du kan fremdeles motta meldinger.

I telefonen

Lar sendere vite at du er opptatt i telefonen, og at du ikke kan returnere meldinger akkurat nå. Du kan fremdeles motta meldinger.

Hentet fra http://messenger.msn.no/Help/LearnMore.aspx

Ved å dobbelklikke

på de brukerne som er pålogget, får man opp et samtalevindu. Dette vinduet er todelt, slik at man har et felt man skriver i og et felt hvor man kan følge samtalen. Som man kan se av denne brukerens samtale, er det flere fasiliteter ved programmet enn bare skrift. Den ene brukeren skal her sende et bilde til den andre. Det gjør man ved å trykke på ”send filer” i øverste rad. Vår bruker måtte her trykket med musepekeren på ”godta” for å motta bildet. Bildet ville da havnet i mappen ”Mine mottatte filer” under ”Mine dokumenter” på datamaskinen. Denne katalogen opprettes automatisk når man installerer programmet, og alle filer som mottas havner der i tillegg til logg over samtalene. Innimellom skriften kan man også bruke såkalte ”emotikoner” for å vise følelser. Det er mange å velge mellom, og man kan også lage sine egne.


MSN Messenger er et program som er stappfullt av brukermuligheter. Man kan godt snakke sammen ved hjelp av tastaturet, men har man tilgang på høyttaler og mikrofon kan man starte en lydsamtale. Dermed betaler man bare lokale tellerskritt for bruk av internett selv om man snakker med en venn på andre siden av kloden. Har man webkamera, er dette programmet også godt nok til å holde en videokonferanse. For ikke å glemme alle spillene man kan spille sammen over MSN messenger. Andre tjenester er:



  • Å sende meldinger til mobiltelefoner er en av tjenestene. I Norge er det mobilabonnenter tilhørende Sense, Telenor og Netcom som kan bruke tjenesten ”Hotmail SMS”. Det krever at vedkommende registrerer seg på http://www.msn.no/mobile/ . Det vil da koste 1, 50,- pr. sms man mottar.

  • Man kan godt sende e-post til en kontakt. Da vil nettleseren åpne hotmail-kontoen og man kan skrive i vei.

  • Fjernhjelp, hvor man tillater den andre brukeren å se skjermbildet sitt. Da kan man få hjelp til problemer med datamaskinen, men også annen assistanse; ”Er det finest sånn eller sånn?

  • Man kan dele programmer og dokumenter øyeblikkelig. Dette blir litt det samme som fjernhjelp, men man tillater bare innsyn i en spesifikk del av skrivebordet, ikke hele datamaskinen.

  • Alternativt kan man lage en tegning sammen ved å velge ”tavle”. Det er programmet Paint, som følger med Windows, som da begge brukerne får kontroll over.

I skolesammenheng kan man f.eks. bruke MSN Messenger til å lage tegneserier med og uten lyd, chatte med medelever eller vennskapsklasser, søke på bokklubber for f.eks å finne opplysninger om forfattere og å finne bokmeldinger.
Det finnes jo også mange spill, og noen hevder at man kan lære av å spille. Man lærer å skjerpe sansene, se sammenhenger, innrette seg etter regler, vente på tur, tape og vinne med samme sinnelag.
Som du forstår er det allerede mange forkjellige bruksområder for dette programmet. Det er ingen grunn til å tro at utviklingen stopper der heller, så med en gang man oppdager et behov for kommunikasjon som MSN messenger ikke håndterer, er det god grunn til å tro at løsningen er like om hjørnet.
___________________________________________________________________________
Kilder:

  • Ask Leo! What's the difference between MSN Messenger, Windows Messenger, and Windows Messenger

  • MSN messenger versjon 6.2

  • MSN.no

___________________________________________________________________________Beskrivelse av MSN Messenger oktober 2004


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©atelim.com 2016
rəhbərliyinə müraciət